25-07-2026, 06:15:27

Autor Tema: Alfa Romeo 4C  (Posjeta: 238652 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
Odg: Alfa Romeo 4C
« Odgovori #270 u: 05-10-2011, 12:26:37 »
http://autoklub.jutarnji.hr/novu-alfinu-jurilicu-pokretati-ce-turbobenzinac-s-300-ks/978619/

Novi 1.8 turbobenzinac sa 300 konja ugrađivat će se u 4C od 2013  :love:  :love3:
« Zadnja izmjena: 05-10-2011, 12:27:13 od Mika »

Offline Mafia

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • 156 sw 1.9jtd
    • Zaprešić
« Odgovori #271 u: 06-10-2011, 13:02:49 »
http://autoklub.jutarnji.hr/novu-alfinu-jurilicu-pokretati-ce-turbobenzinac-s-300-ks/978619/

Novi 1.8 turbobenzinac sa 300 konja ugrađivat će se u 4C od 2013  :love:  :love3:

To je to konačno pravi auto i sa pravim motorom :ling: :hello:

Bole159

• Gost
« Odgovori #272 u: 06-10-2011, 13:07:19 »
Koncept auta je brutalan, samo mi nesto fali u dizajnu i dalje mi deluje zenski kao i MiTo i Giulietta. Mogli su malo agresivnije sve postaviti s prednje strane.

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #273 u: 09-10-2011, 18:43:30 »
ma nista joj ne fali, samo da ga proizvedu..  :craz
jer kad dodje 2013.. bit ce u najavi za 2015 u i tako dalje...  :funny:
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #274 u: 10-10-2011, 10:27:36 »
4C će biti odličan ako ga proizvedu u narednih godinu dana....ako bude odgađanja onda će to biti "too little too late" jer ovaj dizajn je boli glava sad, a 2015 će konkurencija imati i bolje motore a vjerovatno i interesantna dizajnerska rješenja......
Znači treba ga SAD izbaciti, što ne vjerujem da će se desiti, mislim čak da ovo nije niti funkcionalna studija već čisto maketa/replika, pitanje je dal je ovo iko ikad upalio
« Zadnja izmjena: 10-10-2011, 10:28:50 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #275 u: 10-10-2011, 11:18:17 »
bio je frend na ballocu ovih dana i kaže da je vidio nešto zamaskirano  što bi trebalo biti testna 4c...znači možda se ipak kreće...
MiTo

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #276 u: 24-10-2011, 19:47:13 »

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #277 u: 27-10-2011, 11:37:18 »
Eto, talijani još nisu ni trepnuli, a konkurencija je već spremna :hap:

http://autoklub.jutarnji.hr/audi-razvija-superautomobil-r4/983409/

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #278 u: 27-10-2011, 11:53:23 »
talijani  :rolll: ,ja bi prije preradio koncept u pravi auto nego oni   :hehe:

djjd

• Gost
« Odgovori #279 u: 27-10-2011, 19:31:00 »

4C je ljepši 18 puta.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #280 u: 11-11-2011, 07:39:08 »

4C je ljepši, stilskiji ali je ovaj R4 definitivno više "muško" auto.....švapski dizajn je hladan u odnosu na alfu ali će zato onaj dan kad ga izbace sve na autu raditi, neće ništa škripati, pozicija za volanom će se naći instant i tako neke stvari.....
Kao što sam rekao alfa 4C treba da izbaci sad u ponedeljak ako hoće neki pozitivan rezultat.......

Bole159

• Gost
« Odgovori #281 u: 11-11-2011, 14:27:54 »
Jaguar, Audi, Mercedes... svi vec planiraju slicne aute...

E sad, hoce li njihova konstrukcija biti kao 4c lagana, nisam siguran...

Stiliski je naravno 4c lepsi auto, kao i Giulietta  od konkurencije, ali fali malo vise muskosti od napred!

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #282 u: 11-11-2011, 14:39:21 »
Meni je unutrašnjost 4C debelo upitna, taj futurističi stil nije za svakog a još je gori za svakodnevni suživot s autom.....tako da ne znam

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #283 u: 11-11-2011, 14:45:44 »
Meni je unutrašnjost 4C debelo upitna, taj futurističi stil nije za svakog a još je gori za svakodnevni suživot s autom.....tako da ne znam

Slažem se, previše je futuristički, neće se svima to svidjeti, meni prvome se to ne sviđa...  :rolll:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #284 u: 11-11-2011, 14:53:52 »
Slažem se, previše je futuristički, neće se svima to svidjeti, meni prvome se to ne sviđa...  :rolll:

Previše previše....po meni školski primjer dobrog enterijera je alfa 147/156 redizajn....sve je totalno šminka a funkcionalnost na nivou......
No nebitno, neka bude unutrašnjost od tečnog čelika i neka komande budu na misao, samo nek je izbace više   :wal:

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #285 u: 11-11-2011, 15:32:59 »
ubacit će oni i neki jači motor...

Bole159

• Gost
« Odgovori #286 u: 11-11-2011, 17:11:36 »
Slazem se sa komentarima za enterijer.

Pa ako bude 300ks, za auto od 800-900 kila bice sasvim dovoljno  :hap:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #287 u: 11-11-2011, 17:13:13 »
Slazem se sa komentarima za enterijer.

Pa ako bude 300ks, za auto od 800-900 kila bice sasvim dovoljno  :hap:

Ja bih bio zadovoljan i sa 180 konja koji ne krepavaju svakih 100.000 kilometara, ne vidim da išta fali jednom lotusu elisu sa 160 konja i dobrom šasijom.......

Offline hojta

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #288 u: 23-11-2011, 13:56:37 »
svaki koncept ima ovakvu unutrasnjost jer im se ne isplati radi interier dok ne vide da li narod uopste prihvata koncepciju kompletnog auta. Tako da unutrasnjost vjerovatno nece imati 5% zajednicko sa ovom. Bice dobro ako bude ispod 1000kg jer sa ovoliko karbona i aluminija cijena ce ili biti prevelika ili ce povecati tezinu auta i smanjiti cijenu.

Svakako ce biti veca pojava  na cesti nego R4, pa mozda cak i od R8 pored kojeg sam prosao bez da sam ga i skontao  :rolll:

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
« Odgovori #289 u: 23-11-2011, 16:41:56 »
jedini problem je sto ce r4 izaci u proizvodnju
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #290 u: 23-11-2011, 19:45:46 »
svaki koncept ima ovakvu unutrasnjost jer im se ne isplati radi interier dok ne vide da li narod uopste prihvata koncepciju kompletnog auta. Tako da unutrasnjost vjerovatno nece imati 5% zajednicko sa ovom. Bice dobro ako bude ispod 1000kg jer sa ovoliko karbona i aluminija cijena ce ili biti prevelika ili ce povecati tezinu auta i smanjiti cijenu.

Svakako ce biti veca pojava  na cesti nego R4, pa mozda cak i od R8 pored kojeg sam prosao bez da sam ga i skontao  :rolll:

Slažem se za enterijer, no ne i za neatraktivnost R8, auto izgleda za deset...da se razumijemo nije to u rangu jednog ferrarija ili lamba ali izgleda dobro, utegnuto i agresivno

Offline hojta

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #291 u: 23-11-2011, 23:56:45 »
Slažem se za enterijer, no ne i za neatraktivnost R8, auto izgleda za deset...da se razumijemo nije to u rangu jednog ferrarija ili lamba ali izgleda dobro, utegnuto i agresivno
izgleda agresivno, a to je sve. pozadi je nedorecen, a naprijed su svjetla postavljena previse nisko da bi bio jos agresivniji, dizajn koji se radio 80tih, i onda jos horizontalno postavljena, to vise nijedno sportsko auto nema, jer se ne uklapa u ukupni oblik auta, pogledaj farove u gallardu, f430, db9 itd pa ces zasto. ovaj 4c ce uzivo biti 6 puta bolji, kao mito koji je 100x bolji uzivo, a meni recimo r8 izgleda bolje na slikama nego uzivo. al to su sve moja misljenja, da se razumijemo

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #292 u: 24-11-2011, 07:17:00 »
izgleda agresivno, a to je sve. pozadi je nedorecen, a naprijed su svjetla postavljena previse nisko da bi bio jos agresivniji, dizajn koji se radio 80tih, i onda jos horizontalno postavljena, to vise nijedno sportsko auto nema, jer se ne uklapa u ukupni oblik auta, pogledaj farove u gallardu, f430, db9 itd pa ces zasto. ovaj 4c ce uzivo biti 6 puta bolji, kao mito koji je 100x bolji uzivo, a meni recimo r8 izgleda bolje na slikama nego uzivo. al to su sve moja misljenja, da se razumijemo

Ne znam, ne bih komentarisao mada mi je smiješno da po tebi nešto nije dobro jer nije ko kod gallarda i kod db9 !? Meni konkretno R8 izgleda fantastično, imao sam priliku i da me voze u njemu, i da me taj isti R8 pretekne na autoputu-da se vozim iza itd. Zadnji dio mi izgleda fantastično a prednja svijetla su mi u folu audija....znači auto ima neku poveznicu sa gamom audi. Što se tiče 4C mislim da to auto ako uopšte izađe neće niti biti u klasi sa R8, sa ovom R4 definitivno, ali to je u biti mali roadster od oko 200 konja bliži širim narodnim masama. Nešto kao moderna GTV, koja također nije nikad bila u klasi jednog porschea 911/boxtera. To će po meni biti MX5, Lotus klasa......ako ga izbace ikad :)
Mito i Giulietta uživo izgledaju u ovisnosti od opreme...ako na njih nabaciš dobre felge i spustiš ih, izgledaju agresivno i dobro.....ali Mito od 78 konja sa 15" čeličnim felgama i ratkapama izgleda ko *urac od ovce.
« Zadnja izmjena: 24-11-2011, 07:19:44 od Tare071 »

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #293 u: 24-11-2011, 07:38:32 »
Dizajn alfe kao i općenito svih talijanskih auta .... je vrhunski , i uvijek su korak ispred drugih po tom pitanju.
Audi - dobar auto, ali klasika do bola ..
BMW - pokušaj nečega pa teški promašaji ..
WV - Slično kao i audi ,samo jeftinija varijanta

Samo malo o usporedbi ...
4c  iskorak u nešto konkretno novo.
R8 - jako auto , al dosadno, ne ističe se ničim posebnim , zanimljivija je Honda NSX starija valjda 20 godina ili više od njega...
R4 - a ista filozofija ...

Dobri auti, ali nemaju ''ono nešto'' da se istaknu.  :mah:

Ajd da nebude uvik po njemcima ... usporedimo samo dizajnerski peugeot coupe stari (pininfarina) vs novi (peugeot dizajn) ....
« Zadnja izmjena: 24-11-2011, 07:41:02 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #294 u: 24-11-2011, 08:44:42 »
Dizajn alfe kao i općenito svih talijanskih auta .... je vrhunski , i uvijek su korak ispred drugih po tom pitanju.
Audi - dobar auto, ali klasika do bola ..
BMW - pokušaj nečega pa teški promašaji ..
WV - Slično kao i audi ,samo jeftinija varijanta

Samo malo o usporedbi ...
4c  iskorak u nešto konkretno novo.
R8 - jako auto , al dosadno, ne ističe se ničim posebnim , zanimljivija je Honda NSX starija valjda 20 godina ili više od njega...
R4 - a ista filozofija ...

Dobri auti, ali nemaju ''ono nešto'' da se istaknu.  :mah:

Ajd da nebude uvik po njemcima ... usporedimo samo dizajnerski peugeot coupe stari (pininfarina) vs novi (peugeot dizajn) ....

Vidi talijani su nenadjebivi kad se radi o dizajnu, a alfa je i u toj kategoriji top.......Meni je recimo 8C ljepši od svih drugih talijana zajedno, jedan ferrari 458 mi smiješno izgleda pored te iste 8C i tu nema spora....dizajn=talijani.
Što se tiče dizajna drugih auta, konkretno dizajn germana je hladan i uvijek u službi funkcionalnosti. Evo konkretno ja sa audijem TT mogu  da se popnem na svaki trotoar, pređem svakog "ležećeg" čak i one koje sa alfom nisam mogao, kako - veze nemam, auto je niže ali eto može prejahat sve. Za BMW se nikad ne bih usudio reći da je neuspjeli pokušaj, može se nekom sviđati ili ne, ali ta auta su standard za dinamiku i kvalitetu. Dizajn japanaca mi je nula bodova, recimo spominješ hondu NSX koja je zvijer od auta, znam joj svu pozadinu i proizvodnje i sve kvalitete ali dizajnom i izgledom to je meni kontejner na točkovima, ali su zato ti isti japanci nepoderivi i fakat jesu znam iz više praktičnih primjera.......
Da ne bude totalni OT, meni 4C izgleda fantastično, taman auto koje bih ja sebi volio priuštiti nekad ali opet ponavljam alfa romeo je mora SADA, ne sada JUČER izbaciti da bi to polučilo neke rezultate.
A što se tiče dizajna nekad i sad, loše ti je to poređenje jer prije si mogao dizajnirati šta si htio - pravila koja auto mora zadovoljavati po pitanju ergonomije i sigurnosti su sad jedno 300x stroža nego prije 20 godina, to je ovde već prežvakano više puta, šta misliš zašto su sve haube pod određenim uglom, sva auta buljooka, itd itd.....
Dizajnera jaguara E typa bi sada streljali da pokuša sada napraviti auto kojem je glava vozača iznad nivoa šajbe...kužiš me  :hap:
« Zadnja izmjena: 24-11-2011, 08:50:59 od Tare071 »

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #295 u: 24-11-2011, 09:15:53 »
Vidi talijani su nenadjebivi kad se radi o dizajnu, a alfa je i u toj kategoriji top.......Meni je recimo 8C ljepši od svih drugih talijana zajedno, jedan ferrari 458 mi smiješno izgleda pored te iste 8C i tu nema spora....dizajn=talijani.
Što se tiče dizajna drugih auta, konkretno dizajn germana je hladan i uvijek u službi funkcionalnosti. Evo konkretno ja sa audijem TT mogu  da se popnem na svaki trotoar, pređem svakog "ležećeg" čak i one koje sa alfom nisam mogao, kako - veze nemam, auto je niže ali eto može prejahat sve. Za BMW se nikad ne bih usudio reći da je neuspjeli pokušaj, može se nekom sviđati ili ne, ali ta auta su standard za dinamiku i kvalitetu. Dizajn japanaca mi je nula bodova, recimo spominješ hondu NSX koja je zvijer od auta, znam joj svu pozadinu i proizvodnje i sve kvalitete ali dizajnom i izgledom to je meni kontejner na točkovima, ali su zato ti isti japanci nepoderivi i fakat jesu znam iz više praktičnih primjera.......
Da ne bude totalni OT, meni 4C izgleda fantastično, taman auto koje bih ja sebi volio priuštiti nekad ali opet ponavljam alfa romeo je mora SADA, ne sada JUČER izbaciti da bi to polučilo neke rezultate.
A što se tiče dizajna nekad i sad, loše ti je to poređenje jer prije si mogao dizajnirati šta si htio - pravila koja auto mora zadovoljavati po pitanju ergonomije i sigurnosti su sad jedno 300x stroža nego prije 20 godina, to je ovde već prežvakano više puta, šta misliš zašto su sve haube pod određenim uglom, sva auta buljooka, itd itd.....
Dizajnera jaguara E typa bi sada streljali da pokuša sada napraviti auto kojem je glava vozača iznad nivoa šajbe...kužiš me  :hap:

Bilo bi dobro da je izbace što prije , to se slažem , kao i sa vraćanjem na koncepciju sa manjim(slabijim ) motorima ali laganim autom  :hap:
Naravno , pravila igre oko dizajna danas su drugačija nego prije 20 ili više godina ... to je bilo malo onako karikirano s moje strane.  :craz

Za BMW reći da je promašaj nije nikakva novost , pa i sami su priznali da je bengl napravija lošu stvar samim time što su ga sprašili ća i vratili se linijama prije njega.... tako da neznam što je tu toliko strašno.
Auti su mu izgledali ko T84  :hehe: :hehe: :hehe: , srića da su ga potirali ća, njemu nebi da ni čikare za kavu da dizajnira a ne aute ...
« Zadnja izmjena: 24-11-2011, 09:17:13 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #296 u: 24-11-2011, 09:42:15 »

evo ja cu ti reci kako. zato sta vozis golfa 4 sa lijepsom karoserijom  :craz

dobrooo   :smijeh
To je isto ko kad bi ja tebi rekao da voziš fiat tipa, ili još bolje stojadina  :hehe:
No nebitno, 4C ima šansu da bude super, po meni je bitno da što prije bude na cesti.
« Zadnja izmjena: 24-11-2011, 09:44:10 od Tare071 »

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
« Odgovori #297 u: 24-11-2011, 13:08:18 »
dobrooo   :smijeh
To je isto ko kad bi ja tebi rekao da voziš fiat tipa, ili još bolje stojadina  :hehe:
No nebitno, 4C ima šansu da bude super, po meni je bitno da što prije bude na cesti.
TT je napravljen na vw sasijom A4 (PQ34)

A4 platform cars (Typ numbers in brackets):
Audi A3 Mk1 (8L)
Audi TT Mk1 (8N)
VW Golf Mk4/VW R32 (1J)
VW Bora/Jetta IV (1J)
Shanghai-VW Lavida
VW New Beetle (1C/1Y/9C)
SEAT León Mk1 (1M)
SEAT Toledo Mk2 (1M)
Škoda Octavia Mk1 (1U

Offline hojta

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #298 u: 24-11-2011, 15:36:22 »
cudo nije tuareg i r8 na istoj platformi. jesi ih vala nagurali cuj buba i pasat i tt. Kad je alfa trebala praviti lagana auta, a oni izbace 159 sa 1700kg  :rolll:

hrga

• Gost
« Odgovori #299 u: 25-11-2011, 17:18:38 »

NAJS!!!!