14-06-2026, 14:26:04

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181038 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
U Hr nema valjda ukupno novih V6 motora, jel na forumu itko pisao opširno o iskustvima sa tim motorom?

Ali bitno da se po njemu kenja, a eto taj motor ne postoji niti u jednom drugom autu, ono što je u OPELU nije isto, ovdje su glave projektirane u AR, ali ni to nevalja.

Inače najjači lik u ovoj temi je Irivne; čovjek je pun insiderskih informacija, ali ih ne smije izonositi, valjda nas di Montezemolo čita! :funny:
mislim da nisam jedin koji čita taljanske forume u kojima su ljudi koji rade sa ili u torinu i nisam jedin koji ide na taljanske susrete i dolazi u razgovor sa ljudima bližima istim koji rade po hodnicima i centra stile i balocca,pa valjda znaju dosta kako se stvari odvijaju,evo ja znam te javne stvari napišene na raznim forumima,stvari koje oni mogu javno reč bez da izgube posao,pa ako su to tajne koje se nesmidu iznosti???  :?:  ...a kako vidim kad se slučajno počinje spominjat određene stvari koje ne pašu svima ili nisumelodija za uši e onda odmah debate,pa tako da je bolje reči malo i pametno! :mah:

Boxer

• Gost
  • Trade Count: (0)

A šta se je promjenilo, u JTS verzijama taj M.Y.2008 nije ni malo pomogao, tih 45Kg ne može nadoknaditi ništa...

Jesi vozio bilo što od 159-ki s jts-om ??? Doslovno neznaš o čemu pričaš i lupetaš ono što si pročitao na internetu i u novinama ili ko Isus napravio 15km :?:

BigSaint

• Gost
mislim da nisam jedin koji čita taljanske forume u kojima su ljudi koji rade sa ili u torinu i nisam jedin koji ide na taljanske susrete i dolazi u razgovor sa ljudima bližima istim koji rade po hodnicima i centra stile i balocca,pa valjda znaju dosta kako se stvari odvijaju,evo ja znam te javne stvari napišene na raznim forumima,stvari koje oni mogu javno reč bez da izgube posao,pa ako su to tajne koje se nesmidu iznosti???  :?:  ...a kako vidim kad se slučajno počinje spominjat određene stvari koje ne pašu svima ili nisumelodija za uši e onda odmah debate,pa tako da je bolje reči malo i pametno! :mah:

Ove fore naše što pročita ostavi za nekog drugog, a ako imaš neki info napišu tu da svi vidimo. Kad neka od tih priča kroz par mjeseci dobije potvrdu onda se lako vidi jesu ti izvori pouzdani.

Ovako ti je svaki drugi post: Joj da vi znati što su oni u FIATu mislili, joj da znate...

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Kad bi na dosadašnjom susretima došao netko sa Deltom Integrale i pitao može li voziti s nama, odgovor je bio: "Pa naravno". Onda ubuduće dođe netko sa Golfom GTI i pita može li voziti sa nama, kao ono braća po koncernu  :craz

superfly tnt

• Gost
Onda ubuduće dođe netko sa Golfom GTI i pita može li voziti sa nama, kao ono braća po koncernu  :craz

bilo je i toga, nije bas GTI ali VW je bio. i to netko od uvazenih clanova je vec tada znao sta ce se desit, pa se opskrbio na vrijeme.

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
bilo je i toga, nije bas GTI ali VW je bio. i to netko od uvazenih clanova je vec tada znao sta ce se desit, pa se opskrbio na vrijeme.
:da: :da: i sad ceka samo da padne sluzbeni potpis i evo ga na scenu

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
Ja cekam da VW kupi Alfu i onda ko zna,mozda kupe i Hondu  :funny: :funny: :funny:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
majke mi čunirat ću zaporožca  :smijeh :funny:
Nije bolest sve što boli

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Jesi vozio bilo što od 159-ki s jts-om ??? Doslovno neznaš o čemu pričaš i lupetaš ono što si pročitao na internetu i u novinama ili ko Isus napravio 15km :?:
Boxer, zbilja ga valjaš na ovih par stranica, ti si valjda jedini od koga sam čuo sa hvali JTS u 159 :smijeh

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
Ove fore naše što pročita ostavi za nekog drugog, a ako imaš neki info napišu tu da svi vidimo. Kad neka od tih priča kroz par mjeseci dobije potvrdu onda se lako vidi jesu ti izvori pouzdani.

Ovako ti je svaki drugi post: Joj da vi znati što su oni u FIATu mislili, joj da znate...
Fore? nauči se taljanski pa čitaj i ti, mislio sam nešto pametnog napisat da ljudi vididu kako se stavri kreču jer je mišljenje u Hr dosta izobličeno,a nemože ni bit drugačije kad se informacije prenose preko šest koljena,a kad se nešto napiše šta nepaše baš za uši odmah kenjat po tom bez prije provijerit jeli istina ili glupost!

Neču spominjat neke druge primjere di sam govorio neke činjenice (stvari koje može svako provijerit) a ne FORE i odmah pojedinci samo šta me nisu opsovali ,kao koje gluposti govorim??? ...tako da je bolje šutit!

Hočeš još jednu foru?  Stižu novosti za Ženevu u Alfi,sasvim suprotno od sportskog duha marke,pa bedemo provijerili da pišem fore! :mah:

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
Boxer, zbilja ga valjaš na ovih par stranica, ti si valjda jedini od koga sam čuo sa hvali JTS u 159 :smijeh
ti si čuo od koga da ima problema sa tim motorima? Ja ne! Trošidu Ok, ali ako si vozio ( govorimo o 2.2 i 3.2) ( da sve sam vozio,ja sve znam ,da) bit češ osijetio da vuču jako dobro skroz od niskih okretaja a računajuči na masu šta vuku za sobom treba im skinat kapu. I po ljudia koji ih imaju u garaži svi su složni da su bolji (daju manje problema) od alfinog jts 2.0!

Boxer

• Gost

Da jer ne čitam internet testove i auto klub :ok:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
ja sam svoje mipljenje o razlici između 156 i 159 stvorio u tih 15km. bolje 15km nego 15 stranica čitajući neke magazine.
Za dobiti dojam za usporedbu je to dovoljno, za detaljnu ocjenu jasno da nije

Zanimljivo je samo da internet niš nevalja, valja smao se mra dovoljno toga pročačkati i pročitati da dobiješ neku sliku posebice od strane vlasnika.

Usotalom i mišljenje od grdog je "na internetu#" druga je stvar da ga znamo.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
Daj stvarno je glupo uspređivati aute od kojih je jedan napravljen jedno destljeće prije drugog.

Treba reći da je 156 u svoje vrijeme bila bolji , uspješniji auto od 159-ke u svoje vrijeme. To je jednostavno tako.

156 je auto koji piše povijest po meni pogotovo zbog svog dizajna koji je evergreen. I ja tu ne hvalim 156 jer ju ja posjedujem nego je moje mišljenje takvo.

A sljedeća Alfa će mi biti 90% 159 koja mi je super ,ali jednostavno neće dostići 156 nikad govorim to stavljajući i 156 i 159 svaku u svoje vrijeme.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Boxer

• Gost
@Đizus

Radi se o internet mišljenju kao realnom na temelju iskustva kao npr Grdi i internet informaciji kao nagađanju.

Druga stvar koja mene fascinira je da tebi ne valja JTS, ne valja ti TS 16v, ne valja boxer...Pa što onda valja ??? Predpotopni zaostali TS 8v kojeg mogu napajat jedino Gadafi i kompanija???

Boxer

• Gost
2.0JTS sam imao one prve verzije i to mi se nije svidjelo, nije bilo problema ali auto nije imao ni 140ks, a ne deklariranih 165  :rolll:

1.9, 2.2 i 3.2 jts nisam nikada imao i ne mogu suditi da li su dobri ili losi, ono kaj pisu forum inzinjeri me ne zanima niti vjerujem, ne citam pizdarije
ako se ne varam gizmo ima 2.2jts pa pitajte covjeka...3.2jts bi jako volio imati, auto vrhunski zvuci, GTA je stojadina za taj auto

Za 2.0jts prvih serija je fiat dao opoziv koji nikad nije proveden nažalost :da: Imam doma scanove dopisa distributerima kao i za još neke stvari koje nikad nitko nije napravio i nikad nitko nije opozvao :sad:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
@Đizus

Radi se o internet mišljenju kao realnom na temelju iskustva kao npr Grdi i internet informaciji kao nagađanju.

Druga stvar koja mene fascinira je da tebi ne valja JTS, ne valja ti TS 16v, ne valja boxer...Pa što onda valja ??? Predpotopni zaostali TS 8v kojeg mogu napajat jedino Gadafi i kompanija???

da zaostali...
alu blok je zaostao.
varijator faze je zaostao
boxer je OK motor i nisam rekao da ne valja.
16v ts posebice u 2.0 izvedbi je mimoza.
8v je dalekto trajniji u odnosu na 16V da ne govorim da je motor 50kg lakši od 16v.
po tvojoj logici je i boxer zastario i pretpotopan.

16v ts glava je ok, samo kaj su uprskali varijator koji je na 8v ts i ie nordovima bio neuništiv.

nego smo ošli u debeli OT. otvori temu za raspravu 8v ts zastarjela krama ili ne?
« Zadnja izmjena: 05-12-2010, 13:25:26 od Isus »

superfly tnt

• Gost
@Đizus

znam da se zajebavas ali ako ozbiljno mislis da je 8V predpotopni onda neznam sta je boxer. istina je da su ti motori zastarjeli ali i dan danas funkcioniraju , mozda cak i bolje od vecine 16v motora. ako cemo bas ic u dlaku onda su 8v boxeri i 12v sestaci staro zeljezo prema TS-u koji je bio ispred svog vremena kad je izasao. sto se gadafija tice, probaj vozit i natocit par rezervoara , iznednadio bus se. mozda ga ubacis u svoju 156icu.

nemam ja nista protiv boxera i ima on svoje cari ali nazalost takav motor nemoze pokrenut automobil koji ima preko 1 tone. tako je  napravljen i to treba prihvatit. era boxera  je zavrsila sa 33ojkama.

sto se isusa tice, mozda je teoretski dobro potkovan, jbg gugl is your friend, ali prakticna znanja neka ostavi nekom drugom. nek se  uvati rimskog prava i zavrsi taj fakultet, obuce odijelo i vozi 159 jtd. i nek nis ne dira na autu, cak ni stangicu od ulja.

3 motora su obiljezila alfinu trkacku povijest - boxer, nord i V6 sve ostalo su motori koje je netko drugi razvijao i dorađivao sa ogromnim buđetom. na taj nacin moze i KIA imat odlican motor.

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
Pa kia i ima odlične motore. :da:
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

superfly tnt

• Gost
al ne za utrke.

Offline z3kan

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Caponord 1200, SR GT 200, hibridna Toyota
    • Zagreb
8V sa prolupalim drugim letečim 120 na sat po autoputu tri osobe unutra pretičemo buseve itd ... od Nove Gradiške do Zagreba ne oseti  :da: ... znam iz iskustva ... koji fijat plemeniti  :rolll: ... trošio 10L po gradu dok ga nisam zaklo na autoputu  :da: dopeljo nas do doma  :da:

fijatov dizlo 8V majka  :da:  znam iz iskustva nemoš ga ubit ... ide govno neposustaje

sve su to stari motori,stare generacije ...

nediraj 8V dal dizlo dal benzinca

:mah:
By Demons Be Driven

superfly tnt

• Gost
nebi on prolupao da nesto nije zeznuto kod obrade radilice ili sa samim lezajima (ili kod sastavljanja). jbg, bio sam odpocetka skeptican na specijale i to se pokazalo kao greska.

ovaj sa 350000km bu valda radio kako spada.

otisli smo malo u off ali sta nam preostaje nego da placemo za tim starim motorima kojih nikad nece vise biti. i sve bi to bilo krasno da je sa godinama ostvaren neki napredak, ali nije. nit idu bolje, nit duze traju a nisu bas ni stedljiviji. jedino su dizeli otisli naprijed i to za duplo.

Offline z3kan

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Caponord 1200, SR GT 200, hibridna Toyota
    • Zagreb
možemo mi tu hvalit ove one benzince dizele al naša deca nam se budu smijala kad nas naperu sa strujom i ostalim hibridima  :da:
By Demons Be Driven

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
motori iz mog bivseg voznog parka.
F  1.6 ie 75 ks. nepoderiv , malo musicava elektronika -120 000 km
F  2.0 16v 137 ks prosjecan, trosi a neide nesto - 43 000 km
F  2.0 16 v 147 ks ubojica, trosi bengu kao rus votku ali ide kao sumanut. nepoderiv, ja kao 6 vlanik. presao  :?: :?:  - 40 000 km
AR 1.9 8v jtd nepoderiv i ide kao tenk - 180 000 km
AR 1.9 16v 170 ks nije los ali 8v je definitivno bolji - 47 000 km
kilometraza koju sam napravio sa tim autom

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
znam da se zajebavas ali ako ozbiljno mislis da je 8V predpotopni onda neznam sta je boxer. istina je da su ti motori zastarjeli ali i dan danas funkcioniraju , mozda cak i bolje od vecine 16v motora. ako cemo bas ic u dlaku onda su 8v boxeri i 12v sestaci staro zeljezo prema TS-u koji je bio ispred svog vremena kad je izasao. sto se gadafija tice, probaj vozit i natocit par rezervoara , iznednadio bus se. mozda ga ubacis u svoju 156icu.

nemam ja nista protiv boxera i ima on svoje cari ali nazalost takav motor nemoze pokrenut automobil koji ima preko 1 tone. tako je  napravljen i to treba prihvatit. era boxera  je zavrsila sa 33ojkama.

sto se isusa tice, mozda je teoretski dobro potkovan, jbg gugl is your friend, ali prakticna znanja neka ostavi nekom drugom. nek se  uvati rimskog prava i zavrsi taj fakultet, obuce odijelo i vozi 159 jtd. i nek nis ne dira na autu, cak ni stangicu od ulja.

3 motora su obiljezila alfinu trkacku povijest - boxer, nord i V6 sve ostalo su motori koje je netko drugi razvijao i dorađivao sa ogromnim buđetom. na taj nacin moze i KIA imat odlican motor.

nordovi troše manje od 16v ts-a, provjeren na par motora, ispravnih.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Ja cekam da VW kupi Alfu i onda ko zna,mozda kupe i Hondu  :funny: :funny: :funny:
To sa Hondom je vec domen naucne fantastike to se  nece nikad desit prije ce japanci dici fabrike u zrak i izvrsiti harikiri .

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča

ja ne guglam puno, možda nemam tolikopraktičnog znanja ko neki ali ga ipak i imam, to kaj nisam upisao inžinjerski fax ima isključivo veze s mojim ne znanjem matematike.

muho, ne moraš biti nit mehaničar nit inžinjer da bi mogao raditi na autu tj, da bi mogao dobro raditi na autu, moje neznanje matematike je isključivi krivac zašto nisam upisao Fax tehničke struke ( čitaj: strojarstvo )

ono kaj nisam vozio su većinom stavovi ljudi koji su imali te aute ( ko recimo grdi ali sa stranih foruma).

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
nordovi troše manje od 16v ts-a, provjeren na par motora, ispravnih.

koji je onda razlog razvijanja novog motora...onih bijednih 8ks više?  :rolll:

Boxer

• Gost

Ne, nego bacanje para, TS 8v je bog, to proizvodi gorivo a recimo 155 TS 8v koja uredno nemože ispod 11-12 L (Čakovec i okolica) to je iluzija :ok: a isti auto s 16v motorom, 8konja više se vozi u mojem kraju s 9L bez ikakvih problema i to je nonsens valjda

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
euro norme, kao i fiatova razumljiva politika da korisiti postojeće blokove koje može staviti u bilo koji auto grupacije.

16V Ts je nastao iz fiat 16v motora, alfa je jedino modifcirala glavu tog motora.

8V Ts se trebao preraditi da zadovolji euro norme, prvi korak k tome je statičko paljenje koje su stavili na motore iz 164 super i 155.

Da je dalje razvijan vjerojatno bi došlo i do razvoja 16V glava boljeg kontorliranja smjese ( MAF na žicu).