dugo se ništa ovdje nije pisalo.. jer se ništa pametno nije niti radilo, sve do nedavno,
kada su počeli prvi pravi problemi s autom.. nakon 5 godina i 200000+ km..

prvo su poluosovine dobile lufta, pa lagano u Sisak do Makija da se to riješi s novim križevima i sređivanjem
šalica, koje su u biti bile OK pa nije trebalo puno sređivati..

stari vs novi križ..

I par dana nakon toga sav sretan zapičim u slavoniju, subota, večer, krenem iz dvorišta, smotam volan i prasss..
puče nešto, čulo se pol kilometra, reko ispade motor..

stanem, malo naprijed nazad, ništa ne puca, odem do frenda koji ima dizalicu, kad sam skrenuo kod njega opet
bum.. zovi Makija, šta bi moglo biti, dignemo lijevu stranu auta jer iz prednjeg kotača puca, zavrtimo i nakon
punog kruga on zablokira, generalni zaključak homokinetički...
Nedjelja jutro, auto na dizalici, skinemo kotač pa ćemo i homo i onda se zaletit po drugi, i tako bezveze zavrtim
disk, kad ono vrti oba kotača, reko ludilo, napravio sam šperu..

i šta sad.. definitivno neštp sa diferencijalom nije OK, drugog tamo nemam, nemam ni vremena sve to skidat, zovi Makija opet, isti dan iz Siska stiže njegova šlep služba i auto putuje do njega u servis...
I ovdje da mu se zahvalim na vrhunskoj usluzi, popravku, ne znam kako bi to ovako brzo riješio bez njega..
zato

ode mala na put bez mene...

Ponedjeljak, Maki rastavlja auto i lagano šalje report, svaka nada da se rasuo samo ležaj diffa jer umrla istog
trena kad je javio da sa uljem iz mjenjača kojeg smo novog nasuli 5 dana prije curi špena i nekakvi komadići metala.

skine diff, stanje ludnica..

rasulo totalno, popravka tu nema... drugi diff gore, ulje, i sve šljaka, mala vozi..

i na kraju, 2 dana kasnije napukne crijevo antifriza na povratu iz kabine jer je uteg birača brzina češao
po njemu i napravio mikro rupicu na koju je gubila vodu..i to ne stalno nego povremeno kad poraste pritisak
u sistemu...
rješenje je presjeci crijevo, napravi spojnicu, 2 šelne i peglaj dalje..

tolko od nas za sada.. nastavljamo dalje istim tempom, pun gas, pa dokle stignemo..