Uz svo uvazavanje ne bih se slozio sa tobom,jednostavno talijani su nemarni po pitanju novim modela,sve oni to fino u glavi sklope ali kada treba da se odradi onda prespavaju koju god. spandjali su se(fiat) sa GM ``ispali`` sa trzista samim time i dosli do ove situacije.Za njih je vrjeme stalo kada su napravili 156 par godina su se divili sami sebi sta su napravili umjesto da su jos odlucnije krenuli na nasljednika (159) oni cekajuci GM zaostaju ne u tehnoloskom razvoju nego na trzistu.Da su ranije imali 159 auto bi bolje prosao na trzistu,pa kasnije i taj v6jtd i gta na trziste da puste jedna stvar bi vodile drugoj, brak sa GM je kostao.
Mislim da griješiš, ali to su ionako samo naše pretpostavke.
159 je trebalo još doraditi prije nego je izbačena na tržište. Svaki auto ima najveći uspjeh u prvoj godini i ostatak karijere mu ovisi o tom prvom dojmu, a tu je 159 podbacila.
Ovo sa Giuliettom je recimo doba primjer, nisu je htjeli izbaciti dok nisu preradili ovjes, 1.4 i 1.8 Multiair motore, nove 1.6 i 2.0 Multijete, i auto ima dosta dobar start.
Da su samo preradili dizajn od FIAT BRAVO, i takav auto izbacili na tržište, to bi bilo puno lošije.
auto je tenk i nije nikad postigao uspjeh 156ice, po tome je bio promasaj na trzistu, i daj malo pripazi na rijecnik, diskutiramo i svatko iznosi svoje misljenje nem potrebe za takav nacin komunikacije.
IMHO je losija po dizajnu od 156, isto tako mi je u voznji losija od 156 vozio sam odpriliek jednaku kolicinu 156 i 159. 156 mi je vise sjela.
Ponuda motora je jadna! JTS su brzo povukli s trzista i u sporedbi s konkurecijom nemaju kaj za ponuditi.
Imas DVA diesela i tek sad par benzinaca.
Pa govrimo o tome da fiat vrluda, suradnaj s GMom nije fiatu donijela NISTA dobrog.
JTS motor
Holden V6 ( JTS V6)
i to smece je umjesot Arese v6 stavljeno

sad crysleorvi pentastra motori, dobro da nema bregastu bloku koliko je napredan...
Dizajn su zasrali sa detaljima (retrovizori, kvake, nema skrivenu zadnju kvaku, volan, interijer općenito...)
Pa iskreno meni 159 nije loša u vožnji, ima čvršću karoseriju pa manje lupa po grabama, kvalitetnije složenu unutrašnjost pa nema toliko cvrčaka, bolja je izolacija od buke/vjetra...
Jedino što je teška, pa je malo ljena, pogotovo sa slabijim dizelima ili JTS-ima.
Meni će sljedeći auto ako uopće bude alfa biti JTS i ne lupaj gluposti...Jesi ti vozio 159 1.9 JTS ili 2.2 JTS poslije MY 2008->????
A šta se je promjenilo, u JTS verzijama taj M.Y.2008 nije ni malo pomogao, tih 45Kg ne može nadoknaditi ništa...
Kod dizela je druga stvar 2.4JTDM 210ks je puno bolji od 2.4 JTDM 200ks, 2.0JTDM je isto korak naprijed.
A prava stvar je jedino 159 1750TBi M.Y.2008 ili noviji.