Da, kaže serviser da je doša do zida. Ja govorim da nek ne lupne glavom, nema potribe. On tipuje na ECU, a ovaj drugi kojeg zovem mi se na to nasmijao. E sad ti budi pametan.
Al, ajde, ajmo rezimirat sve skupa, kronološki, pa možda nekome pametnom nešto i padne na pamet:
1. Auto uredno ugašen prije cca 10-ak dana (5 km nakon dolijevanja goriva, ako ikome išta znači),
2. Pri slijedećem pokušaju paljenja, samo vrti "u prazno". Kod ključ se uredno gasi, blokada paljenja isto,
3. Pumpa baca benzin, svjećice mokre, uredno bacaju iskru,
4. Provjerom svih senzora (prema serviseru) pokazuju vrijednosti iz "manuala" (isto prema serviseru).
5. Auto spojen na kompjuter vraća uredno sve vrijednosti i javlja da je sve ok, da nema greške.
"Tekući" serviser tipuje na ECU, a "mogući slijedeći" kaže da nema šanse da je to, jer da se onda ne bi ni spojio na kompjuter, a pogotovo ne bi dao da je sve ok.
Taj "mogući slijedeći" kaže da treba provjerit jel ima spoj na usisnoj grani, a i mjerač protoka zraka.
Svašta su oni meni napričali, ali auto ne pali. Sad, ako ovde po forumu ne padne nekome nešto na pamet, nema nego da zovnem Dr. House-a.
Ispada da postoje dvije vrste servisera: oni koji uspiju popravit auto i oni koji ne uspiju.

Aj, sad kad sam vam izložio cijelu dizertaciju, jel ko ima ideju?