Odabrao sam najgore vrijeme za ugradnju plina poslij 1.7 kada su promjene u načinu izdavanja certifikata od strane CVH ugrađivačima plina. Uglavnom, problem budu Euro5 motori, dok za ostale prolaze samo zasad rijetki proizvođači koji su dobili odobrenja, npr. mislim da BRC još nije dobio.
Ugavnom kak sad stvari stoje, dok se ne skristaliziraju, ne prolaze "gemišt" uređaji tj. sve komponente moraju imati oznaku istog proizvođača, osim naravno boce.
Uglavnom po novom (to je i otprije) nema više onog žutog kartona za točenje prije tehničkog, nema vaganja auta prije atesta-u izjavi ugrađivača je napisana masa uređaja.
Čak ne treba nova prometna, ide sve pod napomenu tih 4-5 promijenjenih stavki, ukupan trošak je: kod same prijave atesta se plaća 481,56kn+450,81kn+20 kuna biljega, a kad stignu papiri iz CVH na tehničkom se dopisuju te promjene (pogon benzin+lpg, masa vozila, broj certifikata, nosivost, NDM) i to košta još 105 kuna. Dakle kompletan atest plina košta nepunih 1100kn.
Dakle, ak netko misli ugrađivati plin, nek prvo vidi što od uređaja ima odobrenja, znam da LPGTECH ima, Lovato, Torelli.