14-06-2026, 18:12:18

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181141 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nowa

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Celinac(BiH)
VolksWagen - Narodno auto ili ka mi rece jedan njemac radnicko auto. Golf mk5 gti 2.0turbo sa 200ks mi predstavlja jedino napredak na odnsu mk4 sa 150 ks nista u mk5 nema sto nije ponudjeno od strane konkurencije par godina prije GTI mk5.Svako vozi sta hoce,sta moze,sta VOLI !!!

Offline dugixy1

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
je za široke mase ali i on ima pokoji model da iskače.

evo npr pa šta nije gušt sjest u ovaj model.

do 100 za 5.7 sec  :kosa:

http://www.volkswagen.com.hr/modeli/golf/golf_1/varijante_opreme/golf_r/
« Zadnja izmjena: 08-12-2010, 19:56:17 od dugixy1 »

Boxer

• Gost
Daj prestani s golfovima i passatima, imat ću opet noćne more :mad:

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
je za široke mase ali i on ima pokoji model da iskače.

evo npr pa šta nije gušt sjest u ovaj model.

do 100 za 5.7 sec  :kosa:

http://www.volkswagen.com.hr/modeli/golf/golf_1/varijante_opreme/golf_r/

JE da je  :off ali moram
http://www.caranddriver.com/reviews/car/09q3/2010_mitsubishi_lancer_sportback_ralliart-first_drive_review
http://www.rsportscars.com/subaru/2008-subaru-impreza-wrx-sti/
Ovo ima dokazanu trkacu povjest ,a golf r kao sto rekoh samo koraca iza konkurencije po pitanju sportskih auta ,ipak na ulici vidis 85%vw sa oznakom tdi

denis147

• Gost
nisam stručnjak ali imam mišljenje i pitanje.

zašto mislite da su VW dosadni auti, pa ako se gleda neki gušt vožnje i pritom sportske su snaga motora,broj konja...
misli da tu Vw ima i jačih te boljih modela za građanstvo,kolko para tolko muzike i sa kojima je vožnja iteko gušt i sportska.
meni je osobno novi pasat prekrasan,sa dobrim motorm sigurno je uživancija voziti ga, da ne spominjem golf gti i rs sa svojim mašinama i izgledom.
 :mah:

pa ajde onda na vw forum

33QO

• Gost

pa ajde onda na vw forum

Zašto? Čovik vozi alfu, a ne VW.

denis147

• Gost
Zašto? Čovik vozi alfu, a ne VW.

ma zbog linka sta je stavija i teksta  malo me izbacilo iz takta  :ok:  ali necu vise zalazit u ovu temu  da me moždani ne udari  :hehe: :hehe:
malo san napet oko ove navodne kupnje alfe pa iskrice vrcaju :craz :mah:

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb

ne kužim neke odgovore članova,pa šta je to razlog da te netko izbaci iz takta?

nit imam taj auto nit ću vjerovatno imati ali nisam ograničen. ne znači ako vozim alfu da samo ona valja ,kao drugo kraj alfe imam još 2 auta možda skuplja i bolja pa ih ne favoriziram ni ističem.od VW sam vozio davno ko klinac golf 2 GTI 16v i u svoje vrijeme bio je odličan auto i sportski. dovoljno sam star da sam puno toga probao.
ja sam relativno novi član ovdje,pokušavam biti aktivan kolko mogu,znači ne dolazim čitati samo al imam jednu kulturu ophođenja po forumima.
kao treče onda je najbolje staviti lock na ovu temu i bilo koju drugu di se pojavljuje ime neke druge firme automobila.
meni nebi palo na kraj pameti da nekoga tjeram,vrijeđam i sl zašto što možda misli drugačije. najmanje to očekujem od ovog foruma.
« Zadnja izmjena: 08-12-2010, 22:55:20 od dugixy1 »

33QO

• Gost
ne kužim neke odgovore članova,pa šta je to razlog da te netko izbaci iz takta?

nit imam taj auto nit ću vjerovatno imati ali nisam ograničen. ne znači ako vozim alfu da samo ona valja ,kao drugo kraj alfe imam još 2 auta možda skuplja i bolja pa ih ne favoriziram ni ističem.od VW sam vozio davno ko klinac golf 2 GTI 16v i u svoje vrijeme bio je odličan auto i sportski. dovoljno sam star da sam puno toga probao.
ja sam relativno novi član ovdje,pokušavam biti aktivan kolko mogu,znači ne dolazim čitati samo al imam jednu kulturu ophođenja po forumima.
kao treče onda je najbolje staviti lock na ovu temu i bilo koju drugu di se pojavljuje ime neke druge firme automobila.
meni nebi palo na kraj pameti da nekoga tjeram,vrijeđam i sl zašto što možda misli drugačije. najmanje to očekujem od ovog foruma.

:ok:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
činjenica je da smo najlakšeg prsta na okidaču kad je VW u pitanju,

ali sport i VW su dva različita pojma, međusobno nepovezivi, jedino im ide u pariz dakaru a i  tu bi bili sranje da nisu pola tima preveli od konkurencije, jer imaju budžet....
ne znam da li ste vozili golfa 5 GTI sa 2,0TFSI motorom ali taj auto je sve osim sportski! Prvo težak je, osjećaj nekih povratnih informacija sa volana je čudan i nedorečen, dobar VR6 golfa 3 ubrzava jednako ali jednako dobro (provjereno),
a uz to sve i skup je, a znaju i vrapci na grani ako želiš sportski auto a da se možeš povesti s punicom na more, djecu do škole, vikendom na grobnik, bilo kuda da je Lancer EVO i Impreza STI bez konkurencije. Šta je, je svidjelo se to nama ili ne.
Osjećaj za cestu i vozača je ono što alfu razdvaja od velikoserijskih konfekcijskih primjeraka iz Wolfsburga.
Nemojte se zavaravati da u slučaju preuzimanja budete vozili išta drugo do ljepšeg VW koji je sporiji od VW ali je skuplji od Seata, jer ruku na srce Alfa je skupa, gledao sam nekoliko puta novu i srce mi plače ali ne mogu si je priuštiti,
skuplja je od Passata CC u nekim varijantama (159) a manji je auto, ali sve je to nebitno ako znaš šta želiš od auta.
Fiat možda je ubio Alfu u nekim stvarima ali VW je bude dotukao i završiti ćemo kao Rover :( stoga mislim da je bitno da nas preuzme bilo tko osim VW, glasam za Subaru, barem budu opet boxeri in, a dizel im je jebe..... tako da opet budemo trn u oku TDi klanu  :smijeh
Nije bolest sve što boli

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
@ danko0013

e pa ovako se možemo razgovarti.vrlo pametno i poučno rečeno. :ok:

pa samo raspravljamo nit ja kažem da sam u pravu.
i ja se slažem za Subaru ,ipak je on sinonim nečeg močnog.

Alfa-Dodo

• Gost
dugy ovdje ima ekipe koja zaista ali zaista ne vole vw i to je to  :craz svako toliko netko je malo žestok pa nemoj to shvatit previše osobno  :ok:
Za Subaru bi dao lijevo jaje a bogami ni dijamantić nije loš  :love3:
a što se vwAlfa opcije tiče, Isus i neki imaju pravo, ali činjenica jest da švabe nemaju dušu i to je problem, tehnologija i finalna obrada je bolja i tu mislim da nema spora, ali njima fali
ONO NEŠTO što će te privući k autu  :love:
« Zadnja izmjena: 09-12-2010, 09:06:58 od Alfa-Dodo »

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
Ma ekipa mozda smo mi zabrijali.... mozda stvarno treba nabaviti nekog vau vau-a i biti konzervativan... poceti slusati istocnjacku narodnu muziku, sipati lozu u auto....
Na TDI-a jos dodati GTI sa hrelica, Nalijepiti " nije tatin nego moj" itd....
Mozda zapravo mi ne znamo o cemu pricamo... mozda su u sumi.....

Vw moze i ako mu Fiat dozvoli ce kupiti Alfu. Naravno da ce stavljati dizele kao i u Polo i u Audi. Tipke iz Golfa, tehnologija iz Caddy-a. Sve ce to raditi... Da li cemo se smjesiti.... ne vjerujem ali bar ce njima Excel pokazivati pozitivne brojke.
I mi tu ne mozemo nista.
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)

Vw moze i ako mu Fiat dozvoli ce kupiti Alfu. Naravno da ce stavljati dizele kao i u Polo i u Audi. Tipke iz Golfa, tehnologija iz Caddy-a. Sve ce to raditi... Da li cemo se smjesiti.... ne vjerujem ali bar ce njima Excel pokazivati pozitivne brojke.
I mi tu ne mozemo nista.
Sve je oko brojki sve,ja nemam nista protiv vw ali ga niti volim jednostavno ne svidjaju mi se njihova auta ko voli neka ga vozi ja ne hvala!

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
Ovisi samo koliko če Da silva dobit slobodne ruke,ako pogode dizajn,sve ostalo če se zanemarit,i tako niže od Giuliette se nemože!

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Pa on je bio u seatu i izbacili su par modela koji odudaraju vw po dizajnu i tada je seat pokupio neke nagrade i oni ga odma prebacili u audi i gdje je sada seat in ne cuje se za njega,sada alfa nije seat ali je seat u vw preko 20godina .

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
 hehe pa ovdje se vodi pravi rat. moraću skočit do VW foruma da vidim šta oni pišu jer je ovo interesantno.

@ Alfa-Dodo

ma vidim i sam gdje sam ušao a  i kolega @ denis147
je poslao ispriku na pm što dovoljno govori o njemu samome . :ok:
i ja se ispričavam zbog svog pomalo agresivnog odgovora.

pozz svima :mah:
« Zadnja izmjena: 09-12-2010, 16:00:13 od dugixy1 »

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Ma nije ovo rat ovo je vise ono djecije rekao sam ti ne ja sam tebi rekao ,nazalost glavna vjest u vezi alfe je vw.

Boxer

• Gost
Uskoro će i alfina gama modela izgledat ovako:

Ovo je gama modela za 2011-u godinu

« Zadnja izmjena: 09-12-2010, 17:34:44 od Boxer »

Offline dumpors

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH

(Image removed from quote.)

:hehe:           :da:
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)

(Image removed from quote.)
Ne vjerujem da ce da biti ovoliko modela  :funny:,pogledajte ovo
 http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/254486/

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
Ne vjerujem da ce da biti ovoliko modela  :funny:,pogledajte ovo
 http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/254486/
Za ovako nesto se alfa sigurno nece izboriti ako je kupe :rolll:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
ma gledajte, glavna fora je u tome da AR bude postao konzerva, izvini taj Seat je lijep izvana a iznutra je tak tak, uostalom prve generacije koje je crtao gospon Walter su mi tako vukle na Alfu da sam imao osjećaj da nema više ideja i bolje nek zaposle onog bosanca iz Forda i neke mlade dizajnere po nacionalnosti ALFISTE koji budu napravili auto koji bude odavao strast brenda i njegovo srce. Ako dobro pamtite svi top modeli pa i Škoda i Seat su ispod VW po performansama, jer gle njima je Wolfsburg uvijek prvi a boli ih pipi za druge, a ta njihova kvaliteta izrade je manje više samo razvikana. Pitajte vlasnike passata od 98 na gore koliko koštaju vilice kad svi kukaju za ovjes na 156/147/166,
a o držanju ceste da se ne uspoređuju, jel znate koliko košta servis veliki za Clio 1,216v, isto kao za 166 AR, a auti za neuspoređivati, jel znate da VW gama od 2002 mislim, ima tako glupo riješenje za podizače u vratima sa nekim sajlicama te da se može zamjeniti samo komplet panel sa svima i da zamjenski košta 990kn bez motora i ugradnje, ljudi stanite malo na loptu, papir olovku i računajte.
Činjenica da za aute iz 2007 koštaju djelovi više manje isto bez obzira na proizvođača i da AR nije ništa skuplji od konkurencije, dapače u puno slučajeva je jeftiniji, a da se razumijemo VW nije primarna konkurencija AR nego BMW bi to trebao biti, gdje košta sve kao svetog petra kajgana, hoćeš od djelova za servis pa nadalje. Tako da kvaliteta nije toliko bolja ili lošija sve je to stvar sreće, jer znam nekoliko ljudi kojima se VW tako zamjerio da sad ga ne može vidjeti.
I na kraju, kako se svukud vozikam, najčešće uz cestu sa haubom u zraku vidim Audi, pa zatim BMW, VW i tako dalje, AR ne, samo toliko o kvaliteti!!!
Nije bolest sve što boli

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Sve sto se kotrlja se kvari,i rezervni djelovi su veliki profit sto bi se to neko odrekao toga.Dok je Walter bio u seatu tad se kod njih nesto pocelo desavati i odmah su ga u audi prebacili,ili je tamo bio na probnome radu ili  se vw uplasio konkurencije ispod vlastitoga krova.Seat dobiva vr6 u leonu top ponuda dok se u golfa stavlja v6,prijatelj mi ima ventu vr6 dva motora za godinu dana otisla.Masa ljudi za alfu kaze da je visoko turazna masina,a ja nisam vidjeo ni jednu v6 alfu da su dva motora otisla u godinu dana.U BH se na cestama najcesce srecu starija vw vozila malo je 5-tica ili 6-tica razlog je odrzavanje koje na novim autima je sve skuplje bili oni vw ili neki drugi,razlog je sto manja potrosnja,bolje performanse,drzanje na cesti,euro norme pa taj da ga nazovem jedinstveni dozivljaj mora da kosta prije li poslje  .

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
Prije par dana onako usput u prici spominjem da mi je vec pomalo prosvirala lafeta (ona poznata skripa gornjih vilica na hladnom vremenu) iako je mjenjana prije godinu,a na to vlasnik golfa V ,poznanik, dodaje ''uh jos je to i dobro kad toliko izdrzi''  :rolll:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Prije par dana onako usput u prici spominjem da mi je vec pomalo prosvirala lafeta (ona poznata skripa gornjih vilica na hladnom vremenu) iako je mjenjana prije godinu,a na to vlasnik golfa V ,poznanik, dodaje ''uh jos je to i dobro kad toliko izdrzi''  :rolll:
:da:
to ti je rekao jer je to petici rak rana kao i masa drugih stvari!
Nije bolest sve što boli

XariX

• Gost
Eto, "prinudno" sam procitao svih xy stranica od moje zadnje posjete... ima tu svega, puno, cak previse gorcine, al sam da napomenem:
slusajte Grdoga ( bez obzira na nick ), jer covjek govori iz prve ruke.

Nekima ocito, sto god da se dogodi, nece biti "bas onak kak bi trebalo bit".

"Pimplavom pimpacu i dlaka na pici smeta."  :pusi

Offline Marcus

• Trade Count: (+22)
  • Starosjedioc
  • 156 2.4 Ursus
    • Zagreb, Trnsko
izgleda da je sinergija vec pocela...

Da mi je i dolinom smrti proći, zla se ja ne bojim  jer Ti si sa mnom....

http://zalauru.blog.hr/

33QO

• Gost
 :hehe: :hehe:

XariX

• Gost
Pa di na DUJU?!  :o000:

:batin :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh