Dizajn alfe kao i općenito svih talijanskih auta .... je vrhunski , i uvijek su korak ispred drugih po tom pitanju.
Audi - dobar auto, ali klasika do bola ..
BMW - pokušaj nečega pa teški promašaji ..
WV - Slično kao i audi ,samo jeftinija varijanta
R8 - jako auto , al dosadno, ne ističe se ničim posebnim , zanimljivija je Honda NSX starija valjda 20 godina ili više od njega...
R4 - a ista filozofija ...
Dobri auti, ali nemaju ''ono nešto'' da se istaknu. 
Ajd da nebude uvik po njemcima ... usporedimo samo dizajnerski peugeot coupe stari (pininfarina) vs novi (peugeot dizajn) ....
Vidi talijani su nenadjebivi kad se radi o dizajnu, a alfa je i u toj kategoriji top.......Meni je recimo 8C ljepši od svih drugih talijana zajedno, jedan ferrari 458 mi smiješno izgleda pored te iste 8C i tu nema spora....dizajn=talijani.
Što se tiče dizajna drugih auta, konkretno dizajn germana je hladan i uvijek u službi funkcionalnosti. Evo konkretno ja sa audijem TT mogu da se popnem na svaki trotoar, pređem svakog "ležećeg" čak i one koje sa alfom nisam mogao, kako - veze nemam, auto je niže ali eto može prejahat sve. Za BMW se nikad ne bih usudio reći da je neuspjeli pokušaj, može se nekom sviđati ili ne, ali ta auta su standard za dinamiku i kvalitetu. Dizajn japanaca mi je nula bodova, recimo spominješ hondu NSX koja je zvijer od auta, znam joj svu pozadinu i proizvodnje i sve kvalitete ali dizajnom i izgledom to je meni kontejner na točkovima, ali su zato ti isti japanci nepoderivi i fakat jesu znam iz više praktičnih primjera.......
Da ne bude totalni OT, meni 4C izgleda fantastično, taman auto koje bih ja sebi volio priuštiti nekad ali opet ponavljam alfa romeo je mora SADA, ne sada JUČER izbaciti da bi to polučilo neke rezultate.
A što se tiče dizajna nekad i sad, loše ti je to poređenje jer prije si mogao dizajnirati šta si htio - pravila koja auto mora zadovoljavati po pitanju ergonomije i sigurnosti su sad jedno 300x stroža nego prije 20 godina, to je ovde već prežvakano više puta, šta misliš zašto su sve haube pod određenim uglom, sva auta buljooka, itd itd.....
Dizajnera jaguara E typa bi sada streljali da pokuša sada napraviti auto kojem je glava vozača iznad nivoa šajbe...kužiš me