14-06-2026, 17:02:08

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181114 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

33QO

• Gost
  • Trade Count: (0)

Das Alfa  :hehe: :hehe:

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • KRK
 samo nek prodaju, bit ce jedan manje  :da:

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
Odjednom mi gornje vilice ljepse skripe, simfonija.
Mrzim VW :wal:
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Alfa-Dodo

• Gost
samo nek prodaju, bit ce jedan manje  :da:
:?: što jedan manje

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
top ponuda--- alfa 169 r36 und 4.2 v8 TDI---
I raklamni slogan--- Nek se dimi, nek se zna, da TDI vozim ja---
Ja svoju alfu necu :ne: :ne: prodati ko god da bude vlasnik,a da li cu kupiti drugu ???

XariX

• Gost
top ponuda--- alfa 169 r36 und 4.2 v8 TDI---
I raklamni slogan--- Nek se dimi, nek se zna, da TDI vozim ja---
Ja svoju alfu necu :ne: :ne: prodati ko god da bude vlasnik,a da li cu kupiti drugu ???

Tako je. Alfa je vec sad ekskluziva, ma sto god netko mislio o tome. A tek kad postane oldtimer...  :) :da: :hap:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin

Njemački sistem bodovanja, što manja ocjena to bolje.
Čudi me što nema Porschea i Alfe, uvijek budu pri vrhu. A normalno je što VW nije u top 20, on je obično na dnu liste zadovoljstva kupaca. Lancia ne stoji loše.

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb

Njemački sistem bodovanja, što manja ocjena to bolje.
Čudi me što nema Porschea i Alfe, uvijek budu pri vrhu. A normalno je što VW nije u top 20, on je obično na dnu liste zadovoljstva kupaca. Lancia ne stoji loše.

Porsche je 14. :hap:
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Porsche je 14. :hap:

:pivo: a ja dva puta čitao listu  :cigara:

evo cijela lista

Alfa 21. mjesto,  VW 30.  Fiat 31.

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
Ta lista samo govori u prilog onome sto vec si znamo. Da vlasnici Alfa Romea nisu normalni.
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Online Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
Ta lista pokazuje: Što je neke marke automobila manje na cesti, to bolje stoji kod vlasnika.   :hap:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Ta lista samo govori u prilog onome sto vec si znamo. Da vlasnici Alfa Romea nisu normalni.

Treba imati više Alfi i onda postaneš normalan  :ok:

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Sve je bolje od fijata, i da ih dengdengrong ili kako se zove ona tvornica koja je kupila posrnuli rover uzme i to je bolje od fiata :ok:  nekoliko svjetlosnih desetljeća bolje :care  Fiat je najgori očuh za kojeg znam  :gun: :gun:
Pa ti nisi normalan, VW ne zanima ništa od toga što je Alfa radila u prošlosti (CuoreSportivo, duša, sport, ovo, ono), ni ono što Alfa radi danas (VW ne zanima Alfina mehanika).
Njima treba samo još jedno jako IME pod kojim će skupo prodavati jeftinu tehnologiju iz VW-a (dakle ono što im ide dobro sa Audijem).

možda prestanu škripat vilice i izgarat žarulje  :funny: :funny: :funny: :funny:
Meni ne gore lampice, niti mi škripe vilice :ne2:

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Pa ti nisi normalan, VW ne zanima ništa od toga što je Alfa radila u prošlosti (CuoreSportivo, duša, sport, ovo, ono), ni ono što Alfa radi danas (VW ne zanima Alfina mehanika).
Njima treba samo još jedno jako IME pod kojim će skupo prodavati jeftinu tehnologiju iz VW-a (dakle ono što im ide dobro sa Audijem).
Potpisujem  :ok: nema tu tradicije i sl. tu je samo biznis.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča

ne slazem se. S lambom, su napravili dobar psoao. Imaju dobru strategiju razvoja marki unutar koncerna.
neke su svjesno vise povezane s maticnom markom kako bi im podigle image ( Skoda ), druge manje ( Audi, Porsche - Cayenne i Touareg su isti auto ).

Lista gore govori puno. Skoda je miljama ispred maticne marke VW, a sto je skoda? Povoljniji VW...

Dacia na petom mjestu, a Renault na 35, znaci strai jetfiniji renault je 30 mjesta bolji do novog i skupljeg.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Nisam siguran da si skužio bit. Npr. netko je kupio novu Daciu za malu lovu ne očekujući ništa posebno, a auto ispao skroz dobar i naravno da je vlasnik zadovoljan. Za VW vlasnik istrese veliku lovu (jer je precijenjen) i za tu lovu ne dobije odgovarajuću protuvrijednost. Možda je dobar kao Dacia ali vlasnik očekuje više i bolje.
Ono je lista u kojoj vlasnici izražavaju stupanj zadovoljstva sa svojim autom.
« Zadnja izmjena: 03-12-2010, 17:08:27 od Viktor »

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
znam sto je.
Samo velim da ako se veli da s VWom nisu zadovoljni uzimati ko argument ne stoji jer je taj isti VW i u skodi s kojom su ljdui zadovoljni.
A da je VW precijenjen stoji. Piechova je ideja da je VW konkurent mercedesu i tome se i cak i VW glasilo ( Autobild) iscudjava i smije.

Miljun puta sam citao kako VW pokusava s velikom zankovljem i sviem i svacime nadoknaditi nedostatk imagea u borbi protiv mercedesa a ne uspjeva im.
Kockasti auto, najbolji auto.

33QO

• Gost

:?:   To kao fiat provodi  :funny:

superfly tnt

• Gost
ja bi osobno bas htio da alfa postane ekskluziva kad vec nemoze biti auto koji ima hrpu fehlera (kao prije). samo da nebude roba za siroke mase jer kad vidim tko sve vozi alfu dodje mi zlo.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
:?: što jedan manje
prelazim na drugu marku  :da:

Boxer

• Gost

Daj se probudi, što je Fiat donio Alfa Romeu???? Ajd mi nabroji prednosti za prste jedne ruke i ja ću ih pobiti s 200 negativnih poteza koji su očajni i sramotni i takvo ponašanje prema brandu je sramotno....

Kad smo kod skupe prodaje jeftine tehnologije onda mi pojasni što je onda ovo što fiat radi s alfa romeom???? AR nema nijednog jedinog jedinstvenog svojeg motora koji ne dijeli s fiatom, nema nijednog jedinog ovjesa koji ne dijeli, sva mehanika je jednaka na aktualnim modelima i nalazi se i u ostalim autima iz fiat game koji koštaju osjetno manje od alfi....Al to se ne računa, bitno je samo da drugi to rade. Pogledaj što je VW napravio od propale Škode, imaju aute koji su u svjetskom vrhu po kvaliteti, proda ih se mjesečno više nego alfi cijelu godinu a znamo da škoda nikad nije imala neki renome i status. Što bi dobri mozgovi napravili odreinkarnacije Alfinih modela koji su uvijek u svojoj klasi bili top modeli po gotovo svemu ne želim ni zamisliti jer fiat to neće biti sposoban napravit još 20-ak svjetlosnih godina :gun:  Oni su zauzeti redizajnom Brava i Punta te eventualnim nasljednikom već ocvale Crome... :wal: :wal:  Lanicu su bacili u depresiju i sveli na minimum, isto to im je uspjelo i s Alfa Romeom...Lancia i Alfa Romeo su odavna bili brandovi kojima prije preuzimanja od strane fiata sam fiat nije bio ni do koljena, naprotiv bio je za njih manji od makovog zrna

P.S. hvala za ovo nisi normalan, da mi nisi rekao nebih znao sigurno :pusa

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre

Daj se probudi, što je Fiat donio Alfa Romeu???? Ajd mi nabroji prednosti za prste jedne ruke i ja ću ih pobiti s 200 negativnih poteza koji su očajni i sramotni i takvo ponašanje prema brandu je sramotno....

Kad smo kod skupe prodaje jeftine tehnologije onda mi pojasni što je onda ovo što fiat radi s alfa romeom???? AR nema nijednog jedinog jedinstvenog svojeg motora koji ne dijeli s fiatom, nema nijednog jedinog ovjesa koji ne dijeli, sva mehanika je jednaka na aktualnim modelima i nalazi se i u ostalim autima iz fiat game koji koštaju osjetno manje od alfi....Al to se ne računa, bitno je samo da drugi to rade. Pogledaj što je VW napravio od propale Škode, imaju aute koji su u svjetskom vrhu po kvaliteti, proda ih se mjesečno više nego alfi cijelu godinu a znamo da škoda nikad nije imala neki renome i status. Što bi dobri mozgovi napravili odreinkarnacije Alfinih modela koji su uvijek u svojoj klasi bili top modeli po gotovo svemu ne želim ni zamisliti jer fiat to neće biti sposoban napravit još 20-ak svjetlosnih godina :gun:  Oni su zauzeti redizajnom Brava i Punta te eventualnim nasljednikom već ocvale Crome... :wal: :wal:  Lanicu su bacili u depresiju i sveli na minimum, isto to im je uspjelo i s Alfa Romeom...Lancia i Alfa Romeo su odavna bili brandovi kojima prije preuzimanja od strane fiata sam fiat nije bio ni do koljena, naprotiv bio je za njih manji od makovog zrna

:care :care :care

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
ne slazem se. S lambom, su napravili dobar psoao. Imaju dobru strategiju razvoja marki unutar koncerna.
neke su svjesno vise povezane s maticnom markom kako bi im podigle image ( Skoda ), druge manje ( Audi, Porsche - Cayenne i Touareg su isti auto ).

Lista gore govori puno. Skoda je miljama ispred maticne marke VW, a sto je skoda? Povoljniji VW...

Dacia na petom mjestu, a Renault na 35, znaci strai jetfiniji renault je 30 mjesta bolji do novog i skupljeg.
Lambo je i prije VW-a bio isto što i sada, luksuzna kvazi sportska marka.
VW je možda unio malo bolju organizaciju, uložio lovu, povećao profite.
Ali još važnije kopirao je Lambo, naljepio R8/R10 značku, i skupo to prodaje pod drugim imenom.

:?:   To kao fiat provodi  :funny:
Moraš bit svjetan da FIAT (s obziorm na svoje mogućnosti) ulaže ogromne pare u Alfu iako za uzvrat dobiva gubitke :da:

Samostalna Alfa Romeo je propala !!!
Ako su 75 ili 90 zadnje prave Alfe nije ni čudo zašto...

FIAT im je omogućio par odličnih modela poput 156 i 147 (koji su u svoje vrijeme bili svemirski brodovi za FIAT-e iz iste klase, FIAT-ova tehnologija je tu samo u tragovima), čak su im i dali slobodne ruke za GTA modele...
Da su u startu malo bolje doradili 159 i prije odkantali GM, i to bi bio odličan auto...

Boxer

• Gost
156 i 147 skupa s 166 još nekako ali nakon toga sve je copy paste i sve to dobiješ s fiat značkom za imho manje para...U zadnje vrijeme i bolje dizajnirano :)

Samostalna alfa romeo je pokojna ali s svojom povješću ima neusporedivo veći renome od fiata i da to netko pametan uzme u ruke i iskoristi to zgazili bi fiata na prvom auto sajmu ko staru cipelu :hehe: A 75 i 90 su u svoje vrijeme bile u usporebi s konkurencijom premoderne i ljudi su se toga svega bojali, to je osnovni problem. Popravit starog rekorda s dobošima je znao svatko ili na Consulu promjenit dihtung glave na autoputu onaku usput ali sredit dediona i slično je bila nauka
« Zadnja izmjena: 03-12-2010, 19:49:40 od Boxer »

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Moram prizati da poznavajuci te i koliko godina imas nije bas jasan ovaj tvoj antagonizam prema svemu njemackome u auto industriji, a vw narocito  :?:
da to slusam od nekog klinje sa silt kapom koji vozi svoju prvu poluraspadnutu 145icu bilo bi mi sve jasno, ovako nije  :ne2:  :?:

Očito me slabo poznaješ. Možda ti je promakao podatak da 20 godina mjerim kompresiju na motorima (uključujući i njemačke), u kontaktu sam sa raznim serviserima i ljudima koji rade na strojnoj obradi motora tako da prilično dobro znam tko zna napraviti motor i auto. Moja iskustva su direktna, a ne čuo ovo, čuo ono kao kod većine.
Lancia i Alfa su moj izbor jer za onu lovu koju sam imao smatrao sam da se ništa bolje na tržištu ne može kupiti.
Isto tako podržavam pravo svakome na svoj izbor. Tko će što kupiti apsolutno me ne zanima jer će to voziti taj netko, a ne ja.
A što se tiče VW-a nema mu premca u neujadnačenosti u kvaliteti motora. Ljudi (1. vlasnici) su radili generalku na Golfu 1.6 D na 110.000, a ima ih i sa preko 400.000 km. Točno znam koje serije su dobre, akoje nisu jer se ne radi o pojedinačnim slučajevima nego o čitavim serijama.
Fiat kakav je da je, zna napraviti odličan motor i nema takvih oscilacija u kvaliteti.
Ovo su moja osobna iskustva i nitko me ne može uvjeriti da je VW pojam za kvalitetu. Moje mišljenje je da je rabljeni VW najgora moguća kupovina jer je preskup za ono što nudi.
Je li sad malo jasnije.
 :mah:

33QO

• Gost
loša, komentiram samo ovo upučeno meni:

Problem sa Alfom pod Fiatovom kapom nisu mogučnosti nego percepcija.

Boxer

• Gost
Po pitanju dizel motora zadnje što sam ja čuo je da za fiat jtd motore karike, brtve glave, ležajevi i sve ostalo stoje na skladištima po par godina i nitko ih ne traži  a za TDi, HDi, CDi DITD i slična sranja momci u autodijelovima znaju gotovo sve šifre napamet. Neki dan bio kod mojeg servisera i kaže da je jednom u životu otvarao JTD motor jer je pukao zupčasti a zbog potrošenosti nikada

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
Lambo je i prije VW-a bio isto što i sada, luksuzna kvazi sportska marka.
VW je možda unio malo bolju organizaciju, uložio lovu, povećao profite.
Ali još važnije kopirao je Lambo, naljepio R8/R10 značku, i skupo to prodaje pod drugim imenom.

Moraš bit svjetan da FIAT (s obziorm na svoje mogućnosti) ulaže ogromne pare u Alfu iako za uzvrat dobiva gubitke :da:
FIAT im je omogućio par odličnih modela poput 156 i 147 (koji su u svoje vrijeme bili svemirski brodovi za FIAT-e iz iste klase, FIAT-ova tehnologija je tu samo u tragovima), čak su im i dali slobodne ruke za GTA modele...
Da su u startu malo bolje doradili 159 i prije odkantali GM, i to bi bio odličan auto...

...to su priče,realnost je puno drugačija i bolnija,a šlag se tek tuče ovih dana u Torinu!

33QO

• Gost
Po pitanju dizel motora zadnje što sam ja čuo je da za fiat jtd motore karike, brtve glave, ležajevi i sve ostalo stoje na skladištima po par godina i nitko ih ne traži  a za TDi, HDi, CDi DITD i slična sranja momci u autodijelovima znaju gotovo sve šifre napamet. Neki dan bio kod mojeg servisera i kaže da je jednom u životu otvarao JTD motor jer je pukao zupčasti a zbog potrošenosti nikada

Hm!  I sad ovo napiše neko ko stalno sere po JTD-u  :?:   I što sad?! Motor je dobar jer je kvalitetan i dugotrajan, a nevalja zato što je dizel, jer to nevalja zato šta je dizel, a to je lošije od TS-a koji se stalno kvari,....  :?: :?: :?:

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
156 i 147 skupa s 166 još nekako ali nakon toga sve je copy paste i sve to dobiješ s fiat značkom za imho manje para...U zadnje vrijeme i bolje dizajnirano :)

Samostalna alfa romeo je pokojna ali s svojom povješću ima neusporedivo veći renome od fiata i da to netko pametan uzme u ruke i iskoristi to zgazili bi fiata na prvom auto sajmu ko staru cipelu :hehe: A 75 i 90 su u svoje vrijeme bile u usporebi s konkurencijom premoderne i ljudi su se toga svega bojali, to je osnovni problem. Popravit starog rekorda s dobošima je znao svatko ili na Consulu promjenit dihtung glave na autoputu onaku usput ali sredit dediona i slično je bila nauka
I o čemu onda pričaš kad pljuješ po FIAT-u :?:

Ima, ali te VW-Alfe, će biti još daleko manje PRAVE-Alfe nego FIAT-Alfe...

loša, komentiram samo ovo upučeno meni:

Problem sa Alfom pod Fiatovom kapom nisu mogučnosti nego percepcija.
Ma koja percepcija, iz mog iskustva za većinu ljudi Alfa je Alfa, meni se smiju kad kažem FIAT.

...to su priče,realnost je puno drugačija i bolnija,a šlag se tek tuče ovih dana u Torinu!
Toga se i ja bojim, sve mi se čini da talijani žele izvući najvišu moguću cijenu, ali nadam se da nisam u pravu :hap: