25-04-2026, 15:05:51

Autor Tema: JTD veliki servis  (Posjeta: 53898 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kalmageddon

• Trade Count: (+5)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • Cuore Sportivo
    • Vinkovci
Odg: JTD veliki servis
« Odgovori #240 u: 02-09-2019, 13:12:34 »
A ima garancija godinu dana, ali proslo je 2..tako da nista..
La Meccanica Delle Emozioni
Alfa Romeo 147 JTDm 8V

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147,155,156,Spider...nekoliko 😅
    • zagreb
« Odgovori #241 u: 02-09-2019, 17:52:09 »
Dobro je zdržala.   . .  :tooth

Šalim se. . .s metalnim impelerom il plastičnim?
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Offline Kalmageddon

• Sa stažom
  • Cuore Sportivo
    • Vinkovci
« Odgovori #242 u: 03-09-2019, 10:26:18 »
Plasticnim...
Alfa Romeo 147 JTDm 8V

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • zagreb
« Odgovori #243 u: 03-09-2019, 15:16:58 »
Nemoj ponovit istu grešku dvaput  :hap:
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Kalmageddon

Offline Kalmageddon

• Sa stažom
  • Cuore Sportivo
    • Vinkovci
« Odgovori #244 u: 03-09-2019, 20:22:45 »
Necu , narucio sam sad normalnu sa metalnim , valjda bude potrajala :D
Alfa Romeo 147 JTDm 8V

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #245 u: 04-09-2019, 07:07:46 »
u originalu je isto plastika
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Kalmageddon

• Sa stažom
  • Cuore Sportivo
    • Vinkovci
« Odgovori #246 u: 04-09-2019, 13:47:02 »
u originalu je isto plastika

Original je i bila gore..I raspala se sa jako malo pređenih km..
Alfa Romeo 147 JTDm 8V

Offline kovar

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2,4 JTD
    • Raša-Istra
« Odgovori #247 u: 04-09-2019, 20:52:53 »
Neki majstori kazu da je problem zategnutost remena, ako je prenategnut da se to desava.
Sta na to kazu alfa doktori?

Poslano sa mog ATU-L21 koristeći Tapatalk

Offline Memphis

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #248 u: 05-09-2019, 00:41:55 »
Pozdrav ekipa, naime, na 29 000km od komplet velikog servisa riknula mi je originalna pumpa vode. Mjenjao sam sve, oba remena, sve natezace, role, remenice radilice ,alternatora i pumpu vode.

Posto sada moram uzeti novu, radicu opet i natezac i zupcasti remen, pa mi dajte neki prijedlog koji brend gledati, nadam se da cu ovaj puta imati vise srece sa pumpom.

Hvala unaprijed
Set je nebitan jer više manje je to sve ista roba ... bitan je odabir pumpe nju kupi posebno .... mislim da je OE Saleri SIL. Ja bi išao na SKF to je po meni zicer, HEPU, čak i Airtex se meni dobar pokazao on je OE ugradnja za opelov "jtd".

I nemoj se ravnat prema plastičnom i metalnom impeleru ... u većini bolje su ove sa plastičnim ... HEPU ti ima metalni od kvalitetnijih pumpi ... jer većinom sa metalnim su prepakirani kinezi.

Metelli/Graf ja ne bi zbog drugačijeg dizajna impelera.

Offline Zat147

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #249 u: 22-12-2020, 21:57:24 »
Poz ekipa, imam ar 147 1.9 jtd 88 kw 2007, te bi radio veliki servis, prvi mi je auto pa nisam bas u tome, zanima me šta sve trebam promjenit i koju marku dijelova da uzmem?  hvala puno!

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #250 u: 22-12-2020, 23:08:48 »
Dečki zašto to radite naopako, odvezeš auto mehaničaru, kažeš mu da želiš napraviti veliki servis, on odradi, dobiješ račun, garanciju i to je to. Boli te uho što je stavio, imaš garanciju i bok.
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • zagreb
« Odgovori #251 u: 22-12-2020, 23:28:38 »
Što te smeta ako dečko pita,pa nije se prijavio na forum da bi se hvalio kak je u Ac-u napravio velki servis i miran je jer ima garanciju.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Batina, mariohibl

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #252 u: 23-12-2020, 01:41:20 »
Poz ekipa, imam ar 147 1.9 jtd 88 kw 2007, te bi radio veliki servis, prvi mi je auto pa nisam bas u tome, zanima me šta sve trebam promjenit i koju marku dijelova da uzmem?  hvala puno!

Pošalji poruku Industrial-u na forumu, sve će ti preporučit ovisno o tome koliko oćeš potrošit. Ima super cijene  :ok:

Zupčasti, natezači, pumpa, grijači itd...sve će ti reć

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #253 u: 23-12-2020, 08:14:44 »
Što te smeta ako dečko pita,pa nije se prijavio na forum da bi se hvalio kak je u Ac-u napravio velki servis i miran je jer ima garanciju.

Krivo si me shvatio, ne znam kako vi funkcionirate ali ja imam mehaničara koji mi održava aute, sat njegovog rada je 130kn s pdv-om. Ako donesem svoje dijelove mogu dobiti bez pdv-a i bez računa i nemam nikakvu garanciju ni na što, ako nešto donesem pa ne paše moram ostaviti svoj posao pa opet juriti zamjeniti ili čekati i tako dalje. Za takve stvari više nemam niti vremena niti volje. Dok sam to radio često mi je došla muka od auta.

Sad ga nazovem prije, naručim se, ima broj šasije, on si naruči sve što treba i ne treba, odvezem auto, ostavim ga, idući dan kad je gotov ga uzmem, platim i doviđenja. Na sve dijelove koje mi stavlja on i sav rad koji plaćam s računom imam garanciju 12-24 mjeseca istu koju on dobije od dobavljača. U slučaju da se nešto desi (a desilo se recimo da mi pločice cvile ili se nakon 3000km na autu spigaju novi diskovi) trošak ponovnog rada ne plaćam. Za to vrijeme dok bih gubio vrijeme po dućanima autodijelova radije radim svoj posao, posvetim se svojem poslu i zaradim i više nego trebam platiti njegovo vrijeme i rad.
Kad se čovjek otarasi dućana s autodijelovima auto postaje gušt i doslovno možeš uživati u autu, ovako dok te stalno nešto da izvineš jebe dal će stići, dal će biti dobar dio, dal će pumpa prosliniti za godinu ili dvije.... nema to nikakvog smisla niti ima u tome kruha. Na kraju krajeva i sam sam poduzetnik i znam kako je kad ti stranka počne s filozofijom da bi si on kupio materijal, onda mu ja fino objasnim da ja ne rentam radionu nikome ali znam gdje ima prazna radiona pa nek si onda i napravi sam sve skupa i bok.

Ja sam radio nedavno veliki servis na svojem 2.4 20v, rad me koštao 800kn s pdv-om, dijelove je dao on, mislim da je je bilo sve oko staznog i sve oko zupčastog oko 2700kn s remenicom, uljima, svih 5 grijača... jedino sam mu ih ja pokupio jer mi je bilo usput i ostavio zajedno s autom i dobio sam 2 godine garancije na sve tako da sam prošao super. Kad neću imati novce da redovno održavam auto i plaćam čovjeka koji vodi računa o njemu kupit ću nešto što mogu financirati i bok.

Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #254 u: 23-12-2020, 08:42:25 »
Dečki zašto to radite naopako, odvezeš auto mehaničaru, kažeš mu da želiš napraviti veliki servis, on odradi, dobiješ račun, garanciju i to je to. Boli te uho što je stavio, imaš garanciju i bok.
:ok:
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #255 u: 23-12-2020, 08:43:09 »
ne vjerujem da ga smeta...dao mu je dobornamjeran savjet

dugiKA

• Gost
« Odgovori #256 u: 23-12-2020, 19:41:52 »

Krivo si me shvatio, ne znam kako vi funkcionirate ali ja imam mehaničara koji mi održava aute, sat njegovog rada je 130kn s pdv-om. Ako donesem svoje dijelove mogu dobiti bez pdv-a i bez računa i nemam nikakvu garanciju ni na što, ako nešto donesem pa ne paše moram ostaviti svoj posao pa opet juriti zamjeniti ili čekati i tako dalje. Za takve stvari više nemam niti vremena niti volje. Dok sam to radio često mi je došla muka od auta.

Sad ga nazovem prije, naručim se, ima broj šasije, on si naruči sve što treba i ne treba, odvezem auto, ostavim ga, idući dan kad je gotov ga uzmem, platim i doviđenja. Na sve dijelove koje mi stavlja on i sav rad koji plaćam s računom imam garanciju 12-24 mjeseca istu koju on dobije od dobavljača. U slučaju da se nešto desi (a desilo se recimo da mi pločice cvile ili se nakon 3000km na autu spigaju novi diskovi) trošak ponovnog rada ne plaćam. Za to vrijeme dok bih gubio vrijeme po dućanima autodijelova radije radim svoj posao, posvetim se svojem poslu i zaradim i više nego trebam platiti njegovo vrijeme i rad.
Kad se čovjek otarasi dućana s autodijelovima auto postaje gušt i doslovno možeš uživati u autu, ovako dok te stalno nešto da izvineš jebe dal će stići, dal će biti dobar dio, dal će pumpa prosliniti za godinu ili dvije.... nema to nikakvog smisla niti ima u tome kruha. Na kraju krajeva i sam sam poduzetnik i znam kako je kad ti stranka počne s filozofijom da bi si on kupio materijal, onda mu ja fino objasnim da ja ne rentam radionu nikome ali znam gdje ima prazna radiona pa nek si onda i napravi sam sve skupa i bok.

Ja sam radio nedavno veliki servis na svojem 2.4 20v, rad me koštao 800kn s pdv-om, dijelove je dao on, mislim da je je bilo sve oko staznog i sve oko zupčastog oko 2700kn s remenicom, uljima, svih 5 grijača... jedino sam mu ih ja pokupio jer mi je bilo usput i ostavio zajedno s autom i dobio sam 2 godine garancije na sve tako da sam prošao super. Kad neću imati novce da redovno održavam auto i plaćam čovjeka koji vodi računa o njemu kupit ću nešto što mogu financirati i bok.
Uzimas na r1?

Offline tkubasa

• Pripravnik
  • **
    • Ri
« Odgovori #257 u: 23-12-2020, 21:12:30 »
Sve pet radite sta vam pase, nije nikakva nauka promjenit distibuciju ali dobro proucite upute. Mehanicari znaju zasto... Natezac je super, jednostavan za nategnuti kako spada a opet se zna zajebat.. I servisi zajebu... I sta dobijete, pumpu vode koja je slaba tocka koja ode prebrzo (3-4 godine) i opet 1500kn za set.... Nije lose probat sa upgradeanom pumpom (za teske uvjete) pa mozda bude bolje.
Pretegnut natezac i ajd jovo nanovo... I to jako brzo... Odite kod dobrog mehanicara barem to nije promjena ulja, bolje da se napravi kako spada

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #258 u: 23-12-2020, 21:33:05 »
Uzimas na r1?

Ne jer mi to ionak ne može ići u trošak, auto nema nikakve veze s firmom

dugiKA

• Gost
« Odgovori #259 u: 23-12-2020, 21:38:13 »

Ne jer mi to ionak ne može ići u trošak, auto nema nikakve veze s firmom
Aha. Ja reko da ti je auto na firmu, lizing pa da bas moras.
Iskreno.. da sam u ZG rade bi isao kod joze na servis nego kod ajmo rec mrkše ili tak neš.
Nije problem napraviti majstoru v.servis!
Veci je problem ajmo rec imaš lupkanje i onda ti mjenjaju vilice a nema veze sa vilicama..pa ti onda zamjene stabilizator štangice i opet nista i onda na kraju skuze balans štanga!
Jožu smatram mr.dr.za alfe. Doslovce svaki moj problem je rijesio preko poruka a kamo li tek uzivo.

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #260 u: 23-12-2020, 21:41:29 »
Sve pet radite sta vam pase, nije nikakva nauka promjenit distibuciju ali dobro proucite upute. Mehanicari znaju zasto... Natezac je super, jednostavan za nategnuti kako spada a opet se zna zajebat.. I servisi zajebu... I sta dobijete, pumpu vode koja je slaba tocka koja ode prebrzo (3-4 godine) i opet 1500kn za set.... Nije lose probat sa upgradeanom pumpom (za teske uvjete) pa mozda bude bolje.
Pretegnut natezac i ajd jovo nanovo... I to jako brzo... Odite kod dobrog mehanicara barem to nije promjena ulja, bolje da se napravi kako spada

Na mojoj 156 nije bilo mjenjano remenje 8 godina i 170 000km i kad je skinuto ništa nije bilo u stanju koje je opasno ili bi moglo dovesti do havarije bar je tako rekao mehaničar, gore je bio Conti remen, SNR natezač i Airtex pumpa, sad je mislim stavljen SNR set al ne znam što je točno bilo u njemu. Ali je zato stazni stradao odnosno raspala se remenica na 250tkm, originalna je izdržala te kilometre. Ne vidim razloga za paničarenje oko pumpe vode ili bilo čega drugog ako se napravi posao kako treba i ako platiš nekoga da to napravi kako treba i taj to odgovorno napravi.

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #261 u: 23-12-2020, 21:43:37 »
Aha. Ja reko da ti je auto na firmu, lizing pa da bas moras.
Iskreno.. da sam u ZG rade bi isao kod joze na servis nego kod ajmo rec mrkše ili tak neš.
Nije problem napraviti majstoru v.servis!
Veci je problem ajmo rec imaš lupkanje i onda ti mjenjaju vilice a nema veze sa vilicama..pa ti onda zamjene stabilizator štangice i opet nista i onda na kraju skuze balans štanga!
Jožu smatram mr.dr.za alfe. Doslovce svaki moj problem je rijesio preko poruka a kamo li tek uzivo.

Ja imam mehaničara kojem vjerujem, potpuno sam promjenio pristup autima i princip održavanja istih jer više ne mislim visiti pod haubom ili ležati pod autom, za to potrošiti duplo više vremena od majstora, sjebati si prste, ruke, hodati sav mastan a u isto vrijeme svoj posao zapuštati na ime toga. Odvezem, platim i prst u uho, ostane mi samo guštanje i vožnja bez nekakvog presinga i straha. A na taj način i njemu je lakše, zna na koje aute može računati da mu sigurno redovito dolaze na servise pa si tako posloži posao, ne mora svaštariti i mi kao njegove stranke ne čekamo predugo da bi došli na red. Uz to stvarno mi sve detaljno pregledaju i između 2 servisa uglavnom nema potrebe za intervencijama i to mi je super, u svako doba imati auto koji može napraviti soma km u komadu bez panike
« Zadnja izmjena: 23-12-2020, 21:45:38 od Boxer »

dugiKA

• Gost
« Odgovori #262 u: 24-12-2020, 06:43:28 »
Stim se u potpunosti slazem.
Ma kad se sjetim kada sam prije 10god odveo auto u ovlasteni radi lupanja u prednjem kraju.
Prvo mi rekli da su otisli amortizeri, reko mjenjaj. Uzmem auto i opet lupanje. Dodem drugi put, zamjene mi vilice i opet lupanje! Vratim se mjenjaju stabilizator štange. Odem i opet lupa. Vratim se i kazem da vise ne mislim kune dat za popravak jer ocito mi mjenjajusve sto valja. Nakraju zamjenili one kape na amortizeru kao to je to i ja odem i OPET lupa. Nakraju sam auto prodao a cifra je za sve to bila oko 5000kn!
Dodem sa alfom (prvom mojom) u ovlasteni i kazem da mi papucica kvacila propala. Ovaj za pultom odmah dijagnosticirao kvar (a da auto nije ni pogledao) posalje mi na mail ponudu: komplet zamjena kvacila,korpa i lezaj od cca 4000kn sa rukama.
Otisao onda kod kolege jer mi je bilo puno love i nakraju bio cilindar kvacila na papucici kvacila.
Da sam kojim slucajem ostavio da mi zamjene kvacilo OPET problem nebi rijesili.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #263 u: 24-12-2020, 07:52:36 »
Ovlašteni nemaju vremena dva dana držati auto u radioni i osluškivati, tražiti što lupka, struže itd
Mijenjaj redom i to je to.

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #264 u: 24-12-2020, 08:12:06 »
Al bili su u pravu, s kvačilom se mjenjaju i cilindri i ulje u istima i onda si miran, ovako zamjeniš kvačilo pa za godinu dana opet problemi jer u međuvremenu odu cilindri

Offline tkubasa

• Pripravnik
  • **
    • Ri
« Odgovori #265 u: 24-12-2020, 09:35:09 »

Na mojoj 156 nije bilo mjenjano remenje 8 godina i 170 000km i kad je skinuto ništa nije bilo u stanju koje je opasno ili bi moglo dovesti do havarije bar je tako rekao mehaničar, gore je bio Conti remen, SNR natezač i Airtex pumpa, sad je mislim stavljen SNR set al ne znam što je točno bilo u njemu. Ali je zato stazni stradao odnosno raspala se remenica na 250tkm, originalna je izdržala te kilometre. Ne vidim razloga za paničarenje oko pumpe vode ili bilo čega drugog ako se napravi posao kako treba i ako platiš nekoga da to napravi kako treba i taj to odgovorno napravi.

To sam u biti i rekao, uz osvrt sta se moze dogodit. Nije nauka al jbg ja nisam pravilno zategao natezac eto (oem ricambi pumpa) isto tako ima svakakvih servisa kojima se itekako to moze dogodit (znam za jos jedan slucaj servisa, necu imenovat nije ni bitno). Zato kao sto si rekao treba imat dobrog mehanicara
Ni na cliu vjerojatno nisam bas po P.S.-u zategnuo natezac pa se nije rasula pumpa vec 7 godina niti znam da se ikad dogodilo i bez puno obracanja pozornosti.
Pumpa je ocito slaba tocka na jtd, usudio bi se rec da je to cinjenica.

Airtex sa i ja sad stavio, upgradanu (1595R) kosta 50kn vise ima jaci lezaj... Ako je 1595 AIR (obicna) tebi toliko trajala za jos 50kn ova bi onda morala bit bulletproof uz pravilno zatezanje i svega ostalog. Ja sam ostalo uzeo Gates pa cemo vidit
 :ok:

dugiKA

• Gost
« Odgovori #266 u: 24-12-2020, 12:19:34 »
Al bili su u pravu, s kvačilom se mjenjaju i cilindri i ulje u istima i onda si miran, ovako zamjeniš kvačilo pa za godinu dana opet problemi jer u međuvremenu odu cilindri
Da,ali kvacilo nije otislo.

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #267 u: 24-12-2020, 14:56:21 »
Da,ali kvacilo nije otislo.

Ma treba to zamijeniti radi preventive dok valja i naravno opaliti neku cifru :D

Kad se sjetim kako su meni  u servisu htjeli stavljati drugi mjenjač a došao tamo da zamijene kvačilo i zamašnjak jer je bio prolupao ali po njihovom je mjenjač bio problem i naravno treba drugi sa kompletom kvačila, cifra za usrat se (radilo se o Bmw-u)... sva sreća pa mi ostalo zdravog razuma rekoh ne diraj mjenjač i gle čuda nakon izmjene kvačila i zamašnjaka više nikakvog lupanja i sl., mjenjač radi odlično kao i prije a u radioni 5 minuta tišina i onda netko izusti: pa eto mi mislili ovo pa ono, nikad nisu čuli takav zvuk zamašnjaka i sl.

Uglavnom u nikakav servis više nikad nisam ušao (što neznači da neću ako je netko provjeren i pouzdan) ali uvijek mi je bolji izbor dobar majstor u kućnoj radinosti za neke veće stvari koje nemogu sam odraditi.

Offline 147

• Starosjedioc
  • 147 1.6 TS Passione, Giulietta 2.0 JTDm QV_line
    • Šibenik
« Odgovori #268 u: 24-12-2020, 15:08:51 »
Ovlašteni nemaju vremena dva dana držati auto u radioni i osluškivati, tražiti što lupka, struže itd
Mijenjaj redom i to je to.

Jedan sat, a kamoli dva dana.

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • zagreb
« Odgovori #269 u: 24-12-2020, 15:29:58 »
Čast iznimkama,
al zadnji ovlašteni u kojem sam radio-voditelj servisa,gazdin pajdo(po struci konobar) ide mene učit mehaniku  :D
Složi ti u prosjeku desetak auti dnevno i to moraš riješit,njega ne interesira. . .tvoja dnevnica x3-produktivno
Masno sve platiš,a prelete ti kroz poso,jest da ti je to sve rutina,al brz i kvalitetan nemožeš bit!

Kad sam mu nakraju reko da ne želim tako radit jer ne želim bit odgovoran za neke,nedajbože posljedice ljudi koji če se poslje nač na cesti u tom istom autu već se vračam nazad u Konzum-što je najtužnije-na veću plaču,čovjek nije imo šta dodat.
 :hat: