14-06-2026, 15:41:52

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181070 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pinco

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Spol: Muški
    • Seget
Audi ima tradiciju preko Autouniona ciji je bio dio.  :da:

Tradiciju ima fiat ali je svoju reputaciju i tradiciju usrao s ocajnom kvalitetom odredjenih modela.
FixItAgainTony, nije nastalo bez veze. Uglavnom se mstra da sto manje imas djelova na fiatu to hbolje.

rekoh nemam nis protiv fiata, stovise pa skoro 13 godina imam punto ( ok sad je curin), ali im je strategija uzas.

x19 je bio bombon od auta i onda uz to imas pandu.
Barchetta Coupe fiat predivni auti, ali ne fiat jednostavno nije u stanju to odrzati.

Umjesto da vuku nesto iz svoje boagte povijesti, pa pobogu jedni od pionira prednjeg pogona su. Oni useru.

Nemaju smisla za marketing da se ubijes.

Nazalost proslost bez poveznice sa sadasnjoscu ne prodaje aute.

VW vuce sve od keca GTI, i to cjede ko blesavo ali im uspjeva a fiat ne radi nis po tom pitanju.
Ne rade nista ni s alfom a kamoli s lanciom.
Lancia kao rebrandirani Chrysler?? :000: :rol: :rol: :wal: :wal: :henker:

Nije mi to boldano jasno, jel su svi ostali fiati usrani osim ona tri koja san ja ima, i onih desetak u mojoj obitelji......
Tipo 1.9d 7 godina vožnje, 240k km prominjen regler alternatora i jedan homokinetički zglob, hebiga mažetna, jedan ležaj kola, nesićan se više, vožen u najvećon besparici i uglavnon ulje filteri i nafta i  :wz
Brava 1.2 120k 4 godine kod mene apsolutno ništa, otišla neplanirano....
Stilo mjet godinu dana za sada bez greške,
Bravo 1.2 od rođaka 150k km , za sada minja bobinu, i to jedini kvar u 9 god, prvi vlasnik.....
Croma 2.0 1993, od drugoga rođaka uveja je iz Italije sa 220k, ima više od 10 godina od toga, od tada svaki dan na cesti min 80km do posla i nazat, na plin naravno, samo redovno održavanje.
Lancia Prisma 1.9td, isti rođak kupija prije rata polovnu vozija bez stajanja nekih desetak godina, proda sa 600k, ( kad je vraća sat, vidija da je već skidan, zahebalo i njega, pa je upitno kolko je stvarno imala  :hehe: ) čovik kupija vozija još 100-tinjak k km, motor još super, karoserija se raspala.....
Fiat 127 1.3d uvezen iz Italije kad su se mogli svaki krševi uvozit, svake godine su se svi pitali oćeli zimu izgurat, izgura je baren 12-13 zma.......
Uno 1.0 nešto manje od 400k km, vožen po gradu, makadamu, autocesti, upolje u vinograd u masline, itd. svaku 110k kumplug, kada je tempiran, 2 termostata, jedna pumpa goriva od kamenca stradala, ništa od vitalnih dijelova, motor još ka novi.......
Ima dosta primjera, sve voženo od strane normalnih ljudi koji redovno održavaju aute, i to su meni bliski primjeri moje ili bliska obitelj.
Dok mi je prijatelj u Berlinu kupija Audi A4 tiptronic 1.8T i 1/3 je još love da na stalne popravke, moj prijatelj kupija Golfa III kad san ja Tipa, malo kasnije, možda godinu, on da 11k maraka a ja 7k, njemu se doslovno sve raspalo, i motor i getriba...... namućija se oko njega i na kraju ga proda za siću, samo da  ga se rješi,  i kupija novi 206.....
Kad je pasat karavan bija u điru, masovnosu ga ode kupovali,  to se stalno kvarilo, prigrijavalo, najbolja auta za prigrijat se liti uz klis je bija svojevremineo Pasat, Golf i Audi 80.......
Moja žena je tada još cura od prije Klisa do Neorića vozila tipa 1.7 od staroga bez remena na pumpi vode usrid lita, iskuvala sva voda i nije mu bilo ništa....

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
VW ne odustaje :)

Htjeli bi se uvući u AR na bilo koji način, zadnja ideja je da kupe trenutno praznu Alfa Romeo tvornicu u Arese-u :) :) :)

http://www.autoblog.it/post/30553/volkswagen-interessata-alla-fabbrica-di-arese

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
VW ne odustaje :)

Htjeli bi se uvući u AR na bilo koji način, zadnja ideja je da kupe trenutno praznu Alfa Romeo tvornicu u Arese-u :) :) :)

http://www.autoblog.it/post/30553/volkswagen-interessata-alla-fabbrica-di-arese

koji će im k taj černobil! :funny: :funny:
MiTo

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
koji će im k taj černobil! :funny: :funny:
Možda misle prizvat duhove  :craz
Kockasti auto, najbolji auto.

BigSaint

• Gost
Pa da mogu staviti prave V6 u gnojeve! :smijeh

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
Mislim da VW zeli kupiti pedigree. To je nesto sto itekako nemaju a Alfa ima samo to.  :funny: :funny:
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Mislim da VW zeli kupiti pedigree. To je nesto sto itekako nemaju a Alfa ima samo to.  :funny: :funny:
Potpisujem  :ok:

Offline Toxy

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
    • Zagreb - Jarun
Možda nije skroz povezano s temom, ali pročitao sam jučer jedan tekstić o Fiatovim poslovima u USA, za koje kažu da će biti problematični i da FIAT nema baš reputaciju od svog zadnjeg izleta u Ameriku kad je bila šala za skraćenicu FIAT - Fix It Again, Tony.... kad sam ovo pročitao odrao sam se od smijeha.... :hehe: :hehe:

Offline dumpors

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
Možda nije skroz povezano s temom, ali pročitao sam jučer jedan tekstić o Fiatovim poslovima u USA, za koje kažu da će biti problematični i da FIAT nema baš reputaciju od svog zadnjeg izleta u Ameriku kad je bila šala za skraćenicu FIAT - Fix It Again, Tony.... kad sam ovo pročitao odrao sam se od smijeha.... :hehe: :hehe:
a ja sam daaaaavno cuo za uzrecicu, FIAT - Failed Italian Attempt in Technology (propali talijanski tehnoloski pokusaj) jbg ruzne su obje ali obje su americke,pa sad....
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
A baš se našao tko će se rugati, skoro im propala auto industrija. Još su na šasiji i lisnatim oprugama, a turbo nepoznat pojam.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
A baš se našao tko će se rugati, skoro im propala auto industrija. Još su na šasiji i lisnatim oprugama, a turbo nepoznat pojam.
Turbo  :?:,mislim da je turbo na jtd motorima od garreta(usa).pa sad kako kome sluzi  :craz
« Zadnja izmjena: 02-12-2010, 17:01:02 od Nowa »

Offline Boksi

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pula
Pa da mogu staviti prave V6 u gnojeve! :smijeh

Nema s novim normama više v6, nažalost! Samo turbaci u alfama  :) :)

Vidiš da ferarri prelazi na v6 i v8 motore zbog euro 6 norme  :wal: :wal:

A to paše VW-u, oni znaju kako da auto ima malo cilindara i da malo troši  :craz
Alfa--Fiat--Lancia

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)

A to paše VW-u, oni znaju kako da auto ima malo cilindara i da malo troši  :craz
Ako ko zna napravit ``mali motor`` to su japanci ,a vw je slvu stekao sa tdi(pd) da bi 2009 presap na cr sistem ubrizgavanja zbog euro normi. :ok:

Alfa-Dodo

• Gost
dabogda je VW kupio, nakon toga će propasti i onda možda Alfu kupi Toyota

:o000: :o000: :o000: :o000:  :smijeh :smijeh
Zamislite taj scenarij  :hehe:

XariX

• Gost
dabogda je VW kupio, nakon toga će propasti i onda možda Alfu kupi Toyota

:o000: :o000: :o000: :o000:  :smijeh :smijeh
Zamislite taj scenarij  :hehe:

...i onda opoziv 3 milijuna vozila, zbog sitnice, od cega cak 50 "Alfi"  :)

http://www.tportal.hr/lifestyle/autozona/99324/Volkswagen-i-Fiat-pregovaraju-o-Alfi-Romeo.html

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Svi opozivaju auta samo o nekima se prica vise,a o nekima manje.Najveca buka je bila kada je tojota prosle ili pretposle godine opozvala auta najveca dreka se digla u njemackoj,a svabe nisu dizale dreku kada je opel cini mi se u 5 god opozivan preko 20 puta.Samo japanci imaju petlju da opozovu 3 miliona auta a ostali cute ko zaliveni o tome se i ne prica. 

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
nek VW samo da lovu, ima Alfa dobrih planova i projekata za buducnost
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
nek VW samo da lovu, ima Alfa dobrih planova i projekata za buducnost
Bojim se da to nece ici bas tako kamo srece da puste alfi da radi sta hoce ali tesko.Tu  ce da bude(ukoliko vw preuzme alfu)mi smo sefovi(vw) mi vas vadimo iz krize vi (alfa) ste u krizi bili prije nas i sada morate nas slusati tj.morate praviti dobra auta jer ste u vw grupaciji ALI opet ta kola ne smiju biti nama konkurent.Ako vec alfa mora da se proda van cizme ja bi volio da je japanci kupe ,najbolje da je opet bude samostalna  ali ko  sta pita  nas sto nam je alfa u srcu. 

33QO

• Gost

Dabog da kupili i na mita i đulijetu nakeljili farove od golfa V   :hehe: :hehe:

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Dabog da kupili i na mita i đulijetu nakeljili farove od golfa V   :hehe: :hehe:
:funny: i onda parola ``Golf u srcu, pamet u glavi, nogu na gas i samo pali!``

Offline Alen166

• Trade Count: (+2)
  • Pripravnik
  • **
  • alfa 166 2.4 jtd
    • Velika Gorica
Kad bi švabe kupili alfu,proizvođača s takvim pedigreom o kakvom oni mogu sanjati mislim da bi u roku od par godina napravili premium proizvođača jedinstvenih sportskih automobila nedostižnih prosječnom kupcu...to je moje mišljenje,alfom nebi sebi išli stvarat konkurenciju nego nešto što u svijetu nitko nema a to su jedinstveni vozački automobili napredne mehanike i prekrasnog dizajna.Čelni čovjek alfe bi tada bio DA SILVA a znamo kakve je planove imao s alfom dok je radio u fiatu ali ga nisu jebali 5 posto pa je otišao u VW a i GIUGIARO koji je od nedavno pod VW-om njih dvoje ne kriju da žele alfu pod VW-om,a ti ljudi imaju viziju što alfa je i što treba biti...

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
Kad bi švabe kupili alfu,proizvođača s takvim pedigreom o kakvom oni mogu sanjati mislim da bi u roku od par godina napravili premium proizvođača jedinstvenih sportskih automobila nedostižnih prosječnom kupcu...to je moje mišljenje,alfom nebi sebi išli stvarat konkurenciju nego nešto što u svijetu nitko nema a to su jedinstveni vozački automobili napredne mehanike i prekrasnog dizajna.Čelni čovjek alfe bi tada bio DA SILVA a znamo kakve je planove imao s alfom dok je radio u fiatu ali ga nisu jebali 5 posto pa je otišao u VW a i GIUGIARO koji je od nedavno pod VW-om njih dvoje ne kriju da žele alfu pod VW-om,a ti ljudi imaju viziju što alfa je i što treba biti...
fino receno
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča

Najuspjesniji face lift u povijesti automobilzma bi to bio  :smijeh :smijeh

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča

Mislimo jednako!

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Najuspjesniji face lift u povijesti automobilzma bi to bio  :smijeh :smijeh
Ozada naljepiti one zeceve sa dvice da se zna koji je face lift  :funny: :funny: :funny: :funny:

XariX

• Gost
Dim i vatra

http://www.tportal.hr/lifestyle/autozona/99324/Volkswagen-i-Fiat-pregovaraju-o-Alfi-Romeo.html

Klik na link Kasniš brale, kao i svi mi, kad novinarska potrkala znaju ono kaj mi ne znamo, a to da se već 4 mjeseca pregovara...

Boxer

• Gost
Sve je bolje od fijata, i da ih dengdengrong ili kako se zove ona tvornica koja je kupila posrnuli rover uzme i to je bolje od fiata :ok:  nekoliko svjetlosnih desetljeća bolje :care  Fiat je najgori očuh za kojeg znam  :gun: :gun:

Alfa-Dodo

• Gost
možda prestanu škripat vilice i izgarat žarulje  :funny: :funny: :funny: :funny:

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
možda prestanu škripat vilice i izgarat žarulje  :funny: :funny: :funny: :funny:
da ali počet čemo mijenjat motore na 80 tkm  :)! ...pa onda di je bolje!?