Metalni dio ključa, onaj narezani ima svoj zglob u čije podnožje se sa strane "uklizuje" sam narezani dio ključa. Kakvo ljepljenje i kakve trice, dobro je da neko nije predložio oksi-acetilen i varenje.
Očito niko nije gledao ključara kad pravi ključ, pravi ga narezujući prazan komad metala, ukoliko se radi o egzotičnijem ključu sa kučištem prilagodi se veličina i dužina i onda se tako urađen mehanički dio ubacuje u metalni nosač sa strane i obezbjeđuje se jednim malim klinom ili oprugom koji se pincetom ubaciju. Ovo možda zvuči konfuzno, ali ne znam kako drugačije da objasnim, znači na ključu alfe 145/147/156 metalni dio ključa ima dva dijela, okrugli dio u kome se nalazi opruga skakavca i narezani dio ključa koji se na taj metalni okrugli dio postavlja na opisani način. To nije sve iz jednog komada i ko to ne zna, ja mu ne savjetujem prčkanje po ključu, pogotovo ako nema rezervni.......
I na temu ključa je na ovom forumu napisano barem jedno 25 strana, opisano sve, i kako nabaviti, i gdje i kako otvoriti i kako prepakovati........SEARCH funkcija je tu s razlogom a ne radi broja dugmića i vizuelne simetrije.