14-06-2026, 15:22:06

Autor Tema: 147 - Dvije godine  (Posjeta: 34465 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dado

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
Odg: 147 - Dvije godine
« Odgovori #90 u: 16-06-2011, 10:48:16 »
Ja upravo mislim da je u interesu svakom alfisti da zna osnovne stvari oko svog auta....da nije, ovakvi forumi ne bi postojali, zar ne? Uostalom koja je poenta boravka na forumu koji ima stranice i stranice ispisane koje ulje u koji alfin motor, mislim tom nekom "i dont five a f00k" logikom sve je to ulje od ricinusovog do ekstra djevičanskog. Može da se ljuti ko god hoće ali istina stoji da alfa romeo nije auto za svakog....i to ne mislim u nekom elitističkom pogledu, čisto praktičnom. Ko to navrijeme shvati može da si uštedi dosta sekiracije i novaca....to je naprosto tako.

Tare zbilja pretjeruješ, čovjek redovito servisira auto kod Seba što je ok. Šta više možeš očekivati od njega?!
 - kad god je imao neki kvar odmah ga je riješavao i zbilja se po meni, ok brine za auto...
Pa 147 nije auto star 20g da svatko može šarafiti na njemu?!
 - ili ti misliš da bi svi mi to trebali?!
Niti svi imaju vremena surfati par sati dnevno da bi znali sve o svom autu, a i mislim da to nitko niti ne očekuje od vlasnika bilo kojeg auta a da nije oldtimer!

Meni je kvačilo otišlo na 45tkm i šta sam drugo mogao nego ga odvesti kod Seba na zamjenu!?  :?:
« Zadnja izmjena: 16-06-2011, 10:49:02 od dadoStr »
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #91 u: 16-06-2011, 10:53:12 »
Nemam ja ništa protiv momka i stvarno mu želim da riješi problem sa autom.....
Ova moja razmišljanja su više teoretske prirode, razmišljanje primjenjivo na svakog, na mene prvog  :mah:
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

denis147

• Gost
« Odgovori #92 u: 16-06-2011, 11:05:29 »
Ova moja razmišljanja su više teoretske prirode, razmišljanje primjenjivo na svakog, na mene prvog  :mah:

...
« Zadnja izmjena: 01-06-2016, 00:52:20 od denis147 »

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #93 u: 16-06-2011, 11:21:19 »

po ovome sto sam procito tvoje je razmisljanje da covjek nije normalan zato sto po..zdi ponakad na auto s kojim ima malo malo zezancije...
i neznam ocekujes da svi znaju o autima sve barem 50% kao voze alfu pa moraju znat.. nitko nemora znat ni 10% jer da moras znat onda bi svi bili auto-mehanicari i auto-elektricari
i nitko nekupuje auto da bude pod njim pola dana, a pola dana se vozi ili da se mora molit da negdje ostane na cesti ..

:Horse: :mehanic

cdanijel

• Gost
« Odgovori #94 u: 16-06-2011, 19:25:43 »
Gotova je. I apgrejdana. Q2. :)
Fock Yeah!

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #95 u: 16-06-2011, 19:27:32 »
Fock Yeah!

...ja ću poludit :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :ok:
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #96 u: 16-06-2011, 19:36:17 »
Fock Yeah!

Eto vam sad,   :batin     tko je pravi Alfista.

cdanijel

• Gost
« Odgovori #97 u: 16-06-2011, 19:38:16 »
Eto vam sad,   :batin     tko je pravi Alfista.

A gle, kad sam već bio u servisu. Da ne hodam dva puta ako ne treba. Ionako nekima smeta što sam JA po servisu. :) :) :)
FOCK YEAH! :)

cdanijel

• Gost
« Odgovori #98 u: 16-06-2011, 19:59:07 »
po ovome sto sam procito tvoje je razmisljanje da covjek nije normalan zato sto po..zdi ponakad na auto s kojim ima malo malo zezancije...

Moram samo jednu stvar napisati; ja radi toga ne poludim niti malo. Fučka mi se. Auto je stao. Ako se može razletiti space shuttle onda može i alfa stati.
Jučer mi je najveći problem bio da sam stao na obilaznici, a sunce je pičilo. Nisam imao sendviče i vodu. :)
E sad, hoće li netko pobrisati ovo ili ne, ali svejedno moram i ovo napisati; kasko plaćam kod Allianza, u sklopu toga je asistencija na cesti. Šlep služba me pokupila doslovno za 25 minuta. Nazvao sam k Bertolu iz kamiona, objasnio što je i primili su me odmah; auto je ostavljen tamo jučer nešto iza podneva, podignut je danas oko 15:30. Ako netko ima prigovor na takvu post sales podršku - neka se ubije. Tako se rade stvari. Spike oko toga da serviseri jedva čekaju da dođemo da nas "opelješe" su budalaštine. Ljudi znaju što rade i naplaćuju svoj posao. Tako i treba.

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #99 u: 16-06-2011, 20:03:09 »
Fock Yeah!

:care :care

Tvoja Alfa možda voli biti u servisu?!  :volim
 - kako i ne bi, kad joj nešta ode - bude popravljena i još dobije poklon...  :love:
« Zadnja izmjena: 16-06-2011, 20:08:28 od dadoStr »
GTV V6 TB '96

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #100 u: 16-06-2011, 20:08:11 »
Moram samo jednu stvar napisati; ja radi toga ne poludim niti malo. Fučka mi se. Auto je stao. Ako se može razletiti space shuttle onda može i alfa stati.
Jučer mi je najveći problem bio da sam stao na obilaznici, a sunce je pičilo. Nisam imao sendviče i vodu. :)
E sad, hoće li netko pobrisati ovo ili ne, ali svejedno moram i ovo napisati; kasko plaćam kod Allianza, u sklopu toga je asistencija na cesti. Šlep služba me pokupila doslovno za 25 minuta. Nazvao sam k Bertolu iz kamiona, objasnio što je i primili su me odmah; auto je ostavljen tamo jučer nešto iza podneva, podignut je danas oko 15:30. Ako netko ima prigovor na takvu post sales podršku - neka se ubije. Tako se rade stvari. Spike oko toga da serviseri jedva čekaju da dođemo da nas "opelješe" su budalaštine. Ljudi znaju što rade i naplaćuju svoj posao. Tako i treba.

Čuj, treba razlikovati "servisere" i Seba!

Ja bio u utorak kod njega na redovnom, i način na koji je posao obavljen i sve što sam doživio tamo samo im se mogu  :care! Dogovorili vrijeme, malo pričekao, preuzeo prvi majstor - ljubazan, komunikativan - nije tipično gunđalo koje si misli "šta me hebeš sa glupim pitanjima!?". Uglavnom, on odradio svoj posao, još i pregledao kompletan donji postroj auta, kočnice...preuzima drugi - bla, bla...to i to...tako i tako...uglavnom sve pet! I nakon svega Seb sjeda u auto - napravi đir da vidi jel sve ok i ima li kakvih problema sa autom. To nikad niti u jednom servisu nisam doživio!
GTV V6 TB '96

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #101 u: 16-06-2011, 20:14:46 »

Ja bio u utorak kod njega na redovnom, i način na koji je posao obavljen i sve što sam doživio tamo samo im se mogu  :care! Dogovorili vrijeme, malo pričekao, preuzeo prvi majstor - ljubazan, komunikativan - nije tipično gunđalo koje si misli "šta me hebeš sa glupim pitanjima!?". Uglavnom, on odradio svoj posao, još i pregledao kompletan donji postroj auta, kočnice...preuzima drugi - bla, bla...to i to...tako i tako...uglavnom sve pet! I nakon svega Seb sjeda u auto - napravi đir da vidi jel sve ok i ima li kakvih problema sa autom. To nikad niti u jednom servisu nisam doživio!

Ja bi ipak dodao postoji još jedan ništa lošiji servis.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

cdanijel

• Gost
« Odgovori #102 u: 16-06-2011, 20:26:25 »

Sad smo počeli reklamirati, ali vot d hel. I moja su ikustva takva. Objasni se na servisu što je, kako je i zašto je; ponudi se nekoliko različitih rješenja za problem i to je to. Sam izabereš što ti odgovara. Koliko znam, Sebastijan sjeda u manje/više svaki auto na servisu i radi preporuke; u par navrata je bilo preporuka "ne treba odmah, ali daj na idućem servisu..."; naravno, takav stav prema korisnicima (koji smo mi sami) samo potvrđuje pretpostavku da ljudi znaju što rade. Neka samo tako i nastave.

cdanijel

• Gost
« Odgovori #103 u: 16-06-2011, 20:28:02 »
:care :care

Tvoja Alfa možda voli biti u servisu?!  :volim
 - kako i ne bi, kad joj nešta ode - bude popravljena i još dobije poklon...  :love:

E, to je pi*darija. I ja se osjećam dobro u tom servisu. :) :)
Ima pive u frižideru, kave na automatu, a ekipa koja radi je normalna. :)
Alfa neka si misli što hoće. Ja sam joj gazda (kad ona meni nije gazdarica).

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #104 u: 16-06-2011, 20:31:40 »
E, to je pi*darija. I ja se osjećam dobro u tom servisu. :) :)
Ima pive u frižideru, kave na automatu, a ekipa koja radi je normalna. :)
Alfa neka si misli što hoće. Ja sam joj gazda (kad ona meni nije gazdarica).

...to ti misliš...  :song: :song: :song:
« Zadnja izmjena: 16-06-2011, 20:32:47 od dadoStr »
GTV V6 TB '96

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #105 u: 16-06-2011, 21:16:26 »
Fock Yeah!

a zar ne misliš da bi to bolje stajalo na tvom novom yarisu?  :craz
:cigara: :cigara:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #106 u: 16-06-2011, 21:23:40 »
Nazvao sam k Bertolu iz kamiona, objasnio što je i primili su me odmah; auto je ostavljen tamo jučer nešto iza podneva, podignut je danas oko 15:30.

...imaš sreće što moja alfa nije bila tamo, nebi ti još sutra bila gotova  :craz...ja kad dođem sa svojim problemima, u Bertolu vrijeme stane, apokalipsa, sjebavaju se svi rokovi... :funny:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline aaarrr

• Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • 159 V6 Q4, 155 TS, Giulietta Q2, MiTo Imola
    • Sisak
« Odgovori #107 u: 16-06-2011, 21:42:22 »
Te su Maranellice potpuno sranje i potpuno te razumijem!

Ja sam se svoje riješio nakon 15 mjeseci ( bila je 1.6 ).
Nema plastike koja je bila dobro složena, koja je i bila složena - kao - bila je puknuta.
Kvačilo je vrisnulo nakon cca 8k km, kompresor klime je proizvodio čudne zvukove, prednji diskovi su počeli tresti na oko 10k km, nisam je ni registrirao, već je treperio brojač kilometraže, curila je voda kroz brtvu poklopca prtljažnika...
Kupljena je u AC, "nova", 0 km, već su je polirali, bila je prepuna holograma.

Siguran sam da kad u Alfinoj tvornici rade test kvalitete, svaka koja ne prođe ide na "istočno" tržište, a tu smi i mi!

155 koja je stara 17 g radi bez greške, nikad nikakvih problema - bila je za Belgijsko tržište.
159 radi bez greške, sve je složeno perverzno idealno - bila je za Njemačko tržište.

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #108 u: 16-06-2011, 21:55:37 »

...back on topic: potpisujem svaku riječ...meni je žao što isto to nisam napravio sa ženinom i mjenjao za nešto stariju jtd...

...natezač zupčastog prenategnut na 20.000km, proškripao ovjes već na 50.000, sitnice tipa suncobran, zadnji brisač, prednji znak, zguljene komande klime, ručke - fušeraj, sad su i sajle mjenjača u ku*cu (1800kn)...sada ima 80.000km u 2.5 godine i 70% odvoženih km je autoput Zagreb-Karlovac...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

denis147

• Gost
« Odgovori #109 u: 16-06-2011, 22:10:34 »

Nema plastike koja je bila dobro složena, koja je i bila složena - kao - bila je puknuta.
Kvačilo je vrisnulo nakon cca 8k km, kompresor klime je proizvodio čudne zvukove, prednji diskovi su počeli tresti na oko 10k km, nisam je ni registrirao, već je treperio brojač kilometraže, curila je voda kroz brtvu poklopca prtljažnika...
Kupljena je u AC, "nova", 0 km, već su je polirali, bila je prepuna holograma.

Siguran sam da kad u Alfinoj tvornici rade test kvalitete, svaka koja ne prođe ide na "istočno" tržište, a tu smi i mi!

155 koja je stara 17 g radi bez greške, nikad nikakvih problema - bila je za Belgijsko tržište.
159 radi bez greške, sve je složeno perverzno idealno - bila je za Njemačko tržište.

:kosa: ja iman passione iz 2007 i sve je utegnuto 62 000km je prišla do sad, koje je godište bila tvoja maranello?

Offline aaarrr

• Starosjedioc
    • Sisak
« Odgovori #110 u: 16-06-2011, 22:52:13 »
...back on topic: potpisujem svaku riječ...meni je žao što isto to nisam napravio sa ženinom i mjenjao za nešto stariju jtd...

...natezač zupčastog prenategnut na 20.000km, proškripao ovjes već na 50.000, sitnice tipa suncobran, zadnji brisač, prednji znak, zguljene komande klime, ručke - fušeraj, sad su i sajle mjenjača u ku*cu (1800kn)...sada ima 80.000km u 2.5 godine i 70% odvoženih km je autoput Zagreb-Karlovac...

Sad će opet netko reći da su sve to samo sitnice, ali nisu.
Stvarno sam zaljubljen u svoje Alfe, to je nerealna ljubav i sitnice im mogu tolerirati.
No, različiti ljudi imaju različite pojmove o sitnicama...
To s čim je moja Maranellica došla "ispod čekića", ili ovo što ti navodiš nakon 80k km RAVNOG autoputa, to mi je jednako kvaliteti Yuga iz 1988. g.
Baš moram naći negdje svoj post iz 2008. g. gdje sam nabrojao većinu nedostataka s kojima je došla 147 - zaboravio sam neke u međuvremenu.
I opet, kad je se sjetim - crna, dvodojne SS felge, -3 cm opruge - ma bila mi je predivna!

Offline aaarrr

• Starosjedioc
    • Sisak
« Odgovori #111 u: 16-06-2011, 23:03:52 »

:kosa: ja iman passione iz 2007 i sve je utegnuto 62 000km je prišla do sad, koje je godište bila tvoja maranello?

Koliko vidim prema fotografijama i tvoja je Maranello.
Passione je imala drugačiji gril ( nije imao kromirani obrub ), nije imala kromirane lajsne između maglenki koje nema, imala je drugačije metlice brisača.

No, svejedno, Passione ili Maranelllo, to su našem generalnom zastupniku bili nazivi za Alfe koje nisu prošle test kvalitete, koje su slagali ljutiti i isfrustrirani radnici koji su baš TAJ dan saznali da ih žena vara s rođenim bratom...
Alfe koje su imale onaj mali displejčić, nisu imale maglenke, a o nekoj naprednijoj tehnologiji aktivne zaštite tipa VDC da i ne govorimo...

Moja je prema ePERu bila proizvedena krajem 2007.
A ti si jedan od rijetkih koji je imao sreću.

Btw, mislim da smo mi jedino tržište u Europi gdje su se isporučivale 159 bez VDC/ASR sustava!

Offline aaarrr

• Starosjedioc
    • Sisak
« Odgovori #112 u: 16-06-2011, 23:08:17 »
Uzmite bilo koju 156 i stavite je pored bilo koje 147 i primite se za kvaku vratiju, otvorite i zatvorite vrata i bit će vam jasno kako su ta dva auta potpuno različit svijet i nemaju veze jedan s drugim, čak ne djeluju niti da je proizvođač isti, 147 djeluje ko kineski proizvod pa onda krenuvši od tih sitnica koje život znače nešto posebno ne treba niti očekivati. Za mene je 147 auto s timingom kojem je pitanje dana kad će postati neisplativ za posjedovanje kud tek za vožnju...nažalost :sad: 145/6 je masu kvalitetniji i bolji auto od bilo koje 147 :da:

Imao sam u isto vrijeme 155 iz 1994. i novu 147 i imao sam jasan osjećaj da vozim auto niže klase.
Bez obzira što je 147 bila mlađa 13 godina, kvaliteta materijala, hrpetina loše plastike, zvuk zatvaranja vrata, zvuk motora, škripanje - bila je katastrofa!

Offline aaarrr

• Starosjedioc
    • Sisak
« Odgovori #113 u: 16-06-2011, 23:17:51 »
Našao sam post iz 2008.:

CITAT:
"A popis grešaka je dug, sramotan, reći će da sam pehist... :000:
Evo:
-unutarnja obloga prednjeg desnog kotača nije bila dobro postavljena
-vidjele su se žice iza trokuta suvozačkog retrovizora
-potrgane plastike uz stražnje sjedalo
-stršala je središnja ventilacija na instrumentnoj
-nije bila dobro složena oboga krova uz plastiku A-nosača
-oguljena boja zaštitne plastike suvozačkog pojasa
-poklopac suvozačkog zračnog jastuka strši s lijeve strane, nije dobro pričvršćen jednim pinom
-unutrašnji je retrovizor došao izguljen
-zaštitna folija kod konzervacije poklopca motora i krova im se očito zapekla na suncu, pa su je genijalci gulili s nekom kemijom, ostale su crte na laku (crnom)
-suvozačka vrata nisu bila uštelana, zapinjala se za štok
-nosač sajle ručne kočice je bio labav, pa je pucketala kad se ugrije auspuh
-nije bio dobro spojen konektor podizača prozora, pa je povremeno treperio brojač kilometara...
-nakon mjesec dana pregorjele su žaruljice pozicije...
-ostala im je ona krep zaštitna traka kod graničnika prednjih vrata, pa je talijan pošpricao po njoj; traku sam skinuo, ispod goli lim

Uglavnom  :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny:
da se ubiješ od smijeha!

Sve sam preslagivao sam, što sam mogao sam promijenio, ceh oko 2000 kn.
U ovlaštenom servisu su mi rekli da oni idu samo u glavu kad riješavaju problem, pa mi se još udaranja po glavi nije svidjelo..."

Anton

• Gost
« Odgovori #114 u: 16-06-2011, 23:20:16 »
Ma nema to veze sa godistem auta, moja je bila 2002 i s full opremom pa se raspadala po savovima...

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #115 u: 16-06-2011, 23:20:51 »
 :off Novu alfu kod nas nebih kupio da mi je daju  :ne2: sve sto ide na balkan je u ku.cu  :da: auto do 5 god starosti uzeti u italiji i miran si sigurno jos 5  :ok:
Varijator sekta

Offline GTA 147

• Starosjedioc
  • 147 JTDm16v
    • Highway Tuhelj
« Odgovori #116 u: 17-06-2011, 00:18:25 »
Uzmite bilo koju 156 i stavite je pored bilo koje 147 i primite se za kvaku vratiju, otvorite i zatvorite vrata i bit će vam jasno kako su ta dva auta potpuno različit svijet i nemaju veze jedan s drugim, čak ne djeluju niti da je proizvođač isti, 147 djeluje ko kineski proizvod pa onda krenuvši od tih sitnica koje život znače nešto posebno ne treba niti očekivati. Za mene je 147 auto s timingom kojem je pitanje dana kad će postati neisplativ za posjedovanje kud tek za vožnju...nažalost :sad: 145/6 je masu kvalitetniji i bolji auto od bilo koje 147 :da:
Probaj 147, a koja nije iz serije maranello, passione, emozione.. ('pištolji' sa 17icama)., pa tad sudi o kompletnoj gami 147ice..
Mogu se složiti da su 147ice namijenjene za hr tržište poprilično loše složene (čast zalutalim izuzecima) i ostavljaju osrednji dojam.. na kraju, između nove 147ice maranello i 2 godine stare distinctive sa 16v jtd-om za sličnu lovu odabrali potonju.. drugi svijet, doslovce.

Ako usporediš taku 147 dobrom 156icom, boljke se svode na ovjes koji ionako dijele, a i ostalo, motore i sl..
završna obrada je da pokucam, odlična, nikad ništa otpalo, niti kvrka, lupa, škripi.. milina.. Očito neki kvalitetan kineski proizvod.
Da se ne zavaravamo, 156 i 147; auto s guzicom i bez nje ostalo su nijanse bez značajne razlike.. obje sa svojim manama i vrlinama, ovisi što te više pogodi.

A što se tiče usporedbe sa 145/6, to je zaista neozbiljno, pa čak i od zadrtih pristaša i bivših vlasnika istih..
Takvim načinom razmišljanja je zapravo lako zaključiti kako su uno fire ili pak duja dizel masu kvalitetniji od 147ica, 156ica pa i skoro svih ostalih automobila..

Piše se, v Tuhlju!  :craz

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #117 u: 17-06-2011, 06:56:45 »

A i ti ga znaš lupit... :)
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #118 u: 17-06-2011, 07:45:58 »
da je 156 kvalitetnija od 147 to je  fula godine......
Kad ovo kažem mislim na prvi 147, koju recimo ja imam, godina 2001. Ko god zna išta o ta dva modela zna da dijele cca. 75% dijelova znači u mehaničkom dijelu copy+paste a što se tiče enterijera i plastika i korištenih materijala, mislim da je to tu negdje uz blagu prednost na strani 147 modela jer je noviji - ukoliko se poredi sa prvim 156ticama. Već na alfi 156 FL enterijer  u odnosu na 147 je u pet deka......

BTW moja je prvobitno prodana u germaniji, ako to išta znači uopšte

« Zadnja izmjena: 17-06-2011, 07:52:40 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #119 u: 17-06-2011, 08:18:33 »
Fock Yeah!
I u čemu je bio kvar ???

Ne bi se složio.
147-ice (bar one prije zadnjeg redizajna) i GT-jke imaju zapravo dosta kvalitetna interijer (čak bi rekao kvalitetniji nego Giulietta).
A 145/146 opet imaju dosta lošije sklopljen interijer (čitaj puno više tvrde plastike, cvrčaka...)

Našao sam post iz 2008.:
CITAT:
"A popis grešaka je dug, sramotan, reći će da sam pehist... :000:
Evo:
-unutarnja obloga prednjeg desnog kotača nije bila dobro postavljena
-vidjele su se žice iza trokuta suvozačkog retrovizora
-potrgane plastike uz stražnje sjedalo
-stršala je središnja ventilacija na instrumentnoj
-nije bila dobro složena oboga krova uz plastiku A-nosača
-oguljena boja zaštitne plastike suvozačkog pojasa
-poklopac suvozačkog zračnog jastuka strši s lijeve strane, nije dobro pričvršćen jednim pinom
-unutrašnji je retrovizor došao izguljen
-zaštitna folija kod konzervacije poklopca motora i krova im se očito zapekla na suncu, pa su je genijalci gulili s nekom kemijom, ostale su crte na laku (crnom)
-suvozačka vrata nisu bila uštelana, zapinjala se za štok
-nosač sajle ručne kočice je bio labav, pa je pucketala kad se ugrije auspuh
-nije bio dobro spojen konektor podizača prozora, pa je povremeno treperio brojač kilometara...
-nakon mjesec dana pregorjele su žaruljice pozicije...
-ostala im je ona krep zaštitna traka kod graničnika prednjih vrata, pa je talijan pošpricao po njoj; traku sam skinuo, ispod goli lim

Uglavnom  :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny:
da se ubiješ od smijeha!

Sve sam preslagivao sam, što sam mogao sam promijenio, ceh oko 2000 kn.
U ovlaštenom servisu su mi rekli da oni idu samo u glavu kad riješavaju problem, pa mi se još udaranja po glavi nije svidjelo..."
Zbilja nevjerovatno.
Nitko zapravo nezna odakle su stigle te serije 147 Emozione/Passione/Maranello, sve su dugo stajale na lageru u AC (SLO i ZG), i zbilja nevjerovatno zvuči da ih nisu na vrijeme dekonzervirali, i da su tako loše sklopljene :)