14-06-2026, 17:09:29

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181124 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline z3kan

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Caponord 1200, SR GT 200, hibridna Toyota
    • Zagreb
niš ne fali vw :da:

lanciu je ubio pleh koji je hrđao, kad bi pljunuo na auto vidio bi kak hrđa, i to je i prije fijata bio sa 75icom problem i danas je  :da:

ja mislim da je dobro da brand alfa romeo promjeni podlogu jer danas je to samo brand niš više ... hrpa pleha na 4 gume ...  i to je tak sa svim ostalim proizvođaćima automobila

znaju ljudi reć da su promjene dobre  :da: i ako se nekome eventualni budući proizvod nesvidi uvijek će imat izbor kupiti alfu kakvu hoće,dal hrđavu,dal fijata ... tako nebitno

you can't stop progress

By Demons Be Driven

superfly tnt

• Gost
  • Trade Count: (0)
zekonja, za ono vrijeme su transaxli imali izuzetno dobar lim. naravno da postoje primjerci koji su strunuli do kraja ali to nije kriv lim nego odrzavanje i mjesto gdje je auto stajao. rijetko kada ces vidit da je 75ici strunuo prag, krak sasije, podnica ili mulda. ono sta trune su rubnjaci i gepek. sudovi 33ojke i sprintice su imali puno vise problema jer su radeni od drukcijeg lima i vjerojatno je bio proces izrade drukciji. na razlicitim mjestima su se proizvodile na kraju krajeva. fiat po meni ima 10 puta gori lim od alfe a u taj rang spadaju opeli i VW te dosta japanca iz tog vremena. pricamo o autima koji imaju preko 20 godina i dam se kladit da tu na forumu ima trulih 156ica samo ljudi nisu svjesni ili sute o tome.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Ok ekipa geldajte ovako na situaciju vw se ``nakupio`` para praveci jeftina(jestina za napravit ne u prodaji) auto osrednje kvalitete i po tome je vw poznat imali su izlete u vise klase i nista i dalje su narodno auto.Oni pokusavaju da ostave trag iza sebe u auto industriji(da ostave trag kao merc ),a to im preko golfa i pasata nikad nece uspjeti pogovo da osvoje ameriku (tamo japan vlada) .E sad oni teze ka br.1u auto industriji koje im je sada nedostizno zato vw mora do``usvoji``neki novi brend.Pogledajte suto industriju i vidite sta mogu da kupe ,od japanaca,koreanaca nista jer svi dobro stoje sa kapitalom,u americi sve propalo trebaju silne milijarde+vw da napravi 5.7l motor  :hehe: :hehe:  u evropi sta da kupe za malo para da im se isplati sab propo,francuzi guraju,ostrvo rupa bez dna  jedino alfa je u igri kada se malo bolje razmisli.Sve je to stvar matematike oni racunaju da kupnjim alfe (ulaganjem u nju) da podignu prodaju na 500 000ili 1 000 000 auta godisnje(sada kako ce ta da auta da budu napravljena  da li ce imati odraz alfine tradicije u sebi ili ce samo biti komercijala sa tradicijom :?: )sami tim su blize ka br.1 tj obaranju tojote sa trona.
over and out   
« Zadnja izmjena: 04-12-2010, 13:31:16 od Nowa »

Offline Sesta166

• Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
stave valtera da silvu i onog drugog kao direktora Alfe u koncernu Vw i mirna bosna
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline z3kan

• Ovisnik o alfistima
  • Caponord 1200, SR GT 200, hibridna Toyota
    • Zagreb
zekonja, za ono vrijeme su transaxli imali izuzetno dobar lim. naravno da postoje primjerci koji su strunuli do kraja ali to nije kriv lim nego odrzavanje i mjesto gdje je auto stajao. rijetko kada ces vidit da je 75ici strunuo prag, krak sasije, podnica ili mulda. ono sta trune su rubnjaci i gepek. sudovi 33ojke i sprintice su imali puno vise problema jer su radeni od drukcijeg lima i vjerojatno je bio proces izrade drukciji. na razlicitim mjestima su se proizvodile na kraju krajeva. fiat po meni ima 10 puta gori lim od alfe a u taj rang spadaju opeli i VW te dosta japanca iz tog vremena. pricamo o autima koji imaju preko 20 godina i dam se kladit da tu na forumu ima trulih 156ica samo ljudi nisu svjesni ili sute o tome.

ma sve to stoji ... lim hrđa nebitno tko ga oblikuje dal luiđi, hirošito ili jurgen

ako ga jazo neodržava je truba

al stvarno mislim da je promjena/napredak dobar i neizbježan
By Demons Be Driven

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
stave valtera da silvu i onog drugog kao direktora Alfe u koncernu Vw i mirna bosna
Danas je sve komercijala ma ko da bude direktor,mozda zato i alfa ovakva kakva je jer fiat je nije znao prilagodit sirokim narodnim masama sto je opet ne moguce  jer alfa nikada nije ni pripadala sirokim narodnim masama.

superfly tnt

• Gost
sto se mene tice, ja sam vec rekao. nemam neko preveliko misljenje o preuzimanju jer neznam planove(kao ni vecina ovdje). znam jedino da si alfu kao fun car nikad nebi kupio ako je mladja od 92g. da kupujem neki auto za svaki dan i naravno da imam finacijske mogucnosti, alfa bi bila u uzem krugu. ovisno o mogucnostima to bi bila 156ica ili 159tka. kompakti me ne zanimaju. jel ce VW donijet nesto bolje za mene ili ne to cemo vidit jer iskreno me zaboli ona stvar jel to bolje za samu firmu ili koliko ce oni zaradit kad ja nemam nista od toga i jos si nemogu nac auto po svom gustu. bude li para i budu li nastavili kako su dosada mozda pocnem odrzavat auto u ovlastenom servisu alfa romea. ako krenu u smjeru mita i giuliette , nis od toga. krstarice kao 166 me isto ne zanimaju.

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR

ovo za 75 veća glupost jer je auto kvalitetnije napravljen od svega što danas izlazi iz fiat štale i izašlo je proteklih 24 godine od kad ih je fiat preuzeo.

Usporedba s konkurencijom iz onih vremena ti se svodi na rekorde, passate, audije 80 ili 100, neke japance iz tog vremena ako uopće postoje jr su oni u ono vrijeme radili tostere i kutije za televizore :hehe: ....pa objasni meni ćoravom i jednu jedinu stavku u kojem su ti auti bolji/ljepši??? Pa to su doslovno bile bezlične kutije lima napravljene na istim štancama na kojima je hitler radio tačke za vojsku a svjetleće elemente su preuzimali od starih kamiona :wal: :wal:  75 je bila ispred svog vremena i to je bio najveći problem

Nonsens kakav se ne pamti
Ma o čemu ti pričaš, koja kvaliteta, koji dizajn, meni je bolji dojam ostavljala FIAT Reagta nego 75-ica...

alo ovdje je rijec o VW i Alfi
sad VW ima ekipu koja je radila u italiji u fiatu i alfi i naravno da ta ekipa zeli alfu u svojim redovima. nek VW je kupi i nek se nemijesa puno. nikad 159 ili njezina nasljednica nece biti konkurencija passatu, barem prava
Da što se dizajnera tiče, VW je kupio svu ekipu, Eggera, DaSilvu, Giugiara, i jel sada možda rade išta bolje nego prije :?:
I dalje iste kante, sve na isti kalup, kutije kojima najbolje stoji crna boja...

big deal ako ju vw kupi  :rolll: već je jednom prodala dušu fijatu  :da:  i kaj onda .... hoče li to umanjiti vašu ljubav prema alfi kao marci koja je prva osvojila F1 ili ljubav prema autu koji trenutno vozite a kao alfa je
Naravno da hoće, ja ne vozim Alfu 158 iz 1950, a neću vječno voziti ni trenutnu Alfu
Pa VW otvoreno kaže, mi imamo spremne nacrte za XX novih modela Alfi, znači samo se čeka amen da malo prekroje lim na Polu, Golfu i Passatu, i eto novih Alfi...

kao model da (jer drugog nije bilo) ali kao ukupni broj alfa nije postigla ono sta je bilo za vrijeme 33 75 i 164. mislim da je to vazniji podatak. 145 nikad nece bit bolji od 33 jer je 33ojka konkretna, a 145 je malo od svega, nit smrdi nit mirise. neznam uopce koja joj je namjena osim da konkurira golfu 3.

Prodaja 33/75/90 je išla još nekako zbog stare slave (iako je konstantno išla nizbro).
Prodaja 145 nije krenula sjajno, ne zato što je auto bio loš nego više zbog loše reputacije 33/75/90, i od 145 se prodaja ponovno počela oporavljati.
Uostalom evo ti graf pa studiraj:

superfly tnt

• Gost
o kojem ti dojmu pricas?

jesi se ikad zavukao pod 145icu ili 155icu. pa to je sramota kako je to sklepano. jedino sta su dobro napravili je dizajn, barem kod 155ice, al to je osobna stvar i vjerojatno o tom dojmu pricas. zasto bi netko kupovao alfu kad za manje para moze kupit tipa ili tempru koji su ubiti isti auti. to su ti razlozi lose prodaje. ne padaju bas svi na izgled i ljudi se dobro raspitaju sta kupuju kad daju 20000 i vise DM-a, pogotovo alfisti.

alfu prije preuzimanja fiata pustite na miru, imali svoje kupce i funkcionirali su. za vrijeme fiata je pocelo vrludanje dok nije dosao spas u zadnji cas (156ica i JTD)

Offline Sesta166

• Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
odakle si ovaj dijagram? imas li podatke za prodaju 166? za citav njezin period na trzistu? malo offtopic
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
145 je ozbiljniji auto od 33.neusporedivi su.

A s ostalim izjavama muhe se slazem vrludanje je pocelo s dolaskom fiata, ne vjerujem d abi bilo drugacije da je alfu kupio ford ( dokazali su s jaguarom i volvom ).
Tipo platforma je OK za 145 al je promasaj za 155, posebice nakon 75ice koje je ima puno napredniji ovjes od tipa.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)

alfu prije preuzimanja fiata pustite na miru, imali svoje kupce i funkcionirali su. za vrijeme fiata je pocelo vrludanje dok nije dosao spas u zadnji cas (156ica i JTD)
Da su ranije(umjesto fl 2003) izbacili 159 danas mi ne bi ovdje diskutaovali oko vw,ali nisu. 

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
159 je bio promasaj.
pretezak auto i GM blokovi, ni do koljena 156ici.
Kockasti auto, najbolji auto.

superfly tnt

• Gost
sta ti to znaci ozbiljniji?

Offline capone5

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 147 1.9 jtdm, Berlina 1750 68, 159 2.4 jtdm
    • Matulji
159 je bio promasaj.
pretezak auto i GM blokovi, ni do koljena 156ici.
promašaj???? zato što je teška?? čini mi se da si ti promašen stari!
Umro je Einstein,umro je Tesla, a i meni nesto nije dobro...

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
U tome i jeste bit da su sami razvili 159 ,a ne pokupili djelove iz GM,159 ne bila`` promasaj`` ali to se nije alfe pitalo kao sto se sada ni nas ne pita oko prodaje alfe vw.Jednostavno fiat je pokusao s alfom kao vw sa audiom i kada je dalo neke rezultate onda su se spandjali sa GM .

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
alfa romeo je totalni promasaj  :da:

Offline capone5

• Pripravnik
  • **
    • Matulji
kupit ću ladu :love3:

Boxer

• Gost

Točno i zato ih volimo :ok:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
kupit ću ladu :love3:
imao je moj stari. 72 god ju je kupio. blok pravi gusnati. to ni isus nebi mogao satrat  :da:

Offline capone5

• Pripravnik
  • **
    • Matulji
imao je moj stari. 72 god ju je kupio. blok pravi gusnati. to ni isus nebi mogao satrat  :da:
:care :care

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK

Točno i zato ih volimo :ok:
:da: :da:
cim mi je tisina dok se vozim , odmah se zabrinem da nesto ne valja  :?: :mad:

Offline capone5

• Pripravnik
  • **
    • Matulji
možda se ugasila? :volim

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
možda se ugasila? :volim
na roktanje pod haubom ne racunam  :ne2: to je serijska oprema  :da:

superfly tnt

• Gost
ja se nebi bunio za jednu 159 SW pa nek je ona promasaj. da budem totalni peder uzeo bi TI opremu. mislim da bi mi se zena odusevila a i mirnije bi spavala kad bi znala u cemu bi vozio klinca. al dobro , jedno su zelje a drugo je stvarnost. valda ce malo jos popustit cijene 156ica pa ce bit nesto za mene.  :hehe: sva sreca pa nisam nasjeo na 145icu ili 155icu, malo je falilo.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
promašaj???? zato što je teška?? čini mi se da si ti promašen stari!
Auto nije promasaj nego je po meni zakasnilo na trziste
:care :love3:

Offline capone5

• Pripravnik
  • **
    • Matulji
ja se nebi bunio za jednu 159 SW pa nek je ona promasaj. da budem totalni peder uzeo bi TI opremu. mislim da bi mi se zena odusevila a i mirnije bi spavala kad bi znala u cemu bi vozio klinca. al dobro , jedno su zelje a drugo je stvarnost. valda ce malo jos popustit cijene 156ica pa ce bit nesto za mene.  :hehe: sva sreca pa nisam nasjeo na 145icu ili 155icu, malo je falilo.
ma daj auto je super, jedino problem je lova pa zato je kao pretežak svima ili je jts sranje ili pada kiša... :wal: :wal:

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
odakle si ovaj dijagram? imas li podatke za prodaju 166? za citav njezin period na trzistu? malo offtopic

-=166=-
1998 - 2.965
1999 - 26.537
2000 - 19.306
2001 - 11.898
2002 - 8.255
2003 - 5.935
2004 - 7.403
2005 - 3.686
2006 - 1.541

Da su ranije(umjesto fl 2003) izbacili 159 danas mi ne bi ovdje diskutaovali oko vw,ali nisu.
POGREŠNO !
Da su pričekali bar još godinu dana, malo dotjerali dizajn (pogotovo interijer), u startu je olakšali (bar kao M.Y.2008), ubacili turbo benzince (par verzija 1750Tbi), ubacili jedan jači dizel (onaj dugo najavljivani 3.0 V6 JTD), i napravili GTA verziju, onda bi taj auto imao dobar start...

superfly tnt

• Gost
ok slazem se , promasaj je jedino benzinac u tom autu. al koji ce mi vrag benzinac. nije to auto za jurit okolo i turirat ko kak grdi veli šilteraš. fino jtd-m, prst u uho i takataka sa familijom na more. kad ocu ispucat visak testosterona sjednem u 75icu.

problem je isto sta je konkurencija velika i dolazi cak iz omrazene nam kuce DAS AUTO

Offline capone5

• Pripravnik
  • **
    • Matulji
ok slazem se , promasaj je jedino benzinac u tom autu. al koji ce mi vrag benzinac. nije to auto za jurit okolo i turirat ko kak grdi veli šilteraš. fino jtd-m, prst u uho i takataka sa familijom na more. kad ocu ispucat visak testosterona sjednem u 75icu.

problem je isto sta je konkurencija velika i dolazi cak iz omrazene nam kuce DAS AUTO
sve si rekao :care