Meni se lično izrazito sviđa članak i na fin način je čovjek obujmio neke ideje koje se i meni vrte po glavi, tj. šta se dobiva a šta gubi tom prodajom. Mislim da je alfa kao marka već sad poprilično zastranila bez nekog cilja i ideje za budućnost. Nova giulietta je fantastičan auto ali ima dodirnih tačaka sa alfom isto kao opel astra ili novi renault megane. Ja zaista, a možda griješim, niti na jednom dijelu nove giuliette nisam našao neku strast koja je prisutna kod ovih modela koje mahom forumaši vozaju. To auto je fantastično ali na papiru, u stvarnosti je za mene poprilično hladno i sterilno, možda je to ono što se traži ali totalno drugačije od onoga što je alfa. Ne znam ali da je na haubi imala bio koji drugi znak, mogla je biti bilo koje auto. Za mene više strasti pobuđuje na cesti alfa 156 ili čak 145 stare 10-20 godina nego giulietta, skidam kapu jedino za zadnji dio-svjetlosnu grupu. Imajući u vidu sve, nisam siguran da alfa ovako kako ide ima neku svijetlu budućnost, daj bože da griješim. Ne loži me ideja vozanja DAS Alfe i neki dan sam imao situaciju da sam druga koji je prodao alfu GT da bi kupio golfa V (doduše R32) manijakalno odgovarao od tog posla, čovjek me je naravno gledao kao budalu.