14-06-2026, 11:58:09

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181007 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline piquet

• Global moderator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • SYMY
    • Zagreb
A motori?

koji motori...od fiat powertrain technologiesa??
MiTo

33QO

• Gost
Znači ne bi imao pravo na aktualne motore jer su oni fiatov patent.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Znači ne bi imao pravo na aktualne motore jer su oni fiatov patent.
tako je. JTD nije alfin motor, već je FPT, fiat grupa u koju spada alfa.
Druga je stvar da je fiat odlučio da će prvo te motore stavljati u alfe kao i multiair.

Mogu reći da se umnogoćemu slažem s grdim, ali i djelomično s viktorom.

Fiat je na području benzinskih motora ubio alfu.
da li bi VWovi bili neka sreća neznam, iskreno nemam puno iskustava s njhovim motorima, od VWovaca s eneće čuti puno toga jer ruku na srce imam osjećaj da je 95% prodanih vozila iz VW koncerna TDI.
Kockasti auto, najbolji auto.

33QO

• Gost

Onda rađe neka crkne!  :hehe: :hehe:   Kad su kupili lamba, bar su motor dobili s njime  :craz

Offline kinggo

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
Onda rađe neka crkne!  :hehe: :hehe:   Kad su kupili lamba, bar su motor dobili s njime  :craz
i onda stavili svoj unutra  :rolll:
... a htio sam crnu...

BigSaint

• Gost
i onda stavili svoj unutra  :rolll:

Zašto ne kad je bolji. Nikad se ni jedan nije samozapalio! :da:

:funny: :funny: :funny:

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
NE kuzis! Lambov se nije samozapalio. To se dogodilo od svog tog adrenalna koji je pumpao!  :funny:
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
tako je. JTD nije alfin motor, već je FPT, fiat grupa u koju spada alfa.
Druga je stvar da je fiat odlučio da će prvo te motore stavljati u alfe kao i multiair.

Mogu reći da se umnogoćemu slažem s grdim, ali i djelomično s viktorom.

Fiat je na području benzinskih motora ubio alfu.
da li bi VWovi bili neka sreća neznam, iskreno nemam puno iskustava s njhovim motorima, od VWovaca s eneće čuti puno toga jer ruku na srce imam osjećaj da je 95% prodanih vozila iz VW koncerna TDI.

nek im onda poklone te motore i njih ubiju dokraja
Spider 115

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
Alfa-Volkswagen deal is still not excluded

From Italy we heard that the development department of Alfa Romeo no hours are worked. Oh yes, the Giulia is certainly coming, but otherwise there is nothing in the Alpha-prepared cuisine. Sergio Marchionne has never made a secret of his love-Alpha is not so great, though he has spoken a few times that he does want to please Ferdinand Piëch by Alfa Romeo to Volkswagen about it. Notes to the value of the brand to increase?

Our source said that talks are underway for some time between Turin and Wolfsburg, allegedly very informal. This does not in advance for the purchase price of Alfa Romeo. Marchionne wants to and would rather swap vrachtwagentak Volkswagen (a large stake in Scania and MAN) like hosting with Iveco. For both parties is an interesting deal: for VW because it is like the world's largest manufacturer of passenger cars and wants to be giant Fiat's Iveco truck because a European competitor has been eaten. Of course, both sides are not even (eg trucks VW deserves a lot of money in China), but the exchange over any length of time it might take place, you do it after this notice in any case not be surprised.

The above also gives food for thought. If Alfa to Volkswagen, it is considered difficult course that the Germans get a brand that has no future models in the waiting room is standing. That means years and was behind a possible deal for Volkswagen far less interesting. Would there perhaps in Germany now and already made a sketch, just in case? Alpha with former CEO and chief Luca de Meo as chief marketing the house (what is this man suddenly shy of publicity as he works at VW ...) is something a lot easier though. VW styling boss Walter de'Silva years has also worked with Alfa Romeo. He drew included the 156, 166 and was involved in the initial phase of the 147 involved. Meanwhile, former VW chief Harald Wester, released shortly after the departure of De Meo Alfa-chief was to ensure that people in Milan and Turin in advance by the German company can sniff.

www.lamacchina.nl

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
gadan neki prevod  :hehe:
sve u svemu,jos nista konkretno, cekamo.....
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Nema budućnosti iza Giulie.
Što nam to govori?
Meni da Fiat nije siguran u to da će Alfu posjedovati nakon Giulie ili da li će Alfa uopće postojati nakon izlaska Giulie, puno toga ovisi o Giulia-i.
Ako će biti buljokoa i zdepasta poput dvojca MiTo/Giulietta, onda arivederci Alfa Romeo.
« Zadnja izmjena: 18-01-2011, 23:20:02 od Isus »

33QO

• Gost
Nema budućnosti iza Giulie.
Što nam to govori?
Meni da Fiat nije siguran u to da će Alfu posjedovati nakon Giulie ili da li će Alfa uopće postojati nakon izlaska Giulie, puno toga ovisi o Giulia-i.
Ako će biti buljokoa i zdepasta poput dvojca MiTo/Giulietta, onda arivedereci Alfa Romeo.

Još kad se sjetimo izjave da se neće pojaviti nasljednik Brere i Spidera  :rolll:   Znači, oni su Alfu već pokopali  :wal:

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
Bilo bi dobro da VW preuzme Ferrarija jer se onda nebi mučio time da ga nikad neću imat zbog cijene nego bi si rekao da ga neću kupit iz principa  :smijeh

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Bilo bi dobro da VW preuzme Ferrarija jer se onda nebi mučio time da ga nikad neću imat zbog cijene nego bi si rekao da ga neću kupit iz principa  :smijeh

:hehe: :ok:
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

XariX

• Gost

A, u klinac  :hehe: :ok:

Još kad se sjetimo izjave da se neće pojaviti nasljednik Brere i Spidera  :rolll:   Znači, oni su Alfu već pokopali  :wal:

Da, tak izgleda. Steta, al samim time imamo jednu brigu manje: ne trebamo razmisljat o cabrio-coupe verzijama nasih ljubimica, nego fino istancano dodat jos neke sitne finese na nase ljepotice, i provozat u njima, svima u inat milju km  :da:  :drive: :love3:

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
Ma hajde, nemojte tako crno. Ako Alfa ode pod ledinu meni ce konacno auto imati neku vrjednost. Muzejsku!!  :funny:
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

XariX

• Gost
Ma hajde, nemojte tako crno. Ako Alfa ode pod ledinu meni ce konacno auto imati neku vrjednost. Muzejsku!!  :funny:

Ili, gledajuc s drugog rakursa:
uskoro ce se coupe izvedbe Alfi moc kupit za kikiriki, pa ce si samo stvarni zaljubljenici u "ono nesto posebno neobjasnjivo" moc priustit "muzejske vrijednosti", i uzivat u svakom kilometru  :da: :love3:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
al doci ce Alfin monovolumen ko Sharan i Alfin Kombi, ( bilo je i toga kad je Fiat kupio pa su na Ducato naljepili Scudetto)

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Mislim da ce se u Zenevi znati o buducnosti alfe,ako se ne varam pored giullie bi trebao da bude predstavljen i nasljednik 166 takosu nesto najavljivali ili je to bilo pumpanje cjene. Ko vise zna ako vw preuzme AR onda valjda moraju imati spremne neke modele ili ce izgubiti godinu ili ko zna vec koliko razvijanjem.Ako budu imali spremne modele onda se duze vrjeme spremalo na preuzimanje,ali opet vw je mehanika ista samo malo drugacije ispeglaju lim i novoga modela.Nisam pametan cekam Zenevu.

XariX

• Gost

33QO

• Gost

e jebi ga bubu samo mogu sanjati, bimer i nije SF, skuplji od das alfe ce biti, ali ne previse

I ima pravi pogon  :hehe: :hehe:

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Ako već pričamo o alternativama, pa recimo E92 335 cd :hap:

XariX

• Gost
Ako već pričamo o alternativama, pa recimo E92 335 cd :hap:

E, vidis, ovo je BIMER koji se meni dopal odmah na prvi voley, kad sam ga videl u zivo.

Isto kak i recimo i ovaj:

Na slici ne izgleda niti malo impresivno, al uzivo je HIJAOOOUUU.

No, kako god bilo da bilo, jos ja moram napraviti ohoroho dosta km, da uopce i pocmem razmisljat o bilo kakovoj zamjeni moje savrsene ljepotice  :da: :love:
« Zadnja izmjena: 19-01-2011, 12:53:16 od XariX »

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
na slici zgleda ko spusteni x6 koji je meni uzgred receno  :puke:

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
E, vidis, ovo je BIMER koji se meni dopal odmah na prvi voley, kad sam ga videl u zivo.

Isto kak i recimo i ovaj:

(Image removed from quote.)

(Image removed from quote.)

Na slici ne izgleda niti malo impresivno, al uzivo je HIJAOOOUUU.

No, kako god bilo da bilo, jos ja moram napraviti ohoroho dosta km, da uopce i pocmem razmisljat o bilo kakovoj zamjeni moje savrsene ljepotice  :da: :love:

Pa ja baš i nisam obožavatelj SUV-ova :rolll:

Ali ima i serija 6xx zanimljivih modela :craz

Iako kad bolje razmislim, ipak bi radije 3xx

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra

Pa ja baš i nisam obožavatelj SUV-ova :rolll:

Ali ima i serija 6xx zanimljivih modela :craz

Iako kad bolje razmislim, ipak bi radije 3xx

6ica majka  :care
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

XariX

• Gost
6ica majka  :care

Da... ali ... velikoj vecini vrlo vjerojatno neupotrebljiva, kao drugi, vikendaski auto da, ali kao  primarni jako tesko...

Budemo vidjeli kak cemo razmisljat u 60-tima, ako ih uopce i uspijemo dozivit.

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
hebli vas ti bavarski krampovi sa tablom iz kockice :D

i da jesam vec rekao kako se nadam da ako vw kupi alfu da ce ulozit hrpu para u nju i da ce na kraju propast i cijeli vw sa alfom

........

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
hebli vas ti bavarski krampovi sa tablom iz kockice :D

Ma sve to stoji, BMW je sterilan do bola, ali ajde da ih usporedimo samo u toj srednjoj klasi:

1997 - Alfa 156 i BMW E46 - po kvaliteti bili tu negdje, Alfa je imala čak i bolje performanse sa istom snagom, o izgledu da ne govorim

2003 - Alfa 156 redizajn i BMW E46 redizajn - po kvaliteti i većoj/boljoj ponudi motora BMW ide naprijed a Alfa lagano zaostaje, ali još su tu negdje

DANAS - Alfa 159 i BMW E90 - Alfa ima preslabu ponudu motora, i preslabe performanse da konkurira E90, bolja je jedino po dizajnu

DANAS - Alfa jednostavno nema nikakav odgovor na odlični E92 :ne2:

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
a kako kome, meni taj e92 je bas ono nit smrdi nit mirisi, izvana jos kako tako, interijer ajme majko, a jedino kaj mu priznam je zadnji pogon
........