14-06-2026, 21:29:25

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181182 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
već viđeno.  Niti bi ih bilo više jer računaj da bi ostala kao talijanski auto, VW ima dosta mozga i ne bi im palo napamet pretvoriti alfu u drugi VW jer to bi VWu oduzimalo volumen podaje.
Alfa po VWovoj računici treba zauzeti mjesto sportske marke koja bi bila konkurent BMW-u.

A sad je alfa fiat ili opel a uskoro očito chrysler. poznato je da ju je fiat kupio samo zato da mu ford ne posto preveliki konkurent, za alfinu tradiciju ih zaboli.

Rekoh već mene zaboli tko je vlasnik pa makar to bio VW, ali ovo vrludanje što fiat radi mora prestat!

Tko god veli da je recimo Audi RS4 hladan auto ili rs6 stavrno bi se trebao zamisliti.
novi RS3sad dobio 5cilindarskog benzinca turbaka s 340ks. Alfa nema niš kaj bi mogla ponuditi.

Nemojte misliti da bi VW koji ima jasno razrađenu strategiju koja funkcionira, od alfe napravio auto za široke mase. To već imaju i ne treba im konkurencija unutar kuće.

Ili neka fiat smisli pošteni plan i toga se drži ( teško ostvarivo jer to nemaju ni s fiatom) ili nek s emani ćorava posla i proda netkome tko zna što želi, pa makar to bio VW.

Ono što trenutno VWu fali je sportksa marka s tradicijom, SEAT to nema SEAT je prvo radio FIATe ( jedno vrijeme je na utima pislao Licencia FIAT), ap je prodan VWu i odjendom je Seat dobio boost u imageu, ali nedovoljno da bi mogao konkurirati alfi kako si je to bio VW zamislio, jer unatoč lošoj fiatovoj politici alfa ime nešto što fiat nema. Tradiciju.

ali izvini nije ni fiat od jučer i ima sigurno veću tradiciju od Audija, a Fiat je jednostavno negdje pogriješio (pitaj tatu za kojim sportskim autima je venuo u vrijeme njegove mladosti, fiat, lancia, AR, nikakav audi) jer sjetimo se tipo i delta su bili auti godine, 164 je stvorena sa fiatom za kormilom zajedno sa cromom i themem i saabom 9000 i bila je napredak u tehnici, pogledaj top gear ne znam koja sezona i epizoda kada su pričali zašto je lancia propala u Engleskoj! Fiat je donesao dosta toga dobra alfi i lanciji, jednostavno je usrao sredinom 90ih poziciju koju je imao ali ne samo u fiatu nego u alfi i lanciji onda je zaposlio dizajnera da napravi 156/147/166 dok je u to vrijeme glavna uzdanica fiata bio punto, dakle kada ne ide ne ide, sjeb...... su i popraviti će, takve stvari se ne popravljaju preko noći, treba vremena!
Nije bolest sve što boli

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Audi ima tradiciju preko Autouniona ciji je bio dio.  :da:

Tradiciju ima fiat ali je svoju reputaciju i tradiciju usrao s ocajnom kvalitetom odredjenih modela.
FixItAgainTony, nije nastalo bez veze. Uglavnom se mstra da sto manje imas djelova na fiatu to hbolje.

rekoh nemam nis protiv fiata, stovise pa skoro 13 godina imam punto ( ok sad je curin), ali im je strategija uzas.

x19 je bio bombon od auta i onda uz to imas pandu.
Barchetta Coupe fiat predivni auti, ali ne fiat jednostavno nije u stanju to odrzati.

Umjesto da vuku nesto iz svoje boagte povijesti, pa pobogu jedni od pionira prednjeg pogona su. Oni useru.

Nemaju smisla za marketing da se ubijes.

Nazalost proslost bez poveznice sa sadasnjoscu ne prodaje aute.

VW vuce sve od keca GTI, i to cjede ko blesavo ali im uspjeva a fiat ne radi nis po tom pitanju.
Ne rade nista ni s alfom a kamoli s lanciom.
Lancia kao rebrandirani Chrysler?? :000: :rol: :rol: :wal: :wal: :henker:
« Zadnja izmjena: 24-11-2010, 21:31:09 od Isus »
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Nowa

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Ma sve je to sada biznis nema vise tradicije vazni su samo evri.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Audi ima tradiciju preko Autouniona ciji je bio dio:da:

Tradiciju ima fiat ali je svoju reputaciju i tradiciju usrao s ocajnom kvalitetom odredjenih modela.
FixItAgainTony, nije nastalo bez veze. Uglavnom se mstra da sto manje imas djelova na fiatu to hbolje.

rekoh nemam nis protiv fiata, stovise pa skoro 13 godina imam punto ( ok sad je curin), ali im je strategija uzas.

x19 je bio bombon od auta i onda uz to imas pandu.
Barchetta Coupe fiat predivni auti, ali ne fiat jednostavno nije u stanju to odrzati.

Umjesto da vuku nesto iz svoje boagte povijesti, pa pobogu jedni od pionira prednjeg pogona su. Oni useru.

Nemaju smisla za marketing da se ubijes.

Nazalost proslost bez poveznice sa sadasnjoscu ne prodaje aute.

VW vuce sve od keca GTI, i to cjede ko blesavo ali im uspjeva a fiat ne radi nis po tom pitanju.
Ne rade nista ni s alfom a kamoli s lanciom.
Lancia kao rebrandirani Chrysler?? :000: :rol: :rol: :wal: :wal: :henker:

gle autounion je bio nitko i ništa pokušali su prekrenuti nešto sa wankelom ali jednostavno nisu imali znanja za tu tehnologiju i prodali su pravo na motor mazdi koja ga je digla u nebesa, svi pljuju po fiatu a najčešći auto na cesti punto,
od lancije je krenulo se sa ekskluzivom uostalom richard gere je snimao reklamu za nju!
kroz sport gledano autounion je napravio ništa naspram fiata ili lancije ili alfa romea!
Nije bolest sve što boli

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
auto union nema veze s wankelom.NSU je radio na wankelu.
Autounion je izbacio prvi trkaci auto s motorom u sredini.
predratne godine.

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
od lancije je krenulo se sa ekskluzivom uostalom richard gere je snimao reklamu za nju!

Snimit ću i ja ak dobro plate :craz
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
ja ne velim da Audi ima vecu tradiciju od Alfe, ali trenutno ima bolji image od Alfe.
Alfin image opcenito je skupi Fiat, koji se kavrri ko Fiat i ubiti je losiji od fiata jer ima vise djelova koji mogu crknut i djelovi su skuplji.

Audi se pak gleda u rangu s meckom i BMWom.

Cinjenica je da je fiatova taktika losa, to pokazuje i vrludanje i prodajni rezultati.
156 je najprodavanija alfa svih vremena i onda odluce usrat stavr sa 159 koja je preteska i jos uz to ubace opelove(Holden blokove).  :metak :metak :metak

BigSaint

• Gost
Koliko znam lambo je dobio neke redizajne dok je njegov motor stavljen u r8 pa sad ko je tu kome sta dao i ko je kome uzeo.

Nigdje veze, zadnji Lambov motor je V12 koj se ugrađivao u Murcielago, a korjene vuče iz 60tih godina i Miure, a u međuvremenu mu je volumen narastao skoror duplo. Za gašenjem Murcielaga i taj motor odlazi u zaborav (kao i Arese V6 sa zadnjom GTjkom), V10 koji se ugrađuje u Gallardo je čisti Audijev proizvod, a u R8 V10 je ugrađivana oslabljena verzija tog motora dok je naprijem u RS6 na taj motor nakeljen turbo, tj. dvije turbine.
Dolaskom nasljednika Murcielaga dolazi i novi V12 (ima po netu i slika auta i naziv i slike nove V12 samo mi se neda tražiti) koji je čisti Audijev proizvod.

Ja sam već napisao, a napisati ću i ponovo moja ljubav (zaluđenosti ili kao hoćeš to nazvati) se odnosi na kompletnu talijansku autoindustriju, na samo na AR i zato mi niti najmanje ne smeta AR pod FIATom, tako je moralo biti.

Ono čime se vi zavaravate je to da će AR biti individualan po VW, a to sigurno neće, biti će čisti presvučeni golf (Gullieta npr), a svugdje pa i na alfsitima ima tisuće postova u kojima se sprdaju iste ručkice za otvaranje vrata, ista dugmad za otvaranej prozora, iste ručkice za žmigavce, isti ''špare'' prekidači za svjetla...
Ako moram birati da Gullieta bude presvučeni golf ili presvučeni Bravo izbor za mene je toliko jednostavan, da jednostavniji nemože biti...

E sada kada sam nadropio ovoliko koliko jesam, poanta cijele priče se svodi na ono što je Grdi napisao u par postova, ali ja se nadam da će isti taj VAG u jednom od svojih pokušaja progutati govno i lagano odjebati karijeru.

AMEN!

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Nigdje veze, zadnji Lambov motor je V12 koj se ugrađivao u Murcielago, a korjene vuče iz 60tih godina i Miure, a u međuvremenu mu je volumen narastao skoror duplo. Za gašenjem Murcielaga i taj motor odlazi u zaborav (kao i Arese V6 sa zadnjom GTjkom), V10 koji se ugrađuje u Gallardo je čisti Audijev proizvod, a u R8 V10 je ugrađivana oslabljena verzija tog motora dok je naprijem u RS6 na taj motor nakeljen turbo, tj. dvije turbine.
Dolaskom nasljednika Murcielaga dolazi i novi V12 (ima po netu i slika auta i naziv i slike nove V12 samo mi se neda tražiti) koji je čisti Audijev proizvod.

Ja sam već napisao, a napisati ću i ponovo moja ljubav (zaluđenosti ili kao hoćeš to nazvati) se odnosi na kompletnu talijansku autoindustriju, na samo na AR i zato mi niti najmanje ne smeta AR pod FIATom, tako je moralo biti.Ono čime se vi zavaravate je to da će AR biti individualan po VW, a to sigurno neće, biti će čisti presvučeni golf (Gullieta npr), a svugdje pa i na alfsitima ima tisuće postova u kojima se sprdaju iste ručkice za otvaranje vrata, ista dugmad za otvaranej prozora, iste ručkice za žmigavce, isti ''špare'' prekidači za svjetla...
Ako moram birati da Gullieta bude presvučeni golf ili presvučeni Bravo izbor za mene je toliko jednostavan, da jednostavniji nemože biti...E sada kada sam nadropio ovoliko koliko jesam, poanta cijele priče se svodi na ono što je Grdi napisao u par postova, ali ja se nadam da će isti taj VAG u jednom od svojih pokušaja progutati govno i lagano odjebati karijeru.

AMEN!
Nije bolest sve što boli

XariX

• Gost
ja ne velim da Audi ima vecu tradiciju od Alfe, ali trenutno ima bolji image od Alfe.
Alfin image opcenito je skupi Fiat, koji se kavrri ko Fiat i ubiti je losiji od fiata jer ima vise djelova koji mogu crknut i djelovi su skuplji.

Audi se pak gleda u rangu s meckom i BMWom.

Cinjenica je da je fiatova taktika losa, to pokazuje i vrludanje i prodajni rezultati.
156 je najprodavanija alfa svih vremena i onda odluce usrat stavr sa 159 koja je preteska i jos uz to ubace opelove(Holden blokove).  :metak :metak :metak

Vidim, svasta se pise, i velikom vecinom je sve napisano ispravno. ALI! Da su sa 159-kom "ukenkali motku" ne stoji. Ne mozes ocekivat komociju, sigurnost i osjecaj koji di daje 159-ka sa 1200 KG. TO jednostavno nije moguce.

Usporedbe radi, kad se vec usporedjuje olimpijac, mozemo napraviti paralelu sa dva auta koji nemaju ama bas nikakvih dodrinih tocaka:
AR 159 (1585) sa "prosjecno serijskih 150 konja" i Audi A3 ( oko 1500) sa nazovno istim motorom 1.9 sa nekih 105 konja.

I nek se sad netko provoza prvo u A3 i nakon toga nek provoza istu dionicu u 159-ki. Nakon tog mozemo raspravljati jel 159-ka pogreska il nije. Po meni definitivno nije, jer meni osobno 159-ka daje upravo ono kaj sam i ocekavl i trazil: komociju, sigurnost i nenadhebiv osjecaj u voznji.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
i to sve zbog dizla koji je dao fiat, podsjetimo alfini V6 su otišli u povijest zbog euronormi ne nicega drugog!

a kladim se da više od 50% alfi sa ovog foruma je JTD koji je provjereno bolji od tdi agregata dakle makni fiat dio i ostane ti samo lijepa školjka!

uostalom 159 ima i kod nas i prodano ih je stvarno dosta i nitko se ne žali nešto extra a 90% su dizel, jer AR 159 kupuju i obiteljski ljudi koji jednostavno žele biti drukčiji od VW vozača i uživati u vožnji koji ti samo AR može pružiti!
« Zadnja izmjena: 25-11-2010, 19:49:52 od danko0013 »
Nije bolest sve što boli

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
ja samo velim da mi se trenutna politika ne sviđa.

Ako VW ima bolju ideju nek kupi alfu jer ovo kaj fiat ima u vidu mi je  :wal: :wal:.
« Zadnja izmjena: 25-11-2010, 10:39:52 od Isus »

33QO

• Gost
i to sve zbog dizla koji je dao fiat, podsjetimo alfini V6 su otišli u povijest zbog euronormi ne nicega drugog!

a kladim se da više od 50% alfi sa ovog foruma je JTD koji je provjereno bolji od tdi agregata dakle makni fiat dio i ostane ti samo lijepa školjka!
uostalom 159 ima i kod nas i prodano ih je stvarno dosta i nitko se ne žali nešto extra a 90% su dizel, jer AR 159 koupuju i obiteljski ljudi koji jednostavno žele biti drukčiji od VW vozača i uživati u vožnji koji ti samo AR može pružiti!

:ok:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin

uostalom 159 ima i kod nas i prodano ih je stvarno dosta i nitko se ne žali nešto extra a 90% su dizel, jer AR 159 koupuju i obiteljski ljudi koji jednostavno žele biti drukčiji od VW vozača i uživati u vožnji koji ti samo AR može pružiti!

Čitao sam podatak prije 2 godine u statistikama prodaje za Alfu 147 u Italiji: prodano 35.000 komada od toga 30.000 dizela i 5.000 benzinaca. Za Alfu 159 je vjerojatno još veća razlika u korist dizela. Statistikaje takva kakva je i sva sreća da je u Alfama vjerojatno najbolji automobilski common rail motor na svijetu.
Kada bi Alfa bila pod VW-om onda bi ugrađivali par klasa lošiji TDI motor.

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre

Ako VW ima bolju ideju nek kupi alfu jer ovo kaj fiat ima u vidu mi je  :wal: :wal:.
pravi problem je šta fiat nema NIŠTa u vidu za Alfu! Šerđo je namjerno stavio barba Abharta da čuva Alfu da nebi slučajno napravila nešto pametnog. a sad dali bi bilo bolje pod njemcima? neznam,100% bi bilo više direktnih ulaganja i cijedilo bi se svaka kapljica za iskoristit ime Alfa romeo u zaradu,no to je opet dobro na kraju krajeva,neznam...

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
pravi problem je šta fiat nema NIŠTa u vidu za Alfu! Šerđo je namjerno stavio barba Abharta da čuva Alfu da nebi slučajno napravila nešto pametnog. a sad dali bi bilo bolje pod njemcima? neznam,100% bi bilo više direktnih ulaganja i cijedilo bi se svaka kapljica za iskoristit ime Alfa romeo u zaradu,no to je opet dobro na kraju krajeva,neznam...

gle ne možete opet tako, jel nije izasla giuletta nedavno, zar nije u najavi gulia, trenutno imaš u ponudi malog mitaća, guliettu, 147 sa zaliha po diskontnim cijenama (kod prikratkog je maranello jtd 120ks je bila oko 110tkn što je  stvarno ok) spider se isto može naći a i 159 je još uvijek aktualna!
Nije bolest sve što boli

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK

Ja sam već napisao, a napisati ću i ponovo moja ljubav (zaluđenosti ili kao hoćeš to nazvati) se odnosi na kompletnu talijansku autoindustriju, na samo na AR i zato mi niti najmanje ne smeta AR pod FIATom, tako je moralo biti.

Ono čime se vi zavaravate je to da će AR biti individualan po VW, a to sigurno neće, biti će čisti presvučeni golf (Gullieta npr), a svugdje pa i na alfsitima ima tisuće postova u kojima se sprdaju iste ručkice za otvaranje vrata, ista dugmad za otvaranej prozora, iste ručkice za žmigavce, isti ''špare'' prekidači za svjetla...
Ako moram birati da Gullieta bude presvučeni golf ili presvučeni Bravo izbor za mene je toliko jednostavan, da jednostavniji nemože biti...

E sada kada sam nadropio ovoliko koliko jesam, poanta cijele priče se svodi na ono što je Grdi napisao u par postova, ali ja se nadam da će isti taj VAG u jednom od svojih pokušaja progutati govno i lagano odjebati karijeru.

AMEN!

POTPISUJEM  :care :care

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK

jisus ajde kupi si tas duju i  :drive: :cigara: heba te das auto.

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
gle ne možete opet tako, jel nije izasla giuletta nedavno, zar nije u najavi gulia, trenutno imaš u ponudi malog mitaća, guliettu, 147 sa zaliha po diskontnim cijenama (kod prikratkog je maranello jtd 120ks je bila oko 110tkn što je  stvarno ok) spider se isto može naći a i 159 je još uvijek aktualna!
90% korisnika na forumu nezna situaciju u i oko tvornice u Torinu,tako da...... pričekajte prije nego bit optimističan!

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
jisus ajde kupi si tas duju i  :drive: :cigara: heba te das auto.
pardon što se usuđujem reći da fiat radi sranje i prostituira ime alfa romeo i da milsim da bi VW bio bolji vlasnik ako već ne može biti samostalna!

BigSaint

• Gost
pardon što se usuđujem reći da fiat radi sranje i prostituira ime alfa romeo i da milsim da bi VW bio bolji vlasnik ako već ne može biti samostalna!

Smiješ ti to reći i dapače ponoiti 30 puta... :ok:

Ah da eć si to napravio! :mahm

Offline SigniGT

• Starosjedioc
  • u offsetu...
    • Rijeka
radije neka propadne sve u 3PM i ostanemo na onom šta imamo (makar će dobit na cijeni :craz), nego da se u gnoju ovaj golfu vozim:....

SPEED IS A MATTER OF COST! HOW MUCH CAN YOU AFFORD TO GO?!?

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline SigniGT

• Starosjedioc
  • u offsetu...
    • Rijeka
KAKAV KRALJ!!!!!! "drugo je kad se vozite u golfu a drugo kad se vozite u autu  :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :clap: :care :care
SPEED IS A MATTER OF COST! HOW MUCH CAN YOU AFFORD TO GO?!?

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
kakav kralj  :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh   :care :care :care

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
prebacio sam klip na mobitel,ide u masovnu proizvodnju :hehe:
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

denis147

• Gost
faca nema sta  :hehe: :care    dumpors ovo nam je melem za usi :ok: :care :hehe:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
ja sam cuo da VW club Croatia dolazi 12.12 da pozdravi bracu na Petrovu goru  :hehe:
a ti dolazis ko predvodnik sa skodilakom?  :) :)

Offline SrdjanBL

• Starosjedioc
    • Banja Luka
Kralj!!!!! :care :care :care :care :care

Offline BlekStena

• Pripravnik
  • **