20-12-2025, 13:49:27

Autor Tema: LPG  (Posjeta: 352609 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
Odg: LPG
« Odgovori #840 u: 21-02-2012, 10:06:14 »
70eura je skuplje registracija vozila na LPG  :wal: stvarno uzas to samo ima kod nas na balkanu neznam jeli kod Vas kao kod nas na registraciju vozila mladja od 7 godina placaju dodatni porez . Ovo je kod nas nevjerovatno  :wal: :wal: uzmi dok mu je suza u oku.

Da, plaća se porez na aute mlađe od 10 godina.
Za mog Punta iz 2004 je to oko 200 kuna godišnje (30ojra)

Offline Mirsad

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
    • [Premier ĐĄasual Dating  Actual Women]
« Odgovori #841 u: 21-02-2012, 11:09:44 »
Da, plaća se porez na aute mlađe od 10 godina.
Za mog Punta iz 2004 je to oko 200 kuna godišnje (30ojra)

Nevjerovatno je sta se radi u nasim okruzenjima potice se sto starije i sto vece zagadjivaci, a da o ispravnosti i sigurnosti u saobracaju ne govorim.
 :henker:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #842 u: 21-02-2012, 12:25:39 »
Nevjerovatno je sta se radi u nasim okruzenjima potice se sto starije i sto vece zagadjivaci, a da o ispravnosti i sigurnosti u saobracaju ne govorim.
 :henker:

Johnny Štulić i Azra su pjevali:" Balkane, balkane, balkane moj, budi mi silan i dobro mi stoj".
Nažalost se Alan Ford čini kao bajka iz jednog pravednijeg svijeta u odnosu na ovo što se na ex-yu prostoru dešava ( kakvo je stanje u Slo neznam ali kod svih ostalih slično sranje).
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #843 u: 24-02-2012, 20:16:00 »
Na koji način BRC sequent isključuje benzin na visokim okretajima?

Naime promjenio sam maf i stavio zamjenski i neće prebacit na benzin na 5000 pokretaja, al neće ni s plinom nego stane pa počne malo napred malo nazad, pa se turira sam od sebe od 5000 do 5500, pa onda nekako isključi i ode do blokade. Tako je u mjestu kad poklopim gas. U vožnji to izgleda tako da ubrzavam i onda na 5000--5500 okretaja prekine skroz kao da sam zakočio.

Uglavnom da li je moguće da treba malo mapu plina ili šta već jer maf nije bosch? Ne kužim kako maf može zafrkavat na plinu, a na benzinu sve ok.
« Zadnja izmjena: 25-02-2012, 00:47:33 od INTCP »

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #844 u: 24-02-2012, 21:22:08 »
ima stranicu dvije nazad ja sam pitao isto,meni se isto desava na 5000,5500 na punom gasu samo ga zakoci naglo i prebaci na benzin i dalje normalno ide,samo sam skuzio da mi se to desava kad tocim na petrolu na skurinju zadnja 3 tocenja sam bio u matuljima na oil benzinskoj il sta je vec tamo i stisnuo sam ga par puta do 7000 pun gas koliko ide i sve normalno neznam jel postoji razlika u plinu od benzinske do benzinske  :?:

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #845 u: 24-02-2012, 21:26:31 »
Meni to zvuči ko problem sa smjesom (presiromasna il si utankao malo plinskog ulja) ili injektorima plina. Prvo probaj istrošit tank dokraja pa točit opet. Ako je isti problem idi na mapanje plina. Ako i onda nema promjene onda cemo razg. dalje  :drive:

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
« Odgovori #846 u: 28-02-2012, 12:07:34 »
Gdje se moze ili ima li tko interfejs kabal od nx gasa za prodati. Hvala

Offline alfa 156 1.7

• Starosjedioc
  • 156 1.8 T.S SP, Bravo t-jet 150
    • Krk, Rijeka
« Odgovori #847 u: 01-03-2012, 14:27:29 »
 :o000:

5.89 kn/lit   :wal:   :gun:
Vozim na plin
prema prirodi sam dobar i fin

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #848 u: 01-03-2012, 14:32:09 »
:o000:

5.89 kn/lit   :wal:   :gun:
:rolll: hebote pa do prije 2 mjeseca je bio adria oliu 4,98 skoro 1kn jos malo ce i plin doc na 7kn  :wal: :mad:
razlika od prije dva mjeseca i danas na punom rezervaru skuplje 41kn nisu normalni stvarno  :puke:
« Zadnja izmjena: 01-03-2012, 14:34:45 od Reno »

Offline snoopy

• Starosjedioc
  • Alfa romeo 166,Alfa romeo 156,Alfa romeo 145
    • Travno, Novi Zagreb,Sesv. Kraljevac,Stubičke toplice
« Odgovori #849 u: 01-03-2012, 21:07:59 »
Pozdrav: Da li je netko imao problem da mu neče prebaciti na plin.Naime imam stari landirenzo sistem na flanđu. Neki dan sam ostao bez plina i kad sam natočio novi više mi nije htijelo prebaciti na plin. Nakon mnogo poziva i ispitivanja nazval sqam bivšeg vlasnika alfe i on mi je rekel da skinem kleme i vratim ih nazad nakon pet minuta. Rečeno-učinjeno i plin opet radi :?: :?:.

Da li je imal netko sličan slučaj i radi čega bi se to moglo desiti?

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #850 u: 02-03-2012, 21:36:50 »
Stvarno prvi put čujem da se nekome kad mu nestane plina trebaju vaditi kleme  :?: kad opet natoči. Tu nekaj smrdi, a nije plin :craz

Da li se dogodi ista stvar (dok jos imas plina) kada prebaciš s plina na benzin pa opet na plin?

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #851 u: 02-03-2012, 21:39:10 »
5,89 kn? pa ova država treba nestati,na temelju čega smradovi dižu 40-ak lipa zadnja 2mj plin,koja smo mi banda od države,rade što im se prohtje

Offline snoopy

• Starosjedioc
« Odgovori #852 u: 03-03-2012, 11:21:30 »
Stvarno prvi put čujem da se nekome kad mu nestane plina trebaju vaditi kleme  :?: kad opet natoči. Tu nekaj smrdi, a nije plin :craz

Da li se dogodi ista stvar (dok jos imas plina) kada prebaciš s plina na benzin pa opet na plin?

Ne, događa se samo kad ostaneš skroz bez plina,ali ne svaki put. Kaj ja znam valjda kompjuter ostane u modu praznoga rezervara pa kad se natoči nemre prepoznat da je pun pa kad  :crazskineš kleme resetira se i vozi dalje

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #853 u: 03-03-2012, 12:19:12 »
Provjeri si kontakte na:

Manometar na boci
Ventil na boci (ako ima)
Plavi ventil na isparivaču
Utikači na kompjuteru

Sve ištekaj i nasprejaj kontakt sprejom, pa vrati nazad. Ako i dalje imaš problem onda ti je do kompjutera od plina.

Offline jovanovmk

• Na probi
  • *
    • Macedonia
« Odgovori #854 u: 05-03-2012, 14:56:18 »
Planiram uskoro da stavim LPG na Alfa 156 2.0 TS i sad se raspitavam i danas sam dobio ponudu da izaberem od ovih tri:

- Landi Renzo Omegas cena od 985 evra
- Landi Blu (LSI) cena od 695 evra
- Landi Plus Max so cena od 640 evra (ovaj ured kazu da je optimalno resenie za moju vozilo)

Daju mi 2 godin garancie.
Sta mislite i dali imate neko iskustvo?
Ili predlozite nesto ako mislite da je bolje

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #855 u: 05-03-2012, 22:19:29 »
Landi Renzo su ok sustavi i ne možeš pogriješiti. Samo pazi kak ti majstor složi.
Koju su ti razliku rekli između Omegas i Landi plus Max?

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #856 u: 05-03-2012, 22:31:52 »
Landi je "low budget" verzija Landi renza.  Dobar sustav, treba ga samo pošteno izmapirat i sve 5.

Offline jovanovmk

• Na probi
  • *
    • Macedonia
« Odgovori #857 u: 05-03-2012, 23:55:39 »
Landi je "low budget" verzija Landi renza.  Dobar sustav, treba ga samo pošteno izmapirat i sve 5.

Sad sam mu pustio e-mail da mi odgovori koja je razlika, i reci cu vam sta mi je odgovorio.
Iskreno da kazem pojma nemam od LPG zato sam se obratio vama, do sad sam furao na benzin i nikad ni sam vozio plin.
A kako ke biti LPG na Alfu ne znam
koliko ke trositi ?
dali ce imati gubitak na snage ?
dali ce praviti kvarove na motoru?

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #858 u: 06-03-2012, 09:43:48 »
Sad sam mu pustio e-mail da mi odgovori koja je razlika, i reci cu vam sta mi je odgovorio.
Iskreno da kazem pojma nemam od LPG zato sam se obratio vama, do sad sam furao na benzin i nikad ni sam vozio plin.
A kako ke biti LPG na Alfu ne znam
koliko ke trositi ?
dali ce imati gubitak na snage ?
dali ce praviti kvarove na motoru?
trošit će isto ko i prije ako je dobro složen
nema gubitka snage opet ako je dobro poštelan
kvarove nemože praviti samo može produžiti vijek motora
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline snoopy

• Starosjedioc
« Odgovori #859 u: 06-03-2012, 11:19:12 »
Ja imam u svojoj 156-ici landi renzo ma flanđu ugradjen prije 10 god i radi odlično :mah:

Offline jovanovmk

• Na probi
  • *
    • Macedonia
« Odgovori #860 u: 06-03-2012, 16:21:21 »
Landi Renzo su ok sustavi i ne možeš pogriješiti. Samo pazi kak ti majstor složi.
Koju su ti razliku rekli između Omegas i Landi plus Max?

Evo sta su mi odgovorili o cemu je razlika:

Glavna razlika je u injektore, kompjuteru i u softveru.
Landi Plus Maks je među najnovijim proizvodima Landi Renzo te je opremljena najnovijom kompjuter Landi Renzo (omegas Plus), kao i najnoviji i najbrži softvera. Mlaznice na Landi Plus Max su Lovato tip, što znači manju brzinu nego MED Mlaznicama s Landi Renzo Omegas i Landi Blu (u praksi veće brzine mlaznicama za većinu vozila, pa čak i na vašem alfu  ne dolazi do izražaja), ali imaju veću izdržljivost, te je gotovo nemoguće imati problema zbog loš plin.

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #861 u: 06-03-2012, 23:14:42 »
Evo sta su mi odgovorili o cemu je razlika:

Glavna razlika je u injektore, kompjuteru i u softveru.
Landi Plus Maks je među najnovijim proizvodima Landi Renzo te je opremljena najnovijom kompjuter Landi Renzo (omegas Plus), kao i najnoviji i najbrži softvera. Mlaznice na Landi Plus Max su Lovato tip, što znači manju brzinu nego MED Mlaznicama s Landi Renzo Omegas i Landi Blu (u praksi veće brzine mlaznicama za većinu vozila, pa čak i na vašem alfu  ne dolazi do izražaja), ali imaju veću izdržljivost, te je gotovo nemoguće imati problema zbog loš plin.

Praktički se tip zabunio ili ne zna kaj priča.
Landi Plus Maks je najnoviji proizvod Landi Renza i u paketu ima najbrži komp sa softwareom, ali ovi ostali paket imaju bolje i izdržljivije injektore (mlaznice) od njega. Kak sad to? 

Onda ti radije uzmi starij i jeftiniji software s izdržljivim mlaznicama jer je to najbitnije. A za marku isparivača i kapacitet ti nisu rekli ništa?? A kakva boca ide u kompletu (cilindrična ili torodialna) ? Ili ti nju prodaju posebno?

Koliko kilovata ima Alfica?

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
« Odgovori #862 u: 10-03-2012, 17:16:35 »
Pozdrav, ima treba mi interfejs kabal za nxgas dali ima ko za prodati i cijena. Hvala  :mahm

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #863 u: 10-03-2012, 17:35:58 »
Landi renzo pa da koristi Lovato dizne, svasta.
(LandiRenzo i Lovato su konkurenti i nema teroije da Landirenzo koristi Lovato dize, bar mislim da je tako, a mislim da Lovato koristi Valtek dize).

Nema brige oko isparivaca i kapaciteta, TS nije nov motor i ma relativno dugacko vrijeme ubrizgavanja i defakto bilo koji sistem na trzistu ga moze opskrbiti s dovoljno plina. Bitno je dobro stelanje, kad bude stelanje inzistiraj da ti nastela plin prema postojecem stanju, dakle ne prema idealnom ( kako to cesto instalateri rade).

Da podkrijem svoju tvrdnju o bilo kojem sustavu. osobno sam imao na 145 QV STAG 300 sistem, koji se satosji od AC kompa ( poljski) Tomasetto isparivaca i valtek diza. Auto je radio uredno, bez problema oko opskrbe plinom.
« Zadnja izmjena: 10-03-2012, 17:48:08 od Isus »

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
« Odgovori #864 u: 10-03-2012, 18:24:55 »
 :wal: ja sam vise izludio sa ovim nazovima majstorima za LPG dosad 5x sam bio i svaki put je gore podesen plin vise namam ni volje ni zelje da se sa njima raspravljam vise vozim na benzin no na plin dodje mi da sve izvadim jos ovo smece od instalacije NXgas mislim da nema goreg govneta od sistema.

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #865 u: 10-03-2012, 18:45:17 »
Landi renzo pa da koristi Lovato dizne, svasta.
(LandiRenzo i Lovato su konkurenti i nema teroije da Landirenzo koristi Lovato dize, bar mislim da je tako, a mislim da Lovato koristi Valtek dize).

Nema brige oko isparivaca i kapaciteta, TS nije nov motor i ma relativno dugacko vrijeme ubrizgavanja i defakto bilo koji sistem na trzistu ga moze opskrbiti s dovoljno plina. Bitno je dobro stelanje, kad bude stelanje inzistiraj da ti nastela plin prema postojecem stanju, dakle ne prema idealnom ( kako to cesto instalateri rade).

Da podkrijem svoju tvrdnju o bilo kojem sustavu. osobno sam imao na 145 QV STAG 300 sistem, koji se satosji od AC kompa ( poljski) Tomasetto isparivaca i valtek diza. Auto je radio uredno, bez problema oko opskrbe plinom.

Tako je, koriste Valtek.

Pod AC misliš AG, jel tako?
To sam si i ja ugradio, AG komp, Arktic isparivač i Valtek crne dizne. I možeš nabaviti kabel za 500 kn i besplatni prog sa njihove web strane i štelaš si sve sam.

Dizne su najbitnije jer ovo smeće od našeg plina je dizaster.

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #866 u: 10-03-2012, 18:49:36 »
:wal: ja sam vise izludio sa ovim nazovima majstorima za LPG dosad 5x sam bio i svaki put je gore podesen plin vise namam ni volje ni zelje da se sa njima raspravljam vise vozim na benzin no na plin dodje mi da sve izvadim jos ovo smece od instalacije NXgas mislim da nema goreg govneta od sistema.

Ne gubi nadu, javi mi se na PM i dat ću ti broj od čovjeka koji ti može pomoći. NX je inače naš HRV proizvod tak da nemam više kaj za reći.

Offline Ml@den

• Na probi
  • *
    • Đurđevac
« Odgovori #867 u: 14-03-2012, 00:35:47 »
pozz ekipa. jel ima možda neki majstor za ugradnju plina u kc županiji, Bj?
ili da riskiram i odem do Zg-a, u Cepelin?

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #868 u: 14-03-2012, 17:49:28 »
imaš iza sesvetskog kraljevca Preden ugrađuje plin ako te zanima zovi i reci da si dobio od Vlade broj i traži neki popust naravno ako nudiš keš :mah:
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline goc bravo

• Pripravnik
  • **
  • Alfa GT JTD Q2, Kawasaki Z750
    • Zagreb
« Odgovori #869 u: 15-03-2012, 10:19:42 »
jucer sam auto malo stisnuo na plin i on se automatski prebacio na benzin i od onda plin kao da je mrtav, one lampice unutra ne svijetle, i kad stisnem onaj gumb gdje se plin pali i gasi rucno ne desava se apsolutno nista..

ako neko zna sta bi to moglo biti?