A kad dvomaseni zamašnjak tj. poluge u njemu dođu u krajnji položaj i stisnu feder do kraja, opet imaš prijenos sile ko da federa i nema.
"Stare" lamele su imale dvostruke federe na sebi i upijale su isto te sile ko i ovi zamašnjaci koji su totalna glupost.
Pa nebu dvomaseni zamašnjak preuzeo na sebe 50Nm tak da 200Nm na getribi ispadne 150Nm.
Mislim da bi trebalo samo te dvomasene zamašnjake povariti da se u njima niš ne miče, staviti vulgaris lamelu-i radilo bu bez problema
I trajat će koliko? Brzo će se sve raspast.
Čitam dosta o tome kako ljudi mijenjaju kvačila na JTD na 40, 50,60 tkm, zamašnjake na isto tu negdje.
Nije mi baš jasno u čemu je problem. Ja imam dvije doma. Jedna je 147 1.9, a druga 156 2.4. Na 1.9 set kvačila je promijenjen na 110 tkm i to zato jer je prethodna vlasnica vozila na kvačilu s time da je zamašnjak i dalje original i nemam nikakavih naznaka da je načet ili bilo šta slično.
Na 2.4 imam 204 tkm, zamašnjak original, set kvačila mijenjan na 160 tkm otprilike.
Lani sam prodao Zafiru 1.9 sa nekih 68 tkm...kvačilo je bilo meko kao putar, kao prvog dana, a znamo priču o GM getribama, dvomasenim zamašnjacima itd.
Mislim da bi se svi trebali upitat malo o vlasitioj vožnji, a ne o kvaliteti tih dijelova

: