Ljudi u određenim godinama traže određene stvari od života, pa tako i od vozila. Nekome je bitno da ima dobar zvuk da ima ono nešto, da je auto brzo, a opet drugima je najbitnije da mu auto dobro drži cijenu i da prilikom preprodaje ne izgubi puno. Nismo svi isti, ljudi hvale toyotu kao mahom dizajnerski neinteresantnu marku ali sa nepogrešivom tehnikom i mehanikom, a to je nekome sve. Po meni poređenje kineza/koreanaca sa evropskim markama auta nikako ne stoji. Taj jedan hunday je po svemu lošiji od evropske konkurencije, od dizajna do korištenih materijala pa do motora koji su tehnološki barem u slabijim modelima generaciju iza onog što se trenutno nudi. Naravno ne znači da će tako i ostati jer ljudi rade na sebi, ali za mene u ovom trenutku razni "ševroleti" KIA-e i ostala prometala apsolutno nemaju smisla. Nadalje porediti jedan i30 sa golfom 6 koji se meni apsolutno ne sviđa je smiješno, i30 čak i lošije izgleda od golfa (a to je teško izvest) a o tehničkim rješenjima neću ni da govorim. Na meganu i na astrama se vidi da su materijalima nekvalitetniji od recimo jednog audija, u osnovi na autu se vidi ušteda i vidi se gdje se tačno štedilo, da se ne zavaravamo........
Opet ja alfu vozim iz mase subjektivnih razloga koji su većini nejasni, što meni apsolutno i odgovara, vozit ću je dok meni bude odgovaralo. Ako mi nešto drugo u međuvremenu privuče pažnju bože moj, uvijek se može probati jer auto je najlakše prodati i kupiti novo