Par pitanja, da krenemo od početka:
1. da li je nešto u međuvremenu rađeno na autu, da li je šta popravljano, mijenjano i sl - oko kočnica, ABS-a ili sl? motora? ovolana? je li mijenjan akumulator ili sl?
Kad je točno počeo problem, nakon kojeg događaja?
"pedala kočnice ostala nekako skraćenog hoda i visočije stoji nego što je stajala" - ovo se desilo nakon čega???
2. tebi sve super radi osim ASR-a? ABS i VDC radi?
3. kako si uopće primjetio da nešto sa ASR-om ne radi, ako ovo ostalo radi? (ako sam dobro skužio?)
Meni se ASR upali samo ako nabijem gas ko majmum usred kratkog zavoja kad se auto full nagne, ili startam sa mjesta ko majmun, pa mi nije jasno što moraš raditi da samo tako osjetiš da ti ASR ne radi a ostalo radi? Ja ne bi ni primjetio da mi ne radi, ako je ostalo ok??
4. "Kod prvog pritiskanja pedale nakon paljenja vozila pedala ode nisko, a nakon toga ostane prilično visoko u odnosu kako je radila dok je sve bilo ispravno" - da li prilikom paljenja motora držiš stisnutu pedalu kočnice pa propadne ili je to prvo stiskanje nakon paljenja motora?
1. mijenjan je akumulator...al ovo je bilo prije toga.
2.abs radi, vdc radi....isprobano i kočenjem, i bočnim klizanjem kroz zavoj
3.ASR- kod naglog starta i klizanja kotača preuzima kontrolu i počinje kočit kolo koje proklizava da bi se snaga prebacila na kolo koje ima grip ( slično šperi jel )..kod totalnog divljanja , automatski preuzima kontrolu nad gasom i regulira gas odnosno snagu motora.
Sve je ovo isprobano na masnom asfaltu, ledu, friškom snijegu ,više nego jednom !!!
Na masnom mokrom asfalu od 0-100 ... jednostavno tračnice !!!...
....
Kad ne radi , onda klasično proklizava kao i da nema taj sustav, i kad nos auta počne ševrljat livo-desno VDC preuzima kontrolu i pali se lampica VDC-a......a usput, ima i na kontrolnoj tabli lampica koja titra dok ASR-radi ....
Dakle, ne govorim napamet....auto sam istestira do gotovo maksimalnih mogućnosti čim sam ga kupija...i ljudi moji kad ovo čudo ne radi, može se vozit normalno ,ali pažljivije jer te elektronika ne podržava odnosno imaš malo manje prostora za grešku

A i neznaš oće li ostatak elektronike prolupat pa da nebi ja u polju završija radi nekog šugavog kompjutera

4.
Pedala ode nisko kod prvog stiskanja kad je motor upaljen naravno, inače je normalno da je visoko kad je motor ugašen jer servo ne radi ako se ne varam

Ko bi primijetija ili ne neznam, ali ja svaki auto isprobavam kad mogu i di mogu da vidim di su mu granice, jer nevolim iznenađenja u nezgodnim situacijama a da ja recimo neznam kako auto reagira u toj situaciji...
Eto ukratko !...

:

:

: