Ja sam to sam radio, prvi put je najteže, ali nije neki problem.
Sve sam radio ekstra oprezno, zato sam izgubio puno vremena, a i neke stvari sam zbog opreza pretjerano komplicirao.
Dakle, treba skinuti branik da bi se mogao skinuti far. Kad se skine far, sa njega treba skinuti sve žarulje i staviti ga u pećnicu, na 100 stupnjeva, 10 minuta. Nemojte se bojat da će se nešto pregrijat jer neće. Ja sam kod prvog fara to radio, far je bio u pećnici 2-3 minute pa sam ga izvadio, napirao sa svih strana, nikako da ga otvorim. Sigurno 2 sata sam se s tim farom zezao samo da ga otvorim. Dok sam ga otvarao cijelog sam ga izmasakrirao sa šarafcigerom, jer je ljepilo bilo tvrdo i nije se dalo razvući da se far otvori.
S drugim farom je bilo drugačije, stavio sam ga u pećnicu, 10 minuta na 100 stupnjeva, i otvorio sam ga za deset minuta, možda i manje.
Dalje - montaža leće. To je dosta jednostavno, ali ima nekoliko caka kad se to radi. Prva je da se sve nekoliko puta istestira prije zatvaranja fara. Znači, kad ste sve spojili i smontirali, far je otvoren, montirat ga na auto i naštelak sve kak spada, dodatno sve dotegnuti, i onda se ide na čišćenje i zatvaranje fara. Ako to napravite kak spada (a ne ko ja na pola), uštedjet ćete si naknadna 2-3 skidanja branika radi poštelavanja svjetla.
Ako ćete stavljati xenone, uzmite kvalitetnije setove. Žarulje su sve više-manje iste, ali balasti nisu. Uzmite kvalitetne balaste i 5000K žarulje, i bit ćete prezadovoljni sa osvjetljenjem.
Također, kod spajanja svega toga, možete se poigrati i spojiti tako da ostavite i H1 žarulju za duga svjetla, i da svijetli zajedno sa Xenon žaruljom i dignutom klapnom leće, imat ćete dan usred noći.
Jučer sam ugrađivao leće i tati na Punta, bili smo gotovi za 3-4 sata sa svime

Ako nekog još nešto zanima, slobodno pitajte