17-09-2026, 11:16:21

Autor Tema: Mjet zamašnjaci i kvačilo  (Posjeta: 90811 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mikela

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • - fiat 500 abarth- alfa giulietta 2.0jtdm
    • dugopolje-hvar-split
Odg: Mjet zamašnjaci i kvačilo
« Odgovori #120 u: 19-04-2011, 22:02:59 »
Pa imao sam 2.4 JTD pa znam, ima običan komad željeza :mah:

Definiciju običnog i dvomasenog zamašnjaka imamo na forumu par desetaka puta sigurno tak da se nebi ponavljao
onda moj mehaničar priča meni bajke ..pričam da kad san mijenjao kvačilo pričam sa njim o dvomasenom zamašnjaku
jopet će bit alfa pa di puklo da puklo

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #121 u: 19-04-2011, 22:05:59 »
stari 2.4 ima običan, koje godište i kilovati su kod tvoje

Offline mikela

• Ovisnik o alfistima
    • dugopolje-hvar-split
« Odgovori #122 u: 19-04-2011, 22:08:01 »
stari 2.4 ima običan, koje godište i kilovati su kod tvoje
2000godina 1oo kilovata

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #123 u: 19-04-2011, 22:10:48 »
 :ok: bar će ti trajat vječno  :craz :hap:

Offline mikela

• Ovisnik o alfistima
    • dugopolje-hvar-split
« Odgovori #124 u: 19-04-2011, 22:19:11 »
:ok: bar će ti trajat vječno  :craz :hap:
moguće ja ga nisam minja na satu ima more kilometara a zamajac djeluje skroz ok

Offline Greco

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 156 sp 2.4 m-jet
    • Apsyrtides
« Odgovori #125 u: 19-04-2011, 22:35:50 »
moguće ja ga nisam minja na satu ima more kilometara a zamajac djeluje skroz ok

Na mojoj bivšoj 100kw promjenjen tek na 260 000km, na ovoj ako bude potrajao još 30-40000 bit će dobro  :sad:
"There's nothing the world needs less and there's, nothing I want more..."

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #126 u: 20-04-2011, 06:39:42 »
razlika između 156 2.4 20v i 159 je dosta velika u cijenama dijelova kvačila i zamašnjaka
166 2.4 10v 136 ks se ne sječam točno ali mislim da ima dvomaseni zamajac..mislim, košta 7000 kn pa ne vjerujem da je to obični
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline mikela

• Ovisnik o alfistima
    • dugopolje-hvar-split
« Odgovori #127 u: 20-04-2011, 09:24:37 »
razlika između 156 2.4 20v i 159 je dosta velika u cijenama dijelova kvačila i zamašnjaka
166 2.4 10v 136 ks se ne sječam točno ali mislim da ima dvomaseni zamajac..mislim, košta 7000 kn pa ne vjerujem da je to obični
o tome ja pričam ljudi pričaju a neznaju ja znam da je nemoguće da 166  2.4  136ks ima običan zamšnjak :da:

Offline alfa16v

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #128 u: 20-04-2011, 13:05:48 »
i kaj se brineš.....imaš bolju konbinaciju......mislim da valeo to radi skini kuplung sa dualmas zamašnjakom i stavi komplet sa običnim zamašnjakom,mislim da ta igra iziđe komplet oko 5000-6000kn :hehe:

Offline zoranm

• Sa stažom
  • alfa 166,159
    • Nova Gradiška
« Odgovori #129 u: 26-05-2011, 16:57:57 »
o tome ja pričam ljudi pričaju a neznaju ja znam da je nemoguće da 166  2.4  136ks ima običan zamšnjak :da:
nema obični,upravo se češem i gdje me nesvrbi...trebao mjenjati set kvačila, i meštar čim me nazvao znao sam o čemu se radi.otišao zamajac..ima lufta oko 3 cm!!! :wal:radi se o jtd 136

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #130 u: 26-05-2011, 21:51:47 »
kolko sam upoznat da ima.?
budem se raspitao kod lika jednog ako ima dam broj na pp.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline zoranm

• Sa stažom
  • alfa 166,159
    • Nova Gradiška
« Odgovori #131 u: 26-05-2011, 22:38:33 »
kolko sam upoznat da ima.?
budem se raspitao kod lika jednog ako ima dam broj na pp.
:mah:ajde bolje mi pošalji broj na mob. 0997937349 jer sutra idem u zg. pa dok sam tamo da to odmah riješim,najvjerojatnije marea i lancia kapa koje imaju iste motore ali su se počele praviti ranije imaju obične zamašnjake a alfe imaju ovo sranje...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #132 u: 29-05-2011, 10:42:26 »
nema obični,upravo se češem i gdje me nesvrbi...trebao mjenjati set kvačila, i meštar čim me nazvao znao sam o čemu se radi.otišao zamajac..ima lufta oko 3 cm!!! :wal:radi se o jtd 136
ak ima luft ne znači da ga je neophodno mjenjat...bitno je da pravilno radi u jednu i drugu stranu...ja sam ih x takih ostavio i rade bez greške
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline zoranm

• Sa stažom
  • alfa 166,159
    • Nova Gradiška
« Odgovori #133 u: 29-05-2011, 11:14:49 »
ak ima luft ne znači da ga je neophodno mjenjat...bitno je da pravilno radi u jednu i drugu stranu...ja sam ih x takih ostavio i rade bez greške
u jednu stranu ide 1 cm i kao da zapne a u drugu koliko hoćeš,bilo mi treslo kao ludo,ja sam mislio poluosovina,diferencijal,gume,felge... ali sam samo njega zamjenio (naravno i set kvačila)i drugi auto,ne trese ne lupa.

Offline MaliVido

• Pripravnik
  • **
  • ALFA 156, 2.4 JTDm
    • Dubrovnik,Župa dubrovačka
« Odgovori #134 u: 18-07-2011, 22:02:20 »
Bok alfisti!
Oprostite što ponovno aktualiziram ovu temu ali mislim da je veoma korisna i poučna i za sadašnje alfiste i one koji će to tek postati...
Usput bih vam se želio 'pohvalit'i da imam isti problem!
Dakle kvačilo proizvodi čudan zvuk(156  ,2.4 JTDm),bilo kada ja auto u leru  i to na sredini svoga hoda tamo gdje kumplung inače odvaja(tada melje) ili prilikom ubacivanja u brzinu i kretanja(tada škripi i to pri vrhu hoda).
Neznam, jako iritantan zvuk i imaš osjećaj kao da će sve  :bomb:
Pitao sam Seba za mišljenje i on sumlja na zamajac,dakle  :pusi ....
Inače lamela uredno odvaja na sredini i kumplung je mekan,u vožnji se auto normalno ponaša,barem za sada. E sada,što je tu sve fasovalo tko zna,nema dok ne skinemo getribu i ne pogledamo koji su jadi...
Vjerovatno je zamajac dobio lufta iako ne zatrese ni prilikom kretanja na kumplungu niti prilikom gašenja ne zaljulja auto... možda potisni ležaj zablejao ili tko zna šta već... :?:
Predpostavljam da je tu najbolje sve promijeniti u kompletu zajedno sa korpom i lamelom i (valjda) biti miran neko vrijeme ali tko je taj od nas koji bere pare na grani(još kad sam vidio cijene  :o000:),  mogao bih ostati i bez  :pivo: i bez  :bat  ...strašno !
Lijep pozdrav!
Alfica i ništa drugo...

Offline alfa16v

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #135 u: 18-07-2011, 22:19:28 »
ako melje kod stiskanja pedale,to je 99 posto druk ležaj u banani,a i ovak se sve mijenja u kompletu kad mijenjaš......a opet ako samo melje ležaj,da se  s tim još dosta vozit

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #136 u: 19-07-2011, 06:47:38 »
to bi trebalo čut...čitajuči post sad opet nekak sumnjam da ti možda ne škrguće kuplung cilindar

Offline MaliVido

• Pripravnik
  • **
  • ALFA 156, 2.4 JTDm
« Odgovori #137 u: 19-07-2011, 18:33:05 »
ako melje kod stiskanja pedale,to je 99 posto druk ležaj u banani,a i ovak se sve mijenja u kompletu kad mijenjaš......a opet ako samo melje ležaj,da se  s tim još dosta vozit

Drago mi je to što govoriš da je moguće sa tim razblejanim potisnim ležajem voziti još dosta vremena,svakako mislim ići kod Seba(svaka pohvala  :da:) za mjesec-dva kad uberem koju paru jer u ovome mome malome mistu i nemam pravoga meštra,pogotovo za ovakvo auto u koje se lokalni meštri ne smiju ni uprtiti...oni popravljaju svoje golfiće i imaju posla na pretek... :hehe:
-Nisam neki stručnjak ali neznam kako može kumlung cilindar škrgutati... :?:   
Alfica i ništa drugo...

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #138 u: 19-07-2011, 23:59:21 »
ja sam na bivšoj 2.4 M-Jet imao problem da je ponekad nešto rondalo (mljelo) kada je stisnut kuplung
evo i teme koju sam bio otvorio tada
http://alfisti.hr/forum/index.php/topic,49617.0.html

na kraju kada sam zamijenio glavni cilinar kuplunga (ispod pedale) i svi simptomi su nestali...

Offline Felini81

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 1,9 jtd SW
    • Bijeljina (BiH)
« Odgovori #139 u: 20-07-2011, 22:01:40 »

...a ovo mi je bio oduvijek problem i mislim da je to zbog zamašnjaka (koji mi je btw. upravo danas stigao iz Valea  :hap:)...čak mi se prilikom paljenja zna desiti da auto ne upali, ali kontinuirano trese cijeli motor, sve dok ne okrenem ključ u položaj OFF...to izbjegavam tako da pustim koju sekundu duže da vergla i onda mirno upali...
[/quote] 
Pa to se meni upravo desava i vec sam pisao o ovom problemu nadugo i nasiroko a jos nisam nasao pravi odgovor cak sam i seba pitao a evo o cemu se radi ponovo cu ukratko opisat ,vlasnik sam 156 1,9 jtd sw 115 ks 2002 god. 195tkm. i odskora mi se pocelo desavat da prilikom paljenja auta ako pustim kljuc malo pre nego sto uhvati tj. upali desi se da se auto toliko zatrese da je to za nepoverovat i pri tome jako lupa sada to nastojim izbjeci time sto malo duze drzim kljuc nego obicno.Medjutim to mi se desava uvek kad je auto vruc znaci posle postizanja radne temp.dok prilikom hladnog startovanja toga bar zasad nema.Bio sam kod majstora i on je prvo sumnjao na senzor polozaja radilice i ja ga zamenim ali nista time nisam resio,prilikom gasenja motora nema nekih vecih(vrlo malo) vibracija nema nekog lupanja itd.sto bo po njegovom (majstor) kazivanju slutilo na zamajac.Kvacio mi je takodje malo tvrdje

Offline MaliVido

• Pripravnik
  • **
  • ALFA 156, 2.4 JTDm
« Odgovori #140 u: 20-07-2011, 23:01:22 »
Pa samo ime govori M-JET ...ili mljet(mljevenje) itd...itd...svakome negdje melje i škripi.... :hehe:
Dobro govore stari prijatelji alfisti da je ovaj motor 2.4-20V u stanju samljet ovu karoseriju(od 156) nakon nekog vremena,pogotovo ako je vozi kakav medo brundo koji baš nema osjećaja... :care
Alfica i ništa drugo...

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #141 u: 21-07-2011, 16:04:31 »
Pa samo ime govori M-JET ...ili mljet(mljevenje) itd...itd...svakome negdje melje i škripi.... :hehe:
Dobro govore stari prijatelji alfisti da je ovaj motor 2.4-20V u stanju samljet ovu karoseriju(od 156) nakon nekog vremena,pogotovo ako je vozi kakav medo brundo koji baš nema osjećaja... :care

Nije problem toliko u vozaču koliko je samoj kvaliteti materijala koji su katastrofa, da neš na tako skupom autu nemože izdržat 100tisuća km, to je za nepovjerovat, da ne nabrajam od homokinetičkih unutarnjih zglobova, prednjih vilica gornjih i donjih, zamajca, vodene pumpe, čuo sam da je nekom čak i remenica radilice otišla, tak da na stranu kvalitete alfe baš i nema nekog smisla goviriti.

Jer za kakvih 35-40tisuća eura koliko su došle nove 2.4 20V M-jetke se moglo kupiti puno ozbiljniji i kvalitetniji auto, tj onaj tko može financijski podnjet pražnjenje đepa, kupi novu alfu, vozi je 3 godine tj dokle traje garancija a u to doba joj izvadi svu mast, onda je kupi netko prosječnog đepa jer tada i vrijedi ko jedan prosječni auto i u dogledno vrijeme uloži još love da je mogo kupit opet neki pristojni auto i vozit se s njime, ali eto ako su ti svi silini popravci dio draži Alfa Romea, onda nek tako i bude, jer tko može financijski i psihički izdržat sve mušice i tvorničke pogreške te serijske greške koje su inžinjeri podcijenili te poddimenzionirali, taj je pravi alfista u normalnom se svijetu takav čovjek naziva ''luđakom''  :craz :craz :craz :craz
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #142 u: 21-07-2011, 16:17:17 »
Nije problem toliko u vozaču koliko je samoj kvaliteti materijala koji su katastrofa, da neš na tako skupom autu nemože izdržat 100tisuća km, to je za nepovjerovat, da ne nabrajam od homokinetičkih unutarnjih zglobova, prednjih vilica gornjih i donjih, zamajca, vodene pumpe, čuo sam da je nekom čak i remenica radilice otišla, tak da na stranu kvalitete alfe baš i nema nekog smisla goviriti.

Jer za kakvih 35-40tisuća eura koliko su došle nove 2.4 20V M-jetke se moglo kupiti puno ozbiljniji i kvalitetniji auto, tj onaj tko može financijski podnjet pražnjenje đepa, kupi novu alfu, vozi je 3 godine tj dokle traje garancija a u to doba joj izvadi svu mast, onda je kupi netko prosječnog đepa jer tada i vrijedi ko jedan prosječni auto i u dogledno vrijeme uloži još love da je mogo kupit opet neki pristojni auto i vozit se s njime, ali eto ako su ti svi silini popravci dio draži Alfa Romea, onda nek tako i bude, jer tko može financijski i psihički izdržat sve mušice i tvorničke pogreške te serijske greške koje su inžinjeri podcijenili te poddimenzionirali, taj je pravi alfista u normalnom se svijetu takav čovjek naziva ''luđakom''  :craz :craz :craz :craz
Ja mislim da me tako izhebe da bi ga se rijesio odmah ili zapalio za dan dva  :craz Ja sam oduvijek misljenja da je dizlo samo nuzno zlo pogotovo par godina star,jer ima toliko puno stvari koje mogu riknit i koje su preskupe :rolll: ja koji pravim 10 tkm godisnje,nebih me nitko nagovorio da taj strah  :ne2: koliko cu izgubit na gorivu, samo jedan veci kvar(tipa zamasnjak itd) ce mi te sve usparane pare odnijet i jos malo vise  :rolll:
Varijator sekta

Offline MaliVido

• Pripravnik
  • **
  • ALFA 156, 2.4 JTDm
« Odgovori #143 u: 21-07-2011, 21:06:14 »
Ja mislim da me tako izhebe da bi ga se rijesio odmah ili zapalio za dan dva  :craz Ja sam oduvijek misljenja da je dizlo samo nuzno zlo pogotovo par godina star,jer ima toliko puno stvari koje mogu riknit i koje su preskupe :rolll: ja koji pravim 10 tkm godisnje,nebih me nitko nagovorio da taj strah  :ne2: koliko cu izgubit na gorivu, samo jedan veci kvar(tipa zamasnjak itd) ce mi te sve usparane pare odnijet i jos malo vise  :rolll:
mmmmm koliko je gorčine proliveno za ovaj model....pa kako da ga prodam kad sam ga tek uzeo pred par mjeseci....da sam bar vidio prije ovu temu tu kod nas na forumu vjerujte da bi se dobro zamislio bili kupio baš ovu vrstu alfe; :)   .... uglavnom sam gledao postove gdje se hvale ovi 2.4 JTD motori kao izrazito trajni i pouzdani...
Ponajviše sam htio prilikom kupovine pobjeć od ovih TS-ova i njihove šume svjećica i Mafova i raznoraznih gafova ali čini mi se da sam baš naletio na pravi gaf...
Ma dobro,možda to i nije sve tako strašno,malo smo zacrnjačili,ima tu i dobrih strana naših alfica...zato i jesmo alfisti...alfa ima ono nešto... :love3:
Valjda mi se neće ono nešto razbit o glavu... :wal:
Alfica i ništa drugo...

Offline -164-

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #144 u: 21-07-2011, 22:58:00 »
mmmmm koliko je gorčine proliveno za ovaj model....pa kako da ga prodam kad sam ga tek uzeo pred par mjeseci....da sam bar vidio prije ovu temu tu kod nas na forumu vjerujte da bi se dobro zamislio bili kupio baš ovu vrstu alfe; :)   .... uglavnom sam gledao postove gdje se hvale ovi 2.4 JTD motori kao izrazito trajni i pouzdani...
Ponajviše sam htio prilikom kupovine pobjeć od ovih TS-ova i njihove šume svjećica i Mafova i raznoraznih gafova ali čini mi se da sam baš naletio na pravi gaf...
Ma dobro,možda to i nije sve tako strašno,malo smo zacrnjačili,ima tu i dobrih strana naših alfica...zato i jesmo alfisti...alfa ima ono nešto... :love3:
Valjda mi se neće ono nešto razbit o glavu... :wal:
Nije bas tak crno, ja sam ju vozio 2.5 godine bez ijednog skupog kvara..sve ovisi kakav se auto kupi i kako se odrzava...
Tvoja alfa ima oko 200tkm i normalno je da su kuplung i zamasnjak za zamjenu..a tvoja alfa koliko sam ju vidio je odlicno ocuvana i redovno odrzavana tako da uz redovito odrzavanje i malo paznje na bolne tocke neces imati problema..

2.4 m-jet je fantastican motor i sljedeca alfa, ako uopce ikad prodam V6 :craz,  ce biti 159 sa tim motorom..

Offline -164-

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #145 u: 21-07-2011, 23:04:42 »

Sve ove stvari koje si naveo traju duze od 100tkm ako se auto pazi i redovito odrzava i pregledava..

A nova m-jetka je 2004. kostala oko 28000eura sa distinctive paketom

Offline MaliVido

• Pripravnik
  • **
  • ALFA 156, 2.4 JTDm
« Odgovori #146 u: 23-07-2011, 11:31:31 »
Da,vidim da ima i pozitivnih i negativnih i suzdržanih stavova prema ovim modelima ali bi se ipak priklonio stajalištu od -164- i mišljenja sam da je ovo u suštini vrlo dobro auto a i prava je ljepotica te se  u nju  isplati uložiti koji novac i održavati je...a hvala Bogu da svaki auto(proizvođač) ima svojih mana,,,zamislite kada bi sada secirali neke druge razvikane marke automobila(recimo njemačke)gdje bi bio kraj priče o ulaganjima i jadima;
a što za uzvrat voze...voze stereotip,poluproizvod,nemogu se zamislit da vozim golfa kojega vozi pola grada,u čemu je tu čar... :care
Zato tu je alfica,svi kažu ovaj je lud,opet je kupio alfu a ipak zastanu uvijek kada prolaze kod nje i sline na nju...
Oprostite ako smo malo pobjegli od teme;;; evo spomenut ću riječi : ' zamašnjak i kvačilo'...sve ćemo mi to popraviti,pa to je potrošna roba, a onda...  :drive:  :drive:  :drive:
Alfica i ništa drugo...

Offline Archialfa

• Sa stažom
  • 916 Spider 2.0TS
    • Rijeka
« Odgovori #147 u: 25-07-2011, 22:18:56 »
pa kako da ga prodam kad sam ga tek uzeo pred par mjeseci....

Uzeo si mi riječ iz usta.

Nedavno sam uzeo SW 20V mjet koju očigledno prethodni vlasnik nije mazio & pazio pa sam do sad ulupao u popravke skoro pola love koliko me koštala. Žao mi ju je sad prodavati jer je u vožnji čista fantazija, dizajn mrak, oprema super, jedino sam izgubio povjerenje da mogu na daleki put bezbrižno... a opet, napravio sam nedavno relaciju Rijeka-Amsterdam i natrag i sve prošlo kako treba. Pa ti vidi...  :?:
"Every time I see someone going the other way in a Merc, BMW or Audi, I just want to get the window down and shut at them: YOU BOUGHT THE WRONG CAR!!!!" - Jeremy Clarkson

Offline GROM

• Pripravnik
  • **
    • ZAGREB
« Odgovori #148 u: 26-07-2011, 13:15:33 »
kupio sam alfu 166 2.4jtdm 20v prije desetak dana sa potrganim zamašnjakom ,čulo se neko lupanje i drobljenje ali ajde misslim si ja uzimam ju povoljno pa ću si to složit nemre to bit tak skupo :) . kad ono lupili me s cijenom kod autokarića da sam skoro pao na guzicu :wal: 10500 kuna novo ili 4000 tvornički reparirano s tim da dajem svoju staru njima. ok kaj ću sad moram si to složit jbg. pa velim bacite se na posao, nije ga bilo par dana, trebao je zamašnjak stić iz italije pa su me u međuvremenu nazvali iz servisa i rekli da će mi zabadava poravit jer je prošlu godinu prijašnji vlasnik mjenjao lamelu , korpu i zamašnjak pa sam još pod garancijom :clap: . proćitao sam forum od poćetka pa vidim da im je to bolest ali tip je to mjenjao na 110 tisuća a sad opet na 160 pa me to sad malo brine kaj ću to svakih 50 tisuća mjenjat???? :wal: auto je jučer popravljen i ide ko raketa, ništ se više ne čuje i za sad sam zadovoljan, koda se vozim na nekoj krstarici   :love2:

Offline MaliVido

• Pripravnik
  • **
  • ALFA 156, 2.4 JTDm
« Odgovori #149 u: 26-07-2011, 18:34:13 »
kupio sam alfu 166 2.4jtdm 20v prije desetak dana sa potrganim zamašnjakom ,čulo se neko lupanje i drobljenje ali ajde misslim si ja uzimam ju povoljno pa ću si to složit nemre to bit tak skupo :) . kad ono lupili me s cijenom kod autokarića da sam skoro pao na guzicu :wal: 10500 kuna novo ili 4000 tvornički reparirano s tim da dajem svoju staru njima. ok kaj ću sad moram si to složit jbg. pa velim bacite se na posao, nije ga bilo par dana, trebao je zamašnjak stić iz italije pa su me u međuvremenu nazvali iz servisa i rekli da će mi zabadava poravit jer je prošlu godinu prijašnji vlasnik mjenjao lamelu , korpu i zamašnjak pa sam još pod garancijom :clap: . proćitao sam forum od poćetka pa vidim da im je to bolest ali tip je to mjenjao na 110 tisuća a sad opet na 160 pa me to sad malo brine kaj ću to svakih 50 tisuća mjenjat???? :wal: auto je jučer popravljen i ide ko raketa, ništ se više ne čuje i za sad sam zadovoljan, koda se vozim na nekoj krstarici   :love2:

Da,činjenica je ako ne kupiš ovu alfu 20V da je tipi-topi onda budi spreman na lijepa ulaganja...
Neznam samo odakle  tim autokućama tolike cijene...čuj da zamajac novi 10500 kuna,strašno  :o000:      ...pitao sam Seba i ima lijepo odgovor na njegovoj 450.stranici da je original zamajac za 156 -2.4 JTDm 3160 kuna !
E sada neznam paše li na tvoju 166 sa istim tim motorom... :?:    a ako i ne paše čemu onda razlika u cijeni od 300 %,,,
Alfica i ništa drugo...