24-04-2026, 23:48:00

Autor Tema: Projektorske leće  (Posjeta: 65809 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ST-alfija

• Koordinator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • junior,alfetta,147,crosswagon,ducati.
    • Split
Odg: Projektorske leće
« Odgovori #330 u: 10-11-2012, 07:41:31 »
 :ok:  :clap2:  :thanks-znači farovi su u tom slučaju zatamnjeni  :da:,a perači su integrirani u branik (kao u GT-jke)  :love3:
« Zadnja izmjena: 10-11-2012, 07:43:21 od ST-alfija »
ALFA je ALFA i omega svega cega.

Offline klaudijo

• Trade Count: (+10)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 WTCC by Klaudijo
    • Ilirska Bistrica, Slovenija
« Odgovori #331 u: 10-11-2012, 08:13:16 »
peraći da...   ali meni ovo ne izgleda kao tvornički ugrađene leće   :ne2:

Offline Robertino

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #332 u: 10-11-2012, 09:55:14 »
fl tvornicki nema lece,znaci ima xenon bez leca

Offline luka05

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #333 u: 10-11-2012, 09:59:51 »
Meni ovo isto neizgleda tvornicki, i koliko ja znam fl nema lece, uzas, sta si mogao uzet xenon uz nadoplatu od 7000kn bez lece  :kosa: A ovi peraci ovo prvi put vidim...

Offline mali

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #334 u: 10-11-2012, 11:57:04 »
neznam da li je u originalu postojalo ili ne našao sam sliku na netu
uživam u vožnji

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • *
  • Alfa Romeo Giulia 2.0/Spider 2.0 TS/Giulietta 1.6
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #335 u: 12-12-2012, 11:50:15 »
Na ovoj bijeloj 147 FL, naknadno je ugrađena Morimoto leća, a perači su fake. Tvornička FL-ka je dolazila sa xenonom bez leće, a takvi primjerci su rijetki. :mah:
Glavni cigo u mahali? ALFA ROMEO

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Starosjedioc
  • *
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #336 u: 12-12-2012, 11:54:58 »
Što se tiče magljenja farova, ja sam na prvoj 147-ci ugrađivao kod gospodina Šaca u Rijeci, koji me oderao sa 2500 kn, i sa ugradnjom i lećama, i naravno prva kiša, kao što je kolega rekao, akvarij. Nakon toga sam bio još 5 puta na predihtavanju, i nikada nisu bili ko prije. Na FL sam ugradio Morimoto, kod Jensa u Zagrebu, za duplo manju cifru, leće rade perfektno, skoro nakon godinu dana, nijedna žarulja nije pregorila, farovi ne magle, iz razloga što on far reže ispred, pa vari plastiku, jer nikada ne može biti dobro predihtan.

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #337 u: 12-12-2012, 13:08:07 »
meni isto poceo maglit jedan far nakon pola godine dobro je i izdrzalo sobzirom da sam sam ugradio lece   :craz
147 fl 100% nema tvornicki ugradene lece.

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Starosjedioc
  • *
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #338 u: 12-12-2012, 13:20:16 »
meni isto poceo maglit jedan far nakon pola godine dobro je i izdrzalo sobzirom da sam sam ugradio lece   :craz
147 fl 100% nema tvornicki ugradene lece.

Nije loše onda... :) Kažem, ne može far biti ponovno ko tvornički, možda je nekima uspjelo, ili su toliko vješti, ali u globalu uvijek će negdje puštati, a ovako on izreže plastiku ispred dihtunga, stavi leću, zavari lijepo, a var se i ne vidi tako da perfektno izgleda...

Offline nixa

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • 156 1.9 JTD
    • Nasice/Osijek/Zagreb
    • Nema zime za pingvine
« Odgovori #339 u: 12-12-2012, 13:21:14 »
Nego, ekipa. Jel se prolazi tehnicki s tim na kraju ili ne? :)

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Starosjedioc
  • *
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #340 u: 12-12-2012, 13:25:33 »

Moje je sve lijepo sakriveno, mogu i sliku staviti. Ali ako će baš tražiti balaste, naći će ih. U 9. mjesecu sam bio na tehničkom, nitko me ništa nije pitao...
« Zadnja izmjena: 12-12-2012, 13:26:16 od Guerrini »

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #341 u: 12-12-2012, 13:33:45 »
Nije loše onda... :) Kažem, ne može far biti ponovno ko tvornički, možda je nekima uspjelo, ili su toliko vješti, ali u globalu uvijek će negdje puštati, a ovako on izreže plastiku ispred dihtunga, stavi leću, zavari lijepo, a var se i ne vidi tako da perfektno izgleda...
dobra ideja da si bar prije to rekao nebi se hebao sa otvaranjem fara i fenom.

Moje je sve lijepo sakriveno, mogu i sliku staviti. Ali ako će baš tražiti balaste, naći će ih. U 9. mjesecu sam bio na tehničkom, nitko me ništa nije pitao...
nema pravila na jednom tehnickom ce doc vas dvoje sa lecama jedan moze proc a drugi past sve ti ovisi o kontroloru na kojeg naletis ako je nadrkan rusit ce ti auto makar zbog lampice od tablice  :hap:

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Starosjedioc
  • *
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #342 u: 12-12-2012, 13:37:13 »
dobra ideja da si bar prije to rekao nebi se hebao sa otvaranjem fara i fenom.

I ja sam naknadno otkrio male tajne velikih kuhara... Nije vidljivo na prvu bilo, ali alfisti moraju zaviriti pod svaki dio svoje ljubimice...  :hehe:  :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Offline Exfreerider

• Sa stažom
  • Merc CL500
    • Zagreb
« Odgovori #343 u: 13-12-2012, 15:20:34 »
Prolazi ali kad bi išao atest raditi ne prolazi ako su "otvarani" farovi i bilo šta dirano po njima
-------

Offline ST-alfija

• Koordinator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • junior,alfetta,147,crosswagon,ducati.
    • Split
« Odgovori #344 u: 17-12-2012, 16:00:57 »
Za bit siguran u prolaz bez rizika možda bi bilo najbolje stavit h1 umisto ksenona u leču dok prođe tehnički,malo truda ali si siguran da te neki pacijent neće "stavit na zub"  :?:
ALFA je ALFA i omega svega cega.

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #345 u: 17-12-2012, 16:46:54 »
ne imat plave lampe uzet 4000K ili slabije..

imao sam 4000 i nesto bile su bijelo plave lagano plavo u tragovima i pustili me uvijek naravno sa lecama da se razumijemo.

kolega na pasatu 02 lece, peraci llala stavio 6000 plave bile skoro haca pad na tehnickom.

ak on vidi da je to bijelo ides, ak vidi da je plavo padas.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #346 u: 17-12-2012, 17:01:04 »
ne imat plave lampe uzet 4000K ili slabije..

imao sam 4000 i nesto bile su bijelo plave lagano plavo u tragovima i pustili me uvijek naravno sa lecama da se razumijemo.

kolega na pasatu 02 lece, peraci llala stavio 6000 plave bile skoro haca pad na tehnickom.

ak on vidi da je to bijelo ides, ak vidi da je plavo padas.

Vise ti bas i nije tak.. sad odma gledaju da li imas perace i ako to ne vide odma posumnjaju i krenu trazit dalje.. tak je barem u zg a biti ce polako i u ostatku hr

ja imam lecu i svijetli bijelo bijelo cak pagano na zuckasto, recimo svaki novi audi sto sam vidio original sa xenonima svijetli identicno kao i meni, cak je meni malo vise prema zuckastome, pa sam svejedno isao vaditi i stavio obicne zarulje.. u zagrebu je to postao rulet i samo pitanje dana skidaja tablica tko ima hid..

Od frenda poznaniku na obicnom autu skinuli table zbog bijelo plavkastih zaruljicq za osvjetljenje tablice iza, treba li ista dalje govoriti???
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Caja_st

• Pripravnik
  • **
  • Bravo jtd; 156 1.8 ts sp
    • Kaštela
« Odgovori #347 u: 19-12-2012, 03:10:35 »
Pa vecina novih auta,ako ima lecu, nema perace farova!
pricam o autima do 7 godina starim! onda svako ko vozi sa takvim svitlom je zapravo u prekrsaju ako si je ugradija ksenon,a i ne vidim nikakv smisao u ovom zakonu,kao ni u mnogima drugima, i ne kuzim sta ce onaj perac bez brisaca oprat... u onih starih volva,bar je ima brisac, i bija efektivan...
cini se meni da je vecina hrvata u stalnim prekrsajima, i to ljudi koje voze aute o 7-8 godina stare i uredno odrzavane,a onaj sa golfom dvicom, i 3 puta okrenutim satom, sa kacavidom na prozoru, a kad ubaci u prvu i krene, vataju ga Ghostbustersi prolazi tehnicki bez greske...
kad na tehnickom rade "rođo,brajo i prika"...
uglavnom se sve to da rijesit sa 100 kn u prometnoj, i eto... za to je zakon i napravljen... :n075:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #348 u: 19-12-2012, 09:23:29 »
Piše u onom naputku za stručnjake na tehničkom da i naknadno ugrađena dvevna svjetla na autu isto spadaju u tehničku neispravnost kao i xenoni.

Oduvijek me zanimalo kak onda su ispravni kamioni koji naprijed znaju imati po 20-30 pari raznih led svjetala koja nisu gabaritna, a i iza se zna nabrojati nekoliko parova pozicija.

Nevidim nikakve razlike u upotrebi obične žarulje ili xenon žarulje u leći.
Isto tako npr da ugradim 24V žarulju u far i na nju imam priključen DC-DC inverter za podizanje napona sa 12 na 24V-to je znači isto tak ilegalno?

To su sve idiotizmi. Ja se ne odričem xenona zato jer doprinosi sigurnojvožnji i boljem uočavanju, sa običnom žaruljom u leći posebno po mraku i kiši, ne vidiš 10 metara pred sobom.

Ovo s peračima su totalne gluposti-perače bi onda trebali imati auti sa velikom porvšinom stakla fara ko npr Merc 190-jer kad se njemu po ovom vremenu zamaže to stalo, isto blješti svukud
« Zadnja izmjena: 21-12-2012, 17:01:22 od Alfa_gtv »

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #349 u: 19-12-2012, 14:22:47 »
@alfa u zg sam svaki dan skoro i idem na tehnicki dobro ne u zg al u zap. i murja me zaustavila x puta i nikad nisu rijeci rekli za xenone uzg ima par stanica di rade nadobudni.

a ove kazne za pozicije cu rec samo dvije stvari: ili je nabaso na nekog ko ga je prije razjebo ili je bio bahat.

dok sam imao punta mk2 zute boje koji je upadljiv, sa xenonima i led pozicijama i napred i iza i zaustavili i pitali kaj to reko da sam ih stavio jer mi je osobno ljepse i da mi se slaze sa xenonom da je bijelo iako su po meni malo pre plave i jedan je sam reko da se pazim jer znaju pisat kazne radi tog a ostali su se svi nasmijeli i rekli oke jer i 90% njih u autima ima iste stvari..

i potpis na mikeovo, naravno u autu bez leca xenoni odma van jer nema boga da ces ih nastelat da nezasljepe vozaca iz druge strane, prosto nemoguce je skoro.
a kad se vratim sa auta koji ima lece i xenon na obicnu zarulju vidljivost je uzas losa pogotovo po kisi i sl.
tako da auto sa lecama=xenon ako ce se bas ubijat onda cu atest napravit i amen. dadu se slozit peraci a nivelacija ce se nekako rijesit ili fake il nekako mehanickim putem
« Zadnja izmjena: 19-12-2012, 14:27:18 od ceker »
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #350 u: 21-12-2012, 17:01:49 »
Piše u onom naputku za stručnjake na tehničkom da i naknadno ugrađena dvevna svjetla na autu isto spadaju u tehničku neispravnost kao i xenoni.

Oduvijek me zanimalo kak onda su ispravni kamioni koji naprijed znaju imati po 20-30 pari raznih led svjetala koja nisu gabaritna, a i iza se zna nabrojati nekoliko parova pozicija.

Nevidim nikakve razlike u upotrebi obične žarulje ili xenon žarulje u leći.
Isto tako npr da ugradim 24V žarulju u far i na nju imam priključen DC-DC inverter za podizanje napona sa 12 na 24V-to je znači isto tak ilegalno?

To su sve idiotizmi. Ja se ne odričem xenona zato jer doprinosi sigurnojvožnji i boljem uočavanju, sa običnom žaruljom u leći posebno po mraku i kiši, ne vidiš 10 metara pred sobom.

Ovo s peračima su totalne gluposti-perače bi onda trebali imati auti sa velikom porvšinom stakla fara ko npr Merc 190-jer kad se njemu po ovom vremenu zamaže to stalo, isto blješti svukud

E kolega, lako se tebi ne odreci :craz  :hap:  ja sam ih nazalost skinuo :rolll: a svijetlilo je bijelo bijelo, mozda cak malo i zuckasto, plave nijanse nigdje, niti oko lece.. al jbg :rolll:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #351 u: 21-12-2012, 17:07:34 »
E kolega, lako se tebi ne odreci :craz  :hap:  ja sam ih nazalost skinuo :rolll: a svijetlilo je bijelo bijelo, mozda cak malo i zuckasto, plave nijanse nigdje, niti oko lece.. al jbg :rolll:
pa sta su te rusili na tehnickom ili su te zaustavili zbog xenona zasto si skinuo  :?:
ja imam lece sa angeleysom i ako izostavimo tehnicki :hap: nikad nikakvih problema nisam imao sa policijom niti kad sam isao preko granice ni u sloveniji,italiji niko nista me ne pita ja ih nebi skinuo jer kako kaze mike to je za tvoje bolje jer sa obicnim svjetlima se ne vidi nista

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #352 u: 21-12-2012, 17:24:50 »
pa sta su te rusili na tehnickom ili su te zaustavili zbog xenona zasto si skinuo  :?:
ja imam lece sa angeleysom i ako izostavimo tehnicki :hap: nikad nikakvih problema nisam imao sa policijom niti kad sam isao preko granice ni u sloveniji,italiji niko nista me ne pita ja ih nebi skinuo jer kako kaze mike to je za tvoje bolje jer sa obicnim svjetlima se ne vidi nista

Niti su me rusili, niti zaustavili, a nije bas i da se vozim nesto puno, ali kod nas u zg pogotovo zapadni dio, skidaju tablice ko od sale, ovo vec pisem po 80-ti put i mozda jesam dosadan al ljudi nisu svjesni da su prosli dani kad se moglo svasta stavljat na auto, bilo to neka glupost ili dobra i korisna stvar poput xenona, al jbg sto je bogovima nije volovima..

tu kod nas su poceli skidat table radi ledica za osvjetljenje tablice zadnje.. Ljudi se svade i gube zivce jer ih zele vodit na vanredni zbog xenona na autima od po 50-90 000€ jer im ne vjeruju da je originalni.. mislim da je to cisto dovoljan razlog sto sam ih skinuo nazalost, i sto sad qurcu nista ne vidim po noci, al jbg.

a to sa naknadnom ugradnjom leca jer jos gora stvar, pogotovo ako je neki malo cesci auto sto ecina zna da nije dolazio sa lecama..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #353 u: 21-12-2012, 17:29:50 »
...ja kad sam prvi put bio na tehničkom sa morimotom, lik je vidio balaste i pita jel to naknadno ugrađen ksenon...ja se usrao (misleći sad sam nahebo) i promumljam: da ali komplet sa lećama, američki (kao ono to nešto znači, jer amerikanci su Bogovi  :hehe:), ne kineski...čovjek se oduševio sa linijom cutoff-a i veli da u radnom vijeku nije vidio bolja svijetla...tako da to sve zbilja ovisi na koga naletiš...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #354 u: 21-12-2012, 17:38:06 »
Niti su me rusili, niti zaustavili, a nije bas i da se vozim nesto puno, ali kod nas u zg pogotovo zapadni dio, skidaju tablice ko od sale, ovo vec pisem po 80-ti put i mozda jesam dosadan al ljudi nisu svjesni da su prosli dani kad se moglo svasta stavljat na auto, bilo to neka glupost ili dobra i korisna stvar poput xenona, al jbg sto je bogovima nije volovima..

tu kod nas su poceli skidat table radi ledica za osvjetljenje tablice zadnje.. Ljudi se svade i gube zivce jer ih zele vodit na vanredni zbog xenona na autima od po 50-90 000€ jer im ne vjeruju da je originalni.. mislim da je to cisto dovoljan razlog sto sam ih skinuo nazalost, i sto sad qurcu nista ne vidim po noci, al jbg.

a to sa naknadnom ugradnjom leca jer jos gora stvar, pogotovo ako je neki malo cesci auto sto ecina zna da nije dolazio sa lecama..
neznam malo mi je to cudno zbog ledica i xenona da su bas tako strogi koda zivimo u razlicitoj drzavi a ne gradu po rijeci kad vidim policiju da dovodi aute na vanredni tehnicki  to su sve krame u raspadnom stanju jos nikad nisam ni vidio ni cuo da je neko doveden i da su mu skinute tablice zbog xenona ili za col vecih felgi to mi je nepojmljivo  ::)

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #355 u: 21-12-2012, 17:46:38 »
U zg je postrozilo to se 300% na jednom drugom forumu ljudi tuku svakodnevno po 5 stranica na tu temu i svako malo se netko javlja da je zavrsil na vanrednom itd. a vjeruj nisu krame ti auti nit su nesto nacunirani.. a zanimljivo i tamo isto svi strahuju sto su iz zg, konkretno ima ljudi iz rijeke i doslovno ih bk i pisu da tamo kod vas to uopce nije rigorozno i nista, ALI pitanje je samo do kada...

najmanji je problem tehnicki, ljudi skinu pa drugi dan vrate, treba samo zarulje izvaditi i tavit obicne, problem poci je naknadno kad kontrola zaustavi i odprati na vanredni! A to je sve cesce, vecina hrli na atest itd samo sto ni to bas nije samo tako proci, potrebni su razni certifikati, elaborati itd. proucavao sam to i raspitivao kod ljudi sto rade elaborate, uglavnom da se us**es kolko filozofije oko nekih banalnih stvari, sve su zakomplicirali a biti ce jos i gore!!
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #356 u: 21-12-2012, 17:53:11 »
U zg je postrozilo to se 300% na jednom drugom forumu ljudi tuku svakodnevno po 5 stranica na tu temu i svako malo se netko javlja da je zavrsil na vanrednom itd. a vjeruj nisu krame ti auti nit su nesto nacunirani.. a zanimljivo i tamo isto svi strahuju sto su iz zg, konkretno ima ljudi iz rijeke i doslovno ih bk i pisu da tamo kod vas to uopce nije rigorozno i nista, ALI pitanje je samo do kada...

najmanji je problem tehnicki, ljudi skinu pa drugi dan vrate, treba samo zarulje izvaditi i tavit obicne, problem poci je naknadno kad kontrola zaustavi i odprati na vanredni! A to je sve cesce, vecina hrli na atest itd samo sto ni to bas nije samo tako proci, potrebni su razni certifikati, elaborati itd. proucavao sam to i raspitivao kod ljudi sto rade elaborate, uglavnom da se us**es kolko filozofije oko nekih banalnih stvari, sve su zakomplicirali a biti ce jos i gore!!
a hebes ga dok ide ide,ja atestirat necu nista   ::)

Offline klaudijo

• Ovisnik o alfistima
  • 156 WTCC by Klaudijo
« Odgovori #357 u: 21-12-2012, 19:11:35 »

Ovako je kod nas već godinama  :da:

Čitam i pričam sa ljudima kako je u Hr moguće upisati dimenzije guma i felga na tehničkom, besplatno, onako - "vidi ona Alfa tamo ima ovakvu dimenziju, daj upiši i meni..."
U Slo moguče je homologirati felge (spoilere, distance, opruge, gewinde, svjetla, auspuh, tamna stakla,...) samo ako predložiš TUV certifikat (daje ga proizvođač), za npr. točno određenu felgu (veličina, širina, ET) za točno određen auto (model, godište, KW, tip kartoserije,...). Kad se skupi sva dokumentacija, samo na nekoliko ovlaštenih stanica za pregled moguče je homologirati preinake koje se upisuju u homologacijski karton automobila, i to naravno ne besplatno (misli da cca 30€ za svaku modifikaciju)

Proći tehnički je možda čak i najmanja stvar.... ali svaki policajac ima pravo skinuti tablice i voditi na izvanredni tehnički pregled. Kazna = 400€ plus skidanje nehomologiranih dijelova i vračanje auta u originalno stanje

Ja sam za moju Alfu već davno popunio homologacijski karton, već mi upisuju preinake na dodatni list   ::)

Evo šta nam je donijela EU, s tim da su naši sve skupa još malo zakomplicirali i postrožili   :mad:
I vi, bolje da vam se ne žuri u Europu...

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #358 u: 21-12-2012, 19:17:05 »
Tako je i kod nas, samo sto je kod nas problem taj da zakone prilagodjavaju po vasim zakonima, a onda bi i taj atest trebali isto tako prilagoditi po tome kako je kod vas, ali ne! kod nas je to i dalje divlji zapad i vise ni tuv apsolutno nista previse ne znaci, tj znaci ali to je nekih 50% samo da ces proci..

evo jednom covjeku nakon neznam koliko natezanja i svega skupa sa njima i prilagodjavanja auto onome sto oni kazu kako bi trebalo biti, na kraju zadnju stavku ih zove i kaze promijenio sma to, stavio sam sto ste rekli da bi trebalo biti umjesto onoga sto je bilo na autu, i covjek pita kada moze doci da pogledaju pa da konacno to zavrsi, a oni mu odgovaraju da je to sve ok, al da oni nemogu garantirati da ce on proci, bez obzira sto je napravio kako su rekli da bi trebalo ::) i sad ti meni reci tko je u lud na kraju svega?? ::)

zato kazem da ce kod nas biti yebeno dok se sve to ne uskladi i ne ustela kako spada i da se pocne primienjivati na neki normalan nacin, koji ce biti prihvatljiv za obje strane.. :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline klaudijo

• Ovisnik o alfistima
  • 156 WTCC by Klaudijo
« Odgovori #359 u: 21-12-2012, 19:42:53 »
Uvijek je onaj kontrolor taj koji na kraju kaže DA ili NE, ponekad i TUV dokumenti nisu dovoljni (istina, njih je moguče dobiti svakakvih, ljudi svašta rade sa njima...)
Mene, recimo tip nije pustio kad sam htio homologirati felge 8x18 ET25 iako sam imao TUV za njih. Rekao je da su prednje previše van, da to sredim sa nekvim proširenjima pa da se vratim;  i vratio sam se, nakon sedam dana, nisam ni pipnuo auta (iako sam mu rekao da sam širio blatobrane) na što bi on rekao - "e, sad je OK"   ::)  i pustio me...

Evo kako izgleda dio TUV homologacije (jedne od mnogih) za felge 8x18 ET35 za Alfu 156
Sa strelicama sam označio šta se sve gleda i šta je bitno da štima: