14-06-2026, 21:29:05

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181180 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
Odg: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu :(
« Odgovori #360 u: 06-10-2010, 11:27:53 »
nek je kupe
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline Greco

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 156 sp 2.4 m-jet
    • Apsyrtides
« Odgovori #361 u: 06-10-2010, 11:51:52 »
Ma je šta je moguće da 159 ima understeer kao ona vectra? :metak
"There's nothing the world needs less and there's, nothing I want more..."

XariX

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #362 u: 06-10-2010, 12:43:01 »

Hebateledno, ajd ukucaj na youtube: Alfa better car than BMW, pa ce ti bit nekve stvari jasnije.

Informacije su tu, samo ih treba potraziti.

Offline Greco

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 156 sp 2.4 m-jet
    • Apsyrtides
« Odgovori #363 u: 06-10-2010, 13:20:44 »
Ma bilo mi malo čudno, sad kad si rekao onda sam se sjetio da sam već
pogledao taj film, ali sam čitao davnih dana tek kad je izašla 159 da zadrži
komponente prednjeg ovjesa od vektre
"There's nothing the world needs less and there's, nothing I want more..."

Serfo

• Gost
« Odgovori #364 u: 06-10-2010, 19:16:26 »
Nema , jer nema tako jak motor :craz

Offline haky

• Sa stažom
  • lancia y-GT
    • ZAGABRIA-sesvete
« Odgovori #365 u: 06-10-2010, 19:45:09 »
I Gruding je nekad bija vrhunska marka za tehniku, tj. TV, radio, audio, itd, po kvaliteti, inovativnosti itd......
Sad je to ime za prodaju kineskog smeća elektronike, klasa Quadro, Vivax, samo piše Gruding, Kinezi su kupili poznato ime radi bolje prodaje, da ispadne neki brand. Isto tako ko kupi Alfu, koji BMW, pa nisu oni ludi za ime dat tolke pare, da Alfa ima stabilnu prodaju cca 400.000 godišnje pa ga kažu koga hebe, idemo pripakirat svoje modele u drugi omot, i okrenit lovu,..... Neznan ko to može osim megalomanske firme ala VW..... Ja san Lamborgini otpisa isti dan kad su ga oni kupili, može bit od zlata, ne pročitan ni crte kad izađe novi model.
Kroz Fiat se baren kolko tolko vidi talijanski duh, u povijesti su imali genijalne dizajnere motora, imaju Ferrari, a nije mala stvar bit uz firmu ka šta je Ferrari, ipak je to dio Alfa Romea, koji još i danas živi i radi najbolje sportske aute na svitu.
VW je firma koja je morala rastavit i kopirat Fiat 128 da bi proizvelia svoju prvu kolko tolko modernu i normalnu autu.... ne fala.
Nikad nisan sija u neki VW, Audi, Škodu, Seat da mi je izmamilo emocije da dođu suze na oći.... A to imaju talijanske aute, u ćemu je štos neznan, imaju ono nešto....... Mogu oni stavit dizajn, jake motore, sve, al nema tu ono nešto, Alfa je talijanska i točka.
Sićan se sridnje škole, poćetak devedesetih, sidili bi na zidiću na odmoru, i jedan put prokomentira jedan kolega iz razreda, njegovi radili u Njemačkoj, ono švabofil, kaže ma nije mi jasno, prođe Mercedes, BMW, niko ni glave okrene, jel prođe spušteni stojadin svi  gledaju, ( moja ekipa ), da nekažen kad bi zaluta koji ritmo, ili 33, 75...... Tu se već kova zanat..... stanje uma......
Posli kvarova na A4 kod prijatelja, nisan siguran da bi se išta dobilo na kvaliteti, ma to ionako nebi imalo nikakve veze sa talijanskin autama, pa me i ne zanima....
baš svašta :metak
VOLIM SVE ŠTO MLADI VOLE

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #366 u: 06-10-2010, 19:56:26 »
I Gruding je nekad bija vrhunska marka za tehniku, tj. TV, radio, audio, itd, po kvaliteti, inovativnosti itd......
Sad je to ime za prodaju kineskog smeća elektronike, klasa Quadro, Vivax, samo piše Gruding, Kinezi su kupili poznato ime radi bolje prodaje, da ispadne neki brand. Isto tako ko kupi Alfu, koji BMW, pa nisu oni ludi za ime dat tolke pare, da Alfa ima stabilnu prodaju cca 400.000 godišnje pa ga kažu koga hebe, idemo pripakirat svoje modele u drugi omot, i okrenit lovu,..... Neznan ko to može osim megalomanske firme ala VW..... Ja san Lamborgini otpisa isti dan kad su ga oni kupili, može bit od zlata, ne pročitan ni crte kad izađe novi model.
Kroz Fiat se baren kolko tolko vidi talijanski duh, u povijesti su imali genijalne dizajnere motora, imaju Ferrari, a nije mala stvar bit uz firmu ka šta je Ferrari, ipak je to dio Alfa Romea, koji još i danas živi i radi najbolje sportske aute na svitu.
VW je firma koja je morala rastavit i kopirat Fiat 128 da bi proizvelia svoju prvu kolko tolko modernu i normalnu autu.... ne fala.
Nikad nisan sija u neki VW, Audi, Škodu, Seat da mi je izmamilo emocije da dođu suze na oći.... A to imaju talijanske aute, u ćemu je štos neznan, imaju ono nešto....... Mogu oni stavit dizajn, jake motore, sve, al nema tu ono nešto, Alfa je talijanska i točka.
Sićan se sridnje škole, poćetak devedesetih, sidili bi na zidiću na odmoru, i jedan put prokomentira jedan kolega iz razreda, njegovi radili u Njemačkoj, ono švabofil, kaže ma nije mi jasno, prođe Mercedes, BMW, niko ni glave okrene, jel prođe spušteni stojadin svi  gledaju, ( moja ekipa ), da nekažen kad bi zaluta koji ritmo, ili 33, 75...... Tu se već kova zanat..... stanje uma......
Posli kvarova na A4 kod prijatelja, nisan siguran da bi se išta dobilo na kvaliteti, ma to ionako nebi imalo nikakve veze sa talijanskin autama, pa me i ne zanima....

:ok:

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #367 u: 06-10-2010, 21:57:31 »
baš ne volite te švabe a  :hap: :funny:

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
« Odgovori #368 u: 07-10-2010, 00:53:08 »
Ma te swabe su non-stop u kvaru,ni jedan BMW,Audi ili merc ne moze napravit 1000km bez kvara  :hehe: :hehe: :hehe:

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #369 u: 07-10-2010, 08:38:22 »
Ne znam da li idem off topic ali na mom vau vau Caddy-u se na 53000 kilometara moralo mjenjati korpa, lamela, potisni lezaj..... ceh---- 3000 kn.
Toliko o pouzdanosti. A auto stvarno ne gazim(o).
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

XariX

• Gost
« Odgovori #370 u: 07-10-2010, 08:49:22 »
Ne znam da li idem off topic ali na mom vau vau Caddy-u se na 53000 kilometara moralo mjenjati korpa, lamela, potisni lezaj..... ceh---- 3000 kn.
Toliko o pouzdanosti. A auto stvarno ne gazim(o).

To je ono kaj ce rijetko koji "nijemac" javno rec. Danasnji automobili NISU pouzdani, bez obzira jel kostal "frfljutak" ili "ogrmnu gomiletinu" novaca.
Najbolje je kad "nijemci" pocmu kenkat po Alfama, a nit su je vozili, nit posjedovali, nit odrzavali. Svaki auto, ako se redovno odrzava, i barem "normalno" vozi moze trajati. OSIM nekih tvornickih falunga, koji se moraju zamijeniti u garantnom roku.

XariX

• Gost
« Odgovori #371 u: 07-10-2010, 08:50:32 »
Ma te swabe su non-stop u kvaru,ni jedan BMW,Audi ili merc ne moze napravit 1000km bez kvara  :hehe: :hehe: :hehe:

Al ti ga bas ides u ekstreme  :hehe:

Aj nije 1000, al uz jednu dodatnu nulu, bi to bilo tu negdje, manje vise  :)

Anton

• Gost
« Odgovori #372 u: 07-10-2010, 14:07:32 »
bullshit, kupite si ljudi octaviu kakav mercedes..... :bic:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #373 u: 07-10-2010, 15:10:15 »

Istina, Fiat 128 je bio Europski auto godine 1969. a Golf se počeo proizvoditi 1974. i još je VW za ne faliti angažirao talijanskog dizajnera (Giugaro).
Do tad su proizvodili Bubu koja je kopija Tatre V570 iz 1933. godine. Sve te godine su plaćali Tatri odštetu na ime autorskih prava. Ali puno više o tome zna DMJ  :ok:

Tatra V570

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)

Offline alfa60

• Pripravnik
  • **
  • 156sw 2,4jtdm
    • sesvete
« Odgovori #375 u: 07-10-2010, 20:36:10 »

frend mi je mehaničar i kaže da su mu najbolji auti BMW-i, puno se kvare, a ekipa koja ih vozi ima para za popravak i redovito mu plaća

Offline haky

• Sa stažom
  • lancia y-GT
    • ZAGABRIA-sesvete
« Odgovori #376 u: 08-10-2010, 15:08:30 »
frend mi je mehaničar i kaže da su mu najbolji auti BMW-i, puno se kvare, a ekipa koja ih vozi ima para za popravak i redovito mu plaća
i ti si mu povjerovao :?:vozio sam i njemačke i talijanske aute i svi su se redom podjednako kvarili :ok:a nemam baš extra novaca a vozio sam bmw i mogu reć da je to predivan auto :drive:
VOLIM SVE ŠTO MLADI VOLE

Offline alfa60

• Pripravnik
  • **
  • 156sw 2,4jtdm
    • sesvete
« Odgovori #377 u: 08-10-2010, 22:03:10 »
i ti si mu povjerovao :?:vozio sam i njemačke i talijanske aute i svi su se redom podjednako kvarili :ok:a nemam baš extra novaca a vozio sam bmw i mogu reć da je to predivan auto :drive:
Gle, svako malo dođem kod frenda u garažu, znamo se 40 godina tako da nemam razloga da mu ne vjerujem, da sada dođem sigurno bi barem jedan BMW bio na parkiralištu i čekao svoj red za popravak, a on slaže sve marke automobila.
Nemam ništa protiv BMW-a, ali kada gledam da sam prije određenog vremena radio i do 50 tisuća km  u godini sa svojom 156-icom, i da mi je do sada osim velikog i redovnih servisa, frend mijenjao MAF senzor, i ono tanko armirano crijevo vrijednosti 12 kuna ( a ja mislio da je otišla turbina), a da sam u nekoliko navrata naletio na isti BMW 535 d sa M opremom, star možda godinu dana, mislim da se BMW malo više kvari od alfe, barem iz mog iskustva.

Wassup

• Gost
Možemo odahnuti: FIAT odbio prodati Alfu Romeo
« Odgovori #378 u: 22-10-2010, 14:34:31 »
Kako je Volkswagenu propao pokušaj da od SEAT-a napravi španjolsku Alfu Romeo, Nijemci su posegnuli za originalom s namjerom da ga i kupe. No, Talijani su odbili! Alfa Romeo nije za prodaju, jer FIAT za taj brend ima bolje planove.

Nakon što je njemački Volkswagen pokazao interes za kupnjom talijanskog brenda Alfa Romeo, koji je u vlasništvu FIAT-a, iz Italije stiže i prikladan odgovor. Naime, izvršni direktor FIAT-a, Sergio Marchionne, izjavio je da Alfa Romeo nije za prodaju. Marchionne namjerava povećati prodaju Alfinih modela, dijelom i povratkom brenda na tržište SAD-a i Kanade.

Pošto aktualna prodaja modela Alfe Romeo baš i ne ide dobro, jer je u prvih devet mjeseci 2010. prodano samo 80.000 primjeraka vozila Alfa Romeo, vodstvo FIAT-a smatra da prodaja mora porasti na 300.000 primjeraka da bi marka bila profitabilna. FIAT planira do 2013. ovaj cilj i ostvariti , a zatim 2014. povećati prodaju na 500.000 vozila, od čeka 85.000 u SAD-u.

Tijekom 2012. Alfa Romeo planira u SAD-u lansirati novi model srednje klase u Sedan karoserijskoj izvedbi, koju Amerikanci najviše preferiraju kad su u pitanju limuzine, a radi se o nasljedniku modela 159 koji će se zvati Giulia. Isto tako, Alfa Romeo sada radi na svom prvom SUV-u koji razvija u suradnji s američkim Chryslerom.

Prema nekim financijskim analitičarima, planovi FIAT-a su nerealni, jer talijanska kompanija mora uložiti milijarde eura i nema vremena za razmišljanje o prodaji brenda. Prema mišljenju jednog analitičara, FIAT-a godišnje Alfa Romeo zbog svojih gubitaka košta oko 300 milijuna eura, samo što FIAT ne želi takve informacije objaviti.

Direktor Marchionne smatra da je Alfa Romeo neophodan brend za FIAT koji će u budućnosti još snažnije na tržištu pozicionirati kompaniju, jer je upravo Alfa Romeo brend koji će talijanskog proizvođača približiti premium segmentu koji tradicionalno svoja vozila prodaje za više iznose novaca. Proces preobrazbe brenda u premium proizvođača je dugotrajan, no ne i nemoguć, jer je dobro poznato da je Audi od slabije rangiranog brenda došao do premium titule.

(www.automobilija.net)

Vaša mišljenja? Ja sam napokon odahnuo, jer ne želim da Volkswagen uništi moj omiljeni brend. Ne želim da Alfe postanu dosadne, hladne, slabo opremljene, preskupe i staromodne - ili drugim riječima sve ono što Volkswagen predstavlja.

Offline Jackie85

• Sa stažom
  • 156 2.4 jtd&166 FL 2.5
    • Zagreb
Odg: Možemo odahnuti: FIAT odbio prodati Alfu Romeo
« Odgovori #379 u: 22-10-2010, 14:40:48 »
Ja sam uvijek bio protiv toga da vau-vau kupi alfu. Sada ako će alfa ići u premium segment šta će biti s Lanciom?
Nadam se da će Fiat dati malo slobode Alfinim dizajnerima i prvenstveno inženjerima da naprave auto koji nije prepakovani (ili ti zamaskirani) Fiat.

Offline z3kan

• Ovisnik o alfistima
  • Caponord 1200, SR GT 200, hibridna Toyota
    • Zagreb
« Odgovori #380 u: 22-10-2010, 14:47:11 »
Fiat bio Fiat ostao  :rolll:
By Demons Be Driven

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #381 u: 22-10-2010, 14:55:24 »
Kako je Volkswagenu propao pokušaj da od SEAT-a napravi španjolsku Alfu Romeo, Nijemci su posegnuli za originalom s namjerom da ga i kupe. No, Talijani su odbili! Alfa Romeo nije za prodaju, jer FIAT za taj brend ima bolje planove.

Nakon što je njemački Volkswagen pokazao interes za kupnjom talijanskog brenda Alfa Romeo, koji je u vlasništvu FIAT-a, iz Italije stiže i prikladan odgovor. Naime, izvršni direktor FIAT-a, Sergio Marchionne, izjavio je da Alfa Romeo nije za prodaju. Marchionne namjerava povećati prodaju Alfinih modela, dijelom i povratkom brenda na tržište SAD-a i Kanade.

Pošto aktualna prodaja modela Alfe Romeo baš i ne ide dobro, jer je u prvih devet mjeseci 2010. prodano samo 80.000 primjeraka vozila Alfa Romeo, vodstvo FIAT-a smatra da prodaja mora porasti na 300.000 primjeraka da bi marka bila profitabilna. FIAT planira do 2013. ovaj cilj i ostvariti , a zatim 2014. povećati prodaju na 500.000 vozila, od čeka 85.000 u SAD-u.

Tijekom 2012. Alfa Romeo planira u SAD-u lansirati novi model srednje klase u Sedan karoserijskoj izvedbi, koju Amerikanci najviše preferiraju kad su u pitanju limuzine, a radi se o nasljedniku modela 159 koji će se zvati Giulia. Isto tako, Alfa Romeo sada radi na svom prvom SUV-u koji razvija u suradnji s američkim Chryslerom.

Prema nekim financijskim analitičarima, planovi FIAT-a su nerealni, jer talijanska kompanija mora uložiti milijarde eura i nema vremena za razmišljanje o prodaji brenda. Prema mišljenju jednog analitičara, FIAT-a godišnje Alfa Romeo zbog svojih gubitaka košta oko 300 milijuna eura, samo što FIAT ne želi takve informacije objaviti.

Direktor Marchionne smatra da je Alfa Romeo neophodan brend za FIAT koji će u budućnosti još snažnije na tržištu pozicionirati kompaniju, jer je upravo Alfa Romeo brend koji će talijanskog proizvođača približiti premium segmentu koji tradicionalno svoja vozila prodaje za više iznose novaca. Proces preobrazbe brenda u premium proizvođača je dugotrajan, no ne i nemoguć, jer je dobro poznato da je Audi od slabije rangiranog brenda došao do premium titule.

(www.automobilija.net)

Vaša mišljenja? Ja sam napokon odahnuo, jer ne želim da Volkswagen uništi moj omiljeni brend. Ne želim da Alfe postanu dosadne, hladne, slabo opremljene, preskupe i staromodne - ili drugim riječima sve ono što Volkswagen predstavlja.

Alfa je umrla još davno, a od 1986 je to s izimkom 147.156,166,GT ionako fiat s drugom karoserijom.
159 je uveo suradnju s opelom, sve pod kapom "maštovitog i temperamentog" fiata.

Ili nek Fiat razvije poštenu strtegiju za Alfu i pokaže d aima namjere ju provoditi ( pod time ne mislim suradnej s chryslerom i slične nebuloze) ili nek s emani čorava posla.
Ja se iskreno bojim da alfu očekuje Lancijina sudbina.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #382 u: 22-10-2010, 15:00:39 »
Fiat je ovih dana objavio financijske rezultate i ispalo je da je prodao manje auta ove godine nego prošlegodine u istom periodu, a ima veći profit  :craz
Nisu blesavi da sad prodaju Alfu kad se Giulietta prodaje prilično dobro.

BigSaint

• Gost
« Odgovori #383 u: 22-10-2010, 15:11:06 »
Smijer je očit i jasan i FIAT ga pokazuje svakoim svojim sljedećim potezom, npr gašenje tvornica, selenjem Centra Stilo, ukidanjem AresseV6, osnivanjem  FPT...

Kome nije pravo neka se žali upravi vodovoda svakim radnim damon između 12 i podne osim 29.2. Ostali mogu voziti ono što se nudi na tržištu. AMEN! :rolll:

Offline haky

• Sa stažom
  • lancia y-GT
    • ZAGABRIA-sesvete
« Odgovori #384 u: 22-10-2010, 19:51:57 »
baš šteta što ga nisu kupili :da:
VOLIM SVE ŠTO MLADI VOLE

33QO

• Gost
« Odgovori #385 u: 22-10-2010, 21:40:36 »
Spojena nova tema o VW i Alfi!

Offline Lepi

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • BMW F30, MINI COOPER
    • Zagreb, Šestine
« Odgovori #386 u: 30-10-2010, 14:16:33 »
steta kaj VW nije kupio Alfu. Ja mislim da bi napravili dobar posao.

Ovo kaj fiat "radi" nema veze sa zdravom pameti. 

Offline mali

• Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #387 u: 30-10-2010, 14:22:08 »
fiat samo treba samo dobar program, sada svaka alfa ima svoj sportski duh, a kad bi je vw preuzeo, ostalo bi samo par sportskih modela.
Alfa bi se trebala uključit u autosport i sve bi profunkcioniralo

P.S. Individualno mišljenje  :ok:
uživam u vožnji

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #388 u: 30-10-2010, 14:46:15 »
mene nervira ovo vrludanje, prvo treba biti fiat s drugom karoserijom ( 145/6, 155) pa naprave tri bozanstevena modela ( sveto trojstvo 147/156/166) i onda odluce pocet suradnju s opelom pa izbace u 159 arese v6 i zamjene s holden blokom  :wal:, sad suradnja s chryslerom.

Pa vrludanje s dizajnom, dajte se vise odlucite sto zelite i slijedite to.

U tome mislim da bi VW bio bolji.
Seat koji je bio jeftiniji fiat su nakon kupnje pretvorili u auto koji ima donekle sportki image sa solidnim dizajnom ( dolazak Waltera da Silve).

Fiat nek se odluci sto zeli ili neka proda netkome tko ce znati sto dalje.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #389 u: 30-10-2010, 14:47:50 »
mene nervira ovo vrludanje, prvo treba biti fiat s drugom karoserijom ( 145/6, 155) pa naprave tri bozanstevena modela ( sveto trojstvo 147/156/166) i onda odluce pocet suradnju s opelom pa izbace u 159 arese v6 i zamjene s holden blokom  :wal:, sad suradnja s chryslerom.

Pa vrludanje s dizajnom, dajte se vise odlucite sto zelite i slijedite to.

U tome mislim da bi VW bio bolji.
Seat koji je bio jeftiniji fiat su nakon kupnje pretvorili u auto koji ima donekle sportki image sa solidnim dizajnom ( dolazak Waltera da Silve).

Fiat nek se odluci sto zeli ili neka proda netkome tko ce znati sto dalje.
Slično razmišljaš kao ja :ok:
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.