Ja imam jedno pitanje.
Nedavno sam uzeo jednu Alfu 146 1.4 TS 16v s plinom. Automobil je 2000. godina s pređenih 153 tkm s ugrađenim BRC plinskim sustavom (mislim da je direktni). Na autu su ljetne gume 185/60 R14. Plinski spremnik mi ima 40 litara na mjestu rezervnog kotača.
E sad, po mojim nekim mjerenjima ispada da taj auto potroši cca 30ak litara plina na 200 km što se meni čini malo previše. Dva puta sam ga dosad točio (cca 160-170kn za 3/4 spremnika) i nakon pređenih 200njak km mi je indikator na zadnjoj crti. Gledam malo po forumima i većinom ljudi sa jednim 40l spremnikom prelaze 300-400km, a ja jedva pola od toga. Potrošnju benzina zasad nisam mjerio jer se stalno vozim na plin.
Inače kad vozim, većinom šaltam na 3k okretaja i vozim se u 4. i 5. brzini, najviše se vozim po gradu s tim da sam zadnjih 170km prešao izvan grada (s otprilike jednakom potrošnjom plina). Kad upalim auto, plin mi jako smrdi oko zadnjih kotača (kod motora ništa).
Jel ta potrošnja opravdana obzirom na moju vožnju i jačinu auta ili mi možda plin negdje curi?