Što te smeta ako dečko pita,pa nije se prijavio na forum da bi se hvalio kak je u Ac-u napravio velki servis i miran je jer ima garanciju.
Krivo si me shvatio, ne znam kako vi funkcionirate ali ja imam mehaničara koji mi održava aute, sat njegovog rada je 130kn s pdv-om. Ako donesem svoje dijelove mogu dobiti bez pdv-a i bez računa i nemam nikakvu garanciju ni na što, ako nešto donesem pa ne paše moram ostaviti svoj posao pa opet juriti zamjeniti ili čekati i tako dalje. Za takve stvari više nemam niti vremena niti volje. Dok sam to radio često mi je došla muka od auta.
Sad ga nazovem prije, naručim se, ima broj šasije, on si naruči sve što treba i ne treba, odvezem auto, ostavim ga, idući dan kad je gotov ga uzmem, platim i doviđenja. Na sve dijelove koje mi stavlja on i sav rad koji plaćam s računom imam garanciju 12-24 mjeseca istu koju on dobije od dobavljača. U slučaju da se nešto desi (a desilo se recimo da mi pločice cvile ili se nakon 3000km na autu spigaju novi diskovi) trošak ponovnog rada ne plaćam. Za to vrijeme dok bih gubio vrijeme po dućanima autodijelova radije radim svoj posao, posvetim se svojem poslu i zaradim i više nego trebam platiti njegovo vrijeme i rad.
Kad se čovjek otarasi dućana s autodijelovima auto postaje gušt i doslovno možeš uživati u autu, ovako dok te stalno nešto da izvineš jebe dal će stići, dal će biti dobar dio, dal će pumpa prosliniti za godinu ili dvije.... nema to nikakvog smisla niti ima u tome kruha. Na kraju krajeva i sam sam poduzetnik i znam kako je kad ti stranka počne s filozofijom da bi si on kupio materijal, onda mu ja fino objasnim da ja ne rentam radionu nikome ali znam gdje ima prazna radiona pa nek si onda i napravi sam sve skupa i bok.
Ja sam radio nedavno veliki servis na svojem 2.4 20v, rad me koštao 800kn s pdv-om, dijelove je dao on, mislim da je je bilo sve oko staznog i sve oko zupčastog oko 2700kn s remenicom, uljima, svih 5 grijača... jedino sam mu ih ja pokupio jer mi je bilo usput i ostavio zajedno s autom i dobio sam 2 godine garancije na sve tako da sam prošao super. Kad neću imati novce da redovno održavam auto i plaćam čovjeka koji vodi računa o njemu kupit ću nešto što mogu financirati i bok.