14-06-2026, 20:33:35

Autor Tema: Ključ od auta  (Posjeta: 59285 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
Odg: Ključ od auta
« Odgovori #300 u: 01-06-2016, 16:05:32 »
Seb i Alfatuner može  mala pomoć.Alfa 1471.9 JTD 115 ks 2003.g. daljinsko prestalo radit.Kljucar zalemio neku žicu u ključu  sto je otpala i kaze da treba sad prepoznavanje ključa napravit a on ne može.Sta tu sad treba i tko moze odradit? Code kartica izgleda nedostaje.Dolazak u ZG nije problem jer je u KA
Varijator sekta

Offline alfa166tuner

• Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
  • ECU freak
    • Zagreb
« Odgovori #301 u: 02-06-2016, 09:07:06 »
Seb i Alfatuner može  mala pomoć.Alfa 1471.9 JTD 115 ks 2003.g. daljinsko prestalo radit.Kljucar zalemio neku žicu u ključu  sto je otpala i kaze da treba sad prepoznavanje ključa napravit a on ne može.Sta tu sad treba i tko moze odradit? Code kartica izgleda nedostaje.Dolazak u ZG nije problem jer je u KA

ili kupi code karticu, ili očitat pin iz bodija i onda tek možeš daljinsko uparit

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
    • Požega
« Odgovori #302 u: 02-06-2016, 09:32:26 »
ili kupi code karticu, ili očitat pin iz bodija i onda tek možeš daljinsko uparit
Znači možeš odradit i bez code kartice? On ce probati naći karticu.Mozes mi broj dati da te nazove pa se dogovorite  :thanks
Varijator sekta

Offline alfa166tuner

• Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
  • ECU freak
    • Zagreb
« Odgovori #303 u: 02-06-2016, 09:50:55 »
Znači možeš odradit i bez code kartice? On ce probati naći karticu.Mozes mi broj dati da te nazove pa se dogovorite  :thanks
Nebavim se ja tim. Obicno bolji kljucari imaju uredaj za iscitavat pin, ja mogubsamo ako rastavim body al to mi se fakat neda radit

Offline Majestic

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Alfa 147 1.9 16V JTDM kramp
    • Zagreb
« Odgovori #304 u: 02-06-2016, 14:16:12 »

Ja rijesio u Benc elektronik (Donja Zdencina) za 10 min. S tim da je meni programirao
i ampulu na novom kljucu.

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
    • Požega
« Odgovori #305 u: 02-06-2016, 14:19:36 »
Ja rijesio u Benc elektronik (Donja Zdencina) za 10 min. S tim da je meni programirao
i ampulu na novom kljucu.
:thanks  ++
Varijator sekta

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #306 u: 07-06-2016, 21:45:13 »
U Rijeci firma LOKOT počela izrađivati ključeve za Fiat grupu

http://www.lokot.hr/

Offline mdwolf

• Na probi
  • *
  • Spol: Ženski
    • Zagreb
« Odgovori #307 u: 12-06-2016, 16:22:12 »
Lijepi pozdrav,

Ovaj mi se topic učinio najkonkretnijim da postavim svoje pitanje.  :Thanks:

Izgubih originalni ključ  :redf:  :ne2:  koji je bio kodirani, imao 3 gumba i sve radilo bez greške mada je jednom i u wc upao  :wc:  :clap:
Rezervni ključ je sad ono na čemu sam ostala no taj - nema čak niti jedan gumb dakle nije ga moguće kodirati (koliko me logika služi...). Pročitavši nekoliko tema o ključevima nisam sigurna u zaključke  :what:
Ima nekoliko opcija koje mi dolaze u obzir - kupila bih rezervnu školjku ili na E-Bayu ili negdje na netu ali više mi stvari nije jasno:
1. mogu li se ti ključevi kodirati negdje ako se narežu?
2. Gdje to učiniti u ZG?

Čak mi nije niti sila naručivati školjke izvana, samo da to kodiranje uspije i da - ne košta neku nebulozu love... Zapravo koliko to veselje sa odmakom od cca 10 godina više košta... :?

Molim Vaša iskustva... :oldman:  :respect:

:thanks

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #308 u: 12-06-2016, 16:49:52 »
O kojem autu je riječ ? Ako je o 147, i taj rezervni skakavac bez daljnskog ima kod, tj. malu ampulicu koja daje signal za prepoznavanje auta. Kad sam se ja raspitivao prije godinu dana, pravljenje takvog još jednog je bilo oko 1000kn, sa daljinskim original oko 2000kn. Skup sport, al možda ima i jeftinije solucije.
« Zadnja izmjena: 12-06-2016, 16:51:00 od M.P. »

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #309 u: 12-06-2016, 19:41:09 »
Narezivanje i programiranje ampulice sa kodom ključa sam ja platio 350kn (donio sam svoj nenarezani ključ) i to je najmanji problem napraviti

E sad, što se tiče ostatka elektronike tj. da možeš daljinsko otključavat/zaključavat auto i otvarat gepek, neznam koliko bi koštalo i tko bi to mogao napraviti

Offline mdwolf

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #310 u: 13-06-2016, 11:07:58 »
O kojem autu je riječ ? Ako je o 147, i taj rezervni skakavac bez daljnskog ima kod, tj. malu ampulicu koja daje signal za prepoznavanje auta. Kad sam se ja raspitivao prije godinu dana, pravljenje takvog još jednog je bilo oko 1000kn, sa daljinskim original oko 2000kn. Skup sport, al možda ima i jeftinije solucije.

Da - 147.
Znam

Ja nemam nikakav gumbić na svom skakavcu (prvi, izgubljeni je imao gumbiče).
« Zadnja izmjena: 13-06-2016, 11:09:15 od mdwolf »

Offline mdwolf

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #311 u: 13-06-2016, 11:11:16 »
Narezivanje i programiranje ampulice sa kodom ključa sam ja platio 350kn (donio sam svoj nenarezani ključ) i to je najmanji problem napraviti

E sad, što se tiče ostatka elektronike tj. da možeš daljinsko otključavat/zaključavat auto i otvarat gepek, neznam koliko bi koštalo i tko bi to mogao napraviti

Sorry - ne kužim: to misliš ono samo da ga sa drugim ključem mogu uopće upaliti?

Vidim da na srpskim forumima ima svakakvih rješenja...€

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #312 u: 13-06-2016, 13:42:16 »
Lijepi pozdrav,

Ovaj mi se topic učinio najkonkretnijim da postavim svoje pitanje.  :Thanks:

Izgubih originalni ključ  :redf:  :ne2:  koji je bio kodirani, imao 3 gumba i sve radilo bez greške mada je jednom i u wc upao  :wc:  :clap:
Rezervni ključ je sad ono na čemu sam ostala no taj - nema čak niti jedan gumb dakle nije ga moguće kodirati (koliko me logika služi...). Pročitavši nekoliko tema o ključevima nisam sigurna u zaključke  :what:
Ima nekoliko opcija koje mi dolaze u obzir - kupila bih rezervnu školjku ili na E-Bayu ili negdje na netu ali više mi stvari nije jasno:
1. mogu li se ti ključevi kodirati negdje ako se narežu?
2. Gdje to učiniti u ZG?

Čak mi nije niti sila naručivati školjke izvana, samo da to kodiranje uspije i da - ne košta neku nebulozu love... Zapravo koliko to veselje sa odmakom od cca 10 godina više košta... :?

Molim Vaša iskustva... :oldman:  :respect:

:thanks

Novi ključ kod ovlaštenog zastupnika je blizu 2.000Kn (za narudžbu moraš imati CODE karticu i broj šasije)

Možeš kupiti i drugi rabljeni/novi ključ (obavezno sa starom elektronikom):
-Onaj metalni dio ti može svaki "ključar" ponovno "narezati" i moći ćeš fizički otvoriti bravu
-CODE (koji je spremljen transaponder čipu da može upaliti auto) se može presnimiti iz starog/postojećeg ključa u rabljeni/novi ključ (malo jači "ključari" to mogu kopirati i taj CODE-2)
-Da bi radila elekronika (gumbi) za aktiviranje daljinskog zaključavanaj (ili alarma ako ga imaš), morat će se taj novi ključ memorirati u centralu automobila (za to ti trebaju svi ključevi koje imaš, CODE kartica, i u ovlaštenom servisu to košta oko 200Kn)

Offline mdwolf

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #313 u: 14-06-2016, 11:11:15 »
CODE karticu imam, imam i jedan originalni (rezervni) ključ bez ijednog gumba.

Znači li ovo što si gore napisao, da bih teoretski trebala negdje kupiti (nečiji) originalni ključ sa 3 gumba i da mi to sve mogu odraditi u servisu za 200kn??!?
(Ključ narežem npr. u BMB).

Offline mdwolf

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #314 u: 14-06-2016, 11:11:45 »
2k kn mi je fakat previše...

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #315 u: 14-06-2016, 15:12:14 »
CODE karticu imam, imam i jedan originalni (rezervni) ključ bez ijednog gumba.
To je super.

Znači li ovo što si gore napisao, da bih teoretski trebala negdje kupiti (nečiji) originalni ključ sa 3 gumba i da mi to sve mogu odraditi u servisu za 200kn??!?
(Ključ narežem npr. u BMB).

Da:
- potraži ispravan rabljeni ključ (sa svom elektronikom unutra, obično ih ima na ebay-u)
- nađi novu oštricu koju će ti narezati recimo BMB
- pitaj u BMB mogu li oni kopirati FIAT CODE-2 (da ti kopira CODE iz postojećeg ključa u transponder novog)
- a za daljinsko ćeš vjerovatno morati u ovlašteni

Npr. ovaj ključić bi ti bio OK:
http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-ALFA-ROMEO-TRANSPONDER-33-147-156-ETC-3-BUTTON-REMOTE-FLIP-UNCUT-KEY-FOB-/231876068583?hash=item35fce404e7:g:wXMAAMXQ1ZhTjjt7

Offline mdwolf

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #316 u: 14-06-2016, 21:50:27 »
Autič je od prvog dana u familiji, prošao najbolje minute i kilometre ... Tak da je i CODE kartica sa mnom.
BMB sam pitala - oni mogu samo ključ narezati, a u jednom electronic shopu sam pitala koliko bi kodiranje došlo - kažu 500kn.
- Ima li negdje povoljnije s obzirom da još moram platiti i osposobljavanje daljinca u Servisu.

PLUS: vidjela sam i puno povoljnije ove nenarezane skakavce - kvaka je jer su (navodno) original?

Hvala...
« Zadnja izmjena: 14-06-2016, 21:52:57 od mdwolf »

Offline draak

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #317 u: 14-06-2016, 22:06:42 »
Ima u City centru kljucar koji radi daljince za aute
:ar:

Constantine

• Gost
« Odgovori #318 u: 14-06-2016, 22:21:50 »
Nemre taj u city-u niš napravit osim ključa bez daljinskog.
Čekao sam ga mjesecima da dobije opremu ali je nije dobio a ja sam u međuvremenu pronašao ključ.

Code kartica ne treba ali je bez nje izrada ključa skuplja 400kn.

U Mrkši koji je ovlašteni nisu mogli ništa kopirat i uskladit da radi sa daljinskim nego samo novi kluč koji se naruči iz italije i čeka se 7 dana, 1500 kn mislim za 156 sa dva gumba skakavac sa code karticom, bez je skuplji.

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #319 u: 15-06-2016, 08:36:02 »
Autič je od prvog dana u familiji, prošao najbolje minute i kilometre ... Tak da je i CODE kartica sa mnom.
BMB sam pitala - oni mogu samo ključ narezati, a u jednom electronic shopu sam pitala koliko bi kodiranje došlo - kažu 500kn.
- Ima li negdje povoljnije s obzirom da još moram platiti i osposobljavanje daljinca u Servisu.

PLUS: vidjela sam i puno povoljnije ove nenarezane skakavce - kvaka je jer su (navodno) original?

Hvala...
Ovi jeftiniji na ebay-u (nenarezani skakavci) su obično samo zamjenska kućišta bez elektronike.

Nemre taj u city-u niš napravit osim ključa bez daljinskog.
Čekao sam ga mjesecima da dobije opremu ali je nije dobio a ja sam u međuvremenu pronašao ključ.

Code kartica ne treba ali je bez nje izrada ključa skuplja 400kn.

U Mrkši koji je ovlašteni nisu mogli ništa kopirat i uskladit da radi sa daljinskim nego samo novi kluč koji se naruči iz italije i čeka se 7 dana, 1500 kn mislim za 156 sa dva gumba skakavac sa code karticom, bez je skuplji.
Koliko ja znam, taj u CityCentru može:
-narezati ključ
-kopirati CODE iz transpondera starog ključa u transponder drugog ključa
-ostaje za riješiti daljinsko

Constantine

• Gost
« Odgovori #320 u: 15-06-2016, 09:18:49 »
Pa to sam napisao, on može napravit ključ za 350 kn koji će otvarat vrata i palit auto kao i onaj što radi na kvatriću na kiosku. Najskuplji problem je daljinsko na ključu.

http://www.njuskalo.hr/servisi-vozila/izrada-kljuceva-kod-kljuc-izrada-kodiranih-auto-kljuceva-oglas-5271430
Ovaj može napravit ali traži lovu isto ili slično kao ovlašteni.

Offline zgodni33

• Na probi
  • *
    • zagreb-trnje
« Odgovori #321 u: 15-06-2016, 10:40:08 »
Pokušaj u ovom servisu

http://www.auto-vidicek.hr/

Offline mdwolf

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #322 u: 15-06-2016, 14:16:43 »
Pa to sam napisao, on može napravit ključ za 350 kn koji će otvarat vrata i palit auto kao i onaj što radi na kvatriću na kiosku. Najskuplji problem je daljinsko na ključu.

http://www.njuskalo.hr/servisi-vozila/izrada-kljuceva-kod-kljuc-izrada-kodiranih-auto-kljuceva-oglas-5271430
Ovaj može napravit ali traži lovu isto ili slično kao ovlašteni.

To je već vidno jeftinije od 500kn koliko traži shop koji sam sama kontaktirala.

Offline Alfaniac

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #323 u: 23-11-2016, 11:52:53 »
Iako ima par tema, kako ovdje tako i na srpskim Alfistima, zanimalo me je li tko izrađivao dodatan ključ. Naime, imam samo jedan ključ i u poprilično je lošem stanju. Čitao sam da je original moguće napraviti samo u ovlaštenom servisu, i košta oko 500€. Je li se što mijenjalo po tom pitanju, ili su i dalje tako skupi?

E sad, koliko sam ja shvatio, opcija mi je kupiti korišteni ključ za drugu 159-tku/SW/Breru/Spidera, kada se i nađe (jer trenutno ih nisam nigdje vidio), te dati nekome da ga kodira i napravi novi mač. U tom slučaju mi daljinsko na ključu neće radit, ali to bi se moglo do nekih 1000kn sredit i auto će s time paliti.

Pedantan sam po prirodi, pa neću izgubit originalni ključ, ali i on je u toliko lošem stanju da moram smisliti neko rješenje. Rado bih kupio dva neoriginalna ključa i preselio ovaj cijeli u novo kućište, koliko sam vidio, i to se može u kućnoj radinosti.

Eto, neka netko napiše koju pametnu i svaka okvirna cijena je dobro došla.

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #324 u: 23-11-2016, 14:40:07 »
Ima u Križevcu rješenje  i to dvostruko   https://www.facebook.com/Kodirani-ključevi-daljinski-upravljači-Baštek-Josip-jr-1595506223994104/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf   kaže od 200 do 590 kn.  https://rackimajstorhlapic.fullbusiness.com 

Offline Alfaniac

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #325 u: 17-12-2016, 22:30:49 »
Nikaj od toga, još uvijek sam u potrazi za mjestom di mogu napravit rezervni ključ, a da nije u ovlaštenom (neka me netko ispravi, al navodno je 2.500kn naviše). Ne vjerujem da nitko, baš nitko nije morao izraditi još jedan ključ za AR159, a da pritom nije dao ovu ogromnu svotu.

Jel postoji bar mjesto gdje se može novo kućište s elektronikom nabavit, Google šuti i o tome, a na eBayu i inima nikaj pametno?

Offline Bero

• Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #326 u: 17-12-2016, 22:56:02 »
Ako sam dobro shvatio, tebi je kučište kluča loše?  :?
Ako je samo to, onda u city centru one imaš radionicu u kojoj ti može presložiti ključ u novo kučište
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline Alfaniac

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #327 u: 18-12-2016, 20:51:58 »
...zanimalo me je li tko izrađivao dodatan ključ. Naime, imam samo jedan ključ i u poprilično je lošem stanju.

Ovaj u lošem stanju sam repariro, popravio gumbe (tog ima za naručit na eBayu posebno, kućišta nigdje nema), prelakiro ofucane dijelove i promijenio bateriju. Taj ključ ne treba dirati, već kako sam napisao, treba mi izraditi još jedan. Kodirani, s mačem i daljinskim. Ako nitko nije radio takvo što ovdje na forumu, vjerojatno će se onda ići linijom manjeg otpora - u ovlašteni po skupi drugi ključ.

Offline Alfaniac

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #328 u: 18-01-2017, 18:09:25 »
Evo mali apdejt i savjet za sve koji misle kupit drugi ključ za AR159 i klonirat ga. Nemojte.

Pitanje je da li je do naših ključ majstora ili do toga da se to NE MOŽE (s obzirom da sam na stranim forumima i srpskim čitao da se može). Bio sam u Vidaju (CCOne, ne može mu očitat ni moj od 2006., ni rabljeni od 2010. koji sam nabavio za "sitnije novce") i kod jednog drugog lokalnog majstora koji me uvjeravao da je to Key-On-The-Go ključ i da to očita auto čim uđeš u njega (moš si mislit). Ugl. ni kod tog drugog mu njegov hardver nije mogo to očitat. Je li do hardvera naših majstora ili nešto drugo, još ne znam.

Ono što znam je da sam dobio predračun za drugi ključ u ovlaštenom (Prikratki) i da se radi o 3.100kn (s PDV-om). Nemam kod karticu, to je oko 300kn u tih 3.100kn. Po meni jedna vrlo blentava cifra.

E sad, ne znam jesam li razočaran time što sam kupio rezervni ključ pa da se to ne može izradit (klonirat nekakva spominjana kod kapsula) il da budem sretan što se teško može popalit auto.

Bilo kako bilo, napravio sam fizički ključ od mača iz original ključa (za 60kn, Vidaj u CCOne), pa da bar mogu otključavat bravu; zlu netrebalo da ključ zaključam na neku foru u gepeku il slično. Inače nemam naviku gubit stvari pa valjda neću i jedan jedini ključ koji imam.

Btw, apdejtat ću post, jer sam se još čuo s Auto Vidičekom, navodno rade ključeve za AR159, ali rekli su mi da dođem iza dvadesetog. Javim kakva je situacija.

Offline draak

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #329 u: 18-01-2017, 20:00:43 »
Ovo od 3100kn je i jos pristojna cifra. Renault za svoju karticu naplacuje 5-8 tkn. Pa ti nju izgubi :)

Sent from my HTC One_M8 dual sim using Tapatalk

:ar: