Ni ovaj LM ceratec ni motor kote nisu aditivi za bolju kompresiju,nego aditivi koji puno (stvarno puno)smanjuju trenja u motoru pa je samim tim motor življi ,tiši i u konačnici troši nešto manje goriva.
Na svakom autu gdje sam ih sipao primjetio sam razliku.U Mareu 2,4jtd sam svaku drugu promjenu ulja sipao neki od ova dva aditiva,a motor auta sa blizu 400 000km je savršen.Prodao sam ga jako dobrom frendu koji je prije vozio Pola 1.4 i u kojeg je svakih 2000km dosipavao 1l ulja,a auto je imao orig. 90000km, a u marei mu na svakih 10 000km fali 0.4-0.5l ulja.
Meni je prosjek potrošnje goriva za prošlu godinu na 2.4M-jet koja je čipirana(210ks),većinom gradske vožnje sa 100-tinjak kg konstantnog tereta u gepeku (radim dostavu po gradu) 7.6 litara,što mi se ne čini puno za taj motor i općenito način vožnje i korištenja tog auta.
Ulja mi popapa oko 1 litru na 10 000km,a auto ima 180 000km.
Uglavnom prije sipanja Ceratec-a auto mi je trošio oko pola litre više na 100km.
Potrošnju sa sigurnošću pratim jer već godinama vodim evidenciju ,svaki put kad sipam gorivo upišem kilometre i količinu koju sam usipao,tako da nema greške sa ciframa i količinama.