12-06-2026, 06:12:52

Autor Tema: 147 - Dvije godine  (Posjeta: 34404 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mislav

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
Odg: 147 - Dvije godine
« Odgovori #240 u: 09-03-2012, 14:44:24 »
ovo se i meni dogodilo. I otvara se i dalje najnormalnije i sa tom puknutom kvakom, samo nesmiješ čupat ko brđan...  A sad ti meni reci koji auto i dalje normalno otključava i zaključava sa potrganom kvakom?

Ja fakat ne znam kaj ti radiš tom autu...  Trebao bi kupit golfa pa da shvatiš koliko ti je ovo dobar auto  :da:

I kao što je Anton rekao, bit će da ona razmišlja, i osjeća da ju stalno ispod oka gledaš pa ti pakosti  :)

mislim da ništa osobito ne radi, jednostavno je kupio krivi model. Ja sam prije 4 i po godine kupio 147icu na akciji u AC-u s opremom Pasione ili tako nešto - uglavnom auto je 0 po kvaliteti - na njemu se sve raspada i izgleda kao drugi auti sa 20 godina. Na sreću riješio sam ga se, dao sestri pa ga više ne gledam.. Uglavnom, što sam htio reći je da mislim da neki akcijski modeli (kao što je bio moj) su modeli na kojima je jako puno šparano prilikom izrade.

Offline ST-alfija

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • junior,alfetta,147,crosswagon,ducati.
    • Split
« Odgovori #241 u: 12-03-2012, 10:36:15 »
 :ok:-to je interesantna teorija,znam ljude koji su upravo kupovali nove alfe na akcijama i ni jedan se nije usrečija ,takve "igre"će i dovest fiat na rub bankrota  :da:
ALFA je ALFA i omega svega cega.

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #242 u: 12-03-2012, 17:29:57 »
Definitivno netreba uopce kupovat aute nove u hr jer kod nas dolazi najveci krš  :wal: ja sam uvezao iz italije 7.g. staru 156-icu i evo 5.g. se vozim bez ikakvih kvarova,a isto tako je i sogor prosao sa 147 4.g. staroj uvoz iz italije bez ijednog kvara
Varijator sekta

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
147 - Dvije godine
« Odgovori #243 u: 12-03-2012, 18:32:28 »
meni je već nekoliko puta puknula na 147

Ma dajte ljudi, obijate kvake pa je krivac Alfa ... :-)))
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

cdanijel

• Gost
« Odgovori #244 u: 29-03-2012, 19:16:39 »
Pri zadnjem pranju je kroz rubove prednjeg stakla tekla voda u kabinu.
Pozdravljam sve, lizing ističe, mislim da sam gotov s tim smećem od auta.
U brojkama bi to bio da sam je vozio koliko i sve ostale, radio cca 40K svake godine, potrošnja okej. Troškovi servisa ekstremni jer se malo malo nešto pokvari na tom poluproizvodu. Kad trebam na put dulji od 100km uzimam drugi auto u firmi jer ne mogu biti siguran da će me ovo smeće dovesti gdje treba. Mijenjao sam od kvake, preko cd playera, pa preko tapecirunga krova do poklopca motora manje više sve. Ide nenormalno, drži nenormalno, ali je jednostavno nepouzdano smeće.

pozdrav svima

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #245 u: 29-03-2012, 19:41:24 »
Pri zadnjem pranju je kroz rubove prednjeg stakla tekla voda u kabinu.
Pozdravljam sve, lizing ističe, mislim da sam gotov s tim smećem od auta.
U brojkama bi to bio da sam je vozio koliko i sve ostale, radio cca 40K svake godine, potrošnja okej. Troškovi servisa ekstremni jer se malo malo nešto pokvari na tom poluproizvodu. Kad trebam na put dulji od 100km uzimam drugi auto u firmi jer ne mogu biti siguran da će me ovo smeće dovesti gdje treba. Mijenjao sam od kvake, preko cd playera, pa preko tapecirunga krova do poklopca motora manje više sve. Ide nenormalno, drži nenormalno, ali je jednostavno nepouzdano smeće.

pozdrav svima

baš smeće i nije, ali sam gotovo siguran da nebuš više kupio alfu
Spider 115

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #246 u: 29-03-2012, 19:46:46 »

Pa jesi procitao cijelu temu? nije bilo puta a da ga nije ostavila na cesti..

Pa bome da meni moja priusti uz redovno odrzavanje ovoliko s**nja ne da bi ju nazvo smecem vec bi ju zapalio, tako da svaka cast covjeku sto je i ovoliko izdrzao trpit tolike gluposti auta.. budimo realni!
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

denis147

• Gost
« Odgovori #247 u: 29-03-2012, 19:48:06 »
 :hehe: :hehe:,,,,,,,,,jednostavno nemaš sriće  :)

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #248 u: 29-03-2012, 20:01:54 »
možda je pri transportu opala sa šlepe i nekak su ju sklepali
 :)
Spider 115

cdanijel

• Gost
« Odgovori #249 u: 29-03-2012, 21:35:50 »

Nego je što? Govno? Smetje? Poluproizvod? Sranje? Užas?
Uzmi si ti takav auto, stavi si obitelj unutra i pravac na more. Uspio sam ostati čak i na faking drugoj benziskoj nakon Lučkog (Tifon, čini mi se). Auto je nepouzdan, prekrasan i brz. S obzrirom da mi je bitno da bude pouzdan onda nemam što reći.
Prije nekoliko dana morao sam ići iz ZGBa u VŽ. Nisam bio siguran da ću doći gdje treba. Ne zbog toga jer auto mrzim nego iz prokletog iskustva s tim Agnellievim poluproizvodom.

Sad, kako se relativno inteznivno bavim i hifijem mogu reći da su im i hifi uređaji takvi. Od dva monobloka jedan je krepao jedamput, drugi dva puta, predpojačalo je bilo na servisu dva puta i tako. Srećom su plejer i zvučnici skandinavski pa oni rade kako treba.

Auto je loše napravljeno sranje. Točka. Ako ga netko želi kupiti može. Dat ću mu ga po cijeni koja ja u oglasniku normalna za taj auto. Auto je praktički nov. Izmjenjeno je sve što se na autu može zamijeniti (uključujući i proklete kvake, brizgaljke vode po vjetrobranu, senzore parkinga, vilice itd.).

Nek ide u kua.

Offline plavi156

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #250 u: 29-03-2012, 21:43:57 »
ja sam sa svojom alfom išao na more, na relacije od 500+ km, i začudo nikad ništa...

imaš averziju prema autu i auto ti to vraća, loše vibre privlače loše stvari :da:

ne sjećam se da sam ikad zavirio u ovu temu a da si ti napisao nešto dobro o tom autu...a baš me zanima kakve ćeš sreće bit sa idućim autom :mah:
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

cdanijel

• Gost
« Odgovori #251 u: 29-03-2012, 22:19:53 »
ja sam sa svojom alfom išao na more, na relacije od 500+ km, i začudo nikad ništa...

imaš averziju prema autu i auto ti to vraća, loše vibre privlače loše stvari :da:

ne sjećam se da sam ikad zavirio u ovu temu a da si ti napisao nešto dobro o tom autu...a baš me zanima kakve ćeš sreće bit sa idućim autom :mah:

Ne znam što da ti odgovorim na ovo. Pretpostavljam da je getriba dva puta otkazala radi mojih loših vibracija, pretpostavljam da su svi ostali kvarovi posljedica mojih loših vibracija i da voda ulazi kroz rubove vjetrobrana radi mojih loših vibracija. Čini se da je i bregasta osovina na tom autu potrošni materijal.
Ako se ti imaš živaca s time jebati, samo daj. Ja nemam. Relacije od 500+ km su meni, igrom slučaja i prirodom posla - bezveze. Meni treba 15000 servisnog intervala i to je to, a ne da se brinem (tj. ne brinem se jer znam da više nije moguće). Auto je šrot. Smetje. Sranje. Drek. Govno.
Radi tog sranja od auta sam se našao u situaciji da kasnim na potpisivanje (meni važnog) ugovora jer je prokleta cijev od intercoolera pukla. Pukla je zato jer je usrani talijan (općim mu s majkom) napravio taj komad cijevi taman tako da udara u nekakav vijak koji nečemu (navodno) služi u doljnjem djelu motora. Auto nisam kupovao za svoje eure, već mi je službeni pa nemam razloga vrištati oko toga.
Kako bilo, slijedeći auto neće nikako biti proizveden niti blizu Italije. Njemačka je meni sasvim okej.
To što ti nisi vidio ništa pozitivnoga u ovoj temi je tvoj problem. Auto je sjajan za voziti, perfektan. Zavoji idu kao da si na tračnicama, fantastičan je osjećaj sjediti i gledati njegove bijele urice, ali kad ne možeš biti siguran da ćeš doći kamo treba - onda v rit.

btw, ako uspijem naći 159 s 2.4 jtdm motorom, to mi je novi auto, ko ga jebe. :)

cdanijel

• Gost
« Odgovori #252 u: 29-03-2012, 23:27:22 »

Imam znanca s istim iskustvom s jednim od najskupljih Renaulta, budala je kupio Vel Satisa novog 3.0 DCI, auto mu je krv pio na slamku, 4 motora promjenio, pokvario se preko 70 puta i bio na vučnoj. Prodao ga je, kupio novog Tourana i presretan je, 230tkm bez ijednog kvara ali kaže da ne vozi auto nego kramp odštancan na hitlerovoj štanci za konzerve i pada u napast kupit si opet Vel Satisa... Tko bi razumio i njega a bogami i tebe :clap:

Sve okej. Samo ja nisam tvoj znanac s Vel Satisom niti me njegov peh imalo tješi. Fučka mi se, iskreno. Neka mu auto pije krv na slamku, bocu, bidon ili što ja znam na već što može auto nekome piti krv. Ja pišem o svojem iskustvu s poluproizvodom kojega vozim skoro četiri godine. Što se tiče 230K bez kvara to sam odradio upravo u francuskim i njemačkim vozilima.
E, sad, zašto bih opet alfu, to je drugi par rukava. Kad stigne - šaljem sliku i info što je stiglo, ali već imam neki info što će biti... ;)

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #253 u: 30-03-2012, 00:43:04 »

btw, ako uspijem naći 159 s 2.4 jtdm motorom, to mi je novi auto, ko ga jebe. :)

Opet izazivaš sudbinu.  :hap:

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #254 u: 30-03-2012, 09:59:38 »

Imaš u AC-u u salonu jednu sa lagera, crvena 159 SW 2.4 JTDM Business, ganc nova ali proizvedena 2009.

Offline Cobo

• Pripravnik
  • **
  • ex. 145 TS, ex. 156 TS, now Picasso
    • Stavanger - Norveska
« Odgovori #255 u: 30-03-2012, 15:42:07 »

stvarno, ako ne mozes poci na malo duzi put, a da se ne pouzdas u auto ja bi ga u smece bacio

ja imam skroz suprotno iskustvo, sa svojim sam autom 2.5 godine radio svaki vikend +1000km (Italija - Rijeka - Italija) i ni najmanje naznake kvara. nisam cak ni bez benzina nijednom ostao   :hehe:

a uz to je obavio auto i put Rijeka - Barcelona i nazad = 3000km
jos i Rijeka - Budimpesta - nazad, Rijeka - Prag - nazad, nebrojeno puta do Primostena i nazad
nikad nista, nikad nije stao   :ok:

to je kad vozis cadjaru, vidis kako benzinac guta duga putovanja...nema cijevi od intercoolera isl.    :craz
Glupost je neunistiva

cdanijel

• Gost
« Odgovori #256 u: 10-04-2012, 20:52:19 »
Kroz vikend sam vozio zamjensku Škodu Octavio 1.9d (zadnja linija), danas sam uzeo Suzuki SX4 (benzinac, ne znam koliki) dok se Alfa ne osposobi za vožnju; podrobio sam donju zaštitu motornog prostora.
Škoda je mrtav auto, ali mu je potrošnja po otvorenoj cesti pri nekim normalnim brzinama ispod 5 litara. Suzuki ima prosjek preko 10. Ljepše je voziti Suzuki.
Za Alfu dolazi komplet GY Eagle F1 Asymmetric 2 guma koje idu gore kad se zamijeni plastika. :)
Novi auto još nije nađen.

d.

Anton

• Gost
« Odgovori #257 u: 10-04-2012, 20:56:51 »
ja neznam kako to tebi njezno saopciti da te ne povrijedim...ali ti volis to smece od auta  :craz

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #258 u: 10-04-2012, 21:02:38 »
Ima raznih strasti....neko voli i kokain, pa ne znači da mu je zdrav i dobar za život. Ako te stvarno auto zajebava toliko koliko pišeš auto ti je smeće na kvadrat i nema nikakvog niti subjetivnog niti objektivnog niti bilo kakvog objašnjenja ili rezona da opravda ljubav prema njemu.
Mene je lično lako navući na dosta stvari, ali kad presaberem ono što uložim u svoj hobi, kad saberem da živim i radim da bih nešto stalno popravljao..........ta ljubav staje.

Moj savjet, posveti se filateliji....fin je to hobi

:hap:

P.S.
Nemoj mi sad pisat kako "ona" u tebi pobuđuje posebne emocije i blah blah....kume ne možeš odvoziti relaciju zagreb-dugo selo u njoj, ne stignu se emocije niti roditi
« Zadnja izmjena: 10-04-2012, 21:05:01 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #259 u: 10-04-2012, 21:12:02 »

Imam znanca s istim iskustvom s jednim od najskupljih Renaulta, budala je kupio Vel Satisa novog 3.0 DCI, auto mu je krv pio na slamku, 4 motora promjenio, pokvario se preko 70 puta i bio na vučnoj. Prodao ga je, kupio novog Tourana i presretan je, 230tkm bez ijednog kvara ali kaže da ne vozi auto nego kramp odštancan na hitlerovoj štanci za konzerve i pada u napast kupit si opet Vel Satisa... Tko bi razumio i njega a bogami i tebe :clap:

Pa što Vel Satis.... što ga toliko privlači kod tog auta?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

cdanijel

• Gost
« Odgovori #260 u: 17-04-2012, 16:48:00 »
Čisto da ne zaboravim; prije par tjedana bio sam na pranju na OMVovoj pumpi na Holjevčevoj u Zgbu. Prije ulaska u automatski dio praone oni ga prskaju miniwashom. U gornjem lijevom uglu vjetrobranskog stakla je prskala voda u kabinu...
 :o000:

cdanijel

• Gost
« Odgovori #261 u: 21-04-2012, 11:46:42 »
Bek in biznis. Imam KA rege sada, nove gume su predobre (prijašnja Potenza RE050A nije držala kao ovo čudo). Vidjet ćemo do kada... ;) kuckuc...

d.

Offline Sizif

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Accord coupe V6
    • Osijek
    • Sizifova 166 2.5 V6 24V
« Odgovori #262 u: 21-04-2012, 13:32:25 »
Bek in biznis. Imam KA rege sada, nove gume su predobre (prijašnja Potenza RE050A nije držala kao ovo čudo). Vidjet ćemo do kada... ;) kuckuc...

d.
I ajmo dalje  :love: :wz
Svaki Alfista je Sizif...

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #263 u: 08-11-2012, 21:46:36 »
i?... kako ide?  :craz
:cigara: :cigara:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #264 u: 08-11-2012, 23:55:33 »

To ti otvaras pandorinu kutiju??  :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #265 u: 09-11-2012, 08:31:31 »
ne nego mi je nevjerovatno da se toliko stvari može sje... na tom autu, hoću čut kaj je još otišlo u k...  :craz
:cigara: :cigara:

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #266 u: 09-11-2012, 14:51:14 »
ako se ne varam kolega je prodao taj auto :?:
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

cdanijel

• Gost
« Odgovori #267 u: 12-11-2012, 11:28:57 »

Završili smo ona i ja prije par dana.
Ne znam jesam li napisao, otpalo je sjenilo za sunce s vozačke strane. Nisam niti trepnuo.
Alfa je umirovljena. Kupio sam drugi auto. Nije Alfa, s obzirom da se u x godina nisu potrudili napraviti limuzinu; MiTo i Giulietta ne zadovoljavaju trenutačne kriterije.
Gledajući unazad 4 i pol godine; bilo je nešto svinjarija s njom, 3-4 puta me ostavila na cesti, ali veliku većinu vremena smo se odlično zabavljali.
Preporuka svima koji imaju živaca za njezine hirove... :)

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #268 u: 12-11-2012, 12:35:15 »
Unatoč svemu pozitiva.  :craz   +

cdanijel

• Gost
« Odgovori #269 u: 12-11-2012, 18:45:17 »
Unatoč svemu pozitiva.  :craz   +

Apsolutno. Kad bi AR radio limuzinu trenutno bih je kupio. Giulietta mi nije dovoljno prostrana i sve vezano uz to. Nešto ranga 159 ili još bolje 166 bi mi odgovaralo (u karavanskoj verziji) kad bi se moglo (novo) kupiti.
S trenutačnim modelima nisam baš siguran. Štoviše, vidim da se Lancia gasi pa ne vidim razloga da ne bude tako s AR.