0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Željac, reci mi jesi li ikad mjenjao kvačilo na ovoj Alfi :
ma imam nekih problema s narudžbom kvačila pa pitam Hvala svejedno
pitajte malo Dubravka o tom "slučaju" možda čovjek ima kakvo rješenje
kojeg Dubravka :
Čitaš mi misli
neka greška je u sustavu kataloga zamjenskih dijelova, pa kad naručiš zamjensko kvačilo (Valeo, Luk ili Sachs) dođe za staru 2.4 a to ne ide gore.Sad ispada da uopće nema zamjenskog kvačila jer ono što stoji formalno kao zamjensko ne ide gore odnosno nije istoIspada da postoji samo original koje proizvodi Luk, a nitko nije nikad uveo zamjenski Luk kod nas po kataloškom broju pa se nezna cijena i napomena je da je to original znači naruči original Stigao mi zamašnjak, a sad nema kvačila jer kad je mehaničar otvorio kutiju s kvačilom shvatio da to ne ide gore
Eh moj Dodo, nije ti to sam tako sa kvačilom nego i sa svim ostalim dijelovima, od diskova i disk pločica, termostata kojeg nema nigdje u katalozima, filtera goriva koji naravno nije isti kao i kod modela sa 140 ili 150ks, uglavnom katalozi sa zamjenskim dijelovima su katastrofa, kao da ovaj model alfe nikad nije ni izašao sa proizvodne trake
istina, ja kad sam uzimao Ferodo zadnje pločice došle su mi krive, na kraju se ispostavilo da pašu od 156 Sportwagon a za termostat nisam primijetio problem pošto isti ide na 1,9 i 2,4 M-JET, ja sam uzeo BEHR G.801.88 i pasao je od prve...a sada izgleda i ja moram mijenjati set kvačila pa me već boli glava od kombinacija....