15-06-2026, 00:28:27

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181207 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nowa

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Celinac(BiH)
baš, majke mi nisu normalni,

a tko će im u US slagati te fiatiće/chryslere kad počnu crkavati,
zamislite scenu, mehaničar digne haubu u detroitu na novom 300c a unutra 1,4 multiar sa 200ks
digne glavu i kaže:
 WTF, tiny block, they only put half engine inside  :funny: where is other half  :smijeh

neke stvari možeš kupiti novcem za sve ostalo tu je mastercard  :smijeh
:smijeh :smijeh :smijeh

XariX

• Gost

zamislite scenu, mehaničar digne haubu u detroitu na novom 300c a unutra 1,4 multiar sa 200ks
digne glavu i kaže:
 WTF, tiny block, they only put half engine inside  :funny: where is other half  :smijeh

neke stvari možeš kupiti novcem za sve ostalo tu je mastercard
:smijeh

:care :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh

33QO

• Gost

Oće li im stavit i JTD?  :hehe:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča

digne glavu i kaže:

neke stvari možeš kupiti novcem za sve ostalo tu je mastercard  :smijeh

ja ću se ranit.   :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh
Kockasti auto, najbolji auto.

Alfa-Dodo

• Gost
možda pogleda da nije ispod zadnje haube  :o000:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Oće li im stavit i JTD?  :hehe:

vjerovatno je da samo amer u tom slučaju bude još bolje zbunjen, šta je ovo, troši gorivo za kamione a ide kao sumanuto, pritom troši ispodprosječno, to neki NASA projekt,
90% ih bude stradalo nakon prvog tankanja jer budu svi joj bengu nasuli umjesto dizela misleći, to je nemoguće, ne čuje se kao dizel, ide kao benzinac, pa dovraga, mora da je benzinac  :smijeh
Nije bolest sve što boli

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
možda pogleda da nije ispod zadnje haube  :o000:

otvori zadnju haubu i nema ništa,misliće da je teorija zavjere i potrčati glavom bez obzira, pogotovo u okolici Rosewela  :smijeh
Nije bolest sve što boli

XariX

• Gost
vjerovatno je da samo amer u tom slučaju bude još bolje zbunjen, šta je ovo, troši gorivo za kamione a ide kao sumanuto, pritom troši ispodprosječno, to neki NASA projekt,
90% ih bude stradalo nakon prvog tankanja jer budu svi joj bengu nasuli umjesto dizela misleći, to je nemoguće, ne čuje se kao dizel, ide kao benzinac, pa dovraga, mora da je benzinac  :smijeh

dovlaga i bestraga u šumi šervudskoj  :o000: :hehe:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
dovlaga i bestraga u šumi šervudskoj  :o000: :hehe:

a zagor i čiko na zadnjem sjedalu viču: spuštaj te haube i vozi u ŠERVUD  :smijeh
Nije bolest sve što boli

Alfa-Dodo

• Gost
jesu li u tajicama, a Robin Hood  :funny:

XariX

• Gost
jesu li u tajicama, a Robin Hood  :funny:

kakavo je to pitanje-konstatacija? Pa naravno da JESU, i to njih svo cetvero Ciko, Zagor Te-Nej, Robin Hood i misteriozni cetvrti maestro  :hehe:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
kakavo je to pitanje-konstatacija? Pa naravno da JESU, i to njih svo cetvero Ciko, Zagor Te-Nej, Robin Hood i misteriozni cetvrti maestro  :hehe:

:smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh
Nije bolest sve što boli

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
a kaj sam ti rekao  :craz
cekaj jos, nije to sve  :hap: jucer sam zanimljive stvari citao u Financial Times-u

Sto Alfu kupuje potomak Nicole Romea i onda Alfa kupuje fiat??  :?:

pa ovaj puta bude obrnuto kad fiati postanu alfe  :smijeh :smijeh :smijeh

XariX

• Gost
Sto Alfu kupuje potomak Nicole Romea i onda Alfa kupuje fiat??  :?:

pa ovaj puta bude obrnuto kad fiati postanu alfe  :smijeh :smijeh :smijeh

E, ve fakat idem  :cigara: jednu, preventivno drmnut medicu, i čekat razvoj situacije, fakat više nit spal ne bum zbog novonastale situacije  :) :hehe:

Lud hebe zbunjenog dobiva čisto novu dimenziju i značenje  :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
evo kupio danas iz dosade auto motor i sport i naletim na clanak o ovoj temi.
ukratko covjek veli da je svetogrdje da alfa ode VW-u no zar nije i svetogrdje to kaj fiat radi od alfe?
Da ovim nacinom alfu ceka sudbina lancie, jer da je giuletta nada alfe, ali da je isto tako bila i 156 i 164.
Da je nevjerojatno kako marka s tako bogatom tradicijom inovacija nije u stanju prodati iste te.

naglasva da se kod VWa sve vrti oko prvog GTi-a, a proülo je 35 godina.
Alfa je toliko toga donijla a nisu u stanju nis od toga prodati.

U susttini covjek govori ono sto ja cijelo vrijeme govorim.

Kad s edokopam skenera cu poskenirat i staviti clanak tu.

33QO

• Gost
ukratko covjek veli da je svetogrdje da alfa ode VW-u no zar nije i svetogrdje to kaj fiat radi od alfe?
Da ovim nacinom alfu ceka sudbina lancie, jer da je giuletta nada alfe, ali da je isto tako bila i 156 i 164.
Da je nevjerojatno kako marka s tako bogatom tradicijom inovacija nije u stanju prodati iste te.

Koji čovjek  :?:
« Zadnja izmjena: 19-11-2010, 17:12:56 od Q. ORO »

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka

I to je u pravu.
S obzirom kako Fiat uništava Alfu već 20 godina, jer ju je kupio preko kurca samo da je ne bi kupio Ford, i bolje da je netko drugi kupi.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča

Koji čovjek  :?:

ok novinar, koji je pripadnik ljudskog roda.

@boris,  :ok:

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK

MADE IN ITALY
pa to su pastari sta se cudite  :?: :?:

Offline Zagi17

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Međimurje
Hrđa je u zraku  !!!!! Živile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156

alfa fun

• Gost
Joj, ne. Zamislite novu 147 s interijerom od golfa  :o000: :o000:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Joj, ne. Zamislite novu 147 s interijerom od golfa  :o000: :o000:

teško da bi se to desilo, nije ni seat imao čistu golf unutrašnjost.

Pogledajmo malo što je seat bio kad su ga upili od fiata? Je netkome Seat Marbella poznata?

tko je šef dizajna u VWu? Walter da Silva! Čovjek koji je dizajniria 145/6, 147, 156,166, na njegove linije se oslanja i GT.

Golf je takav jer ga to prodaje, jer je takav profil kupaca!
Alfa pod fiatom više manje životari. prvo je bio fiat s drugom karoserijom, pa su napravili 156 samo da bi na 159 uveli siradnju s opelom.sve što je bilo alfino su izbacili. 8v TS, boxer, V6.

alfa fun

• Gost
Dobro, da - možda i jesi u pravu.
Alfa? U prvu sam sjeo prije 26 godina i srce je ostalo uz tu marku (gulia je bila). Ono što mene osobno veže uz nju je izgled (mora biti talijanski look, dakle prepoznatljiv), zvuk i njeno ponašanje na cesti. Nekako je još onda bila "drska" prema znatno skupljim autima. Kad je preuzeo Fiat, nekako je ostalo sve bar u Italiji. Pošto je u porodici par godina bila i 166 (2.4 JTD), mogao bi se skoro zakleti da je i njen zvuk imao onu alfinu "promuklost".

Uglavnom, ako bi pod VW-om zadržala te karakteristike, vjerovatno bi mi i novi modeli bili u srcu.

Ako je  :off izvinjavam se.

Offline SrdjanBL

• Starosjedioc
    • Banja Luka
ajd dobro enterijer golfa, ali zamisli baju sa zlatnim lancem od pola kile, majici bez rukava i narodnjacima u Alfi.... Boli me kad to mislim :sado: :sado: :sado: :sado:

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Prosle godine direktor vw je rekao da ce do 2018 biti #1 ,ali prosla godina je bila katastrofa za auto industriju sem vw i hjundajija koji su imali porast prodaje.Ove godine japanska auto industrija je malo stala na noge i samim time vw nema vise olaksan put ka #1 kao sto se cinilo prosle godine,zar nije logicno da vw ``kupi alfu ili ferarija``jos prosle godine kada su dominirali trzistem.Ove godine malo veca konkurencija pogotovo japanci sa ``zelenim`` autima koja su sve popularnija krenuli ofanzivu ,a vw ne moze da drzi korak sa japanom po pitanju tehologije .Zato je sada vw krenuo u kupovinu jer se sve svodi na matematiku,a sami time ako bi kupili alfu ona po mome misljenju ne bi bila vise alfa bila bi auto koje bi samo vizuelno izglegalo malo drugacije od vw ali opet isto kao vw hladno bez srca.Nema nista protiv vw svako vozi ono sta voli ali ja sam protiv prodaje alfe ko zna mozda Giulietta bude budjenje alfe.
Sory za  malo opsirniji post.   

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
ajd dobro enterijer golfa, ali zamisli baju sa zlatnim lancem od pola kile, majici bez rukava i narodnjacima u Alfi.... Boli me kad to mislim :sado: :sado: :sado: :sado:

već viđeno.  Niti bi ih bilo više jer računaj da bi ostala kao talijanski auto, VW ima dosta mozga i ne bi im palo napamet pretvoriti alfu u drugi VW jer to bi VWu oduzimalo volumen podaje.
Alfa po VWovoj računici treba zauzeti mjesto sportske marke koja bi bila konkurent BMW-u.

A sad je alfa fiat ili opel a uskoro očito chrysler. poznato je da ju je fiat kupio samo zato da mu ford ne posto preveliki konkurent, za alfinu tradiciju ih zaboli.

Rekoh već mene zaboli tko je vlasnik pa makar to bio VW, ali ovo vrludanje što fiat radi mora prestat!

Tko god veli da je recimo Audi RS4 hladan auto ili rs6 stavrno bi se trebao zamisliti.
novi RS3sad dobio 5cilindarskog benzinca turbaka s 340ks. Alfa nema niš kaj bi mogla ponuditi.

Nemojte misliti da bi VW koji ima jasno razrađenu strategiju koja funkcionira, od alfe napravio auto za široke mase. To već imaju i ne treba im konkurencija unutar kuće.

Ili neka fiat smisli pošteni plan i toga se drži ( teško ostvarivo jer to nemaju ni s fiatom) ili nek s emani ćorava posla i proda netkome tko zna što želi, pa makar to bio VW.

Ono što trenutno VWu fali je sportksa marka s tradicijom, SEAT to nema SEAT je prvo radio FIATe ( jedno vrijeme je na utima pislao Licencia FIAT), ap je prodan VWu i odjendom je Seat dobio boost u imageu, ali nedovoljno da bi mogao konkurirati alfi kako si je to bio VW zamislio, jer unatoč lošoj fiatovoj politici alfa ime nešto što fiat nema. Tradiciju.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Ako vw kupi alfu ona nikada nece imati isti status ako audi bez obzira na svu tradiciju koju alfa ima,a ako ``novi RS3sad dobio 5cilindarskog benzinca turbaka s 340ks `` onda ocito da audi sam moze da se nosi sa bmw kao sto je vec receno sta je alfa ponudila ruku na srce sem tradicije nista.Audi je u vw grupaciji i audi nije vw golf ili passat audi je jedna klasa ako ne i dvije klase  iznad ``narodnoga auta``.Kamo srece da alfa ima isti status u fiatu kao audi u vw grupaciji.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Kamo srece. Ali nema, da se to desi ja bih bio sretan, no bojim se da alfu ceka ista sudbina ko Lancia-u, zivotarenje i prostitucija imena.
Ubrzo ce Fiat kupiti jos nekog posrnulog proizvodjaca, mozda nesto tipa ZAZ ili VAZ ili ARO pa ce alfe za to trziste propdavati sa znackom od toga...
Da se razumijemo ja nemam nis protiv Fiata, dapace smatram da proizvode najbolje gradske aute na svijetu i u tome su genijalni.
Ali smisla za razvoj koncerna koji ima dvije marke prepune povijeti i tradicije i dobre reputacije jednostavno nemaju.

Umjesto da im Alfa i Lancia dignu reputaciju, desva se obrnuto.
« Zadnja izmjena: 24-11-2010, 15:47:56 od Isus »

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
AvtoVaz kupio Renolt.
Eto ti kako marka koja nema reputaciju stvori dobru reputaciju marki koja ima jos goru. Dacia.
Tko zna. Mozda Vw od Alfe napravi isto sto i iz Lamba.  Ili Bugija....

Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)

Tko zna. Mozda Vw od Alfe napravi isto sto i iz Lamba.  Ili Bugija....
Koliko znam lambo je dobio neke redizajne dok je njegov motor stavljen u r8 pa sad ko je tu kome sta dao i ko je kome uzeo.