Audi ima tradiciju preko Autouniona ciji je bio dio. 
Tradiciju ima fiat ali je svoju reputaciju i tradiciju usrao s ocajnom kvalitetom odredjenih modela.
FixItAgainTony, nije nastalo bez veze. Uglavnom se mstra da sto manje imas djelova na fiatu to hbolje.
rekoh nemam nis protiv fiata, stovise pa skoro 13 godina imam punto ( ok sad je curin), ali im je strategija uzas.
x19 je bio bombon od auta i onda uz to imas pandu.
Barchetta Coupe fiat predivni auti, ali ne fiat jednostavno nije u stanju to odrzati.
Umjesto da vuku nesto iz svoje boagte povijesti, pa pobogu jedni od pionira prednjeg pogona su. Oni useru.
Nemaju smisla za marketing da se ubijes.
Nazalost proslost bez poveznice sa sadasnjoscu ne prodaje aute.
VW vuce sve od keca GTI, i to cjede ko blesavo ali im uspjeva a fiat ne radi nis po tom pitanju.
Ne rade nista ni s alfom a kamoli s lanciom.
Lancia kao rebrandirani Chrysler??

Nije mi to boldano jasno, jel su svi ostali fiati usrani osim ona tri koja san ja ima, i onih desetak u mojoj obitelji......
Tipo 1.9d 7 godina vožnje, 240k km prominjen regler alternatora i jedan homokinetički zglob, hebiga mažetna, jedan ležaj kola, nesićan se više, vožen u najvećon besparici i uglavnon ulje filteri i nafta i :wz
Brava 1.2 120k 4 godine kod mene apsolutno ništa, otišla neplanirano....
Stilo mjet godinu dana za sada bez greške,
Bravo 1.2 od rođaka 150k km , za sada minja bobinu, i to jedini kvar u 9 god, prvi vlasnik.....
Croma 2.0 1993, od drugoga rođaka uveja je iz Italije sa 220k, ima više od 10 godina od toga, od tada svaki dan na cesti min 80km do posla i nazat, na plin naravno, samo redovno održavanje.
Lancia Prisma 1.9td, isti rođak kupija prije rata polovnu vozija bez stajanja nekih desetak godina, proda sa 600k, ( kad je vraća sat, vidija da je već skidan, zahebalo i njega, pa je upitno kolko je stvarno imala :hehe: ) čovik kupija vozija još 100-tinjak k km, motor još super, karoserija se raspala.....
Fiat 127 1.3d uvezen iz Italije kad su se mogli svaki krševi uvozit, svake godine su se svi pitali oćeli zimu izgurat, izgura je baren 12-13 zma.......
Uno 1.0 nešto manje od 400k km, vožen po gradu, makadamu, autocesti, upolje u vinograd u masline, itd. svaku 110k kumplug, kada je tempiran, 2 termostata, jedna pumpa goriva od kamenca stradala, ništa od vitalnih dijelova, motor još ka novi.......
Ima dosta primjera, sve voženo od strane normalnih ljudi koji redovno održavaju aute, i to su meni bliski primjeri moje ili bliska obitelj.
Dok mi je prijatelj u Berlinu kupija Audi A4 tiptronic 1.8T i 1/3 je još love da na stalne popravke, moj prijatelj kupija Golfa III kad san ja Tipa, malo kasnije, možda godinu, on da 11k maraka a ja 7k, njemu se doslovno sve raspalo, i motor i getriba...... namućija se oko njega i na kraju ga proda za siću, samo da ga se rješi, i kupija novi 206.....
Kad je pasat karavan bija u điru, masovnosu ga ode kupovali, to se stalno kvarilo, prigrijavalo, najbolja auta za prigrijat se liti uz klis je bija svojevremineo Pasat, Golf i Audi 80.......
Moja žena je tada još cura od prije Klisa do Neorića vozila tipa 1.7 od staroga bez remena na pumpi vode usrid lita, iskuvala sva voda i nije mu bilo ništa....