18-04-2026, 15:44:44

Autor Tema: Unos automobila iz EU  (Posjeta: 175468 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
Odg: Unos automobila iz EU
« Odgovori #1980 u: 26-09-2020, 17:54:22 »
Na 10 plus godina autu, radije gledam održavanje auta i stvarno stanje mehanike i da nema 50kila kita na sebi.

Ogrebane plastike i dijelove pohabane od normalne upotrebe (volan, sjedalo) se mogu naknadno složiti.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Marllow

Online dgas

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #1981 u: 26-09-2020, 18:17:35 »

Alfa Romeo Brera 2.0 JTDm.

Ovakva uredna Brera je u Njemačkoj otprilike od 8000-10000 eura plus uvoz... uzimati polovan auto preko nekog posrednika (koji ne odgovara za ništa osim dovoza auta) na osnovu slika i slično za te pare   :craz
Nije toliki problem sam uvesti auto osim malo vremena i volje.
« Zadnja izmjena: 26-09-2020, 18:19:27 od dgas »

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #1982 u: 26-09-2020, 18:22:21 »
Ovakva uredna Brera je u Njemačkoj otprilike od 8000-10000 eura plus uvoz... uzimati polovan auto preko nekog posrednika (koji ne odgovara za ništa osim dovoza auta) na osnovu slika i slično za te pare   :craz
Da, pogotovo sad kad se iz dana u dan mijenjaju odredbe vezano za Covid i ne znaš hoće li te uopće gdje pustiti da će pređeš granicu i ne znaš hoćeš li negdje morati u j.... izolaciju.

Online dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #1983 u: 26-09-2020, 18:31:50 »
Da, pogotovo sad kad se iz dana u dan mijenjaju odredbe vezano za Covid i ne znaš hoće li te uopće gdje pustiti da će pređeš granicu i ne znaš hoćeš li negdje morati u j.... izolaciju.

To je sad neka druga priča a osim toga cijelo ljeto se moglo ići bez nekih većih problema... svakako bolja opcija nego dati preko 10k eura za auto koji si vidio na slikama.

Offline Marllow

• Učim polako
    • Međimurje
« Odgovori #1984 u: 26-09-2020, 19:00:44 »

Znači bolje bi bilo da ja sam, koji otprilike znam gdje je turbo, otiđem po auto u zemlju u kojoj nikada nisam bio i ne pričam jezik, sa 10k eura u žepu, i onda ga dopeljam do hrvatske preko 4 države i duplo više granica za vrijeme globalne epidemije--i onda se zajebavam s hrvatskom administracijom--umjesto da to prepustom firmi koja se bavi kupnjom i dovozom auta već nekoliko desetljeća?

Offline Puh

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #1985 u: 26-09-2020, 19:20:01 »
A misliš da njih zanima di je turbo? Ukrcati će na kamion što god im trgovac uvali pod oglas koji si sam odabrao.
Ako će ga ti ga posrednik i pregledavati, to će te naravno puno koštati (ako uopće bude netko htio preuzeti tu odgovornost).
I što ako se desi scenarij da oni dođu gore, pregledaju i auto je uživo groblje? Račun za prijevoz ti i dalje ostaje, auta nemaš... i onda sve ispočetka s sljedećim oglasom?

Online dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #1986 u: 26-09-2020, 19:23:50 »
Znači bolje bi bilo da ja sam, koji otprilike znam gdje je turbo, otiđem po auto u zemlju u kojoj nikada nisam bio i ne pričam jezik, sa 10k eura u žepu, i onda ga dopeljam do hrvatske preko 4 države i duplo više granica za vrijeme globalne epidemije--i onda se zajebavam s hrvatskom administracijom--umjesto da to prepustom firmi koja se bavi kupnjom i dovozom auta već nekoliko desetljeća?

Pa onda plati "firmi" za auto koji si vidio na slikama i koja ti ne odgovara za ništa osim dovoza, ionako ti neće biti bitno u  kakvom je stanju kad "otprilike" znaš gdje je turbo, bitno da nema neku crticu izvana jel... Vjerojatno sam ja staromodan pa nemogu shvatiti da netko kupuje polovni auto za nemale pare na neviđeno. Ovo ti je bio samo dobronamjeran savjet a ako neznaš ništa o autu onda nađeš nekoga tko zna da ti pomogne.

Offline Marllow

• Učim polako
    • Međimurje
« Odgovori #1987 u: 26-09-2020, 19:37:23 »
A misliš da njih zanima di je turbo? Ukrcati će na kamion što god im trgovac uvali pod oglas koji si sam odabrao.
Ako će ga ti ga posrednik i pregledavati, to će te naravno puno koštati (ako uopće bude netko htio preuzeti tu odgovornost).
I što ako se desi scenarij da oni dođu gore, pregledaju i auto je uživo groblje? Račun za prijevoz ti i dalje ostaje, auta nemaš... i onda sve ispočetka s sljedećim oglasom?

Otkuda ti znaš što će oni hebeno napravit? Cijela paonta mog pitanja je bila da saznam što će napraviti od nekoga tko je to prošao a ne još jednog klipana koji pogađa.

Svaki jebeni put kad sam postavio pitanje na ovom forumu nisam dobio odgovor već se samo pojavila hrpa "experta" koji moraju podjeliti svoje mišljenje o banalnim glupostima bez i jedne trunke činjenica.

Internet ko internet ali jebeš ovo mjesto. Hvala nekolicini koji su pomogli s korisnim savjetima. Pozdrav.

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #1988 u: 26-09-2020, 19:50:42 »
Otkuda ti znaš što će oni hebeno napravit? Cijela paonta mog pitanja je bila da saznam što će napraviti od nekoga tko je to prošao a ne još jednog klipana koji pogađa.

Svaki jebeni put kad sam postavio pitanje na ovom forumu nisam dobio odgovor već se samo pojavila hrpa "experta" koji moraju podjeliti svoje mišljenje o banalnim glupostima bez i jedne trunke činjenica.

Internet ko internet ali jebeš ovo mjesto. Hvala nekolicini koji su pomogli s korisnim savjetima. Pozdrav.
Čovjek nije rekao ništa krivo, već kako stvari stoje.
To što si ti zamislio da to ide na drugi način, samo te čini bespotrebno nervoznim.
Uvezao sam 159 prije 4 godine, sada već pola godine pecam Giuliu.
I nema šanse da kupim auto u kojeg neću sjesti i provozati.
Nikakvi posrednici, jedino ako i ja idem gore.
« Zadnja izmjena: 26-09-2020, 19:56:52 od James »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: noiser

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #1989 u: 26-09-2020, 20:00:06 »
Otkuda ti znaš što će oni hebeno napravit?

Koliko god ti komplicirao, samo su dva scenarija kad platiš nekome da ode po auto. Ili ga ukrca, ili ga ne ukrca. Ti ostaješ bez love u svakom slučaju. To su ti činjenice.

Ako te zanima kako što ide korak po korak i koliko košta iz prve ruke, nazovi bilo koju od hrpi firmi koje to rade i saznaj. Nemaju te oni tu što posebno zajebat, poznaju ekipu na carini i stp-ima, papire riješavaju automatikom. A uslugu ionako fino naplate.

Problem u cijeloj priči nisu posrednici već jednostavno činjenica da kupuješ mačka u vreći. Oni za tvoj izbor neće odgovarati.
Da ti ja i kažem da sam kupio auto tim sistemom, na slijepo preko posrednika, da je sve prošlo super - to ti i dalje nije nikakva garancija.

Online dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #1990 u: 26-09-2020, 20:07:16 »

Dobio si par korisnih savjeta samo šteta što ih ne prepoznaješ već vjeruješ u neke "firme" koje nisu ništa drugo nego obični preprodavači koji kupuju auta na raznim licitacijama, lažiraju kilometražu, često su i lakši karamboli pa se prodaju pod super stanje i slično... jedino bitno takvim "firmama" je količina novca koju mogu zaraditi a ne to da tebi garantiraju za neki auto, uzet će ti pare za dovoz i nitko ti neće dati garanciju na ništa, slike su jedno a stvarnost drugo i iskreno neznam nikoga tko bi i pomislio kupovati polovan auto na ovakav način.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1991 u: 26-09-2020, 20:36:43 »
Pa za pravog ljubitelja i Alfu koju jako hoćeš, nije problem ni karantenu odraditi, pa makar mjesec dana trajala  :D

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #1992 u: 26-09-2020, 20:47:40 »
Pa za pravog ljubitelja i Alfu koju jako hoćeš, nije problem ni karantenu odraditi, pa makar mjesec dana trajala :D
Možda nije problem za nekog besposlenog jebivjetra, ozbiljni ljudi koji privređuju si to ne mogu priuštiti.
« Zadnja izmjena: 26-09-2020, 21:28:28 od James »

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #1993 u: 26-09-2020, 21:07:24 »
Cini mi se da je za kolegu Marllow jedina ispravna adresa Autocommerce d.d. Hrvatska

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #1994 u: 26-09-2020, 21:17:52 »
Cini mi se da je za kolegu Marllow jedina ispravna adresa Autocommerce d.d. Hrvatska

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #1995 u: 26-09-2020, 21:20:08 »
Ne mislim na mehaniku. Samo neki detalji na koje imam predispozicije nakon toliko pogledanih oglasa. Recimo slika pod kutom gdje se ne vidi gumb općenito znači da je imao neki privjesak ili dodatne ključeve pa je zgrebao površinu. Nema slike vozačeve stolice, što općenito znači podosta trošeno--na zadnjoj slici se vidi nategnuto lijevo krilo, mislim. Ali to su samo naslučivanja, možda je sve za pet. Trebao sam napisati "možda." Isprika.

To je dobro znati. Pogotovo kod auta s problematičnim podvozjem i vilicama. Hvala.

Alfa Romeo Brera 2.0 JTDm.

To su zaista sitnice, i na taj kompromis treba bit spreman kod kupnje polovnog. Bolje i to, nego truli zadnji most. Lako se te estetske đinđe rješe, pače gušt ih je pomalo dovodit u mint stanje  :crazy:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #1996 u: 26-09-2020, 21:23:00 »

Ja sam dovezao X auta za nekog jer se tražio neki model kojeg ili nema u HR ili je izbor koma. Za neke sam isao sa vlasnikom neke sam vozio na prikolici neke dovezao na probnim tablicama. Kao i kod svakog polovnog možeš spojiti dijagnostiku snimiti neke detalje i poslati potencijalnom vlasniku ako nije prisutan.

Nažalost mali broj ljudi kuži nekoliko stvari 1.da se o autu ne zna ništa dok ga ne vidis, u pravilu auti sa niskom cijenom imaju i problem ili više njih iz slika možeš teško izvući pouku jer ima raznih slučajeva
2.možeš o cijeni pregovarati ako prodavač hoće pregovarati, u pravilu sa auto kućama je to rijeđe nego sa privatnjacima gdje se može dobiti i super deal a može biti i cijena fix ko kuća
3. Garancija, daju autokuće garanciju ali u pravilu onda auto košta više
4. Troškovi, čitava ta zajebancija košta vremena i novaca, odi pogledaj nije dobar idi drugi, rijetko se događa da je auto blizu pa makar ti bio u velikom gradu natuku se troškovi taj čas a onda netko očekuje da to košta npr 2000kn, ja sam npr sebi tražio giuliettu dugo, išao pogledati X auta i potrošio sam dobrih 1000e i sad da sam taj auto uvozio za nekog da mu kažem da je 1300e trošak bi me poslao u pm
5. Breru sam gledao i sebi i taj auto uredan sa do 180tkm ispod 8 ne postoji ako je i bio u oglasu onda je ili lažan ili sa jebačkim problemom

Sretno u kupnji

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #1997 u: 27-09-2020, 07:43:07 »

Prvo, odlican post

Prijatelj je nedavno uvezao Breru, doduse tbi, iz Nizozemske preko TRCZ. Sam je nasao auto kod privatnog vlasnika, s njim sve dogovorio, a oni su odradili uvoz, homologaciju i ostalo. Jako je zadovoljan, sve je po principu kljuc (prometna) u ruke. Nisam pitao za cijenu, ali evo, oni sigurno mogu odraditi taj posao na dobar nacin.

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #1998 u: 27-09-2020, 09:04:10 »

Prvo, odlican post

Prijatelj je nedavno uvezao Breru, doduse tbi, iz Nizozemske preko TRCZ. Sam je nasao auto kod privatnog vlasnika, s njim sve dogovorio, a oni su odradili uvoz, homologaciju i ostalo. Jako je zadovoljan, sve je po principu kljuc (prometna) u ruke. Nisam pitao za cijenu, ali evo, oni sigurno mogu odraditi taj posao na dobar nacin.
Šta znači našao auto kod privatnog vlasnika i s njim sve dogovorio?
Jel išao vidjeti auto uživo?

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1999 u: 27-09-2020, 09:23:48 »
Naravno da nije. Kupio je auto na neviđeno.
I naravno da je auto fantastičan :lol
TRCZ zna znanje.

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #2000 u: 27-09-2020, 13:20:24 »
Ne, kupio je auto prema razgovoru s vlasnikom, servisnoj knjizici, slikama i ostalim podatcima.

Auto je od privatnog vlasnika koji je ujedno i prvi, fotkao mu je sto je htio, a ostalo je prema oglasu.  Samo je razlika sto je on sortirao po svojim kriterijima koji su bili kilometri i oprema  a ne “lowest price first” pa se cudio sto je zajeb

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #2001 u: 27-09-2020, 13:23:41 »
Svaka mu cast, ali bome tako na nevidjeno ja ne bi uzeo auto ni da je salonski primjerak star 6 mjeseci.

Jednostavno neke stvari ne mogu kupovat na nevidjeno. Sad kupujem obican trosjed + fotelju, pa sam unatoc svim webshopovima odlucio otici sve to vidjeti uzivo, i sreca da jesam jer fotka ne moze docarati sve.

Ali dobro, ako je vec ranije probao Breru i znao sta trazi, onda je znao i sto ga zanima. A s rabljenim je ionako uvijek rizik.

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #2002 u: 27-09-2020, 13:40:53 »
Da!!!! Eventualno daš nekome da ti riješi cili proces u HR, nakon šta dovedeš auto
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #2003 u: 27-09-2020, 13:45:32 »
Da!!!! Eventualno daš nekome da ti riješi cili proces u HR, nakon šta dovedeš auto
Pa najveći problem i je otići, dobro procijeniti, platiti i dovesti...papiri su tehničke naravi kad je auto pod prozorom  :hat:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #2004 u: 27-09-2020, 14:03:21 »
Svaka mu cast, ali bome tako na nevidjeno ja ne bi uzeo auto ni da je salonski primjerak star 6 mjeseci.

Jednostavno neke stvari ne mogu kupovat na nevidjeno. Sad kupujem obican trosjed + fotelju, pa sam unatoc svim webshopovima odlucio otici sve to vidjeti uzivo, i sreca da jesam jer fotka ne moze docarati sve.

Ali dobro, ako je vec ranije probao Breru i znao sta trazi, onda je znao i sto ga zanima. A s rabljenim je ionako uvijek rizik.
Ja sam kupio motor preko slika, znao sam šta sam htio nisam gledao toliko cijenu nego stanje km i to je to, problem je kada uz to sve pokušava kupiti najjeftiniji u oglasniku onda to ide teško

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #2005 u: 27-09-2020, 14:44:28 »

Da, al lakše reć nego učiniti. Većini ljudi tu iz Zadra im je nauka kupit polovni auto i u ZD, a potegnut van Zadra do susjednog grada im je znanstvena fantastika za nešto pogledat i eventualno uzet.

Nemojmo pretjerivat, i pravit znanost oko kupnje polovnog auta. Ako si prije toga sjeo u taj isti model u salonu/kod frenda, i odgovara ti, nema se tu šta probavat konkretni primjerak star 1-2g, pogotovo ako ti čovjek sve detaljno poslika i objasni sve šta te zanima. Ako i ima neku sitnicu, koga jebe, nije nov, rješit će se, u konačnici košta 50% cijene novog, ili čak manje.

Ako me šta nervira oko te tematike su ljudi koji kupuju ''nov'' polovni auto. Takav je jedino u salonu, sve ostalo su kompromisi, manji ili veći

« Zadnja izmjena: 27-09-2020, 14:45:58 od M.P. »

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #2006 u: 27-09-2020, 14:47:15 »
Da, al lakše reć nego učiniti. Većini ljudi tu iz Zadra im je nauka kupit polovni auto i u ZD, a potegnut van Zadra do susjednog grada im je znanstvena fantastika za nešto pogledat i eventualno uzet.

Nemojmo pretjerivat, i pravit znanost oko kupnje polovnog auta. Ako si prije toga sjeo u taj isti model u salonu/kod frenda, i odgovara ti, nema se tu šta probavat konkretni primjerak star 1-2g, pogotovo ako ti čovjek sve detaljno poslika i objasni sve šta te zanima. Ako i ima neku sitnicu, koga jebe, nije nov, rješit će se, u konačnici košta 50% cijene novog, ili čak manje.

Ako me šta nervira oko te tematike su ljudi koji kupuju ''nov'' polovni auto. Takav je jedino u salonu, sve ostalo su kompromisi, manji ili veći
1-2 godine star primjerak košta manje od 50% novog  :?

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #2007 u: 27-09-2020, 14:50:41 »
Jest jest, krivo napisano, sad i ja vidim. Pisao na brzinu... Uglavnom, poanta je u zadnjoj rečenici posta, auto je jeftiniji u odnosu na novi, nekad i dosta pa kao takvom se može i progledat kroz neke stvari

Offline Brkati Pionir

• Sa stažom
  • Spider 916
    • Zagreb
« Odgovori #2008 u: 27-09-2020, 14:57:42 »
Na žalost ono što uvozim je Alfa Romeo Brera 2.0 JTDm.
Rijedak primjerak na Balkanu. Ne znam ako uopće postoji jedna u HR?

Slovenci imaju jedan...

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=15674987&display=Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM 16V

...ali opet bar 2k eura preskupo, loše održano, te--ako se ne varam--ilegalno (maknuli DPF).
Mislim da se ovoj bio motor razletio... mogu provjeriti jel to ta ako si bas jako zainteresiran

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #2009 u: 27-09-2020, 18:42:31 »
Ljudi ne vole izlazit iz komforne zone. I tako se događaju zajebi
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"