14-06-2026, 17:09:37

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181125 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
Znam da će me pokopat nakon ovoga, ali gledam novi pasat i kažem svaka čast! Čaksu i od pola napravili auto dobrog izgleda, a vi "dizajneri" iz fijata samo nastavite praviti sanduke od lancie i buljavce od alfe  :ok:

Sad mi je jasno zašto ti se Giulietta ne sviđa  :craz   :hehe:

Nije taj Passat niti Polo ružan auto, ali to s dizajnom i stilom nema veze. To su sve redizajni jos od prvog Passata iz 76-te. Konzervativni auti za takve kupce.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
ORO je konzervativan  :hap:

jadroplov

• Gost
  • Trade Count: (0)
Ti si skroz propuva. Novi Passat (ali ovaj najnoviji da ne bude zabune) je nešto najodvratnije u zadnjih 10-5 godina. Jedino Ssangyong mu može parirat.
:clap2:

svaka čast polu, stvarno je lip, ali passat je bezličan da ne može bit bezličniji...

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Sad mi je jasno zašto ti se Giulietta ne sviđa  :craz   :hehe:

Nije taj Passat niti Polo ružan auto, ali to s dizajnom i stilom nema veze. To su sve redizajni jos od prvog Passata iz 76-te. Konzervativni auti za takve kupce.
  :ok:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
:clap2:

ali passat je bezličan da ne može bit bezličniji...

E upravo to, nije baš da je ružan kao SSangyong, ali je bezličan  do maksimuma.

33QO

• Gost
Da malo pojasnim. Pasat je limuzina i takvom je rade. Ne izmišljaju toplu vodu, ne srljaju sa radikalnim izmjenama. Za onoga tko voli klasične limuzine, to auto je pun pogodak! Ja volim limuzine, ali ipak malo agresivnijeg izgleda. Ne bi ga nikad kupio, ali mi je OK. Polo je od generacijama bezličnog auta postao lijep auto.

@ Bigi
O unutrašnjosti ne govorim, jer je nisam ni vidio niti me zanima, a kako bi je i mogao kuditi nakon što vidim Giulietinu ala tristać iz '75.

33QO

• Gost
ORO je konzervativan  :hap:

:da: :da: a kod nekih stvari i radikalan  :hehe:

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
:o000: :o000: :o000: :kosa: :kosa: :kosa: :o000: :o000: :o000:
idem ja po lopatu  :hehe:

:hap:
MiTo

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
Idemo redom, VDC je ESP i fabrički je za tog istog golfa,

nije...golf 6 2.0 140ks highline...nema ESP...
MiTo

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
O ukusima se ne raspravlja!!! Ja licno nikada za sebe ne bi uzeo niti jednoga vw ne volim ih previse su mi slusbeni,sterilni i bezlicni. U njemackoj mi rece jedan svabo za vw da je to radno auto koje sluzi za otic na posao. Sam vw kaze da bi napravili od alfe premijum brend,po mome misljenu se nesto ne moze napraviti ako to nije to.Trenutno se nalazim u Nizozemskoj i ovde niko ne kaze da je alfa smece i sl sta se vec govori na nasim prostorima za alfu ljudi imaju pare pa kupuju sta hoce,vw vecinom voze doseljenici iz turske,maroka i ex-yu.Taksisti u 50% slucajeva voze 300c.

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
.Taksisti u 50% slucajeva voze 300c.

znači sad prelaze na lanciu! :hello:
MiTo

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Novi passat mi je izrazito poružan i iznenadio me izgledom u odnosu na ovaj predzadnji koji je eto ako ništa ličio na nešto, mada se slažem sa OROm to je limuzina za konzervativniju publiku koja cilja na taj "vidi mene ja sam uspješan vlasnik dva granapa i buregdžinice" look.....  :hehe:

Dizajnom  Alfa 159 je tri svjetlosne godine ispred bilo čega
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
da se razumijemo....za passat dizajn uopće nije važan...velika većina passata i golfova se kupuju kao službena vozila.
MiTo

jadroplov

• Gost
da se razumijemo....za passat dizajn uopće nije važan...velika većina passata i golfova se kupuju kao službena vozila.

upravo to, kupuju ih firme koje nije baš previše briga za cijenu i vozna svojstva, a kamoli osjećaj... izgleda da misle da su neozbiljna firma ako im je službeni auto alfa...a osim toga mogu ih toliko napucat opremon da ih passat izađe 300 000 kuna a opet se na njemu izvana ne vidi, odnosno ne ističe se u masi, a zna se zub od 300 000 kuna je veći nego zub od 230 000

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
upravo to, kupuju ih firme koje nije baš previše briga za cijenu i vozna svojstva, a kamoli osjećaj... izgleda da misle da su neozbiljna firma ako im je službeni auto alfa...a osim toga mogu ih toliko napucat opremon da ih passat izađe 300 000 kuna a opet se na njemu izvana ne vidi, odnosno ne ističe se u masi, a zna se zub od 300 000 kuna je veći nego zub od 230 000
Istina , ja svjedočio naruđbi opreme kod nekoliko slučajeva...napucavanje do gornje granice JAVNE NABAVE..... :rolll:
.... sempre gilles ....

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Mislim da bi trebali da ukljucimo clanove vw foruma pa da cujemo njihovo misljenje.U bh kada kupis neko auto koje nije vw ljudi ti kazu pa sto kupi za to nema djelova,a i ako ih nadjes odrase te sa cjenom valjda ljudi navikli da se auta lako kvare i lako popravljaju.
Ja sam u bh vidjeo dva passata(5b ili kako ga vec zovu) sa kozom znaci vrh oprema,a poznanik vlasnik pasata 5 kaze mi ma to je samo bacanje para(mislio na full opremu) na kraju se ti auti prodaju kao I oni sa manje opreme jer je jeftinije odrzavanje. :wal: :gun: To je razmisljanje prosjecnoga vlasnika vw u bh luksuz nije extra uzivanje nego extra trosak.
Ali svi 'sline' kada vide moju 166 jos ide i komentar "unutra je jos mocnija nego vani".
Necu vise da pisem o vw imam vaznijega posla(malo se pruziti poslje rucka).

Offline dumpors

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
Mislim da bi trebali da ukljucimo clanove vw foruma pa da cujemo njihovo misljenje.U bh kada kupis neko auto koje nije vw ljudi ti kazu pa sto kupi za to nema djelova,a i ako ih nadjes odrase te sa cjenom valjda ljudi navikli da se auta lako kvare i lako popravljaju.
Ja sam u bh vidjeo dva passata(5b ili kako ga vec zovu) sa kozom znaci vrh oprema,a poznanik vlasnik pasata 5 kaze mi ma to je samo bacanje para(mislio na full opremu) na kraju se ti auti prodaju kao I oni sa manje opreme jer je jeftinije odrzavanje. :wal: :gun: To je razmisljanje prosjecnoga vlasnika vw u bh luksuz nije extra uzivanje nego extra trosak.
Ali svi 'sline' kada vide moju 166 jos ide i komentar "unutra je jos mocnija nego vani".
Necu vise da pisem o vw imam vaznijega posla(malo se pruziti poslje rucka).

Najvaznija stavka sigurno,bar na ovim nasim balkanskim prostorima, i zbog toga ce vw uvijek biti stepenicu iznad. Ja nemam postenog servisa za alfu u krugu od 150 km,a zivim u nekom kao vecem gradu. Lokalni zastupnik za italijane ima u salonu polovnog spidera i Gpunta,a ostatak salona je pun sa raznim pezo,reno, mercedes i slicno. Pukim slucajem imam servisera koji to odrzava ali i on ima problema sa nabavkom  dijelova. Svako selo u BiH ima vw servis sa svim mogucim dijelovima koji mogu zatrebati, samo pokucas i dobijes sto trazis. Nedavno mi je drug malo razbio peugeota 307, relativno popularno auto u usporedbi sa alfom i vec mjesec dana ceka par dijelova i jos nema naznake da ce se pojaviti iako mu novac uopste nije problem,ima ga na pretek. Mi smo za Evropu selendra i uvijek cemo biti, jedno usputno trziste onako reda radi, jedino VW tradicionalno prednjaci sa servisnom mrezom.
P.S. govorim za BiH  :ok:
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

alfa fun

• Gost
Ajde, imaš pravo u tome. Ali zato je (nakon bube) i golf (ili glavnina VW) vozila "narodni" auto. A Alfe to nikad bile nisu - nadam se da i neće.

Inače, baš čitam po forumu malo vezano za te usporedbe i nikako mi nije jasno ..... kad? kako? zašto??? Nekoliko godina (nekih 10-ak) sam bio bez Alfe, vozile se druge marke. Prije toga - nekoliko 33-ca, 75-ica. I uvijek smo se po gradu "gužvali" s BMW-ima. Na golf nisam nikad ni pogledao. Sad vidim da se stavljaju kao glavni rivali Alfi. Mora da se to dogodilo u tih 10-ak godina  :?: :?:

Opet ostaje - Alfa nikad nije bila auto za mase. Ako neki noviji modeli to postanu, ostaje skupiti nekoliko starijih u garažu pa pomalo.....

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
 Ta prica o djelovima pije vodu jedino sa golfovima i ostatkom vw zbog tas i zato sto je sve iz prvenstveno iz Njemacke uvozeno kako se stiglo(do uvodjenja zabrane na vozila starija od 7god.) pa djelova ima ispod svake sljive,takodje trziste diktira sta ce da bude od servisa I prodavnica za djelove.U bh ne postoji nista sem vw jer je trziste malo I na njemu smo jedan proizvodjac vlada ostali kupe mrvice.Ne znam kakva mudrost treba da se sarafa(golf mk.2 I njegovi vrsnjaci)pa da budes mehanicar bez vredjanja bilo koga ali mislim da  danas dobar mehanicar je ipak nesto vise od kljuca i sarafcigera.

Alfa nikad nije bila narodno auto niti ce bit. To sto se vw kaci za alfu je cinjenica da sa bmw i mercom ne mogu da se porede,francuzi su konkurencija sami sebi i sta je ostalo samo talijani e sad da se ravnaju sa fiatom to im je isto ali kada se uporedjuju sa alfom to je vec malo drugacije jer svako zna sta je alfa njenu proslost... samim time I oni sebi kace neku slavnu proslost koja je u realnosti malo drugacija tj nije slavna nego je narodna.Ali ce im to poredjenje proci isto kao I passat 4.0L bolje reci guraju nos gdje im nije mjesto.

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
"Sad vidim da se stavljaju kao glavni rivali Alfi."

Ma ne. ne, ne.... Ne prica se o Golfu ili VW opcenito kao rivalu Alfi nego cijelom konceptu takvih vozila. Usporedba: Folk ili pop naspram rocka i punka. Nesto primitivno i/ili dosadno u usporedbi sa necim drugacijim/novim.

Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
"Sad vidim da se stavljaju kao glavni rivali Alfi."

Ma ne. ne, ne.... Ne prica se o Golfu ili VW opcenito kao rivalu Alfi nego cijelom konceptu takvih vozila. Usporedba: Folk ili pop naspram rocka i punka. Nesto primitivno i/ili dosadno u usporedbi sa necim drugacijim/novim.
:hello: :hello: :ok:

Alfa-Dodo

• Gost
mislim da ili nikom nije jasno ili ne želi biti jasno, Alfa je marka koja nestaje, buduće alfe i ove sadašnje neće nikad biti one stare niti po guštu niti po ljepoti.
Stalno plaćemo za nekim starim alfama i onda pljujemo ili hvalimo nove (uglavnom ovo prvo)
Nema više alfi kakve su bile i TOČKA
Zgazilo je vriijeme, financije i loše vodstvo
Propala stvar kao MG ili nešto drugo, nema više nostalgije ni nacionalnih ponosa
Dok se ima ovo što je to je to - nadalje konfekcija i gotovo

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Ovjde se sad vuče Alf anije za mase a VW je.
I da će preuzimanjem Alfe od VW-a to alfa postati.
Sad mi recite molim vas a što je Fiat? AUto za individaualiste??
O čemu pričamo?
Usporedbe Giulietta vs. Golf itd po meni  :off

I dalje stojim do mišljenja da je bolje da Alfu kupi VW jer oni koji to u VWu gruaju su ljudi koje je ili Fiat odpilio ili ih je VW odkupio a zaduženi su bili za procvat Alfe krajem 90ih.
VW ima puno bolju opskrbljenost rezervnim djelovima, ako nema zamjeniks može se uvijek naručiti za stari VW, kod Fiata toga nema.
FIatov marketinški odjel,a i Alfin u prošlosti je nakrcan marktinškim stručnjacima koji su na fau prepisivali i ne bi uspjeli prodati vodu u pustinji.

I zadnja stavka, pogledajte Lancia-u sada da bi vidjeli Alfinu budućnost!
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
Ma bitno da ima Alfista..vauvau to nemože kupit...lako za nove alfe....neke su malo bolje neke malo gore.....svakoj alfi se uvik tražila dlaka u jaju  :da: :da:
Zato što ih volimo  :love3:, svak svoju e  :craz :hehe:......bile one stare ,nove, zadnje,..., meni je osobno nezamislivo da sebe vidim u drugom autu ma što god ko mislija o tome.
Možda ferrari za đir nediljom po magistrali.... :)

Pa da kupim neko drugo auto ja mislim da bi me sad i žena ostavila  :pusi
« Zadnja izmjena: 17-02-2011, 22:27:33 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
nova alfa neće nikada više kod mene,samo prije 90' tako da me baš briga št će biti sljedeće,no nekako se nadam dobrom završetku no dok je pod fiatom sumljam  :ok:

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Pitanje
Sta  predstavlja ili za sta je  alfa romeo,a sta je vw?
Moj odgovor je vezan za vw I on je:Golf mk.1,Transorter1,2...

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
evo pitanje tebi nazad, sto predstavlja fiat?
Evo odgovora Punto 55, i sto manje struje to bolje.

VW je vlasnik Porschea, ako sto je i Fiat Ferraria, dal Porsche ima djelove od VW Fox-a SDi? Ili Ferrari od Pande 4x4.

FIAT po meni susztavno radi na ubijanju imagea alfe, gluposti poput Dodgea s Alfinim znakom opisivati kao povratak u ameriku je mni izvan bilo kakve pameti.

Ako VW ima bolji razvojni plan za alfu, a zbog cinjenice da su ljudi koji su zasluzni za 147,156,166 sad u VWu i ideje od tada su progurali kod vodstva VW-a.
« Zadnja izmjena: 18-02-2011, 10:47:08 od Isus »

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
ja sam imao nekih godinu dana golfa 2 tankao sam lozaka kojeg sam mjesao sa vodom,auto je trosio vise ulja i vode nego alfa 147gta benzina,motor je pisao na sve strane,dimio je toliko kad bi ga ujutro kresnuo da je cjeli kvart zadimio nema plastike koja nije skripila,zahrdali su mu farovi izunutra,kako predem preko rupe tako su otpadali komadi trulezi  :smijeh  :smijeh i dan danas vidim nekog dedeka kako vozi tog golfijanera,nakon mog divljackog tretmana auto je jos uvjek u pogonu eto sta je pravi vw  :craz :craz

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
evo pitanje tebi nazad, sto predstavlja fiat?
Evo odgovora Punto 55, i sto manje struje to bolje.

VW je vlasnik Porschea, ako sto je i Fiat Ferraria, dal Porsche ima djelove od VW Fox-a SDi? Ili Ferrari od Pande 4x4.

FIAT po meni susztavno radi na ubijanju imagea alfe, gluposti poput Dodgea s Alfinim znakom opisivati kao povratak u ameriku je mni izvan bilo kakve pameti.

Ako VW ima bolji razvojni plan za alfu, a zbog cinjenice da su ljudi koji su zasluzni za 147,156,166 sad u VWu i ideje od tada su progurali kod vodstva VW-a.
Koliko ja znam vw je nastao od porsa kada je doktor Ferdinand P. Htjeo da napravi auto za narod od tuda mu i ime,a I ta prva buba je oteta od ceha.
Pa ne moze se reci da je 147 usminkani punto,ako su vec to uradili sa 145 pa da im je dobro ispalo nastavili bi ne bi pravili 147,156,166. Ti ljudi sto su sada u vodstvu vw koji su bili u alfi,ce tamo ostati dok god budu donosili dobre prodajne rezultate,ali da oni imaju neke slobode u radu cisto sumljam.
Vw kao ni alfa nisu ono sto su bili trziste sada diktira razvoj automobila,a ne zelja podinca da napravi nesto sto oduzima dah.Ako alfa krene ka produkciji 2c mislim da ce alfa malo drugacije da se gleda.Alfa nikad nije bila za narodne mase I to je I fiat osjetio na kozi valjda su nesto naucili ako nisu onda neka stave katanac na alfu.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
ajmo ne predalkeo u povijest jer nema smisla.
cinjenica je da po ovome sto dolazi iz fiata s emeni cini da idu "provjerenim recpetom" kako su Lanciu sredili.