03-07-2026, 06:50:46

Autor Tema: Blue magic  (Posjeta: 97986 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline signo

• Trade Count: (+27)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Split
Odg: Blue magic
« Odgovori #390 u: 06-04-2012, 22:02:32 »
Reci  mi  kako  ti  se  ponaša  ovaj novi set  kočnica, jesi  prominija  pletena  kočiona  crijeva.... kakav ti je  osjećaj kočenja  u  odnosu  na  prije.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #391 u: 06-04-2012, 22:06:24 »
Reci  mi  kako  ti  se  ponaša  ovaj novi set  kočnica, jesi  prominija  pletena  kočiona  crijeva.... kakav ti je  osjećaj kočenja  u  odnosu  na  prije.

Dobar setup, pločice su odlične... i diskovi isto tako. Crijeva su kriva došla, pa sad čekam da mi pošalju ispravan set, kad dođe stavit ću ih. Osjećaj kočenja je puno bolji, nekako zasad imam takav osjećaj.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Bavarac

• Ovisnik o alfistima
  • 147 GTA, 155 1.8 TS 16V S
    • Zadar
« Odgovori #392 u: 06-04-2012, 23:02:09 »
Grane su najskuplji detalj ispuha, onda nakon njih sportski kat. To bi bilo super imati ali kosta puno i gotovo. Bilo to 10 il 20 tkn... Jebiga.
Viva Italia

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #393 u: 06-04-2012, 23:03:55 »
Grane su najskuplji detalj ispuha, onda nakon njih sportski kat. To bi bilo super imati ali kosta puno i gotovo. Bilo to 10 il 20 tkn... Jebiga.

Mislim da se sa SS granama i original centralnim dijelom s kat-om može proći tehnički... jedina razlika je da nema katova na granama, vjerojatno to neće utjecati na eko test. Ionako ima drugih auta koji nisu imali katove na granama, pa prolaze (GTV 3.0 npr)

Offline suspenzija

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #394 u: 06-04-2012, 23:38:45 »
treba proc ekotest samo sa centralnim katalizatorom...najbolja opcija je naci grane ko sta ti kazes sa gtv 3.0 koja tvorniciki nije imala te katove, samo se probuse rupe i naprave navoji za sonde i to je to :D po iskustvima sa alfama 1,6ts koja isto ima katalizatore na granama kad se skinu i vrate sonde na isto misto nece nikakvu gresku javljat i prolazi eko test...

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #395 u: 07-04-2012, 00:01:28 »
treba proc ekotest samo sa centralnim katalizatorom...najbolja opcija je naci grane ko sta ti kazes sa gtv 3.0 koja tvorniciki nije imala te katove, samo se probuse rupe i naprave navoji za sonde i to je to :D po iskustvima sa alfama 1,6ts koja isto ima katalizatore na granama kad se skinu i vrate sonde na isto misto nece nikakvu gresku javljat i prolazi eko test...

Tocno to sto kazes. Cak ako se nadju grane s 3.0 onda vec imaju navoji za lambde na istim mjestima. Na 2.5 granama bi se trebale napraviti. Onda nema greske.
Ja sam na 1.8 imao SS osim grana, morao sam katalizator uvijek originalni stavljati prije tehničkog... Zato u ovom setupu koji je jeftiniji dobra stvar je sto ostaje serijski kat i nema problema s tehnickim.

Offline Bavarac

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #396 u: 07-04-2012, 08:59:19 »
Koliko te grane od 3,0 mogu koštati nove? Jel tko pitao?
Viva Italia

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #397 u: 07-04-2012, 09:03:26 »
Koliko te grane od 3,0 mogu koštati nove? Jel tko pitao?

po meni skuplje nego SS

Offline Damir

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GIULIA super 2.2 180 Q2
    • Lučko, Zagreb
« Odgovori #398 u: 07-04-2012, 09:25:36 »
Ima autodelta grane u ponudi (od 5 mjeseca) ali i to je puno novaca  :craz

http://www.autodeltashop.com/product_info.php?cPath=28_62&products_id=617
Alfa 145 QV - rally car

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #399 u: 07-04-2012, 14:34:23 »
Ima autodelta grane u ponudi (od 5 mjeseca) ali i to je puno novaca  :craz

http://www.autodeltashop.com/product_info.php?cPath=28_62&products_id=617

Da, eto nešto je jeftinije od SS-a... Svakako mislim da sve te preinake mora popratiti i re-mapiranje. A gdje i kako, to je malo veći problem kod nas.

Offline -164-

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #400 u: 07-04-2012, 14:41:35 »
Da, eto nešto je jeftinije od SS-a... Svakako mislim da sve te preinake mora popratiti i re-mapiranje. A gdje i kako, to je malo veći problem kod nas.
S obzirom da je Dom-Dom to sve radio, najbolje da se konzultiraš s njim

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #401 u: 07-04-2012, 14:45:16 »
S obzirom da je Dom-Dom to sve radio, najbolje da se konzultiraš s njim

Jeli pričao išta tebi vezano za performanse i zvuk?

Koliko sam skuzio po tome sto si pisao, on nije bio promijenio grane, nego sve ostalo. E sad, što se tiče zvuka, upravo se skidanjem grana baš "dobije" masu, jer ga guše ovi originalni kat-ovi....
Jesi li čuo auto dok je bio u Kralja?

Offline -164-

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #402 u: 07-04-2012, 14:55:01 »
Jeli pričao išta tebi vezano za performanse i zvuk?

Koliko sam skuzio po tome sto si pisao, on nije bio promijenio grane, nego sve ostalo. E sad, što se tiče zvuka, upravo se skidanjem grana baš "dobije" masu, jer ga guše ovi originalni kat-ovi....
Jesi li čuo auto dok je bio u Kralja?

Da - DD je stavio sve od SS osim grana i radio je remap kod Seba čini mi se..
Poslije je Ladislav Kralj kupio auto i stavio grane...a grane su i dan danas na tom autu...
Nisam ga čuo u živo ali koliko sam čuo zvuk sa granama je brutalan

eto, probaj kontaktirati Ladislava i pitaj ga za iskustvo..

Offline Bavarac

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #403 u: 07-04-2012, 19:12:23 »
Da - DD je stavio sve od SS osim grana i radio je remap kod Seba čini mi se..
Poslije je Ladislav Kralj kupio auto i stavio grane...a grane su i dan danas na tom autu...
Nisam ga čuo u živo ali koliko sam čuo zvuk sa granama je brutalan

eto, probaj kontaktirati Ladislava i pitaj ga za iskustvo..

Ja sam čuo auto u živo na leru samo i dao gasa na mjestu. zvuk je vrh... Ja osobno bi išao na Supersprint ipaj jer je za Alfu najbolji...
Viva Italia

Offline Bavarac

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #404 u: 07-04-2012, 19:14:41 »

Nije problem mapiranje, mirne duše Gabrek to odradi, to nije neka filozofija... meni su do sad na 4 ///M Bmw-a stavljali, prije skn, a sad sedox mapu.
Viva Italia

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
Blue magic
« Odgovori #405 u: 07-04-2012, 19:48:21 »
Ja sam čuo auto u živo na leru samo i dao gasa na mjestu. zvuk je vrh... Ja osobno bi išao na Supersprint ipaj jer je za Alfu najbolji...

Cekaj, jesi cuo to auto u full setup-u kad je bio u Kralja?

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
Blue magic
« Odgovori #406 u: 07-04-2012, 19:51:28 »
Nije problem mapiranje, mirne duše Gabrek to odradi, to nije neka filozofija... meni su do sad na 4 ///M Bmw-a stavljali, prije skn, a sad sedox mapu.

Da, nego pratim engl forum, tamo bas ljudi mapiraju ove aute i imaju vec iskustva... mozda bolje da oni to odrade kad vec toliko toga rade. Ili mislis da jednako kvalitetno to mogu i kod nas?

Offline signo

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #407 u: 07-04-2012, 20:25:17 »
 Ja sam  taj  auto  gleda  prije  3  godine  u  zg,,, mislija  sam  ga   kupit.... znači  čuja sam ga  na  leru i  u turaži u  podzemnoj  garaži  nekog  trgovačkog  centra a i  kasnije  u   vožnji... istina .. zvuk  je  dobar ali  loša  mu je strana  šta  te  doslovno  vuče  da  auto  gaziš a  i nakon  određenog  vrimena  malo  to  postane prenapadno i  zamara,  zvuk  je  rezonantan u  cilom   režimu  rada  ..  Seb ga  je  usporedija sa zvukom  pezejca  i  zaista  je  u  pravu ne  doslovno  ali  na   taj  štih je... ali  ima i nedostataka naime  ako  ti se sviđa  onaj  izvorni   alfin  potmuli  zvuk  šestaka  koji  se  iz bebe  pritvara  u  goropadnicu  onda  ovo  zaboravi... ovo je  pezejac  zvuk  koji  je  konstantan  ali  mene  osobno    koliko  me je  impresionira  tada  toliko sam  bija  i  razočaran  jer  znaš  onaj  filing  daš gas i sad  ga  ideš poklopit  kad  je  ono  najlipše ovaj  je  već u  blokadi i ja nisam  moga  virovat ka da  mu  fali  još 2000 giri da  da    sve  najbolje  od sebe ...  jednostavno ne radi  u  punom  režimu   koji  je   po mom  mišljenju  od  nekih  5500- 9000 giri.... to je  moje  mišljenje :da:.
Ladislav  je  spominja  tada  nekih  280 ks ali  ja  tu    razliku od  30 ks i  nisam primjetija  :?: jer  sam  baš  pratija  razvrtavanje  u  vožnji  itd to  je tu  negdi .
Čak me  u  5 i 6 brzini  nije  impresionirala i  garantiram  u  5 sa  mojom  u  stock  izdanju   da  bi imala  vune,  možda  za  nijansu  prve  tri  malo  življa   brzine  ako  je  ito ali  gubi se  u 5 i  6 brzini, kažem to je  moj  dojam.

Offline Bavarac

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #408 u: 07-04-2012, 20:30:11 »
Cekaj, jesi cuo to auto u full setup-u kad je bio u Kralja?

Poslije Kralja...
Evo slika dvi, oko je ot nek se obriše: ovo sam 9.6.2010. slikao

Viva Italia

Offline Bavarac

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #409 u: 07-04-2012, 20:32:45 »
Da, nego pratim engl forum, tamo bas ljudi mapiraju ove aute i imaju vec iskustva... mozda bolje da oni to odrade kad vec toliko toga rade. Ili mislis da jednako kvalitetno to mogu i kod nas?

Uvjek softver putuje van na doradu, a u zg ga samo iščitaju i remapirani učitaju... vidio na svoje oči. na M3 e92...
Viva Italia

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
Blue magic
« Odgovori #410 u: 07-04-2012, 20:35:30 »
Ja sam  taj  auto  gleda  prije  3  godine  u  zg,,, mislija  sam  ga   kupit.... znači  čuja sam ga  na  leru i  u turaži u  podzemnoj  garaži  nekog  trgovačkog  centra a i  kasnije  u   vožnji... istina .. zvuk  je  dobar ali  loša  mu je strana  šta  te  doslovno  vuče  da  auto  gaziš a  i nakon  određenog  vrimena  malo  to  postane prenapadno i  zamara,  zvuk  je  rezonantan u  cilom   režimu  rada  ..  Seb ga  je  usporedija sa zvukom  pezejca  i  zaista  je  u  pravu ne  doslovno  ali  na   taj  štih je... ali  ima i nedostataka naime  ako  ti se sviđa  onaj  izvorni   alfin  potmuli  zvuk  šestaka  koji  se  iz bebe  pritvara  u  goropadnicu  onda  ovo  zaboravi... ovo je  pezejac  zvuk  koji  je  konstantan  ali  mene  osobno    koliko  me je  impresionira  tada  toliko sam  bija  i  razočaran  jer  znaš  onaj  filing  daš gas i sad  ga  ideš poklopit  kad  je  ono  najlipše ovaj  je  već u  blokadi i ja nisam  moga  virovat ka da  mu  fali  još 2000 giri da  da    sve  najbolje  od sebe ...  jednostavno ne radi  u  punom  režimu   koji  je   po mom  mišljenju  od  nekih  5500- 9000 giri.... to je  moje  mišljenje :da:.
Ladislav  je  spominja  tada  nekih  280 ks ali  ja  tu    razliku od  30 ks i  nisam primjetija  :?: jer  sam  baš  pratija  razvrtavanje  u  vožnji  itd to  je tu  negdi .
Čak me  u  5 i 6 brzini  nije  impresionirala i  garantiram  u  5 sa  mojom  u  stock  izdanju   da  bi imala  vune,  možda  za  nijansu  prve  tri  malo  življa   brzine  ako  je  ito ali  gubi se  u 5 i  6 brzini, kažem to je  moj  dojam.

Bio je jedan problem ajmo tako reci, a to mi je rekao prvi vlasnik tog auta, mozda je to utjecalo na tvoj osjecaj kako bas ne ide kako bi trebao. Naime, ima Autodeltin usis. Covjek mi je rekao kao da ima osjecaj gubitka s tim, navodno se utrkivao i s drugom GTA koja je bila original...iznad 200 osjetno je bio pad. Covjek je rekao da bi bio skinuo taj usis i vratio original mapu...

Offline Bavarac

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #411 u: 07-04-2012, 20:41:53 »
Bio je jedan problem ajmo tako reci, a to mi je rekao prvi vlasnik tog auta, mozda je to utjecalo na tvoj osjecaj kako bas ne ide kako bi trebao. Naime, ima Autodeltin usis. Covjek mi je rekao kao da ima osjecaj gubitka s tim, navodno se utrkivao i s drugom GTA koja je bila original...iznad 200 osjetno je bio pad. Covjek je rekao da bi bio skinuo taj usis i vratio original mapu...

Usis je u trenu kad sam je ja gledao bio autodelta karbonsko koljeno, originalna kutija i autodeltin panel... iako po meni njoj treba samo k&n uložak u kutiju... lošim usisom se sjebe cijeli auto.
Viva Italia

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
Blue magic
« Odgovori #412 u: 07-04-2012, 20:44:19 »
Usis je u trenu kad sam je ja gledao bio autodelta karbonsko koljeno, originalna kutija i autodeltin panel... iako po meni njoj treba samo k&n uložak u kutiju... lošim usisom se sjebe cijeli auto.

Nekoliko ljudi moze potvrdit kako je los usis shebao Commeovu GT V6 (na valjcima pad snage)...
Ja sad imam samo KN u kucistu... nisam htio nista specijalno dirati.

Offline Bavarac

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #413 u: 07-04-2012, 20:53:10 »
Nekoliko ljudi moze potvrdit kako je los usis shebao Commeovu GT V6 (na valjcima pad snage)...
Ja sad imam samo KN u kucistu... nisam htio nista specijalno dirati.

ostani na njemu...
Viva Italia

Offline -164-

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #414 u: 07-04-2012, 21:06:42 »

nije imao gubitak snage s Autodeltinim usisom nego kad je imao neki otvoreni karbonski filter

Autodeltina je karbonska usisna cijev, a kućište filtera je original

i to je istina da je u usporedbi sa serijskom GTA isti ili čak mrvu sporiji bio..ali taj prvi remap nije bio dobro napravljen očito i usis je bio zeznut

sve u svemu ta GTA je po meni najbolja kod nas (barem je bila dok je bila kod Doma i Ladislava, a za kasnije ne znam) jer je  kupljena kod nas, prvi vlasnik je bio teški pacijent za aute  :craz
stavljano je bilo najbolje ulje Castrol TWS Motorsport 10W-60 za BMW M modele itd.. da sad ne nabrajam
a još je i 2004. godina - znači veliki Brembo i 330mm diskovi
« Zadnja izmjena: 07-04-2012, 21:10:20 od -164- »

Offline Bavarac

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #415 u: 07-04-2012, 21:24:58 »
nije imao gubitak snage s Autodeltinim usisom nego kad je imao neki otvoreni karbonski filter

i to je istina da je u usporedbi sa serijskom GTA isti ili čak mrvu sporiji bio..ali taj prvi remap nije bio dobro napravljen očito i usis je bio zeznut

sve u svemu ta GTA je po meni najbolja kod nas (barem je bila dok je bila kod Doma i Ladislava, a za kasnije ne znam) jer je  kupljena kod nas, prvi vlasnik je bio teški pacijent za aute  :craz
stavljano je bilo najbolje ulje Castrol TWS Motorsport 10W-60 za BMW M modele itd.. da sad ne nabrajam

Vidio sam ih sve i vozio skoro sve... Istina da je odlična, ali nije jedina koja valja...
Viva Italia

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #416 u: 07-04-2012, 21:26:34 »

Da, ovo je vrhunsko ulje. Više ga nemaju, ustvari proizvodi se pod drugim imenom, evo i ja sam od zadnje promjene išao na Castrol.

Offline Bavarac

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #417 u: 07-04-2012, 21:32:30 »
Svako renomirano ulje gradacije 10w60 je vrhunsko, slobodno lijevaj edge sport 10w60, a ja sam prezadovoljan u gta bio i s Total quartz 9000
Viva Italia

Offline signo

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #418 u: 07-04-2012, 21:33:42 »
Tako je  Autodeltino karbon  kolino koje  je  više  šminka  nego  efekt, ima  nešto  malo  zvuka   ali  to je  šminka  a  u  originalnom kućištu je  ima  mislim  baš  KN filter isto  ka  i 99% svih  drugih gta  tako  da  zbog toga  nije  smila  imat   pad  perfomansi,  problem  je  šta  kompletan  SS auspuh  vuče  za  sobom   pod  obavezno  mehanički  tuning motora, čipanje  , i  remap te  podizanje  blokade  na  8-9tis  giri... e  onda  bi  on radija   kako  triba  ovako je to  samo papilova uz pad  perfomansi... ali  mislim  da  bi  katovi  od  ss-a puno  popravili  stvar  zato  im je  basnosnovna  cifra  jer su oni svjesni  toga  da  ako  se  oće  perfomanse da ćeš doć i po katalizatore  od  par tis eura  :da: atako da....
To  vezano   za  pad  perfomansi  sa  primjer  BMC- cda ili  sprintfilterom  se  nebi  složija a  to  se  lako  može  provjerit... npr  ja  iman  snimku   di  je  mojoj  gta od  70-220 km h potribno  nepune  23 sek . znači  2,3 4,5  brzina,  probaj  pa  baš  vidi  jeli  ta  priča drži  vodu.
Pokazat  ću ti  kad se  vidimo  snimku ito  puvala  je  neka  vitrina  i osjeti  mi se  za  nijansu na  snazi  tj  osjeti  se  nedostatak   zraka,  to  osjetim ja  jer je  znam  u  dušu :ok:  Ja  bi te  tvrdnje   prije  pripisa  ili  potrošenosti  motora ili nestručnosti  ili  neadekvatnim  komponentama :da:  E  i da  ljudi  se  varaju  kad  kažu  gori  mi  MCSF  indikator  ali nema  veze  auto  ide  u redu, neće  mu ništa  bit.... neide auto  u redu,  dok  god  svijetli  ikona  motor nedaje  100 % snage, ja to znam to je drugo  šta  to netko  nemože  osjetit i  još nešto... šporak   BMC cda  ili  sprintfilter je  pad  perfomansi  minimalno 10-15 % :ok:   

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #419 u: 07-04-2012, 21:33:53 »
Vidio sam ih sve i vozio skoro sve... Istina da je odlična, ali nije jedina koja valja...

I što je reći da si prešao na B? Kojeg voziš?