15-06-2026, 01:07:19

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181218 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Alfa-Dodo

• Gost
  • Trade Count: (0)
A joooj...

http://www.autoblog.it/post/31278/cessione-alfa-romeo-a-volkswagen-secondo-la-stampa-tedesca-e-imminente

Ukratko, prema ovome izgleda da FIAT nema love u isto vrijeme ulagati u Chrysler i u Alfa Romeo, i priča sa VW preuzimanjem bi se mogla raspetljati u narednim tjednima/mjesecima...
:o000: sad će zamašnjaci biti još gori  :hehe:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT
    • Solin
Onda je Giulietta zadnja prava

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
evo onog obećanog članka.

namjerno je veli da se može zumirat i pročitati, prevelik je da stane u attach.

Autor i ja djelimo mišljenje.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
U nekim stvarima je u pravu: Talijani (Fiat) marketinški nisu znali iskoristiti puno stvari: od Crome 1.9 T.D.i.d. , Delte Integrale, JTD motora...... Genijalni konstruktori to naprave, a marketing totalna truba.
Prva Delta se proizvodila 14 godina, nadživila je i Golfa1 i Golfa 2. Konkurencija Golfu je tada bio Fiat Ritmo, a Delta je bila i puno bolja i skuplja, klasa za sebe.

I narano da se ne slažem sa prodajom Alfe. Onako bih možda u budućnosti kupio koju moderniju Alfu, ali DAS Alfu ni u teškom ludilu  :mahm

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Meni se lično izrazito sviđa članak i na fin način je čovjek obujmio neke ideje koje se i meni vrte po glavi, tj. šta se dobiva a šta gubi tom prodajom. Mislim da je alfa kao marka već sad poprilično zastranila bez nekog cilja i ideje za budućnost. Nova giulietta je fantastičan auto ali ima dodirnih tačaka sa alfom isto kao opel astra ili novi renault megane. Ja zaista, a možda griješim, niti na jednom dijelu nove giuliette nisam našao neku strast koja je prisutna kod ovih modela koje mahom forumaši vozaju. To auto je fantastično ali na papiru, u stvarnosti je za mene poprilično hladno i sterilno, možda je to ono što se traži ali totalno drugačije od onoga što je alfa. Ne znam ali da je na haubi imala bio koji drugi znak, mogla je biti bilo koje auto. Za mene više strasti pobuđuje na cesti alfa 156 ili čak 145 stare 10-20 godina nego giulietta, skidam kapu jedino za zadnji dio-svjetlosnu grupu. Imajući u vidu sve, nisam siguran da alfa ovako kako ide ima neku svijetlu budućnost, daj bože da griješim. Ne loži me ideja vozanja DAS Alfe i neki dan sam imao situaciju da sam druga koji je prodao alfu GT da bi kupio golfa V (doduše R32) manijakalno odgovarao od tog posla, čovjek me je naravno gledao kao budalu.
« Zadnja izmjena: 13-01-2011, 12:07:57 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
izgleda da nebudem nikad kupio novu alfu, jel sad trenutno nemrem, a kad ce bit situacija ce bit vw.
iskreno se nadam da ce radije ugasit ime.
........

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Živi bili pa vidjeli.
Ako VW kupi treba vidjeti na što će ličiti i kakve će biti ispod pleha.

Ako će biti isti vrag ko s Fiatom, onda nek ide sve kvragu.

Ako će VW biti pametniji i pustiti "talijanskom dijelu" koncerna ( de Meo, da Silva ) da ostavre ideje koje su imali dok su bili u Alfi moglo bi biti dobro.

Sve to pod uvjetom da VW kupi alfu, ja neku posebnu odbojnost prema VWu nemam, iskreno boli me briga.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
U nekim stvarima je u pravu: Talijani (Fiat) marketinški nisu znali iskoristiti puno stvari: od Crome 1.9 T.D.i.d. , Delte Integrale, JTD motora...... Genijalni konstruktori to naprave, a marketing totalna truba.
Prva Delta se proizvodila 14 godina, nadživila je i Golfa1 i Golfa 2. Konkurencija Golfu je tada bio Fiat Ritmo, a Delta je bila i puno bolja i skuplja, klasa za sebe.

I narano da se ne slažem sa prodajom Alfe. Onako bih možda u budućnosti kupio koju moderniju Alfu, ali DAS Alfu ni u teškom ludilu  :mahm
Golf nije bio ni namjenjen da bi konkurirao Delti. Golf je bio mazga.
Vw se još od bube furao na pouzdanost, nikada da su najbrži, najljepši naj napredniji, već da su pouzdani. Reklama s bubom koja stalno ide i svako malo bude preteknuta od nekog brzog i lijepog auta koji onda tri zavoja uz breg stoji uz rub ceste i dan danas je okosnica VWog marketinga.

Uostalom ime GTI je postalo takvo zbog toga jer je GTI bio pouzdaniji od ostalih autiju te klase tada.

Druga je stvar da je ta magična pouzdanost stvar prošlosti, ali zbog dobrog image iz prošlosti se i dalje furaju na to i prodaju aute.

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Zadnja izmjena: 09-11-2013, 01:24:48 od INTCP »

Boxer

• Gost
Alfe pod vw mogu bit isto ono što je seat pod vw-om. Pričam o mehanici. Kad je to vw posebno razvio nešto drugačije na istoj platformi samo sa drugom značkom? Nikad.

Fiat za razliku od njega je masu puta. Meni se ne vozi alfu koja je ispod lima blizanac škode octavie sa tvrđim amortizerima i debljim balans štangama. To nije alfa bez obzira u koliko milijuna primjeraka se prodala.

Haaaaaaaaaaaaalo pa aktualne nove alfe su fiati ispod vanjštine čak i s istim balans štangama, fijat ni to nije promjenio :hehe:

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
CCCCC
« Zadnja izmjena: 09-11-2013, 01:24:17 od INTCP »

BigSaint

• Gost
Članak je jednosmjer i afirmativno usmjeren prema prodaji Alfe VWu te analizira samo pozitivne aspekte preuzimanja (koji su meni osobno isto jako diskutabilni te nema nikakve garancije u njima), a negativne lagano zaobilazi. Sto puta viđeno petparačko Hr novinarstvo! :wal:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
Članak je jednosmjer i afirmativno usmjeren prema prodaji Alfe VWu te analizira samo pozitivne aspekte preuzimanja (koji su meni osobno isto jako diskutabilni te nema nikakve garancije u njima), a negativne lagano zaobilazi. Sto puta viđeno petparačko Hr novinarstvo! :wal:

U ovom trenutku mislim da je sve pozitivnije nego ovo što sad rade......
Mislim ne zagovaram prodaju nipošto ali ni život na lovorikama iz 1920tih godina, i ne bih rekao da je članak tendenciozan, mislim da lik analizira i za i protiv. I na kraju krajeva ko može znati da li če jedan posao u konačnici biti pozitivan ili negativan, to je sve igra sa žetonima i dionicama. VW je kupio bugatti zato što je unuk Ferdinanda Piecha ili kako se već piše, u izlogu vidio model starinskog bugattija koji mu se svidio.
Nije tu bilo baš neke pretjerane poslovne mudrosti i dugoročnog plana.

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
Mene zanima u budućnosti koji će biti bolji auto u testiranjima. Neki budući golf 10 ili neka buduća 147.

Malo mućninu osjećam od ovoga.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline gtv625

• Pripravnik
  • **
    • Kukljica
    • Stara Frajla Kukljica
i autoblog.it jučer
http://www.autoblog.it/post/31278/cessione-alfa-romeo-a-volkswagen-secondo-la-stampa-tedesca-e-imminente
citira suddeutschezeitung
http://www.sueddeutsche.de/auto/detroit-volkswagen-und-alfa-der-romeo-aus-wolfsburg-1.1045377
 koji piše o da je f.piech  rekao da će alfa biti 13 brand u njegovom carstvu a da mu je 13 odivijek bio sretan broj

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
malo njuškao po njemačkim alfa forumima i mišljenja su podijeljenja. Na transaxleu je jedna stvar jasna, nitkome se ne dopada što je fiat napravio s alfom. Tu sličnosti prestaju jeni nemaju niš protiv da VW kupi jer nemre bit gori od mačhinskog odnosa fiata, drugi pak bi rađe pustili da alfa umre u miru da ju fiat ugasi. Na ovim drugima postoje i oni koji vele bolje fiat nego VW, bar ostaje talijanski dizajn.

ja sam svoje rekao miljun puta fiat je što se tiče alfe IMHO vukao toliko krivih poteza da boli glava. Alfa je kupljena samo zato da im Ford ne bude veliki konkurent na domaćem tržištu.

Ako fiat ne zna što će s alfom nek ju prodaju ako treba kinezima kao će oni znati kaj s njom.
« Zadnja izmjena: 13-01-2011, 18:06:06 od Isus »

superfly tnt

• Gost
ako VW preuzme alfu mozda ce se jos jedno vrijeme suskat o tome i dalje opet po starom, bice to uvijek talijanski auto. kao sto je i lambo talijan , skoda ceska i volvo svedski. ustalom ko da je bitno iz koje je drzave.

meni ce bit drago ako naprave ekskluzivnu marku i dignu je na jednu visu razinu, sdruge strane si ju necu moc vjerojatno prisutit pa cu eto citat casopise kako je dobra. ako naprave auto za siroke mase onda bolje da da neide pod VW jer ce to bit katastrofa, konfekcija kao i sam VW gdje je bitno ustedit na svakom cosku. takvih auta se nagledam dnevno brdo i  muka mi je od njih.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
VW se riješava SEATa koji je bio "sportski brend ili ti auto-emotion" za malu raju, tj. za one koji nemaju šuški za recimo Audi a opet neće da voze Golf. Problem sa SEATom je taj što se od početnog "auto-emotion" koji je stvarno jedno vrijeme pio vode, otišlo totalno u stranu. Počeli su se izbacivati monovolumeni, a i ono što je mirisalo na sport je bilo premalo. Očekivati od jedne cupre ili sad nove ibitze boccaneggre sa 120 konja da vuče čitav brend to jednostavno ne ide. Meni je lično u neobaveznoj priči kolega koji radi u VW i fino je pozicioniran rekao još prije godinu i pol da će VW do 2010. tegliti SEAT a onda ga napucati i da će gledati da šupljinu popune alfom. To je kao bio plan u njemačkoj i o tome se pričalo. Ja ne mislim da če VW uništiti alfu ako je uzme (mada mene taj koncept ne privlači), nisu uništili ni lamborghini već su vrlo fino zaigrali na kartu sportskog talijanskog vozila minus svi problemi koji su išli sa tim vozilom. Daleko od toga da švabe ne znaju napraviti sportski auto. E sad, hoće li jedna alfa recimo giulietta dobiti 10 raznih motora iz VW koncerna mislim da je to nebitno, jer ruku na srce TS motori su prestari, novi TB motori su nedefinisani jer ih ima slovom i brojem komada dva, JTD i JTDm motori također trebaju osvježenje i šta još alfa ima u ponudi u zadnjih deset godina? Alfinih šestaka nema više, busso je koncept iz 1977. koji se poboljšavao i došao do svoje granice i niko više neće V6 motor koji troši po gradu 18l i sporiji je od većine turbo/červerocilindraša iz recimo forda rs, renaulta rs, cupre ili čak od audija TT prošle generacije. Alfa apsolutno nema, nažalost, u ponudi jedan dijapazon modela i apsolutno ljudi nemaju motor jači od 250 nategnutih "navrat-nanos" konja....... Alfa ne može živjeti od nas nekolicine koji bi dali lijevi bubreg za alfu GTA i bili spremni radi zvuka točiti 18l goriva. JBG tako ja gledam na tu stvar i ja ču lično i dalje loviti kakvog busso šestaka pa kud puklo da puklo  :hap:
« Zadnja izmjena: 13-01-2011, 19:57:38 od Tare071 »

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
 :clap: :clap: :clap: pa makar propala u buducnosti
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Greco

• Starosjedioc
  • 156 sp 2.4 m-jet
    • Apsyrtides
Sve mi se više čini da Fiat usko surađuje s Hrvatskom.
Fiat ima planove s Alfom kao vlada s hrvatskom :)
"There's nothing the world needs less and there's, nothing I want more..."

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
hehehe čak bi bila i furka vozati auto koje više ne postoji  :craz

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Danas su sva auta komercijala jure se samo novci,nema tu nikakve premijum marke ili cega vec.vw je gurao seata kao sportsku marku unutar vw koncepta jer krajem 90-tih jer su bili van konkurencije dva tri koraka iza.Cim su malo uhvatili korak za ostalima seat je gurnut u stranu.Da kupe alfu sta bi to oni inovativno ponudili sa alfom kao premijum sportskom markom?Sam jednu stvar vecu servisnu mrezu.
JTD,a kasnije JTDm su za klasu ispred famoznoga tdi-ja(koji je od 2009 sa cr sistemom ubrizgavanja) koji je samo dobro izreklamiran nista on nije posebno pogledajte ostale dizele sta je neki dizel slabiji ili manje trosi il se vise kvari od vw tdi.

BigSaint

• Gost
VW se riješava SEATa koji je bio "sportski brend ili ti auto-emotion" za malu raju, tj. za one koji nemaju šuški za recimo Audi a opet neće da voze Golf. Problem sa SEATom je taj što se od početnog "auto-emotion" koji je stvarno jedno vrijeme pio vode, otišlo totalno u stranu. Počeli su se izbacivati monovolumeni, a i ono što je mirisalo na sport je bilo premalo. Očekivati od jedne cupre ili sad nove ibitze boccaneggre sa 120 konja da vuče čitav brend to jednostavno ne ide. Meni je lično u neobaveznoj priči kolega koji radi u VW i fino je pozicioniran rekao još prije godinu i pol da će VW do 2010. tegliti SEAT a onda ga napucati i da će gledati da šupljinu popune alfom. To je kao bio plan u njemačkoj i o tome se pričalo. Ja ne mislim da če VW uništiti alfu ako je uzme (mada mene taj koncept ne privlači), nisu uništili ni lamborghini već su vrlo fino zaigrali na kartu sportskog talijanskog vozila minus svi problemi koji su išli sa tim vozilom. Daleko od toga da švabe ne znaju napraviti sportski auto. E sad, hoće li jedna alfa recimo giulietta dobiti 10 raznih motora iz VW koncerna mislim da je to nebitno, jer ruku na srce TS motori su prestari, novi TB motori su nedefinisani jer ih ima slovom i brojem komada dva, JTD i JTDm motori također trebaju osvježenje i šta još alfa ima u ponudi u zadnjih deset godina? Alfinih šestaka nema više, busso je koncept iz 1977. koji se poboljšavao i došao do svoje granice i niko više neće V6 motor koji troši po gradu 18l i sporiji je od većine turbo/červerocilindraša iz recimo forda rs, renaulta rs, cupre ili čak od audija TT prošle generacije. Alfa apsolutno nema, nažalost, u ponudi jedan dijapazon modela i apsolutno ljudi nemaju motor jači od 250 nategnutih "navrat-nanos" konja....... Alfa ne može živjeti od nas nekolicine koji bi dali lijevi bubreg za alfu GTA i bili spremni radi zvuka točiti 18l goriva. JBG tako ja gledam na tu stvar i ja ču lično i dalje loviti kakvog busso šestaka pa kud puklo da puklo  :hap:

O prekidaču za svjetla iz Octavije i podizačmaiz Golfa uopće neću ni počimati!

33QO

• Gost
« Zadnja izmjena: 13-01-2011, 23:08:33 od Q. ORO »

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
s fiatom je kakti drugačije
ručice u 145/6 su iz tipa, branik jako vuče na tipo.
Ono što želim reći je, svaki koncern fura svoje djelove.
Ford je u volvo i u jaguar utrpao prekidače iz mondea.

Offline .:PERZA:.

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • idem pjeske
    • Split

i jeli konacno dobio FIAT  :) :hehe: :craz
QV  Ja po kočnici, kočnica ne radi! Ja po ručnoj, ručna ne radi! Ja u kiosk, kiosk radi!! QV

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
odluceno je, samo se jos cijena pregovara, gotovo je gotovo  :song:

nedam 75icu ni za 20kEUR  :hap:
mislim da Grdi ima pravo.
Ovo mi se sve čini samo ko nabijanje cijene.

sad će brojevi šasije biti WAR9ZZZ  :craz :craz :craz

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra

i jeli konacno dobio FIAT  :) :hehe: :craz
  :care  :funny: to ide na fejs  :craz
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Isus