ma gledajte, glavna fora je u tome da AR bude postao konzerva, izvini taj Seat je lijep izvana a iznutra je tak tak, uostalom prve generacije koje je crtao gospon Walter su mi tako vukle na Alfu da sam imao osjećaj da nema više ideja i bolje nek zaposle onog bosanca iz Forda i neke mlade dizajnere po nacionalnosti ALFISTE koji budu napravili auto koji bude odavao strast brenda i njegovo srce. Ako dobro pamtite svi top modeli pa i Škoda i Seat su ispod VW po performansama, jer gle njima je Wolfsburg uvijek prvi a boli ih pipi za druge, a ta njihova kvaliteta izrade je manje više samo razvikana. Pitajte vlasnike passata od 98 na gore koliko koštaju vilice kad svi kukaju za ovjes na 156/147/166,
a o držanju ceste da se ne uspoređuju, jel znate koliko košta servis veliki za Clio 1,216v, isto kao za 166 AR, a auti za neuspoređivati, jel znate da VW gama od 2002 mislim, ima tako glupo riješenje za podizače u vratima sa nekim sajlicama te da se može zamjeniti samo komplet panel sa svima i da zamjenski košta 990kn bez motora i ugradnje, ljudi stanite malo na loptu, papir olovku i računajte.
Činjenica da za aute iz 2007 koštaju djelovi više manje isto bez obzira na proizvođača i da AR nije ništa skuplji od konkurencije, dapače u puno slučajeva je jeftiniji, a da se razumijemo VW nije primarna konkurencija AR nego BMW bi to trebao biti, gdje košta sve kao svetog petra kajgana, hoćeš od djelova za servis pa nadalje. Tako da kvaliteta nije toliko bolja ili lošija sve je to stvar sreće, jer znam nekoliko ljudi kojima se VW tako zamjerio da sad ga ne može vidjeti.
I na kraju, kako se svukud vozikam, najčešće uz cestu sa haubom u zraku vidim Audi, pa zatim BMW, VW i tako dalje, AR ne, samo toliko o kvaliteti!!!