13-06-2026, 23:08:11

Autor Tema: vrline i mane 159/brera/spider  (Posjeta: 37344 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Guro

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • 159 1.9JTDm & 156 2.4JTD
    • Podgorica
Odg: vrline i mane 159/brera
« Odgovori #30 u: 12-09-2012, 15:06:06 »
i npr imaju opciju Follow me home...koje je rijesena polovicno :)

mogli su staviti da se pali automatski po noci (kad vec ima senzor za svijetla) i da to moze da se upali i ugasi..a ne kao sad, mozes da namjestis to kad izlazis iz kola na period koji ti odgovara, ali kad ides prema kolima nema pomoci :)
eto, cak je i reno tu opcij ustavio na kljuc

Offline dugixy1

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #31 u: 12-09-2012, 21:10:52 »

ja sam već davno otvorio sličnu temu ali možemo ponoviti gradivo

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=46861.0

šta me smeta:

također što nemogu podignuti prozore daljinskim ili ćim zaključam auto da se prozori sami zatvore,
ima opcija da se auto sam zaključa nakon mislim 5 min ali prozori ostanu otvoreni,
znaći treba stalno provjeravati.
loša kvaliteta podizača prozora i visoka cijena zamjenskih ako ode samo komad plastike ( nosač) od par kuna,
mora se kupovati set.

odlično riješeni retrovizori i zadnje staklo sa grijačima, glavno prednje staklo po meni koma,
kad se zaledi treba sjediti u hladnome 10-15 min da klima to uspije otopiti,po meni veliki minus.

pepeljara nikakva, jednom sam ostavio u početku čik pola min u njoj na onom metalu i skurila mi je i dio plastike,
očito nije namjenjena za gašenje cigareta već sam otresanje, a čik kroz prozor.
pozadi ja pepeljare nemam, imam neku rupu iza naslona za ruku koja mi se ćini da je namjenjena za naočale.
uopće nevidim svrhe.

ručica mjenjaća smeta klimi,em na klimi ručno pojačavanje puhanja odrađeno loše,treba stiskati više puta, ako držiš stisnuto treba dulje da ulovi i ode previsoko. trebalo je biti riješeno gumbom na okretanje ili sl.

meni javlja kad nedostaje tekučinje za pranje, za rashladnu tekučinu ne znam, upravo sam nadolio malo,bio sam oko minimuma ako sam bio ispod nije mi javilo da fali. također haubu otvaram iz auta ili na ključ,ne mogu na znak.

za sjedala da idu još dole ne znam dali bih koristio pošto je nos strašno dugačak, da spustim još dole ne bih dobro vidio a visok sam 187 i ovako se prilikom parkiranja i sl moram ispružiti da bolje vidim.

i po meni malo pretvrd mjenjać i predug stupanj prijenosa.
za pregrade se također slažem da ih nedostaje.
više mjesta za noge na stražnjoj klupi. auto je veoma dugačak pa me čudi da toga nedostaje.

ako već cijepidlačimo navigacija mi je prenisko. takve stvari trebaju biti u ravnini sa vidnim poljem, da ne treba spuštati pogled.  min 18 cola felge u serijskoj proizvodnji.

inače imam business opremu, god proizvodnje 2007, sport wagon ili karavan verzija.
« Zadnja izmjena: 12-09-2012, 22:02:50 od dugixy1 »

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #32 u: 12-09-2012, 22:16:30 »
po meni joj je jedina mana što je toliko lijepa da joj opraštaš sve :hehe:

slažem se za pretince, mada moram priznati ne volim to trpanje po pretincima jer onda samo nešto zvonca i ruši se dok se voziš po meni je veća mana što ne stane PET flaša od 0,5l koju svi koristimo kad putujemo nekud da ne smeta ili u pretinac koji se hladi, ali recimo onaj ispred suvozača je ultra mali a tabla ogromna :sad:

komande klime za puhanje su stvarno preblizu pogotovo ako se voziš u trećoj pa to je lutrija gdje si šta si mada ful auto mod spašava stvar pa ja u takvim slučajevima to koristim!

mjesta po meni ima dovoljno i podešavanj siceva je super

podizanje i spuštanje stakala ovisi o M.Y. ko vas  :action-smiley-056: kad vozite nove aute :hehe: po meni glupo a šta ćeš po meni je tu veći problem ta plastika koja puca mada malim istraživanjem sam utvrdio da su i druge marke automobila također bolesne na to tako da lafa nije ništa drugačija po tome sa time da je kod drugih set i skuplji :wal:

mjenjač mi je ok, ženi se ne sviđa na hod sam navikao u astri nije neka raketa ali odrađuje posao!

za bunker mi je veća mana što se sam ne otvori ali rješiti ćemo mi to :da:

meni taj senzor za paljenje brisača ili ne radi ili ga nema ili je isključen, koje je na staklu a koje je u plastici uz ogledalo :?:

tekućinu provjeravam sam to mi je dio rituala prije puta pa nije to astra pobogu da samo tjeraš :hehe:

navigacija radio i sl pozicijom nije najsretnije rješeno ali mislim da bi narušili formu da su je stavili gore višlje :da:

meni je nasa 9ka bez mana

ide ko gluha svinja, lijepa je za popiz.... i svaki put kad je pogledam i sjednem u nju sretan sam ko malo dite  :hehe:

:ok:

da rezimiram

Nije bolest sve što boli

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #33 u: 12-09-2012, 22:43:43 »

navigacija radio i sl pozicijom nije najsretnije rješeno ali mislim da bi narušili formu da su je stavili gore višlje :da:

u ovakvoj situaciji da, trebalo bi drugačije složiti ploču, bilo bi idealno da je tamo gdje su otvori za klimu (zrak) a opet i da oni ostanu visoko i da izgleda lijepo.

ovdje nitko ne spori da je auto lijep, već šta bi promjenili ili poboljšali na njemu.

sa brisačima se ne zamaram, ako pada kiša stavim da rade, ako malo rominja sam ručno taknem da obriše.

vidječeš Danko kad ti padne snjeg i zaledi staklo kolko će ti trebati da otopi, dok su zadnje staklo i retrovizori odavno suhi radi grijača.

nisam te pitao pošto si pušač kako gasiš cigarete,dali ti je pepeljara ok te dali imaš pozadi pepeljaru?
ili ne pušiš u autu?

i ja koristim u zadnjih par mjeseci full mod na klimi , najbolje riješenje.

pretinci , da su bar još 2 ,jedan za mob i jedan po potrebi.
ja sam kupio nosač za iphone koji se kaći na otvor za zrak ili može na staklo, ali iphone mi ima zaštitnu gumu i morao bi je stalno skidati da sjedne u nosač,što mi nije baš praktično.

pozz prijatelju :mah:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #34 u: 12-09-2012, 23:26:24 »
u ovakvoj situaciji da, trebalo bi drugačije složiti ploču, bilo bi idealno da je tamo gdje su otvori za klimu (zrak) a opet i da oni ostanu visoko i da izgleda lijepo.

ovdje nitko ne spori da je auto lijep, već šta bi promjenili ili poboljšali na njemu.

sa brisačima se ne zamaram, ako pada kiša stavim da rade, ako malo rominja sam ručno taknem da obriše.

vidječeš Danko kad ti padne snjeg i zaledi staklo kolko će ti trebati da otopi, dok su zadnje staklo i retrovizori odavno suhi radi grijača.

nisam te pitao pošto si pušač kako gasiš cigarete,dali ti je pepeljara ok te dali imaš pozadi pepeljaru?
ili ne pušiš u autu?

i ja koristim u zadnjih par mjeseci full mod na klimi , najbolje riješenje.

pretinci , da su bar još 2 ,jedan za mob i jedan po potrebi.
ja sam kupio nosač za iphone koji se kaći na otvor za zrak ili može na staklo, ali iphone mi ima zaštitnu gumu i morao bi je stalno skidati da sjedne u nosač,što mi nije baš praktično.

pozz prijatelju :mah:

u mojoj ljepotici nema  :cool-smiley-027: tako to rješavam ali zato u službenom sve nadoknadim :hehe:

ok istina vidjeti ću za zimu i odmrzavanje

imaju one gume neke koje su površina po kojoj ne klize stvari tako nešto uglavnom guma to ti je rješenje za odlaganje moba, seb ima slično u autu :ok:

Nije bolest sve što boli

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #35 u: 12-09-2012, 23:35:57 »
ee da..zaboravih to za flase...nemas gdje stavii neku bocu ili limenku...nego svaki put zacepi pa je bacim pored sjedista...

Offline Mikula

• Ovisnik o alfistima
  • Ubit će me žena
    • Split
« Odgovori #36 u: 12-09-2012, 23:43:50 »
A jeste razmazeni  :hehe:

brera - osjeca se velika tezina , 2.2 motor slab, malo bolje lezi od 156 ice, problem je sta se ne cuje dovoljno motor pa kod zivlje voznje zna pobjec u blokadu pa se gube sekunde. Auto je super, al nije to to. Isprobano na grobniku  :ok:
I muskarci placu, ali i žene prde

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #37 u: 12-09-2012, 23:51:38 »
primjetio sam da dosta šišti zrak :wz pri bržoj vožnji negdje oko retrovizora ili tu negdje, ali radio to rješava :craz---druga stvar malo prekrut mjenjač (barem u usporedbi sa recimo Hondom Accord koja to puno bolje ima) i predug hod kvačila (isto usporedba s hondom)..na druge stvari zasad nemam neke zamjerke(  iako ni ovo nisu neke ogromne zamjerke

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #38 u: 12-09-2012, 23:57:29 »
i otresanje cigare i bacanje čika se radi kroz prozor,nema smrada,nema prljavštine,pepela,a odmah vjetar vuče i dim van

mrzim onaj smrad kad uđem u auto gdje se pepeljara koristi,pa makar bio jedan čik u pepeljari to se osjeti

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #39 u: 12-09-2012, 23:59:11 »
ee da..zaboravih to za flase...nemas gdje stavii neku bocu ili limenku...nego svaki put zacepi pa je bacim pored sjedista...

pa imaš za odložiti limenku ili bocu bar kod mene, nalazi se u prostoru gdje je upaljač i pepeljara,
jedino što ni to nije dobro riješeno. možda ako je limenka mala, recimo meni ona mala plastična bočica od vode
smeta kad mjenjam brzine,ruka mi zapinje za nju. ne jako ali iritira. mislim da bi limenka prošla.
i kolko se sječam baš je krug napravljen unutra gdje sjeda bočica ili limenka.

@ Veseljko

o kojem motoru se točno radi ,kolko konja i kolko je težak auto?

pozz

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #40 u: 13-09-2012, 00:03:09 »
i otresanje cigare i bacanje čika se radi kroz prozor,nema smrada,nema prljavštine,pepela,a odmah vjetar vuče i dim van

mrzim onaj smrad kad uđem u auto gdje se pepeljara koristi,pa makar bio jedan čik u pepeljari to se osjeti

i ja razmišljam i radim  kao i ti ali nije baš kulturno,praktično, em zna mi vratiti pepeo i čak žar na zadnji sic.
jednom mi je odletio žar nazad u auto ali sam imao nešto pozadi pa nije spalio presvlake,srečom.

ja nisam dosad još nijednom ugasio čik u autu niti tresem u pepeljaru ali bar da vidim jel moguće?
kolko sam vidio ti ne možeš ni odložiti cigaretu jer odmah propali plastiku koja je spojena sa limičem.
ne znam koja im je to logika u pepeljaru stavljati plastike???
« Zadnja izmjena: 13-09-2012, 00:03:51 od dugixy1 »

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #41 u: 13-09-2012, 00:50:20 »
pa imaš za odložiti limenku ili bocu bar kod mene, nalazi se u prostoru gdje je upaljač i pepeljara,
jedino što ni to nije dobro riješeno. možda ako je limenka mala, recimo meni ona mala plastična bočica od vode
smeta kad mjenjam brzine,ruka mi zapinje za nju. ne jako ali iritira. mislim da bi limenka prošla.
i kolko se sječam baš je krug napravljen unutra gdje sjeda bočica ili limenka.

@ Veseljko

o kojem motoru se točno radi ,kolko konja i kolko je težak auto?

pozz

imas za limenku...jer 0.5 boca tu smeta i to bas...jedino ako imas automatika :D

a inace u taj skaf mali meni vazda nesto stoji (jer drugo nema dje) pa svakako tu ne mogu ni limenku ni bocu :D

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #42 u: 13-09-2012, 05:07:21 »
imas za limenku...jer 0.5 boca tu smeta i to bas...jedino ako imas automatika :D

a inace u taj skaf mali meni vazda nesto stoji (jer drugo nema dje) pa svakako tu ne mogu ni limenku ni bocu :D

i ja  konstanto koristim za nešto drugo,tako da piće zaboravi.
pošto pijem vodu obično u maloj bočici nemam gdje sa njom.

kolko vidim muce nas uglavnom slične sitnice tako da očito nije sve napravljeno kako spada,
moglo je biti bolje.

ako se dobro siječam neki imaju pomični naslon z ruku, kod mene je fiksni, sad ne znam jel to
zbog karavan verzije.

da i šta me još smeta, tepih sa noge mi zna pobjeći pod gas i zaglaviti,što zna biti vrlo nezgodno,
da to nije riješeno čepovima ili da bar postoji opcija sa rupama za čepiće me ćudi.
ovako smo prisiljeni koristiti neke glupe metode, sami bušiti, uglavljivati i ja još nisam našao dobru.

ako netko ima dobro "narodno " riješenje neka objasni kako.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #43 u: 13-09-2012, 07:20:10 »
i ja  konstanto koristim za nešto drugo,tako da piće zaboravi.
pošto pijem vodu obično u maloj bočici nemam gdje sa njom.

kolko vidim muce nas uglavnom slične sitnice tako da očito nije sve napravljeno kako spada,
moglo je biti bolje.

ako se dobro siječam neki imaju pomični naslon z ruku, kod mene je fiksni, sad ne znam jel to
zbog karavan verzije.

da i šta me još smeta, tepih sa noge mi zna pobjeći pod gas i zaglaviti,što zna biti vrlo nezgodno,
da to nije riješeno čepovima ili da bar postoji opcija sa rupama za čepiće me ćudi.
ovako smo prisiljeni koristiti neke glupe metode, sami bušiti, uglavljivati i ja još nisam našao dobru.

ako netko ima dobro "narodno " riješenje neka objasni kako.

moji tepisi imaju čičak :craz prvo sam ih mislio mjenjati ali kad sam skužio kako stoje super i nikud se ne miču ništa ne diram dok se ne poderu!"

primjetio sam da dosta šišti zrak :wz pri bržoj vožnji negdje oko retrovizora ili tu negdje, ali radio to rješava :craz---druga stvar malo prekrut mjenjač (barem u usporedbi sa recimo Hondom Accord koja to puno bolje ima) i predug hod kvačila (isto usporedba s hondom)..na druge stvari zasad nemam neke zamjerke(  iako ni ovo nisu neke ogromne zamjerke

zrak šišti svima pogledaj ako se budeš kad vozio na autoputu 200 prednju haubu kako pleše, ja sam se prvi puta usrao i stao da vidim jel sve pokopčeno, komentirao sam  to i sa sebom i njemu radi isto :da:

mjenjač je meni ok ipak nije to jurilica, bitno je da se da dosta brzo izmjeniti stupanj, ista stvar sa kvačilom, gle naspram MX5 mazde alfa ima kamionski mjenjač :ok:
Nije bolest sve što boli

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #44 u: 13-09-2012, 08:35:18 »
kod mene je isto fiksni naslon za ruku...ili ja jos nisam provalio kako se pomijera  :icon_biggrin:

a sto se tice tepiha...meni fabricke patosnice imaju rupe za fiksiranje...samo sto je ostatak  rijesen kretenski, pa mora da se zasarafi u patos, a onda vremenom se to razlabavi, pa moras nove rupe...i tako dobijes izbusen patos od kola...

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #45 u: 13-09-2012, 12:46:18 »
da,ali hocu reci da je nekim autima iste klase to šištanje bolje riješeno..jasno je da ce se struja zraka čuti pri većim brzinama, ali ovo je kao da zrak zapinje na nekim malim mjestima(ne znam kako bi to drugacije rekao)..mozda aerodinamika retrovizora nije najbolje riješena..a sto se tice mijenjaca i kvacila cak me vise smeta dugi hod kvacila..mijenjac je ajmo reci solidno precizan i ne tako jako dugih hodova, jedino malo krut, ali brzina izmjene se gubi na kvacilu..ne znam zasto je problem imati kraci hod (to me uvijek smetalo i kod nekih drugih auta) meni je barem tako puno ugodnija voznja

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #46 u: 13-09-2012, 12:58:55 »

a sto se tice tepiha...meni fabricke patosnice imaju rupe za fiksiranje...samo sto je ostatak  rijesen kretenski, pa mora da se zasarafi u patos, a onda vremenom se to razlabavi, pa moras nove rupe...i tako dobijes izbusen patos od kola...

da ,zato ja nemam uspiješno riješeno,ne bih želio stalno bušiti pod.
probaću da nađem čičak ljepljiv sa druge strane a da to ljepilo dobro drži,
probao jesam sa jednom vrstom plastičnog čička,pretvrd i odljepio se sa gumenog tepiha dok se za pod još drži.
možda se  ove mekane verzije čičaka daju bolje zaljepiti.

sa kolegom @ alfos se slažem u svemu što se tiće mjenjača.
kratko,mekano i brzo je po meni najbolje riješenje . auto se vozi puno bolje pogotovo mi što živimo u gradu
i gdje konstano mjenjaš.

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #47 u: 13-09-2012, 13:17:47 »
Teme su spojene tako da nebude dvije iste teme sa razlicitim naslovima  :ok:
:Horse: :mehanic

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #48 u: 13-09-2012, 13:40:38 »
a sto se tice tepiha i to se da sredit

potrebno: 1 tipl za zid ( dovoljno velik da se u njega moze usarafit ovaj drzac tepiha, sto se sarafi u pod )
                1 kom plastike debljine par mm i rupa u sredini da moze proc drzac tepiha
                1 poluga
                1 spuzva da se neosteti boja oko vrata

Offline manje

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #49 u: 13-09-2012, 14:09:26 »
Dobar dan,
Samo da se nadovežem sa nekim stvarima koje sam ja primjetio. Šuštanje zraka se javlja već iznad 80 km/h, po meni je definitivno trebalo biti bolje rješeno . Ovjes je dosta bučan preko neravnina,nekako ne upija one "tupe" udarce kako bi trebao. Ostale stvari koje su spominjane glede unutrašnjosti po meni stoje ali nisu sad to neke velike mane jer ima puno više drugih stvari koje me vesele.

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #50 u: 13-09-2012, 14:38:37 »
a sto se tice tepiha i to se da sredit

potrebno: 1 tipl za zid ( dovoljno velik da se u njega moze usarafit ovaj drzac tepiha, sto se sarafi u pod )
                1 kom plastike debljine par mm i rupa u sredini da moze proc drzac tepiha
                1 poluga
                1 spuzva da se neosteti boja oko vrata

mrcina, dje ti kacis ovaj tepih...za vrata?  :evil:  :tongue:

salim se naravno..aj opisi to malo detaljnije..ili sliakj ako si to vec radio...ja sam trenutno u fazi da cu izbaciti patosnice..ili i zamijeniti sa nekim koje su dolje sa cickom... samo kad bih nasao neke kvalitetne...

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #51 u: 13-09-2012, 14:56:22 »
Ostale stvari koje su spominjane glede unutrašnjosti po meni stoje ali nisu sad to neke velike mane jer ima puno više drugih stvari koje me vesele.

pa uglavnom na večini auti bi čovjek nešto promjenio, ovdje se dosta nas slaže o zajedničkim "nedostacima"
koji su mogli biti lako izbjegnuti pa bi mogli reći da je napravljeno izvrsno.
jer nisu to sad neke velike promjene ili ulaganja.
prije prodaje dati auto par ljudi na korištenje i neka iznesu dojmove i večina toga bi bila riješena.
druga stvar je kad mi kupimo auto, uživamo u njemu i nedostake primječujemo kad guštiranje
splasne i kad se priviknemo.
daleko od toga da sa autom i njegovim izgledom nismo zadovoljni.

ja i dan danas vidim iz daljine da  dolazi neki prekrasan auto i kad priđe radi se o alfi.

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #52 u: 13-09-2012, 15:08:47 »
pa kao sto se vidi, sve su neki nedostaci "glupe prirode" koji su lako mogli biti ispravljeni... neki i jesu ispravljeni, ali u kasnijim verzijama, a to se moglo sigurno i raniej odraditi...
u svakom slucaju, jedan od razloga zasto mi nedostaju dodatni skafovi za mobilne i sl je taj sto kad je neko samnom u autu, a nema dje da ostavi telefon, obicno ga stave u rucku od vrata...i odna u svaku krivinu isti lupa toliko da me iznervira  :mad: pa onda ide prica, makni telefon, baci ga nedje drugo...i sl :D

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #53 u: 13-09-2012, 17:04:53 »
mrcina, dje ti kacis ovaj tepih...za vrata?  :evil:  :tongue:

salim se naravno..aj opisi to malo detaljnije..ili sliakj ako si to vec radio...ja sam trenutno u fazi da cu izbaciti patosnice..ili i zamijeniti sa nekim koje su dolje sa cickom... samo kad bih nasao neke kvalitetne...

nemma slika jer bas i nije bilo vremena za slikanje
al probat cu objasnit po koracima i uz neke slike .. jer ovo kada nanovo busite tepih sa tom piz...om je nistkorisno

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #54 u: 13-09-2012, 17:15:55 »

da @ mrcina je Maher , on je osoba koju Alfa treba da pita kad završi sa autom
kako sad finiširati i što popraviti :ok:

tako da i mene interesira kako si ti to riješio!
kolko puta sam pomislio e da mi je bar susjed hehe

svaka čast na sposobnosti i idejama :clap2:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #55 u: 13-09-2012, 19:47:02 »
nemma slika jer bas i nije bilo vremena za slikanje
al probat cu objasnit po koracima i uz neke slike .. jer ovo kada nanovo busite tepih sa tom piz...om je nistkorisno

očito ću tebe morati zamoliti da mi posudiš onu plastiku što puca da napravim rezerve :sport:
Nije bolest sve što boli

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #56 u: 13-09-2012, 19:59:16 »
1. naci tipl za zid u koji mozes zasarafit tu glupost sto se sarafi u tepih ( moze se koristit i komad pune plastike al ja ju nisam imao )

ja sam koristio slican ovome

kraj tipla di je navoj moze se i odrezat, obavezno ostavit 3-4 mm ( ja sam ostavio 3 loze na njemu tako da mi ostane cvrstoca )

2. nac zeljezni vijak koji je sirok skoro ko ta glupost za drzat tepih i zagrijat ga da bude vrel  al ne previse da nebi rastopio previse tipl
uloga tog vijka je ta da napravi navoj u tom tiplu, i da se tipl nerasiri i nepukne kada se usarafljuje taj drzac za tepih..

3. probat sa tom gluposti od drzaca tepiha jel se moze zasarafit u tipl ( mora ici malo teze i nesmije tipl puc ) ako valja tipl jos omotat izolirkom vise puta

4. nac podlosku kojoj je unutarnji promjer dovoljno velik da prode navoj od drzaca tepiha, al opet manji od sirine tipla
    i da je nekih 3-4mm podloska sira od tipla ..

5. provuc silk oko tipla i podloske ( malo deblji konac ili silk koristit )
   da nebi kasnije bilo psovanja puno i skidanja svega sa neba  :hehe: :hehe:

6. skinit plastiku oko vrata
tu ima gumeni cep ispod kojeg je krizni vijak

ovo sam povuc gore, kolko se sjecam nema vijaka vec je na one zupce ucvrsceno

7. tepih treba podignut gore i koristit nesto kao polugu jer je zastita naljepljena na tepih i debela nekih 5-10cm i tu pocinje veselje  :) :hehe: :hehe:
 treba podic tako da se moze ruka provuc ispod toga svega

ee sad ja sam koristio cijev nekih 1cm promjera i to suplju jer sam provukao zicu kroz nju i na pocetak napravio kvrgu tako da mi nepobjegne zica kada budem  busio zastitu ispod tepiha

u rupu di je bio ucvrscen taj drzac za tepih gurnio sam cijev sve do kraja. kod nisam probio svu zastitu i dosao do lima.  rukom dohvatio zicu i izvukao van i za nju zavezao silk ( dobro zavezat da se nebi otpustilo) koji  drzi tipl i podlosku na okupu ( cijev nisam vadio van )

vukao zicu polako van i drugom rukom u kojoj sam drzao tipl i podlosu isao pod tepih, onda sam nekako napipao pocetak cijevi i namjestio poklosku i tipl da stoje ravno ( cijev je prosla kroz podlosku i usla malo u tipl )  i naspanovao zicu da se nebi pomakao tipl i podloska i sve zajedno vukao prema van

kada sam dosao do kraja cijev sam maknio (treba pazit i drzat onaj tipl i podlosku ispod tepiha ) uzeo drzac tepiha i usarafio do kraja u tipl koji je ispod tepiha ( tu je jebada posto se tipl mogo drzat samo sa 2-3 prsta ) , silk se samo pokida kasnije kada se sve usarafi i namjesti ..

i kasnije vratit tepih kako je bio i onu plastiku ..

Offline rpichler

• Ovisnik o alfistima
  • Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus
    • Rijeka
« Odgovori #57 u: 14-09-2012, 10:18:54 »
Kod mene je "bicikla" ,rezervna guma  . Ono nemos nazvat gumon  i bas me zanima kako bi prosla montaza na prednji kraj ako bi zatribalo   :hehe: :hehe: . Nema sanse da bi onaj disk sta u nju

Kod mene isto bicikla guma :-)  Pred neki dan montirao, izgleda pre pre smijesno, pogotovo kad smotas na desno pa ostane onako vani... plakali smo od smijeha  :smijeh :smijeh :smijeh
Photographer with a love/hate relationship with Alfa Romeo :ar: :love:

Trenutni auto: Alfa Romeo Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus Grigio Vesuvio

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #58 u: 14-09-2012, 15:15:48 »
vi makar imate rezervni tocak... ja ni tocak, ni kljuc ni dizalicu.... samo kompresor i kit za krpljenje...

33QO

• Gost
« Odgovori #59 u: 14-09-2012, 15:39:12 »
vi makar imate rezervni tocak... ja ni tocak, ni kljuc ni dizalicu.... samo kompresor i kit za krpljenje...

Tvoja je olakšana varijanta  :funny: