05-11-2025, 00:05:35

Autor Tema: LPG  (Posjeta: 348556 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Alfa Dreams

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: LPG
« Odgovori #1050 u: 06-09-2012, 12:33:27 »
prije 2 mjeseca sam kod boyskog napravio kompletan servis za plin e sad kako sam imao problema sa strujom i na autu je sve moguce bilo iskopcano od instalacije auto sad radi ali nece se plin upalit kazu mi u servisu da ga treba resetirat a oni to neznaju jer se ne bave plinom dali netko zna sta o tome kako se resetira plin da ne idem opet kod boyskog ako bas nemoram

Znači ne možeš prebaciti na plin?
Kad stisneš gum za prebaciti da li čuješ klik od elektroventila na isparivaču?

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1051 u: 06-09-2012, 12:38:29 »
prije 2 mjeseca sam kod boyskog napravio kompletan servis za plin e sad kako sam imao problema sa strujom i na autu je sve moguce bilo iskopcano od instalacije auto sad radi ali nece se plin upalit kazu mi u servisu da ga treba resetirat a oni to neznaju jer se ne bave plinom dali netko zna sta o tome kako se resetira plin da ne idem opet kod boyskog ako bas nemoram
treba ga sowtwareski resetirat AKO je do toga. MOguće da su oni nekaj zaboravili ukopčat nazovi Edu i odi k njemu ako su nekaj ovi kaj su struju radili sfušarili nek nađe uzrok i onda fino k njima s računom od Boyskog da ti refundiraju AKO su uprskali.
Kockasti auto, najbolji auto.

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #1052 u: 06-09-2012, 12:42:00 »
Prekjuče rezime "kvalitetnog" plina koji nam distribuiraju : Puknut isparivač i jedna dizna....sve zbog katrana u plinu  :wal:

Nešto mi počeo auto "cuclat" puno plina , neradi dobro ,odem u servis ,odmah meštar našao šta je ,kad je skinio isparivač ,stavio novi i promijenio diznicu ,auto se preporodio ,e sad iz znatiželje smo rastavili stari ...pun one crne katranske mase ,skorilo se sve...ma užas :wal:

Mene sad zanima par stvar.
1. Da li ti je netko, netom prije nego što je puko isparivač, štelo plin?
2. Da li ti je pukla baš dizna (metalni dio koji se šarafi u usisnu granu) ili ti je možda puko injektor (ono kaj se šarafi na rail)?
3. Kada si zadnji put reparirao isparivač, tj. prije koliko tisuća kilometara?

To crno što ti je u isparivaču nije katran već plinsko ulje i nefiltrirano smeće (koje također platiš kad tankaš  :funny:) Ono se polovi na membranu i ona izgubi fleksibilnost, i onda ti ponekad vrli majstori pokušavaju loše performanse ili cukanje riješiti na način da dignu tlak isparivača i onda ti se zna desiti vo kaj i tebi.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1053 u: 06-09-2012, 12:42:32 »
Prekjuče rezime "kvalitetnog" plina koji nam distribuiraju : Puknut isparivač i jedna dizna....sve zbog katrana u plinu  :wal:

Nešto mi počeo auto "cuclat" puno plina , neradi dobro ,odem u servis ,odmah meštar našao šta je ,kad je skinio isparivač ,stavio novi i promijenio diznicu ,auto se preporodio ,e sad iz znatiželje smo rastavili stari ...pun one crne katranske mase ,skorilo se sve...ma užas :wal:

Puknut isparivač i jedna dizna radi lošeg plina??

Isparivač i dizna ne pucaju zbog toga.
Dizna se začepi ak redovito ne mijenjaš filter plinske faze, ak je plin lošiji i voziš se na kraće relacije, mijenjaj češće

Ja sam mijenjao isparivač nakon 150 000km odrađenih na plin. Radio je još uvijek dobro, al je slinio na ulazu vode-a novi me ispao manje nego reparacija starog ccccccc.........

Bilo je unutra katrana, al ne toliko.
Očito da je tvoj isparivač već jaku puno odradio, ili je plin jako prljav

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #1054 u: 06-09-2012, 12:46:09 »
treba ga sowtwareski resetirat AKO je do toga. MOguće da su oni nekaj zaboravili ukopčat nazovi Edu i odi k njemu ako su nekaj ovi kaj su struju radili sfušarili nek nađe uzrok i onda fino k njima s računom od Boyskog da ti refundiraju AKO su uprskali.

Mislim da mu je jednostavnije da provjeri osigurač/e plinske instalacije nego da gubi dan u prešetavanju i prepucavanju jednog i drugog majstora preko njegovog džepa.
Sa akumulatora ti idu žice od plinske instalacije i na njoj ti je mala kučica u kojoj je osigurač. Provjeri da ti nije on izgorio jer se to zna dogoditi dok se prčka po struji. Obavezno vrati osigurać jednake vrijednosti jer kad je meni preogrio na Puntu 2 puta treći put sam stavio jači i za 3-4 mjeseca mi se skurila BRC-ova elektronika  :wal:

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #1055 u: 06-09-2012, 12:51:09 »
Puknut isparivač i jedna dizna radi lošeg plina??

Isparivač i dizna ne pucaju zbog toga.
Dizna se začepi ak redovito ne mijenjaš filter plinske faze, ak je plin lošiji i voziš se na kraće relacije, mijenjaj češće

Ja sam mijenjao isparivač nakon 150 000km odrađenih na plin. Radio je još uvijek dobro, al je slinio na ulazu vode-a novi me ispao manje nego reparacija starog ccccccc.........

Bilo je unutra katrana, al ne toliko.
Očito da je tvoj isparivač već jaku puno odradio, ili je plin jako prljav
Za diznu nikad nisam čuo da pukne, a da bi pukla mora doći do mehaničkog udarca ili do hebeno visokog tlaka po uvijetom da je potpuno začepljena. Prije rikne injektor ili proslini na crijevu nego dizna.
A isparivač hoće puknut ako mu se podigne tlak i to onda masu slučajeva pukne stijenka na dijelu gdje je protjeće plin i antifriz i onda druka plin u rashladnu tekućinu.

Baš me zanima da li ti je smrdio plin pod haubom?

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1056 u: 06-09-2012, 15:42:20 »
Pa kaj bude prije puklo alu kučište nego gumena membrana?

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1057 u: 06-09-2012, 15:59:53 »
Mislim da mu je jednostavnije da provjeri osigurač/e plinske instalacije nego da gubi dan u prešetavanju i prepucavanju jednog i drugog majstora preko njegovog džepa.
Sa akumulatora ti idu žice od plinske instalacije i na njoj ti je mala kučica u kojoj je osigurač. Provjeri da ti nije on izgorio jer se to zna dogoditi dok se prčka po struji. Obavezno vrati osigurać jednake vrijednosti jer kad je meni preogrio na Puntu 2 puta treći put sam stavio jači i za 3-4 mjeseca mi se skurila BRC-ova elektronika  :wal:
na prekidacu mi svijetle sve lampice i ne gase se ni kad auto ugasim,kad stiscem dugmic isto nista.
e da mogo bi osigurac pogledat na to sam zaboravio :hap:
Citat: Isus link=topic=50.msg1132412#msg1132412

date=1346927909
ma ne vjerujem da je do ovih sta su mi ga popravljali jer skuzio sam ja taj dan kad mi je stao auto prekidac od plina se nebi palio kad dam kontakt a inace kad mi je znalo javit kod kljuca i kad bi dao kontakt svjetlile bi lampice od plina

Offline gandi

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • Tempra, full+ oprema, bez kože, klime i ABS-a
    • Fiume
« Odgovori #1058 u: 06-09-2012, 17:30:28 »
Da, sigurno je prdnuo osigurač pa sve svijetli ko božićno drvce.

Za prvu ruku možeš otići kod bilo kog plinaša da ti to pogleda i kaže što bi moglo biti. Pa onda vidi dal ćeš kod Boyskog
:?: :?: :?: :?: nije valjda da je tolko bila ruzna da si glavu kroz otvor za skije gurnio   :funny: :funny: :funny: :funny:

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1059 u: 07-09-2012, 07:25:00 »
Da, sigurno je prdnuo osigurač pa sve svijetli ko božićno drvce.

Za prvu ruku možeš otići kod bilo kog plinaša da ti to pogleda i kaže što bi moglo biti. Pa onda vidi dal ćeš kod Boyskog
mislim da ipak nije tako jednostavno,osigurac je dobar  :) sve zice sam jucer pregledao i sve izgleda da je u redu nista nije iskopcano,zvao boyskog i kaze covjek da nema tu nikakvog resetiranja centrale nego da dodem kod njih jer vjerovatno je izgubio kontakt negdje ili je masa slaba na nekom mjestu  :confusedbig:

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #1060 u: 07-09-2012, 07:31:33 »
mislim da ipak nije tako jednostavno,osigurac je dobar  :) sve zice sam jucer pregledao i sve izgleda da je u redu nista nije iskopcano,zvao boyskog i kaze covjek da nema tu nikakvog resetiranja centrale nego da dodem kod njih jer vjerovatno je izgubio kontakt negdje ili je masa slaba na nekom mjestu  :confusedbig:
Ako ti sve svijetli onda naravno da nije osigurač.  :hehe: Onda su ti negdje zaboravili ili masu prikopčati ili ti je prekidač otišao što ne bi bilo prvi put.  :craz

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1061 u: 07-09-2012, 07:46:10 »
neznam ja vi ste mi tu rekli da pogledam osigurac  :craz a vidjet cu sutra ovi u boyskom su krcati al mi je rekao da dodem sutra ujutro pa de ce probat to na brzinu rjesit,nadam se da je opet neka sitnica i da ce ovaj put bit brzo rijeseno.

Offline zvrk

• Sa stažom
  • nije još alfa...ali je ipak talijan :)
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #1062 u: 07-09-2012, 08:56:58 »
meni se bila otpojila 1 žicica na prekidaču...jer je bio montiran pod oštrim kutom, pa se s vremenom žicica otpojila.
tada su treperile sve lampice...jer se još nekako dodirilvala i stvarala spoj...

ali normalno...nije mogao prebaciti jer se stalno prekidao kontakt...

vidi da nije u spoju tih žica u prekidaču... pogotovo ako ste nešto razmonitiravali oko toga....  :ok:
potrčko

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1063 u: 07-09-2012, 09:18:21 »
 :ok: probao i to isto je nekako pod kutom pa su zice savijene al nije do toga,probao iskljucit centralu od plina,nista,sve konektore istekao pa ponovo ustekao opet nista,mislim da ce bit na kraju kako je alfa dreams rekao da je riknuo prekidac

Offline zvrk

• Sa stažom
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #1064 u: 08-09-2012, 15:31:17 »
 :ok:
potrčko

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1065 u: 08-09-2012, 15:49:52 »
bio danas u potpicanu i kazu oni ili je prekidac ili je centrala od plina da je negdje u kratkom spoju ali da nemju drugi prekidac a pogotovo centralu. i sad lud dodem doma i razmisljam di nabavit drugi prekidac i sjetim se ispred zgrade stoji jaguar koji je nekako zavrsio kod mog starog ali se ne vozi 3.0 v6 pogledam unutra kad ono isti prekidac i isti plin  :o000: :hello:  :happ: prekidac mi je crko i sad je pali vozi :craz

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfasud,Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet
    • Vukovar
« Odgovori #1066 u: 08-09-2012, 15:53:26 »
Za diznu nikad nisam čuo da pukne, a da bi pukla mora doći do mehaničkog udarca ili do hebeno visokog tlaka po uvijetom da je potpuno začepljena. Prije rikne injektor ili proslini na crijevu nego dizna.
A isparivač hoće puknut ako mu se podigne tlak i to onda masu slučajeva pukne stijenka na dijelu gdje je protjeće plin i antifriz i onda druka plin u rashladnu tekućinu.

Baš me zanima da li ti je smrdio plin pod haubom?

Smrdilo je za poluditi ,dizna kod BRC-a propusti na samom konektoru ,a isparivač je "puko" iznutra.
Nije diran plin 2 godine ,ovo je prvi veći kvar na tom sequentu otkad je stavit.
Gas Guzzler

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #1067 u: 08-09-2012, 18:10:47 »
bio danas u potpicanu i kazu oni ili je prekidac ili je centrala od plina da je negdje u kratkom spoju ali da nemju drugi prekidac a pogotovo centralu. i sad lud dodem doma i razmisljam di nabavit drugi prekidac i sjetim se ispred zgrade stoji jaguar koji je nekako zavrsio kod mog starog ali se ne vozi 3.0 v6 pogledam unutra kad ono isti prekidac i isti plin  :o000: :hello:  :happ: prekidac mi je crko i sad je pali vozi :craz
Baš mi je drago da si riješio problem i da nisi prisiljen plaćati porez na budale kroz taj hebeni benzin :metak

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #1068 u: 08-09-2012, 18:14:57 »
Smrdilo je za poluditi ,dizna kod BRC-a propusti na samom konektoru ,a isparivač je "puko" iznutra.
Nije diran plin 2 godine ,ovo je prvi veći kvar na tom sequentu otkad je stavit.
Ne bi se to smjelo dogodit ako je plin servisiran redovito (svakih 60-70.000 km) i mijenjani filteri i čišćena membrana (ako ju majstor zna i može fino počistit-a i ako ne nije previše skupa).

A ako je natučeno preko toliko km i ako stvarno nemaš sreće pa natankaš 7-8 put onaj plinski otpada, onda ti se zna dogodit ovo što i tebi. A kaj je najbolje znaš tko i kaj ti je shebalo auto, a nemaš se kome žalit  :mad: :mad: :mad:

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1069 u: 08-09-2012, 18:59:09 »
Baš mi je drago da si riješio problem i da nisi prisiljen plaćati porez na budale kroz taj hebeni benzin :metak
400kn enzina u 3 dana sto sam se tako vozio :rolll:

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1070 u: 08-09-2012, 19:17:55 »
di ima tih prekidaca za kupit,eko gas nema ovakve

Offline Zh0xX

• Starosjedioc
  • 166 3.0 V6 Zender
    • NA - OS
    • 166 3.0 V6 Zender
« Odgovori #1071 u: 08-09-2012, 19:46:28 »
di ima tih prekidaca za kupit,eko gas nema ovakve
(Image removed from quote.)
Vjerujem da ima u Na u Aquaplinu ali malo ti je daleko :hehe:
Kad srce kaže... a nema se para!

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1072 u: 08-09-2012, 19:56:41 »
Vidi tu za prekidač:

http://www.autoplin-servis.com/

Offline zvrk

• Sa stažom
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #1073 u: 18-09-2012, 19:58:01 »
eto....drago mi je da je bilo samo do prekidača  :ok:
sad dalje samo po plinu  :drive:
potrčko

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1074 u: 19-09-2012, 07:16:32 »
eto....drago mi je da je bilo samo do prekidača  :ok:
sad dalje samo po plinu  :drive:
:ok: i meni je isto drago i to sto mi se ono govno od jaguara naslo ispred zgrade pa zamjenio prekidace,auto je sad otisao u zg vjerovatno ce i u servis za plin da vide zasto ne radi  :smijeh

Offline alen_156

• Pripravnik
  • **
    • Solin
« Odgovori #1075 u: 19-09-2012, 12:14:40 »
evo jutros livam plin tu kod mene u solinu kod jednoga privatnika i kaze mi da ce plin 1-ga pojeftiniti :)

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #1076 u: 19-09-2012, 12:29:10 »
to je predivna vijest,samo je pitanje koliko će to ići dole jer je i ovako puno previše :)
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1077 u: 19-09-2012, 12:59:42 »
Pa di je još 1., svašta mogu dotad izmisliti  :)

Offline zvrk

• Sa stažom
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #1078 u: 19-09-2012, 20:58:55 »
evo jutros livam plin tu kod mene u solinu kod jednoga privatnika i kaze mi da ce plin 1-ga pojeftiniti :)
stvarno neznam otkuda njemu ta informacija, jer je još prerano za bilokakve procjene.
tek je prošlo 2/3 mjeseca....ima još 1/3 mjeseca u kojoj se može štošta promijeniti...

daj bože da je tako....

moguće je čisto zbog toga što će vjerojatno cijena benzina i dizela ostati tu negdje iduća 2 tjedna....a koliko god oni pričali da određuju cijene na bazi kretanja na mediteranskom tržištu i tečaju dolara.....vidi se da cijena plina uredno prati cijenu ostalih goriva....pa će zbog toga plin nešto sitno pojeftiniti...

ali to su još uvijek samo nagađanja....ima dosta još do 1.10.
potrčko

Offline brijac

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #1079 u: 19-09-2012, 21:02:53 »
koga preporučate u zg za ugradnju nove instalacije a koga izbjegavati?kakvi su u cepelinu?