13-06-2026, 08:26:57

Autor Tema: Ključ od auta  (Posjeta: 59228 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dumpors

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
Odg: Ključ od auta
« Odgovori #60 u: 01-03-2011, 12:52:17 »
mislim da nijedno od ovih rjesenja nije ono sto oni traze. Kako presaliti narezani dio na novi kljuc. Kad bi bio set sa nenarezanim kljucem bilo bi dobro,ali ja takvog ne vidim nigdje.
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline alfa16v

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #61 u: 01-03-2011, 12:56:21 »
za te stare ključeve imaš riješenje,izvadiš transponder i zalijepiš ga negdje kod volana,skineš plastiku oko volana,odeš ključaru i napravi ti novi obični ključ,a imaš u zg na tržnici u  prečkom ključara koji radi i kodirane takve ključeve,jedino je konplicirano ako je alfa novija od 2002.god sa onim skakavcima

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #62 u: 01-03-2011, 13:22:53 »
mislim da nijedno od ovih rjesenja nije ono sto oni traze. Kako presaliti narezani dio na novi kljuc. Kad bi bio set sa nenarezanim kljucem bilo bi dobro,ali ja takvog ne vidim nigdje.
taj narezani dio se seli isto sa elekronikom u novo kuciste nema puno mozganja oko tih stvari, sve se prebacuje u novo znam jer sam to radio na xx auta

za te stare ključeve imaš riješenje,izvadiš transponder i zalijepiš ga negdje kod volana,skineš plastiku oko volana,odeš ključaru i napravi ti novi obični ključ,a imaš u zg na tržnici u  prečkom ključara koji radi i kodirane takve ključeve,jedino je konplicirano ako je alfa novija od 2002.god sa onim skakavcima

ma sa skakavcima ista prica sve se mijenja nema nikakog ljepljenja cipa sa kodom oko bravice i nebitno za godiste auta
« Zadnja izmjena: 01-03-2011, 13:23:50 od mrcina »
:Horse: :mehanic

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #63 u: 01-03-2011, 16:02:09 »
a kako onda daljinsko da radi na tom novom kljucu  :wal:
Varijator sekta

Offline alfa16v

• Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #64 u: 01-03-2011, 16:18:01 »
daljinsko onda ne dela,stavljat drugo :da:,a njih imaš za 200-250 kn sa 2 daljinca,jeftiniji neg orginalni ključ....za ključeve sa skakavcima se drukčije radi,pošto se njihov ključ drukčije rezbari,a transponder ne stane u zamjenske ključeve,onda ih buše........novi ključ sa skakavcem u AC je 2300 kn :)

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #65 u: 01-03-2011, 17:33:14 »
taj narezani dio se seli isto sa elekronikom u novo kuciste nema puno mozganja oko tih stvari, sve se prebacuje u novo znam jer sam to radio na xx auta

Ali kako ga preseliti kad se na slici vidi, ako se ne varam, da je on sastavni dio jedne polovice kljuca. Isčupati ga nekako ili izrezati....Jedino ako je ta polovica neostecena :ok:
Ovo nije skakavac,sa njim je lako.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #66 u: 01-03-2011, 19:13:23 »
Ali kako ga preseliti kad se na slici vidi, ako se ne varam, da je on sastavni dio jedne polovice kljuca. Isčupati ga nekako ili izrezati....Jedino ako je ta polovica neostecena :ok:

Metalni narezani dio ključa je na zglobu koji se skida lako, i prebacuje još lakše
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #67 u: 01-03-2011, 22:22:02 »

tako je ili je kao sto tare071 kaze ili je na zglobu koji se prebacuje ili ima mali imbus kljuc koji se osarafi i kljuc se samo izvuce iz kucista :)
kod 159 imas mali imbus koji se odsarafi i kljuc je vani ..
ako je kljuc iz komada sa jednim dijelom kucista onda odes kod kljucara da ti napravi isti kljuc tj kopiju kljuca  i onda samo prebacis elektroniku u novo kuciste

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #68 u: 01-03-2011, 22:39:05 »
Nazalost nista ni od toga jer vijka nema  :sad:
Varijator sekta

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #69 u: 01-03-2011, 22:54:17 »
Nazalost nista ni od toga jer vijka nema  :sad:

onda kod kljucara da ti kopira stari kljuc na novo kuciste i prebacis kod i elektroniku i sve bi trebalo radit

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #70 u: 01-03-2011, 23:49:41 »
Gdje naci novo kuciste koje vec nije narezano,  to nisam nigdje na ebayu vidio. Jedino drugacije kuciste ali onda ce biti elektroniku tesko ubaciti,mislim na daljinsko,transponder je lako.

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #71 u: 02-03-2011, 00:11:47 »
ima kolega je za svoj narucio tako i dosao mu je sa tim dijelom da se nareze, al se moze uvijek dat napravit i odreze dio i zaljepi na novo kuciste vecinom su slike skinute odnekud

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #72 u: 02-03-2011, 08:00:32 »
Metalni dio ključa, onaj narezani ima svoj zglob u čije podnožje se sa strane "uklizuje" sam narezani dio ključa. Kakvo ljepljenje i kakve trice, dobro je da neko nije predložio oksi-acetilen i varenje.
Očito niko nije gledao ključara kad pravi ključ, pravi ga narezujući prazan komad metala, ukoliko se radi o egzotičnijem ključu sa kučištem prilagodi se veličina i dužina i onda se tako urađen mehanički dio ubacuje u metalni nosač sa strane i obezbjeđuje se jednim malim klinom ili oprugom koji se pincetom ubaciju. Ovo možda zvuči konfuzno, ali ne znam kako drugačije da objasnim, znači na ključu alfe 145/147/156 metalni dio ključa ima dva dijela, okrugli dio u kome se nalazi opruga skakavca i narezani dio ključa koji se na taj metalni okrugli dio postavlja na opisani način. To nije sve iz jednog komada i ko to ne zna, ja mu ne savjetujem prčkanje po ključu, pogotovo ako nema rezervni.......
I na temu ključa je na ovom forumu napisano barem jedno 25 strana, opisano sve, i kako nabaviti, i gdje i kako otvoriti i kako prepakovati........SEARCH funkcija je tu s razlogom a ne radi broja dugmića i vizuelne simetrije.  :wal:
« Zadnja izmjena: 02-03-2011, 08:04:55 od Tare071 »

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #73 u: 02-03-2011, 14:54:51 »
Metalni dio ključa, onaj narezani ima svoj zglob u čije podnožje se sa strane "uklizuje" sam narezani dio ključa. Kakvo ljepljenje i kakve trice, dobro je da neko nije predložio oksi-acetilen i varenje.
Očito niko nije gledao ključara kad pravi ključ, pravi ga narezujući prazan komad metala, ukoliko se radi o egzotičnijem ključu sa kučištem prilagodi se veličina i dužina i onda se tako urađen mehanički dio ubacuje u metalni nosač sa strane i obezbjeđuje se jednim malim klinom ili oprugom koji se pincetom ubaciju. Ovo možda zvuči konfuzno, ali ne znam kako drugačije da objasnim, znači na ključu alfe 145/147/156 metalni dio ključa ima dva dijela, okrugli dio u kome se nalazi opruga skakavca i narezani dio ključa koji se na taj metalni okrugli dio postavlja na opisani način. To nije sve iz jednog komada i ko to ne zna, ja mu ne savjetujem prčkanje po ključu, pogotovo ako nema rezervni.......
I na temu ključa je na ovom forumu napisano barem jedno 25 strana, opisano sve, i kako nabaviti, i gdje i kako otvoriti i kako prepakovati........SEARCH funkcija je tu s razlogom a ne radi broja dugmića i vizuelne simetrije.  :wal:
Tare, ne radi se ovdje o skakavcu, ako nisi do sada shvatio, sa njim je druga prica :ok:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #74 u: 02-03-2011, 15:12:44 »
još lakše sa ne-skakavcem........  :ok:

dilberka

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #75 u: 22-03-2011, 22:36:08 »
Citam sve ovo redom poveselila sam se na tren jeeeii isti kljuc ko moj ali rasulo je u svemu tome meni nesmeta ako se nezakljucava daljinski mene zanima dali je potrgan kljuc razlog sto auto neocitava COD svaki put kada ga stavim u bravu jer nekada stavim kljuc upali odmah jer se cod ugasi a nekaa mi treba po 10-15 cak i vise puta kljuc van unutra okret cod se negasi i tako dok ga neprihvati...Sta da radim???? :wal: :wal:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #76 u: 22-03-2011, 22:37:44 »
...takav sam i ja imao problem i sam od sebe se riješio, tj. prestalo je neprihvaćati COD... :)

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #77 u: 22-03-2011, 23:00:23 »
provjeri akumulator,meni se dogadja kad dam kontakt sa upaljenim svjetlima koja dodatno snize napon

dilberka

• Gost
« Odgovori #78 u: 23-03-2011, 08:57:35 »
Hvala =)        :metak

Offline goran156

• Trade Count: (-1)
  • Pripravnik
  • **
  • AR 159 2.4 JTD-M
    • Čakovec (sv.križ)
« Odgovori #79 u: 05-04-2011, 16:06:02 »
Pozdrav ekipo dali mozda ko zna dali je moguče kupiti kučišta ključa od alfe 156?? Ključ je s daljenskim zaključavanjem ,plastika je sva popucana,onaj gumeni gumb unisten i treba jako pritisnuti da bi se auto otključao ili zaključao. Vjerojatono vam je to poznato jer koga sam got pitao da vozi alfu svakome je to kuište ključa popucano. :gun: Pa ako ko ima kakvo rješenje ili zna gdje se to moze kupiti nek napise,dobro ce doci  :mah: :alfisti:

Offline baresa

• Na probi
  • *
  • 156 SW JTD 16V
    • Split

Offline goran156

• Pripravnik
  • **
  • AR 159 2.4 JTD-M
    • Čakovec (sv.križ)
« Odgovori #81 u: 05-04-2011, 18:59:34 »
E hvala ti,amozda ko zna za crveni ja bi nazat takvi kak imam ili mozda ima ko rezervni za prodat? ako ne cu taj uzeti :craz

Offline alfa16v

• Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #82 u: 07-04-2011, 18:58:03 »
jel neko već naručivao te ključeve sa dva guma za 156 preko e baya?......se da taj onda skodirat na serijski od auta?

Offline goran156

• Pripravnik
  • **
  • AR 159 2.4 JTD-M
    • Čakovec (sv.križ)
« Odgovori #83 u: 07-04-2011, 19:17:53 »
kod se izvadi iz starog ključa pa se stavi u taj novi, ali ja imam onaj crveni ključ sa jednim gumbom.

jtdMAN

• Gost
« Odgovori #84 u: 18-08-2011, 04:37:54 »
da pokrenem ponovo temu, dakle zanima me a riječ je o ar 147 skakavac ključ sa komandama za daljinsko zaključavanje ne radi. uspješno sam ga otvorio i sad me zanima kad bi kupio takav isti ključ preko e baya dali bi radio kad bi sa svog u taj novi stavio ampulicu sa kodom i metalni dio a da ne diram elektr. pločicu, znači da pločica ostaje ta nova samo dodajem ampulu i i metalni dio dali bi mi ključ radio mislim da bi mi palio auto i zaključavao sa ključem, a dali bi mi daljinski zaključavao ili ako nebi kako bi to mogo napraviti i dali bi mi mogli u servisu pomoću kartice to programirat.sve ću prije pokušat nego dat 2500kn za novi ključ :henker:

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #85 u: 18-08-2011, 10:15:54 »
da pokrenem ponovo temu, dakle zanima me a riječ je o ar 147 skakavac ključ sa komandama za daljinsko zaključavanje ne radi. uspješno sam ga otvorio i sad me zanima kad bi kupio takav isti ključ preko e baya dali bi radio kad bi sa svog u taj novi stavio ampulicu sa kodom i metalni dio a da ne diram elektr. pločicu, znači da pločica ostaje ta nova samo dodajem ampulu i i metalni dio dali bi mi ključ radio mislim da bi mi palio auto i zaključavao sa ključem, a dali bi mi daljinski zaključavao ili ako nebi kako bi to mogo napraviti i dali bi mi mogli u servisu pomoću kartice to programirat.sve ću prije pokušat nego dat 2500kn za novi ključ :henker:

Da, sve bi to radilo, ali bi morao novu elektroniku od daljinskog pomoću dijagnostike prijaviti na auto. Za to moraš imati kodnu karticu od auta.
Ne znam kako si otvorio ključ, ali ključevi od 147-ce su jako teški za otvaranje (oni pre facelift, one facelift ne znam), pa su mnogi odustali od toga upravo zato jer se razjebe ključ (ali ti kažeš da si svoj već otvorio....)

Najčešći razlog zašto daljinski ne rade je u tome što se mikroprekidači na elek. pločici pokvare ili otpadnu, pa budući da si ti tvoj ključ već otvorio možda bi ti bilo jednostavnije da prelemiš mikroprekidače ako su oni razlog kvaru,  da izbjegneš svu ostalu gnjavažu...
Opiši što znači da ti ne radi? ne pali se lampica kad stisneš dugme? ili nešto drugo?
« Zadnja izmjena: 18-08-2011, 10:18:54 od boris »

jtdMAN

• Gost
« Odgovori #86 u: 18-08-2011, 13:53:34 »
pravi razlog ne znam radi čega ne radi jer sam kupio auto sa takvim ključem, a nisam ni pito koji je razlog dali od pada, pada u vodo ili čega drugog. Uglavnom lampica radi kad stišćem dugmad ali se ništa ne dešava a kad sam ga otvorio vidio sam da se odlemio onaj dio di se stišće za gepek, a sad neznam dali sam ga i ja možda potrgo dok sam otvarao kjluč ili je i prije otpao i dali ako se je taj za gepek odlemio dali su svi povezani pa ako ae jedan odlemi ne rade i ostali. prije ću zalemit taj dio i probat sve prije nego kupim ključ preko e baya i probam ampulu i metalni dio prabacit u njega  pa ga dijagnostikom prijavit kako kažeš jer karticu imam.

Offline alfa156sarajevo

• Starosjedioc
  • AR 147FL 1.9JTD 2005
    • Sarajevo, BiH
    • Dijagnostika Fiat, Lancia i Alfa Romeo
« Odgovori #87 u: 18-08-2011, 14:48:27 »
pravi razlog ne znam radi čega ne radi jer sam kupio auto sa takvim ključem, a nisam ni pito koji je razlog dali od pada, pada u vodo ili čega drugog. Uglavnom lampica radi kad stišćem dugmad ali se ništa ne dešava a kad sam ga otvorio vidio sam da se odlemio onaj dio di se stišće za gepek, a sad neznam dali sam ga i ja možda potrgo dok sam otvarao kjluč ili je i prije otpao i dali ako se je taj za gepek odlemio dali su svi povezani pa ako ae jedan odlemi ne rade i ostali. prije ću zalemit taj dio i probat sve prije nego kupim ključ preko e baya i probam ampulu i metalni dio prabacit u njega  pa ga dijagnostikom prijavit kako kažeš jer karticu imam.
pomocu dijagnostike bi mogao prjaviti daljinsko zakljucavanje i otlkljucavanje vozila...
samo kada to budes radio, ponesi oba kljuca da ih prijavi (zakljuc./otkljuc.) sa glavnom centralom...  :ok:

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #88 u: 18-08-2011, 15:37:55 »
DA, ali ako ima oba ključa, blago mi se čini da je ovo jedini..

Dakle imaš li dva ključa ili ti je ovo jedini?

jtdMAN

• Gost
« Odgovori #89 u: 18-08-2011, 23:09:34 »
imam jedan crni obični skakavac bez komandi koji radi ručno otključav. i zaključ. i paljenje i taj drugi sa daljinskim koji je rikno.vidiću ako ga uspijem sam polemit pa da proradi  super, a ako ne kako sam shvatio preko dobrih ljudi što su mi objasnili uzet ću drugi sa e baya i u njega ugradit metalni dio i ampulu i odnjet ga skupa sa ovim drugim šta nema dugmiće šta je obični na dijagnostiku i uz to i karticu sa kodom i oni bi mi to trebali sredit. :pusi :drive: i to bi bilo to ako se ne varam.