13-06-2026, 06:15:12

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 180961 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
Giuletta je na platformi Bravo/Delta/Astra s atrom djeli i dizajn ako bolje pogledaš osim svjetala i kvaka zadnjih sliće ko jaje jajetu.
Giulietta ima drugačiju zadnju osovinu ali ostalo je isto.
Malo sliče ali Cruz je na toj platformi isto.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
Giuletta je na platformi Bravo/Delta/Astra s atrom djeli i dizajn ako bolje pogledaš osim svjetala i kvaka zadnjih sliće ko jaje jajetu.
Giulietta ima drugačiju zadnju osovinu ali ostalo je isto.

Ma kakva Astra. Bravo koristi modificiranu platformu Stila, a Giulietta koristi dodatno promjenjenu platformu brava, promjenjena je dosta, lakša je, čvršća itd. Delta koristi istu platformu kao Bravo. A ta giulietti je ista koliko je i platforma alfe 147 ista ko ona na fiat tipu.

Astra koristi GM platformu koja nema veze s fiatom, zato astra i ima 1600 kg.
« Zadnja izmjena: 20-02-2011, 17:19:08 od INTCP »

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
ako me pamcenje dobro sluzi giulietta je na posebnoj platformi a ne na bravo platformi ako nisam pobrkao nesto
nije isto ko bravo,ali izmjene su male,recimo 10%!, nađi na internetu sliku šasije giuliette i brava pa češ vidit koliko su drugačije,fiat nema novaca a niti neče ulagat u alfu da bi joj napravio vlastite platforme.

Offline KA2001MR

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
vw ima para pa svi voze na istoj platformi, kako to?
........

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
vw ima para pa svi voze na istoj platformi, kako to?
jer je to politika firme.
Fiat nema love jer neznaju niš unovčiti! I kad neide onda još daju glupe ideje.

Linija krova Astre i Giliuette je ista, dužina haube, gepek, instrumeni, šajbe, vrata, koliko god nam se to ne sviđalo Astra je zadnji proizvod koji je došao iz GM fiat braka i na kojem je opet GM profitirao.
I uz to nema one užasne farove, inače je auto pilila za spavanje za voziti.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
jer je to politika firme.
Fiat nema love jer neznaju niš unovčiti! I kad neide onda još daju glupe ideje.

Linija krova Astre i Giliuette je ista, dužina haube, gepek, instrumeni, šajbe, vrata, koliko god nam se to ne sviđalo Astra je zadnji proizvod koji je došao iz GM fiat braka i na kojem je opet GM profitirao.
I uz to nema one užasne farove, inače je auto pilila za spavanje za voziti.

Možda sliče, al ta dva auta nemaju veze jedan s drugim, niti jedan zajednički šaraf nemaju.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
Opel i alfa ...nemaju veze nikakve sa osjećajem vožnje i ležanja i općenito .....pa da su i od svega istog sastavljeni alfa je poštelana za sportsku vožnju a opel poštelan za ajme majko....
Eto pa da je i razlika u samo ''zadnjoj osovini'' ...to je ogromna razlika na cesti  :da: :da:
Dizajn ko svaki dizajn, nekom se sviđa više nekom manje nekom nikako....al što se tiče ležanja na cesti, osjećaja u vožnji...konkurencija joj i dalje može puhat u g****u....  :craz
.... sempre gilles ....

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
pa rekao sam da je opel pilula za spavanje.

Opela sam vozio tjedan dana, da me ubijes mjere i motorni prostor po muldama jako slici onom od giluliette.

druga je prica da opel lezi na cesti ko barka u oluji, kako bi uzzy rekao "skovaca za vozit".

al to je  :off

Ajmo se veseliti novoj Alfi Saturn pardon Giulia-i  :wal:

« Zadnja izmjena: 21-02-2011, 09:30:21 od Isus »

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar

Opela sam vozio tjedan dana, da me ubijes mjere i motorni prostor po muldama jako slici onom od giluliette.

druga je prica da opel lezi na cesti ko barka u oluji, kako bi uzzy rekao "skovaca za vozit".

Pa cila tema je malo  :off ..... :funny: :funny: :funny:
Pisalo je negdi da fiat ne prodaje Alfu ....  :hap: :hehe: :hehe:
.... sempre gilles ....

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI

Giulietta koristi modificiranu Fiat Compact platformu koja je prvi put predstavljena sa fiat stilom. Bravo nije ništa drugo nego malo modificirani Stilo.

A Astra koristi GM Delta II platformu koja je modificirana Delta I koju koristi prethodna Astra. Znači skroz različiti smjerovi. Provjeri na netu, ima informacija.

Za Mito-Punto-Corsa se zna da je to bazično ista platforma.
« Zadnja izmjena: 21-02-2011, 09:41:19 od INTCP »

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
intcp ti ne kužiš da te podhebava??
MiTo

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
intcp ti ne kužiš da te podhebava??

Ko Isus? Ma jok.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
svi novi kompakti imaju takvu zadnju liniju, prvo su rekli da lice svi na novog meganea coupe, a on ustvari lici na novu deltu po toj liniji, znaci opet su tu liniju krova talijani izmislili.
meni iskreno je nova astra prekrasna i naprijed nazalost ljepsa od alfe, al mi alfa ima onaj scudetto i po tome mi je drugacija, pa da kupuje
 auto i mogu birat izmedu giuliette i te astre uzeo bi naravno alfu jel je alfa, al zalosno je da je opel po dizajnu ljepsi i to je glavni problem.
nadam se da ce onaj marchionne doc pameti i napravit nesto jel su im motori sad opet bolji nego kod konkurencije(jedino im fali koje veci dizelas i benzinac) i nek sad naprave jos ovijes kak spada, te daju otkaz sovi koja vodi dizajnerski tim pa alfa opet bude ko stara
........

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
svi novi kompakti imaju takvu zadnju liniju, prvo su rekli da lice svi na novog meganea coupe, a on ustvari lici na novu deltu po toj liniji, znaci opet su tu liniju krova talijani izmislili.
meni iskreno je nova astra prekrasna i naprijed nazalost ljepsa od alfe, al mi alfa ima onaj scudetto i po tome mi je drugacija, pa da kupuje
 auto i mogu birat izmedu giuliette i te astre uzeo bi naravno alfu jel je alfa, al zalosno je da je opel po dizajnu ljepsi i to je glavni problem.
nadam se da ce onaj marchionne doc pameti i napravit nesto jel su im motori sad opet bolji nego kod konkurencije(jedino im fali koje veci dizelas i benzinac) i nek sad naprave jos ovijes kak spada, te daju otkaz sovi koja vodi dizajnerski tim pa alfa opet bude ko stara

:funny: :funny:
i jos da prestane sa suludim idejam da dodge ili saturn budu alfa

BigSaint

• Gost
VW je sranje... :mad:

:smijeh

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
koji provokator  :care :care

BigSaint

• Gost

33QO

• Gost
:funny: :funny:
i jos da prestane sa suludim idejam da dodge ili saturn budu alfa

Da ne bi još i da se odcjepe od fijata?   :hehe: :hehe:

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
 :metak
Volkswagen ima vremena i strpljivo čeka da kupi Alfu

Predsjednik njemačkog Volkswagena (VW) Ferdinand Pih izjavio je da bi najveći europski proizvođač automobila mogao povećati godišnju prodaju robne marke Alfa Romeo za skoro četiti puta, ako se sadašnji vlasnik, talijanski FIAT, odluči za prodaju "potcenjenog brenda.

U narednih pet godina, VW bi mogao podići prodaju talijanskog brenda na skoro 400.000 automobila, kazao je Pih na predstavljanju VW modela na Sajmu automobila u Ženevi.

Izvršni direktor FIAT-a Sergio Marchionne, međutim, za sada odbija prodati Alfu Romeo, u nadi da će slavni brand ponovno povratiti stari sjaj.

"Volkswagen ima vremena i strpljivo čeka da kupi Alfu", kazao je Pih uoči službenog otvaranja Sajma koji će trajati od 3. do 13. ožujka.

Marka Alfa Romeo je 2010. godine obilježio stoljeće postojanja povećanjem obima prodaje za 10 posto, ali je uspio da isporuči svega 112.000 vozila. Proizvođač modela MiTo i Giulietta godinama bezuspješno pokušava povećati prodaju na 300.000 vozila.

U jednom od posljednjih intervjua, direktor FIAT-a Marchionne je izjavio da je Alfa "izgubila novac u sedam godina od kada se našla u vlasništvu FIAT-a". On je dodao da "nije siguran da li će Alfa ikada stvarno biti profitabilna".

prijevod: http://translate.google.com

33QO

• Gost

U jednom od posljednjih intervjua, direktor FIAT-a Marchionne je izjavio da je Alfa "izgubila novac u sedam godina od kada se našla u vlasništvu FIAT-a". On je dodao da "nije siguran da li će Alfa ikada stvarno biti profitabilna".

Pod tvojom komandom nikad, idiote jedan nemaštoviti  :wal: :wal: :wal:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča

:ok: :da: :da:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
:ok:
Totalni kreten..... :da:
.... sempre gilles ....

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
dobro sve to stoji, mislim prodaja i profit,

imam iskreno pitanje za sve

Da li bi htjeli da alfe ima svuda u enormnim količinama kao dreka popularno zvanog vau vau ili da to bude nešto ekstra što znam ja i par mojih frendova šta je to i smijemo se debilima u vau vau tutaćima, nema ih puno pa imaš auto drugačiji od drugih a opet ih ima dovoljno da imaš šta kupiti i ima djelova!

Meni iskreno jedna od draži alfe je to što je nema puno, ne znaju svi sve o njoj i ne vozi je svaki seljo beljo nego jedna privilegirana masa ljudi koja zna šta ima i cjeni to!
Nije bolest sve što boli

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo

Da li bi htjeli da alfe ima svuda u enormnim količinama kao dreka popularno zvanog vau vau ili da to bude nešto ekstra što znam ja i par mojih frendova šta je to i smijemo se debilima u vau vau tutaćima, nema ih puno pa imaš auto drugačiji od drugih a opet ih ima dovoljno da imaš šta kupiti i ima djelova!

Meni iskreno jedna od draži alfe je to što je nema puno, ne znaju svi sve o njoj i ne vozi je svaki seljo beljo nego jedna privilegirana masa ljudi koja zna šta ima i cjeni to!

Ispravka, mi se smijemo vozačima golfa 1 2 i 3 i njih ima na pasja preskakala. Ne bih baš rekao da je svako drugo auto na cesti recimo passat CC ili Scirocco ili tuareg v12.......pa čak ni golf 6. Ne bi se baš moglo reći da su DSG i TFSI narodne tekovine, narod se loži na SDI i TDI i na tehnologiju u punoljetnim modelima VW.
Stvarno mi nije jasno kad neko kupovinu alfe od strane VW odmah shvati kao potpuno odbacivanje svega što stoji iza te marke zadnjih 100godina. To ne bi uradio niti jedan pametan ulagač, upravo bi se gledalo da se maksimalno eksploatiše taj brend i taj feeling jer maksimalna eksploatacija znači maksimalna zarada a to ne znači pravljenje auta koje svako može kupiti.
I još jedna stvar, nisi u pravu kad pričaš o vrsti ljudi koja vozi alfu, naravno ima jedan dobar dio onih koji ne bi ništa drugo vozili i to je njihov emotivni izbor ali ti mogu pouzdano reći da jedno 50% tzv alfista imaju alfu i furaju se na alfu samo zato što nisu si mogli priuštit taj isti omraženi golf. Zašto je to tako? jer je auto jeftino i bije ga loš glas tako da dosta bivših trkača sa kadettom GSI ili golfom  prelaži na alfu jer je za relativno malo para može dobiti. Alfi je sad puna bosna, misliš da su to sve prekaljeni alfisti?
No nebitno, ja nisam zagovornik VW-a vozim svoj izbor, nisam se pokajao ali nisam ni da brend propadne i da vrhunac alfizma bude 1.4 motor....
« Zadnja izmjena: 02-03-2011, 08:18:00 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar

Potpisujem !!!

Al svejedno mislim da je šef fiata tenkre kad daje takve izjave i kad je plan prodaje 300 000 alfi godišnje i etc......dakle, plan razvoja i cilj alfaromea je krivo postavljen....zato i daje izjavu da ''alfa gubi novac''.....
Iako ,po meni, mislim da je alfa sa 156/147 modelima spasila FIAT grupu ,koja u vrijeme tih modela nija imala ništa konkurentog na tržištu.
Po meni taj šef lagano kaki....i nema pojma o poslu, dokaz tome je uništavanje lancie, alfe.....te brendove je teže bilo uništiti, nego uspješno radit s njima, i zaraditi !!!....mislim da i kod njih ''podobnost'' lagano preuzima vlast  :da:
Stric mi je radija u FIAT-u do prošle godine, 30g,  pa kaže i on sam kako se napreduje u fiat-u zadnjih 15tak god..... :rolll:

Imamo recimo u zadru primjer takvog nepametnog poslovanja s brendom ''MARASKA''..... :rolll:
.... sempre gilles ....

XariX

• Gost

:da: :ok:

Alfa je uvijek bila namijenjena priviligiranom sloju vozaca koji znaju sto zele pod pojmom "auto". Tako ce i ostati.
Bez obzira tko grnul lovu od prodaje istih. Alfa nikad nije bila jeftina, i zato su je "narodske vau-vau" mase izbjegavale.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Ispravka, mi se smijemo vozačima golfa 1 2 i 3 i njih ima na pasja preskakala. Ne bih baš rekao da je svako drugo auto na cesti recimo passat CC ili Scirocco ili tuareg v12.......pa čak ni golf 6. Ne bi se baš moglo reći da su DSG i TFSI narodne tekovine, narod se loži na SDI i TDI i na tehnologiju u punoljetnim modelima VW.
Stvarno mi nije jasno kad neko kupovinu alfe od strane VW odmah shvati kao potpuno odbacivanje svega što stoji iza te marke zadnjih 100godina. To ne bi uradio niti jedan pametan ulagač, upravo bi se gledalo da se maksimalno eksploatiše taj brend i taj feeling jer maksimalna eksploatacija znači maksimalna zarada a to ne znači pravljenje auta koje svako može kupiti.
I još jedna stvar, nisi u pravu kad pričaš o vrsti ljudi koja vozi alfu, naravno ima jedan dobar dio onih koji ne bi ništa drugo vozili i to je njihov emotivni izbor ali ti mogu pouzdano reći da jedno 50% tzv alfista imaju alfu i furaju se na alfu samo zato što nisu si mogli priuštit taj isti omraženi golf. Zašto je to tako? jer je auto jeftino i bije ga loš glas tako da dosta bivših trkača sa kadettom GSI ili golfom  prelaži na alfu jer je za relativno malo para može dobiti. Alfi je sad puna bosna, misliš da su to sve prekaljeni alfisti?
No nebitno, ja nisam zagovornik VW-a vozim svoj izbor, nisam se pokajao ali nisam ni da brend propadne i da vrhunac alfizma bude 1.4 motor....

ok i tu si u pravu,

ali primjer kod nas golfa 5 tdi i passata tdi 2004+ ima kao dreka, svaki "uspješni poduzetnik" si je kupio VW passata a gospođi golfa a hvale su prepuni, ja pitam jel troši ulje koliko gorivo pa kad toče gorivo toče i ulje :o000: troše mahom 9-10 litara dizla kad se izračuna ali da kad pitaš koliko reći će 4-5 litri otvorena grad 6, a bome kako nam je policija vratila škode u leasing nakotilo se i octavia more uz to da ih je bilo i prije! tako da par 159 i 166FL koje viđam su pravo osvježenje za oko a redom ih voze posebni ljudi! a ostale također nisu česte i uz onih par unakaženih i zapuštenih ima stvarno lijepih primjeraka!
Nije bolest sve što boli

XariX

• Gost
<cut the crap>

Jezote patak, pa koji je to golf jeftiniji od Alfe?  :)
Brkas kruske i jabuke... jedno su oni koji kupa vozilo A, voze 3 mjeseca, pa kupe vozilo B, voze 6 mjeseci, kupa vozilo C, voze 1 mjesec, i tako unedogled...

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Ne brkam ništa, čak šta više, ne volim kruške  :)
Golf je jeftiniji od alfe, mislim ne znam koje su cijene kod vas u CRO ali osnovni golf 6 u sarajevu je u radnji 23.000KM to je 12k Eur. Kako nije jeftiniji od alfe......čim je jeftiniji dostupniji je. Druga je to stvar što golfa kupuju mahom ljudi koji se nikad neće okrenuti za alfom. Ali ono što sam ja htio da kažem pa je xarix to podebljao, nije se odnosilo na novo auto već na polovno. Dosta "alfista" su alfisti pod moranje, htjeli su simpa autić koji ima stila, ko fol je i brz a nemaju para za golfa 4 GT i završe na alfi 147 2.0TS. Ono što je najtužnije je da tu alfu oni ubiju u pojam i poslije je uvale nekom jadniku koji je upravo to auto uvijek htio....... :batin
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"