Plastični T razdjelnici su dobri, ali oni koji imaju više rebara na sebi, onaj sa samo jednim nije dobar.
Inače trebalo bi napomenuti kod u gradnje da ne stavljau T komade tj. spajanje isparivača paralelno, nego da ga stavljaju u seriju BEZ tih T komada.
Najlakše je staviti te T komade jer serviseri ne znaju koji auti imaju ventil za antifriz prema kabini a koji ne-koliko znam noviji talijani to nemaju, mislim da je zadnji Tipo imao, jer kad si prebacio na hladno, prekidao se i dovod tople vode prema grijaču kabine, pa bi se istop dogodilo i sa serijski spojenim isparivačem
Na Puntu sam imao isparivač u seriji i bila su samo dva spoja sa šelnama-sa termostata origigi crijevo na isparivač i sa isparivača u kabinu i radilo je perfektno.
Tak mislim složiti i na Bravu, al moram prvo nabaviti origigi crijeva prema kabini, jer su iz prerezali i stavili T komade-ukupno 6 spojeva sa šelnama plus dva na isparivaču-normalno je da na toliko spojeva negdje mora svako malo procuriti, a posebno iza na tim crijevima prema kabini gdje ona najviše "rade"-sa motorne strane stalno se trzaju, a sa strane prema "firewallu" miruju i to sve na nekih 20 cm max dužine.
Kod odabira uređaja za ugradnju, uzmi neki razvikaniji, za kojeg ima dijelova nikakvi stargasi, aconi i slični.
Stag 300 ili plus je odličan, puno opcija, otključan software i ogromna prednost je što prima bilokakve injektore raznih ohm-aža. Od injektora uzmeš Valteka ili noviji tip OMVL-a ili ove Alex (novija preciznija izvedba Valteka ) koje sam ja stavio.
S obzirom na cijenu, Tomasetto Isparivač tip Arctic ili Alaska su odlični-novi su po 500-600 kuna, rade super i na najnižim temperaturama-nema pothlađivanja u radu, izduraju čak 150 000km dok ne procure.
Tu kombinaciju bih uzeo za starije motore do euro 3.
Za novije euro 4 ili 5 nema previše razmišljanja-skuplje je OBAVEZNO bolje i garantira rad bez problema.
Ti noviji motori imaju vrlo mala vremena ubrizgavanja-oko 2ms i to mora pratiti dobra centrala plina i brzi injektori, inače motor nika neće raditi dobro.
Tu gledaš prije svega BRC, Lovato, Landi Renzo s novijim tipom injektora (al on ima zaključani software).
Stag 4 isto je odličan uređaj u raznim kombinacijama injektora/isparivača
Pojavilo se i dosta Euro4/5 plinskih uređaja, al za te motore ja osobno nebih šparao