14-06-2026, 14:25:57

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181037 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
-=166=-
1998 - 2.965
1999 - 26.537
2000 - 19.306
2001 - 11.898
2002 - 8.255
2003 - 5.935
2004 - 7.403
2005 - 3.686
2006 - 1.541

POGREŠNO !
Da su pričekali bar još godinu dana, malo dotjerali dizajn (pogotovo interijer), u startu je olakšali (bar kao M.Y.2008), ubacili turbo benzince (par verzija 1750Tbi), ubacili jedan jači dizel (onaj dugo najavljivani 3.0 V6 JTD), i napravili GTA verziju, onda bi taj auto imao dobar start...
hebote ni 90k
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
ok slazem se , promasaj je jedino benzinac u tom autu. al koji ce mi vrag benzinac. nije to auto za jurit okolo i turirat ko kak grdi veli šilteraš. fino jtd-m, prst u uho i takataka sa familijom na more. kad ocu ispucat visak testosterona sjednem u 75icu.

problem je isto sta je konkurencija velika i dolazi cak iz omrazene nam kuce DAS AUTO
:ok: :ok:
 nepamtim kad sam zadnji put vidio bmw 3,5 audi 4,5,6 merdu c i e klasu benzince u italiji, samo  :cigara: :cigara:
alfa nije imala nikakvu ponudu naspram das konkurencije  :ne2: :mad:

superfly tnt

• Gost
  • Trade Count: (0)
ja ih vidim ali to ili firma toci gorivo ili auto sluzi za sve potrebe pa ako si netko moze priustit, nema problema. e da zaboravio sam i mafijase (ukljucujuci i one sa markovog trga)

dizel ce uvijek biti radni stroj, e sad netko ore zemlju a netko sklapa miljunske poslove na dizel.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)

POGREŠNO !
Da su pričekali bar još godinu dana, malo dotjerali dizajn (pogotovo interijer), u startu je olakšali (bar kao M.Y.2008), ubacili turbo benzince (par verzija 1750Tbi), ubacili jedan jači dizel (onaj dugo najavljivani 3.0 V6 JTD), i napravili GTA verziju, onda bi taj auto imao dobar start...
Uz svo uvazavanje ne bih se slozio sa tobom,jednostavno talijani su nemarni po pitanju novim modela,sve oni to fino u glavi sklope ali kada treba da se odradi onda prespavaju koju god. spandjali su se(fiat) sa GM ``ispali`` sa trzista samim time i dosli do ove situacije.Za njih je vrjeme stalo kada su napravili 156 par godina su se divili sami sebi sta su napravili umjesto da su jos odlucnije krenuli na nasljednika (159) oni cekajuci GM zaostaju ne u tehnoloskom razvoju nego na trzistu.Da su ranije imali 159 auto bi bolje prosao na trzistu,pa kasnije i taj v6jtd i gta na trziste da puste jedna stvar bi vodile drugoj, brak sa GM  je kostao.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
promašaj???? zato što je teška?? čini mi se da si ti promašen stari!
auto je tenk i nije nikad postigao uspjeh 156ice, po tome je bio promasaj na trzistu, i daj malo pripazi na rijecnik, diskutiramo i svatko iznosi svoje misljenje nem potrebe za takav nacin komunikacije.

IMHO je losija po dizajnu od 156, isto tako mi je u voznji losija od 156 vozio sam odpriliek jednaku kolicinu 156 i 159.  156 mi je vise sjela.

Ponuda motora je jadna! JTS su brzo povukli s trzista i u sporedbi s konkurecijom nemaju kaj za ponuditi.

Imas DVA diesela i tek sad par benzinaca.

Pa govrimo o tome da fiat vrluda, suradnaj s GMom nije fiatu donijela NISTA dobrog.

JTS motor  :wal: Holden V6 ( JTS V6)  :wal: i to smece je umjesot Arese v6  stavljeno :wal: :wal:

sad crysleorvi pentastra motori, dobro da nema bregastu bloku koliko je napredan...
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline z3kan

• Ovisnik o alfistima
  • Caponord 1200, SR GT 200, hibridna Toyota
    • Zagreb
auto je tenk i nije nikad postigao uspjeh 156ice, po tome je bio promasaj na trzistu, i daj malo pripazi na rijecnik, diskutiramo i svatko iznosi svoje misljenje nem potrebe za takav nacin komunikacije.

IMHO je losija po dizajnu od 156, isto tako mi je u voznji losija od 156 vozio sam odpriliek jednaku kolicinu 156 i 159.  156 mi je vise sjela.

Ponuda motora je jadna! JTS su brzo povukli s trzista i u sporedbi s konkurecijom nemaju kaj za ponuditi.

Pa govrimo o tome da fiat vrluda, suradnaj s GMom nije fiatu donijela NISTA dobrog.

JTS motor  :wal: Holden V6 ( JTS V6)  :wal: i to smece je umjesot Arese v6  stavljeno :wal: :wal:

sad crysleorvi pentastra motori, dobro da nema bregastu bloku koliko je napredan...

ček malo jesam ja dobro skužio

159 je losiji dizajn i lošija vozljivost od 156  :?:
By Demons Be Driven

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb

Slažem se. Arese V6 je bio pravo remek djelo, što izgledom, što zvukom, što performansama :ok:

Ali eko norme su mu došle glave, nažalost :sad:
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega

:da: 145 je avion za te krseve  :hehe: :hap: Isus je opet malo maka :smijeh
Varijator sekta

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča

meni je, velim vozio sam otprilike jednako malo KM sa 159 i sa 156, obije kao probna vozila u AC oba JTD.

159 mi nije bila ni blizu toliko agilna ko 156.

145 je auto koji gura prek nosa da je to brutalna posebice u 2,0 izvedbi.

156 v6 je vaion za sve skupa

159 vise po sistemu ne oseti  :craz ne kuzis nis u njoj.

Offline z3kan

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
meni je, velim vozio sam otprilike jednako malo KM sa 159 i sa 156, obije kao probna vozila u AC oba JTD.

159 mi nije bila ni blizu toliko agilna ko 156.

145 je auto koji gura prek nosa da je to brutalna posebice u 2,0 izvedbi.

156 v6 je vaion za sve skupa

159 vise po sistemu ne oseti  :craz ne kuzis nis u njoj.

:care :care :care

ako ti tako kažeš onda se čudim što prije nisu ponudili alfu vw-u  :rolll: ... meni isto tak 159ka izgleda ko da su se sljepa djeca igrala a vozna svojstva slagali majstori bez ruku

al ti si jazo i nekužiš tak da se nebrinem  :craz
By Demons Be Driven

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Slažem se. Arese V6 je bio pravo remek djelo, što izgledom, što zvukom, što performansama :ok:

Ali eko norme su mu došle glave, nažalost :sad:
Dosle su mu lgave jer fiatu je bilo lakse i jeftinije strpati holdenov(gm) blok nego usavrsit ili cak napraviti novu generaciju afinog v6,i sta vi mislite kada prosjecan kupac ne ovisnik o alfama nego obicni kupac vidi 159,vizuelno auto ga obori na zemlju ,a onda mu kazu to je GM motor unutra ,a njemu prodje kroz glavu zar GM nije bio pred kolapsom ili je i dalje pred kolapsko i zasto da ja kupim to auto bolje da nadjem neko koje bolje kotira na trzistu za iste novce.Stvar je u tome da kupovina auta nije kupovina mljeka tj. da svaki dan kupujes,auto kada kupis kupis ga.Losa markentiska kampanja,brak sa GM su  dovele do ovoga,sada opet novi brak sa amerima kuda to vodi  mozda prodaju alfe mozda je alfa i prodana samo mi to ne znamo.Ovako alfa nema buducnost  samo slike novih modela (photoshop).

Boxer

• Gost

Meni će sljedeći auto ako uopće bude alfa biti JTS i ne lupaj gluposti...Jesi ti vozio 159 1.9 JTS ili 2.2 JTS poslije MY 2008->????

Offline z3kan

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
ma joj ... on se vozi s biciklom padne i slomi ruku ... toliko o njegovim vještinama upravljanja bilo čega
By Demons Be Driven

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
Nemojte Isusa zekat. On kaže šta misli i to je to. :ok:

Mislim da je on na tragu priče da je 156 u svoje vrijeme  bila bolji auto nego što je 159 u svoje vrijeme.

A to bi nas se većina mogla složiti. :mah:

Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
ma joj ... on se vozi s biciklom padne i slomi ruku ... toliko o njegovim vještinama upravljanja bilo čega

i to treba znati  :hap:

ja imam svoje misljenje, i njega se drzim, ak netkome ne pase nejgova stvar.

@boxer
jts je toliko uspjesan da su ga povukli nakon kratkog vremena s trzista.

2.0 je a bazi TS-a a 1.9 i 2.2 su Opel blokovi.
mozda je bolji od prve serije ali i dalje ostaje poluproizvod, cak u odnosu na 16V TS.

Da je tak fenomenalan ne bi razvijali T-Jet/TBi, i Multiair.

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Uz svo uvazavanje ne bih se slozio sa tobom,jednostavno talijani su nemarni po pitanju novim modela,sve oni to fino u glavi sklope ali kada treba da se odradi onda prespavaju koju god. spandjali su se(fiat) sa GM ``ispali`` sa trzista samim time i dosli do ove situacije.Za njih je vrjeme stalo kada su napravili 156 par godina su se divili sami sebi sta su napravili umjesto da su jos odlucnije krenuli na nasljednika (159) oni cekajuci GM zaostaju ne u tehnoloskom razvoju nego na trzistu.Da su ranije imali 159 auto bi bolje prosao na trzistu,pa kasnije i taj v6jtd i gta na trziste da puste jedna stvar bi vodile drugoj, brak sa GM  je kostao.
Mislim da griješiš, ali to su ionako samo naše pretpostavke.
159 je trebalo još doraditi prije nego je izbačena na tržište. Svaki auto ima najveći uspjeh u prvoj godini i ostatak karijere mu ovisi o tom prvom dojmu, a tu je 159 podbacila.

Ovo sa Giuliettom je recimo doba primjer, nisu je htjeli izbaciti dok nisu preradili ovjes, 1.4 i 1.8 Multiair motore, nove 1.6 i 2.0 Multijete, i auto ima dosta dobar start.
Da su samo preradili dizajn od FIAT BRAVO, i takav auto izbacili na tržište, to bi bilo puno lošije.

Dizajn su zasrali sa detaljima (retrovizori, kvake, nema skrivenu zadnju kvaku, volan, interijer općenito...)

Pa iskreno meni 159 nije loša u vožnji, ima čvršću karoseriju pa manje lupa po grabama, kvalitetnije složenu unutrašnjost pa nema toliko cvrčaka, bolja je izolacija od buke/vjetra...
Jedino što je teška, pa je malo ljena, pogotovo sa slabijim dizelima ili JTS-ima.

Meni će sljedeći auto ako uopće bude alfa biti JTS i ne lupaj gluposti...Jesi ti vozio 159 1.9 JTS ili 2.2 JTS poslije MY 2008->????
A šta se je promjenilo, u JTS verzijama taj M.Y.2008 nije ni malo pomogao, tih 45Kg ne može nadoknaditi ništa...

Kod dizela je druga stvar 2.4JTDM 210ks je puno bolji od 2.4 JTDM 200ks, 2.0JTDM je isto korak naprijed.

A prava stvar je jedino 159 1750TBi M.Y.2008 ili noviji.

Offline capone5

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 147 1.9 jtdm, Berlina 1750 68, 159 2.4 jtdm
    • Matulji

ma svi sve znaju, svi sve vozili...puste priče!
Umro je Einstein,umro je Tesla, a i meni nesto nije dobro...

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Mislim da griješiš, ali to su ionako samo naše pretpostavke.
159 je trebalo još doraditi prije nego je izbačena na tržište. Svaki auto ima najveći uspjeh u prvoj godini i ostatak karijere mu ovisi o tom prvom dojmu, a tu je 159 podbacila.

Ovo sa Giuliettom je recimo doba primjer, nisu je htjeli izbaciti dok nisu preradili ovjes, 1.4 i 1.8 Multiair motore, nove 1.6 i 2.0 Multijete, i auto ima dosta dobar start.
Da su samo preradili dizajn od FIAT BRAVO, i takav auto izbacili na tržište, to bi bilo puno lošije.

Ja samo kazem da su zakasnili sa 159(puno vremena u fiatu su potrosili u ko zna sta mozda pregovore sa gm ili sta vec)kada su stvari pocele da idu nabolje(156). Fiatu treba puno vremena ( 8-10 godina )da pusti u prodaju nasljednika nekoga modela.Stvari bi trebale da se brze odvijaju 5-6god i novi model tako ostajes prisutan na trzistu,ovako oni su jos na kraju 80-tih sa strategijom razvoja koju su cak i korejanci prevazisli,nije alfa ta koja koci to je fiat koji se boji investirati koji euro ako ga i imaju.
S Giuliettom je normalno da urade te preinake jer to ne bi bilo nista drugacije od baznoga fijata sem po cjeni  ne bi bilo razlike da to nisu uradili.
Sada da li ce ako vw dodje biti bolje ili ce biti samo copy(vw )paste(ar)to ne znam. Kod fiata nije da ne znaju samo su mi nekako previse usporeni da ne kazem ljeni.
« Zadnja izmjena: 04-12-2010, 18:59:10 od Nowa »

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
talijanska posla, samo  :blabla :blabla a od korektnog rada  :ne2: :mad: :mad:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
ajd sad Isus oces dopustiit da netko ko je imao ove aute nesto i napise  :hap:

ja sam imao tri komada 156ica (1.8TS, 2.0JTS, 2.5 V6) i isto tak sam imao 159 SW sa dizelskim motorom 150KS

159 se ljepse vozi od 156, odlican ide kroz zavoje bez obzire na tesku nosinu i kile...ja da biram sad auto ili bimera 123d samo zbog performansi i rwd, a ako ne to onda 159 2.4, ako te ne upada onda mi svejedno, mogu i giuliettu  :hap:

156 V6 je avion jer ima 190/192KS i ima manje kila, ali 159 je meni izvrstan auto, ne znam zasto ljudi stalno pisu da je to bio promasaj, meni je taj auto bio vrhunski, od izgleda do gusta u voznji :love:

ja sam samo prenio svoj dojam i naglasio da mi je u istoj kolicini km, 156 bolje legla. 159 je masivnija, i manje se osjeti brzina kad ju vozis, 156 mi je bila ipak draza.

velim misljenje steceno na temelju ca 15 km sa svakom.

« Zadnja izmjena: 04-12-2010, 19:27:42 od Isus »

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
ajd sad Isus oces dopustiit da netko ko je imao ove aute nesto i napise  :hap:

ja sam imao tri komada 156ica (1.8TS, 2.0JTS, 2.5 V6) i isto tak sam imao 159 SW sa dizelskim motorom 150KS

159 se ljepse vozi od 156, odlican ide kroz zavoje bez obzire na tesku nosinu i kile...ja da biram sad auto ili bimera 123d samo zbog performansi i rwd, a ako ne to onda 159 2.4, ako te ne upada onda mi svejedno, mogu i giuliettu  :hap:

156 V6 je avion jer ima 190/192KS i ima manje kila, ali 159 je meni izvrstan auto, ne znam zasto ljudi stalno pisu da je to bio promasaj, meni je taj auto bio vrhunski, od izgleda do gusta u voznji :love:
:care :care :ok:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
ja sam samo prenio svoj dojam i naglasio da mi je u istoj kolicini km, 156 bolje legla. 159 je masivnija, i manje se osjeti brzina kad ju vozis, 156 mi je bila ipak draza.

velim misljenje steceno na temelju ca 15 km sa svakom.
cek ti usporedujes 2 razlicita auta sa kojima si napravio 30 km  :?:
e sad ga stvarno  :puke:
izmedu moje stare 147 i DC je razlika dan i noc u voznji a isti auti , razlika samo u snazi.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
a isto tako sam u tom periodu imao novog passata karavana 2.0tdi. bio je identican na ubrzanju i top speedu kao 159 SW, ali kad si ga silio nije puno javljao sta ce desiti samo ode u 3pm  :wal: alfica je uvijek najavila da ce biti neko sranje pa si mogao voziti na rubu

ono gdje je passat pojeo alfu to je mjesto u kabini, gepek, pretinci i sl...tu je neprikosnoveni car...ostalo mi je bio losiji: izgled, feeling u voznji...kako rekoh performanse iste u stotu
das auto je za baustelce. da ukrcaju ljopate mesaljice, krampove i osalu gabastu robu. dok u alfu ide odijelo, sportska torba i gajba pive po zelji  :da:

Offline capone5

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 147 1.9 jtdm, Berlina 1750 68, 159 2.4 jtdm
    • Matulji
grdi :ok:
Umro je Einstein,umro je Tesla, a i meni nesto nije dobro...

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
a isto tako sam u tom periodu imao novog passata karavana 2.0tdi. bio je identican na ubrzanju i top speedu kao 159 SW, ali kad si ga silio nije puno javljao sta ce desiti samo ode u 3pm  :wal: alfica je uvijek najavila da ce biti neko sranje pa si mogao voziti na rubu

ono gdje je passat pojeo alfu to je mjesto u kabini, gepek, pretinci i sl...tu je neprikosnoveni car...ostalo mi je bio losiji: izgled, feeling u voznji...kako rekoh performanse iste u stotu
Ubrzanje je malo na strani Alfe u idealnim uvjetima 0,5 sec manje, skoro neprimjetno . Isto kao i moment 310 nm alfinih u odnosu 320nm passatovih.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline z3kan

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
ma nevalja fijat ... nemo'š protivu vw-a nikako ... kako'š žen't malu iz sela ako vw-a nemaš ... sa fijatom sigurno neš  :funny:
By Demons Be Driven

Offline z3kan

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
zato imas 75icu pa te curice niti ne gledaju, nemas brige  :hap: samo iskusni automehanicari se okrecu za tobom i par alfista entuziasta  :hehe:

možda da zaljepim znak od vw-a i prodam 75icu pod prototip jette 1  :smijeh .... sam ju pitam jel se vozila ikad uđeti odostraga  :funny: :funny: :funny:
By Demons Be Driven

Offline z3kan

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
nu sjedi uđetu mala  :hap:

ali svejedno kad stisnem ja svoju đeticu popisam se na sve one 156ice i 159etke i passate zajedno...to sve skupa nema 10% adrenalina kaj ti ta rwd kuja moze dati  :drive: :love:

istina  :da: i šemsina je veća špica od ovih fijata
By Demons Be Driven

BigSaint

• Gost
U Hr nema valjda ukupno novih V6 motora, jel na forumu itko pisao opširno o iskustvima sa tim motorom?

Ali bitno da se po njemu kenja, a eto taj motor ne postoji niti u jednom drugom autu, ono što je u OPELU nije isto, ovdje su glave projektirane u AR, ali ni to nevalja.

Inače najjači lik u ovoj temi je Irivne; čovjek je pun insiderskih informacija, ali ih ne smije izonositi, valjda nas di Montezemolo čita! :funny:

Offline pinco

• Na probi
  • *
    • Seget
Dosle su mu lgave jer fiatu je bilo lakse i jeftinije strpati holdenov(gm) blok nego usavrsit ili cak napraviti novu generaciju afinog v6,i sta vi mislite kada prosjecan kupac ne ovisnik o alfama nego obicni kupac vidi 159,vizuelno auto ga obori na zemlju ,a onda mu kazu to je GM motor unutra ,a njemu prodje kroz glavu zar GM nije bio pred kolapsom ili je i dalje pred kolapsko i zasto da ja kupim to auto bolje da nadjem neko koje bolje kotira na trzistu za iste novce.Stvar je u tome da kupovina auta nije kupovina mljeka tj. da svaki dan kupujes,auto kada kupis kupis ga.Losa markentiska kampanja,brak sa GM su  dovele do ovoga,sada opet novi brak sa amerima kuda to vodi  mozda prodaju alfe mozda je alfa i prodana samo mi to ne znamo.Ovako alfa nema buducnost  samo slike novih modela (photoshop).

Izgleda da su razvijali nove V6 motore, koji su prema onome šta piše ipak tribali bit top klasa, a Paolo Martinelli je ipak dizajner sportskih motora, možda bi se vratili u vrime legendarnih motora koje je za Fiat u ono vrime dizajnira Aurelio Lamprede, i bili su dobro isprid konkurencije......... Izgleda da su eko norme ubile prve planove, a druga serija koja je tribala bit još bolja, više od 100ks po litri kubikaže atmosferca  je al par sa Ferrari motorima, al mislin da je glavni problem šta je Fiat uskoćija u posal sa Amerima, isto ka prije sa GM, pa sad nema opravdanja da se ulaže posebno u drugi V6, za tako male serije, realno se trenutno nebi prodavalo puno auta sa tin motorima, šteta, velika šteta, posebno jel su motori bili razvijani u ime Alfa Romea, pa to daje neku ekskluzivu, al ja se još nadan, je da je Nada qrva, al umire zadnja.......  :da:

For a while it was thought that Alfa Romeo was developing a pair of new V6 engines displacing 3.0 and 3.5L, respectively, which would output more than 100hp (74kW) per liter. Unfortunately, plans for the new V6 engines were shelved with the introduction of tougher carbon-dioxide emissions standards in Europe.

All is not lost, however, as rumor has it Alfa Romeo is still developing new V6 engines, but the latest design is for smaller displacement and forced-induction units. The new engines are allegedly being designed by former Ferrari engine boss Paolo Martinelli. Expected to displace between 2.7 and 3.3L, the new engines will output up to 350hp (261kW) in naturally aspirated form and up to 500hp (373kW) in turbocharged form.