23-04-2026, 12:42:59

Autor Tema: Lakiranje kompletnog auta  (Posjeta: 142947 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Ivan0047

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: lakiranje kompletnog auta
« Odgovori #180 u: 06-02-2016, 20:23:11 »
A kad ugovaras posao kod tih fusera,mislis da je Bog kakvu pricu iima.
'ko sta ja sindrom.....

Poslano sa mog ALE-L21 koristeći Tapatalk

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #181 u: 06-02-2016, 20:23:39 »
Haha..pa zato i kazem. Veca cijena ne garantira dobar posa. Najbitniji faktor tu jest je li mestar od volje ili to radi priko q..ca
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #182 u: 06-02-2016, 20:31:50 »
Naravno,  BiH uz jeftiniju satnicu ima prednost što je još uvijek dozvoljen rad s bojama na nitro bazi. Ne generaliziram i ne podcjenjujem ničiji rad, ali ovako ispada da za 500 eura možeš srediti kompletan auto i da je lakiranje auta "daj Mare pizde.."
1500 maraka je već realnija cifra, ali teško je išta reći dok se ne vidi gotov posao. Na prste jedne ruke mogu nabrojati aute koje sam vidio da su dobro pripremljeni i lakirani, neovisno o cijeni. Ali uglavnom lakiranja od 500 eura završe s valovitim bokovima, bojom po staklu i spojevima, ostacima i tragovima brušenja, ljuštenjem laka i sličnim pikanterijama.

Da ne bi bilo da veličam naše piture i uzdižem ih u nebo, nedavno sam gledao Passata koji je lakiran u ovlaštenom servisu i tragično je kako su odradili neke detalje. Ista situacija je bila sa Škodom od kolege s posla, išlo je preko kaska lakiranje i ravnanje blatobrana i vrata i kriminalno je odrađeno, a čini mi se da je na fakturi bila cijena od cca 6000 kn.
Na mom autu je lakiranje radio eminentni Radić iz Omiša, pa to izgleda tako da bih mu auto najradije parkirao u kancelariju kroz zatvorena vrata.
Ma neka mu triba i deset dana da pripremi i ofarba auto, mi opet pričamo o plaći na misecnoj bazi od gotovo 9000 kn sa tim da su vikendi slobodni.
Svako cijeni svoj rad i sve je to lipo i dobro, i nije mi problem platiti ali neke stvari smatram bezobraznima i tu je kraj.

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #183 u: 06-02-2016, 20:33:16 »
Haha..pa zato i kazem. Veca cijena ne garantira dobar posa. Najbitniji faktor tu jest je li mestar od volje ili to radi priko q..ca

Totalno to. Moj limar/lakirer je zaista pedantan, i uvik naplaćuje oko 500kn po elementu, čak nekad i manje ako je više stvari. Napravi vrhunski posao, tako da cijena uopće ne diktira ništa, nego volja meštra  :ok:

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #184 u: 06-02-2016, 22:23:51 »
Za 500 kn po elementu će ti pofarbat sa Luxalom.

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #185 u: 06-02-2016, 23:34:48 »
A koji bi bio najbolji auto lak?  I koliko košta?

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #186 u: 06-02-2016, 23:38:42 »
Eno moja farbana u autocommercu, pa jebemti led ne da nisu nijanse pogodili nego tibse cini da je nest tamno plavo a nest metalic crno. Da nepricam da se farba zgulila itd... Al bit o da je element 1000 kn sa pdvom... Ako majstor ima volje radit to se vidi nevezano kolko kosta.

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #187 u: 06-02-2016, 23:52:15 »

Ti si vozio kod njega pa znaš kako pitura ? Ajde molim te nemoj me krstit preko tipkovnice  :lol

Offline Sare 75

• Trade Count: (+3)
  • Starosjedioc
    • Zadar-Galovac
« Odgovori #188 u: 07-02-2016, 00:52:17 »
A sto mislite da je do pitura sto nije boju pogodija?
Alfa Romeo 156 jtd,Alfa Romeo 75 Ts Limited Edition 0878 ,Alfa Romeo 75 1.8

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #189 u: 07-02-2016, 01:50:33 »
realno to lakiranje danas je postao porez na budale.... ima još lakirnica koje lakiraju za normalnu lovu ali neki si zamišljaju da su bogovi a svi podjednako rade... kakvih 2500-3000€ pa da pucaš nekome u glavu.

uzmimo za primjer lakiranje 156ice u rosso competizione boju...lakirer po miješaonama ima rabat ako nema svoju mješaonu... materijal ga dođe između 2 i 3 tis kuna ovisno koliko ima rabata i da li ima svoju mješaonu. sa lakiranjem ima lupam, 3-4 dana posla, nek dvojica rade... ispod 10000kn je teško naći da će to netko radit...ali svejedno, znači, dva čovjeka će za 4 dana okrenut 1000€. odbimo ugrubo sate rada, tu je 6000kn čistoga... samo na jednom autu... i sad nekome dati 15-20 tisuća kuna da to radi je stvarno ravno ludilu

u mom selu postioje dvije lakirnice, i sam nekad sa frendom radim pa sam jako dobro upoznat sa radom i zaradom
« Zadnja izmjena: 07-02-2016, 01:57:16 od chakija »
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline signo

• Trade Count: (+27)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #190 u: 07-02-2016, 09:40:17 »
A sto mislite da je do pitura sto nije boju pogodija?
Nije do pitura nego do mjesaoca boje ali pitur nije odradija potribne radnje da do toga ne dodje.
Na mojoj bivšoj GTA je tribalo piturati prednji branik oštećen od kamencica i desni blatobran lagano oštećen pri dnu SVI kojima sam vodija da procjene posa su se ogradili da neće pogoditi nijansu ali su cifru od 300-350 eur izgovarali na tecnom hrvatskom.
Posto moja Gta nije nikada bila razbijana boja je malo potamnila šta se već desi crvenoj i nas Alfista i moj prijatelj Stanko tj Giulia S iz Sinja me spoji sa piturem koji će to odraditi.
Covik je odradija tako da je po danjem svitlu sa najkvalitetnijim komponentama ispolira prednju haubu do savrsenstva zatim je sa tim skenerom čim li već na haubi koju je ispolira izuzeja kod boje najslicniji mogući tj 99, 9 identičan , izmisa  boju, opitura, ostatak auta se ispolira  i Ja auto nisam pripozna.
Svaka kuna je  blagosovljena  a ispada da  je po komadu uzeja 800-  900 kn  stim ta je lagano ravnanje  ima.
Istog limara  sam  priporučija  masu Alfista pogađajte koliko  ih  je otišlo   do čovika, nijedan.           

E zbog ovakih pitura te gulikoze od 3000 EUR triba prikazati ali čak niti ne krivim ni njih jer izgleda da nije trend otići u poštenog tj korektnog limara a ima i takovih već je baza iskesati šta vise krvavo zaradjenih novcanica gulikozama
Presteasno, 3000 EUR za opiturati golfa 5 ili BMW e 36 ili alfu 156......auuuuuuuuu
« Zadnja izmjena: 07-02-2016, 10:11:10 od signo »

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #191 u: 07-02-2016, 12:19:33 »

Meni je po 400kn farbano po elementu, i to zadnja bočna stranica na 3-vratnom autu koja je popriličan element, sa Mobihelovim proizvodima.

Ak ne platim 1000-2000kn po elementu, znači da mi je meštar farbao s vodenim bojicama ili ak malo još doplatim, s temperama.
Ko ima novaca da preplaćuje, samo neka, ja nisam taj
« Zadnja izmjena: 07-02-2016, 12:20:08 od Mike20 »

Offline bumbar 156

• Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #192 u: 07-02-2016, 12:23:34 »
Meni je po 400kn farbano po elementu, i to zadnja bočna stranica na 3-vratnom autu koja je popriličan element, sa Mobihelovim proizvodima.

Ak ne platim 1000-2000kn po elementu, znači da mi je meštar farbao s vodenim bojicama ili ak malo još doplatim, s temperama.
Ko ima novaca da preplaćuje, samo neka, ja nisam taj
:good post
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...

Offline SALE-82

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #193 u: 07-02-2016, 13:06:30 »
Punac je prije tri godine u Srbiji dao farbati passat 99god u istu boju (plava metalik) za kompletan posao mu je majstor uzeo 650€(ruke i Materijal). Stavljao je dvije ruke boje i toliko laka. Nakon sušenja u komori je auto polirao grupom,srednjom i finom politurom tako da na kraju određenog posla muha nije mogla sletiti na auto a da se ne posklizne . Boja i posao i danas nakon tri godine izgleda vrhunski. Za cijeli posao mu je trebalo 9 dana.znaci da jeftina naplata naznači uvijek i fuš a ni skupa kvalitetu
Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #194 u: 07-02-2016, 13:26:45 »
Punac je prije tri godine u Srbiji dao farbati passat 99god u istu boju (plava metalik) za kompletan posao mu je majstor uzeo 650€(ruke i Materijal). Stavljao je dvije ruke boje i toliko laka. Nakon sušenja u komori je auto polirao grupom,srednjom i finom politurom tako da na kraju određenog posla muha nije mogla sletiti na auto a da se ne posklizne . Boja i posao i danas nakon tri godine izgleda vrhunski. Za cijeli posao mu je trebalo 9 dana.znaci da jeftina naplata naznači uvijek i fuš a ni skupa kvalitetu
Jbg u srbiji je materijal bar duplo jeftiniji nego kod nas

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline SALE-82

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #195 u: 07-02-2016, 13:28:16 »
Iskreno neznam za cijene materijala ni tu ni tamo al znam koliko je koštao cijeli posao

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #196 u: 07-02-2016, 14:32:50 »
Da ponovim pitanje, koliko tog materijala ide i koliko on košta po litri?   Čisto da znam jer kombiniram nešto za svoju neku računicu.

Razmišljam da za dvije ruke + lak auta veličine moje 147 ne može otići preko 5kg boje, i sad si razmišljam pa da košta i 500kn/kg (što too much) izađemo na 2500kn plus ostatak materijala koji stane u 500kn da rak raka na večeru vodi.  O cijeni ruku neću jer tu previše faktora igra ulogu... Ispravite me ako griješim.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #197 u: 07-02-2016, 14:45:46 »
Jos nesto da napomenem, koliko znam za dobro odrađeni posao treba bar ukupno 5-6 tjedana.
Tako da sve krace ovdje spominjano upitne je kvalitete.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline kocka

• Starosjedioc
  • ...
    • zagreb,
« Odgovori #198 u: 07-02-2016, 14:51:37 »
Ovisi kakva je boja..akril je jeftin. Za 500 kn za citav auto. A ove dvokomponentne boje su dosta skuplje. Baza cca 3kg cca +-900 kn (ovisi o vrsti boje) bezbojni 5l cca 600 kn, plus herteri cca 250 kn ,razrijeđivači.... Naravno ako auto ostaje u istoj boji. Prije toga dolazi primer cca 600 kn

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #199 u: 07-02-2016, 14:56:26 »
Kako će ti kvalitetno pofarbat auto za 5 000kn,kada ga samo materijal košta više.Nije samo boja u pitanju,sve ostale pizdarije koštaju više od te boje.To šta  ti je stavio na auto ne možeš vidjeti kada je auto gotov,nego tek kasnije.Nema dobrog lakiranja ispod dva soma € i to ako je auto rastavljen i netko drugi ga poslije slaže.Ako se niš ne skida, onda to je kurčev posao,samo za prodaju.Sve ostalo je lutrija,kak ispadne,ispadne.
Samo boja recimo za A156 košta 3 000 kn,a gdje je sve ostalo.

Ivan0047

• Gost
« Odgovori #200 u: 07-02-2016, 14:59:02 »
Nek lakira za 10t kn,i opet ce ti malo koji majstor reci da slobodno dodjes nazad ako bude potrebe za reklamacijom.
Ali zna reci cifru bez da trepne..kad ga pitas za neku garanciju za dobro ofarban auto,bez boje po gumama prozora i slicno,dobije napadaj,pocinje zmigati kao semafor.

Offline marek1

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #201 u: 07-02-2016, 15:21:18 »
Jos nesto da napomenem, koliko znam za dobro odrađeni posao treba bar ukupno 5-6 tjedana.
Tako da sve krace ovdje spominjano upitne je kvalitete.

Stari mi je razbio vectru C karavan sa irginal 75 000. Auto je bio kao nov, a stari je razvalio komplet desnu stranu osim prednjeg blatobrana. Uglavnom,oduzeo prednost i corsa ga pogodila pod 45 u prednja vrata,stok,zadnja vrata,zadnji blatobran i kotac. Ima cak mislim i slika tu na forumu. S obzirom na cijene po povrsini id 100 eura i pofrkanog stoka, ja sam mislio da se to nece isplatiti popravljat, a na kraju je taj rad s lakiranjem i bojom i ravnanjem izasao 7500kn, auto je bio napravljen za 10 radnih dana ,ali full komplet sastavljen,ispoliran,opran itd. Na autu nema sanse da skuzis da je bio razbijan koliko je dobro sve napravljeno. Vrata i djelovi koji su isli drugi su polakirani sve komplet iznutra izvana itd. Stok je rezan i stavljan s drugim pragom i nigdje nije moguce gdje je autovspajan.

Sad sam pitao za jedan posao Stagara i Meglaja i cijene su bile 300 eura i 4000kn za isti posao.
Btw kod stagara se lakiraju bmw m3, ferrari iji maseratiji, uglavnom sve novi auti. Bas kad dosao po bectru,stajao crveni ferari iz 2012 bez unuttasnjosti i pitam kaj je njemu bilo. Veli meni stagar da covjek hice promjeniti boju. Bio je crni. Ono sto sam ovim replayom htio reci je da za dobro napravljeni auto niti treba puno para niti vremena. Sam vlasnik stagar nema radno vrijeme i kad ima puno posla onda ces ga naci u lakirnici i u 9 navecer. Covjek si organizira posao tak da ne trebas cekati 2 mjeseca auti vec je gotov za tjedan dana.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #202 u: 07-02-2016, 15:26:14 »

Stari mi je razbio vectru C karavan sa irginal 75 000. Auto je bio kao nov, a stari je razvalio komplet desnu stranu osim prednjeg blatobrana. Uglavnom,oduzeo prednost i corsa ga pogodila pod 45 u prednja vrata,stok,zadnja vrata,zadnji blatobran i kotac. Ima cak mislim i slika tu na forumu. S obzirom na cijene po povrsini id 100 eura i pofrkanog stoka, ja sam mislio da se to nece isplatiti popravljat, a na kraju je taj rad s lakiranjem i bojom i ravnanjem izasao 7500kn, auto je bio napravljen za 10 radnih dana ,ali full komplet sastavljen,ispoliran,opran itd. Na autu nema sanse da skuzis da je bio razbijan koliko je dobro sve napravljeno. Vrata i djelovi koji su isli drugi su polakirani sve komplet iznutra izvana itd. Stok je rezan i stavljan s drugim pragom i nigdje nije moguce gdje je autovspajan.

Sad sam pitao za jedan posao Stagara i Meglaja i cijene su bile 300 eura i 4000kn za isti posao.
Btw kod stagara se lakiraju bmw m3, ferrari iji maseratiji, uglavnom sve novi auti. Bas kad dosao po bectru,stajao crveni ferari iz 2012 bez unuttasnjosti i pitam kaj je njemu bilo. Veli meni stagar da covjek hice promjeniti boju. Bio je crni. Ono sto sam ovim replayom htio reci je da za dobro napravljeni auto niti treba puno para niti vremena. Sam vlasnik stagar nema radno vrijeme i kad ima puno posla onda ces ga naci u lakirnici i u 9 navecer. Covjek si organizira posao tak da ne trebas cekati 2 mjeseca auti vec je gotov za tjedan dana.

Ok, moze on polakirati auto teoretski u 5 dana, ali zaboravljas na pripremu, pa pitanje je koliko neka boja mora odstajati da bi se nanjela druga ruka. Ne kuzim se puno, ali znam da kad je meni covjek lakirao auto, rekao je da mora izmedju nekih faza rada proci bar tjedan-dva prije nego nastavi....
Znat ce bolje ako ima koji lakirer ovdje.

Auto mi je od pocetka do kraja stalo oko 40 dana kod njega.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #203 u: 07-02-2016, 15:39:14 »
Znači auto farbam sam (samo da si garažu neku složim), jer nema teoretske šanse da ću ulupati 3000€ u auto koji će nakon takvog ultra kvalitetnog lakiranja vrijediti malo više nego što sam platio samo lakiranje.    :ok:

Ostavljam takva lakiranja za one koji voze aute na kojima se to isplati (dakle vrijede barem 20 000€)

Offline marek1

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #204 u: 07-02-2016, 15:46:08 »
Jako puno lakirera si nezna organizirati posao pa onda od 40   dana auto stoji 35 jer mozda ima druge prioritete jer mu se neda primit posla na njemu itd. Na kraju krajeva izmisljaju razne isprike za svoj nerad ,a vecina ljudi su laici u tom podrucju pa povjeruju u svaku pricu.
Znate i sami da u poslu ima odgovornih i neodgovornih tako i za ovo.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #205 u: 07-02-2016, 16:55:22 »
Pederska rosso comp je cca 2500kn, malo preko; 2,5l podloge,3l baze i 3l završnog
Sikkens

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #206 u: 07-02-2016, 17:37:48 »
Di to ima daj mi reci,odmah kupujem tonu boje!

Offline bumbar 156

• Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #207 u: 07-02-2016, 18:46:22 »
Ja sam tu pedersku rosso comp platio cca 2500 ali bez laka, doduse prije cca 7 god i mislim da je bila na nitro bazi
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #208 u: 07-02-2016, 18:53:45 »
I ovo je nitro..isto tamo gdje je kupljena i boja za rumenku pre 7godina... Zasad necu otkrivat gdje dok se ne uvjerim da je to dobro

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #209 u: 07-02-2016, 19:15:08 »
Sve to stoji,  može on njega farbati i 100 dana,  izrazimo se u satima rada, za auto u istu boju sa troje vrata i to obična crna, ne metalik sa ogrebotina od parkinga i nekoliko sitnih(do 5) udubina  mu ne triba više od 80h radi, i to sam puno reka.
« Zadnja izmjena: 07-02-2016, 19:15:42 od sime22 »