ne slazem se. S lambom, su napravili dobar psoao. Imaju dobru strategiju razvoja marki unutar koncerna.
neke su svjesno vise povezane s maticnom markom kako bi im podigle image ( Skoda ), druge manje ( Audi, Porsche - Cayenne i Touareg su isti auto ).
Lista gore govori puno. Skoda je miljama ispred maticne marke VW, a sto je skoda? Povoljniji VW...
Dacia na petom mjestu, a Renault na 35, znaci strai jetfiniji renault je 30 mjesta bolji do novog i skupljeg.
Lambo je i prije VW-a bio isto što i sada, luksuzna kvazi sportska marka.
VW je možda unio malo bolju organizaciju, uložio lovu, povećao profite.
Ali još važnije kopirao je Lambo, naljepio R8/R10 značku, i skupo to prodaje pod drugim imenom.
: To kao fiat provodi
:
Moraš bit svjetan da FIAT (s obziorm na svoje mogućnosti) ulaže ogromne pare u Alfu iako za uzvrat dobiva gubitke

Daj se probudi, što je Fiat donio Alfa Romeu???? Ajd mi nabroji prednosti za prste jedne ruke i ja ću ih pobiti s 200 negativnih poteza koji su očajni i sramotni i takvo ponašanje prema brandu je sramotno....
Kad smo kod skupe prodaje jeftine tehnologije onda mi pojasni što je onda ovo što fiat radi s alfa romeom???? AR nema nijednog jedinog jedinstvenog svojeg motora koji ne dijeli s fiatom, nema nijednog jedinog ovjesa koji ne dijeli, sva mehanika je jednaka na aktualnim modelima i nalazi se i u ostalim autima iz fiat game koji koštaju osjetno manje od alfi....Al to se ne računa, bitno je samo da drugi to rade. Pogledaj što je VW napravio od propale Škode, imaju aute koji su u svjetskom vrhu po kvaliteti, proda ih se mjesečno više nego alfi cijelu godinu a znamo da škoda nikad nije imala neki renome i status. Što bi dobri mozgovi napravili odreinkarnacije Alfinih modela koji su uvijek u svojoj klasi bili top modeli po gotovo svemu ne želim ni zamisliti jer fiat to neće biti sposoban napravit još 20-ak svjetlosnih godina
Oni su zauzeti redizajnom Brava i Punta te eventualnim nasljednikom već ocvale Crome...
Lanicu su bacili u depresiju i sveli na minimum, isto to im je uspjelo i s Alfa Romeom...Lancia i Alfa Romeo su odavna bili brandovi kojima prije preuzimanja od strane fiata sam fiat nije bio ni do koljena, naprotiv bio je za njih manji od makovog zrna
P.S. hvala za ovo nisi normalan, da mi nisi rekao nebih znao sigurno 
Samostalna Alfa Romeo je propala !!!
Ako su 75 ili 90 zadnje prave Alfe nije ni čudo zašto...
FIAT im je omogućio par odličnih modela poput 156 i 147 (koji su u svoje vrijeme bili svemirski brodovi za FIAT-e iz iste klase, FIAT-ova tehnologija je tu samo u tragovima), čak su im i dali slobodne ruke za GTA modele...
Da su u startu malo bolje doradili 159 i prije odkantali GM, i to bi bio odličan auto...