U zg je postrozilo to se 300% na jednom drugom forumu ljudi tuku svakodnevno po 5 stranica na tu temu i svako malo se netko javlja da je zavrsil na vanrednom itd. a vjeruj nisu krame ti auti nit su nesto nacunirani.. a zanimljivo i tamo isto svi strahuju sto su iz zg, konkretno ima ljudi iz rijeke i doslovno ih bk i pisu da tamo kod vas to uopce nije rigorozno i nista, ALI pitanje je samo do kada...
najmanji je problem tehnicki, ljudi skinu pa drugi dan vrate, treba samo zarulje izvaditi i tavit obicne, problem poci je naknadno kad kontrola zaustavi i odprati na vanredni! A to je sve cesce, vecina hrli na atest itd samo sto ni to bas nije samo tako proci, potrebni su razni certifikati, elaborati itd. proucavao sam to i raspitivao kod ljudi sto rade elaborate, uglavnom da se us**es kolko filozofije oko nekih banalnih stvari, sve su zakomplicirali a biti ce jos i gore!!
Ovako je kod nas već godinama

Čitam i pričam sa ljudima kako je u Hr moguće upisati dimenzije guma i felga na tehničkom, besplatno, onako - "vidi ona Alfa tamo ima ovakvu dimenziju, daj upiši i meni..."
U Slo moguče je homologirati felge (spoilere, distance, opruge, gewinde, svjetla, auspuh, tamna stakla,...) samo ako predložiš TUV certifikat (daje ga proizvođač), za npr. točno određenu felgu (veličina, širina, ET) za točno određen auto (model, godište, KW, tip kartoserije,...). Kad se skupi sva dokumentacija, samo na nekoliko ovlaštenih stanica za pregled moguče je homologirati preinake koje se upisuju u homologacijski karton automobila, i to naravno ne besplatno (misli da cca 30€ za svaku modifikaciju)
Proći tehnički je možda čak i najmanja stvar.... ali svaki policajac ima pravo skinuti tablice i voditi na izvanredni tehnički pregled. Kazna = 400€ plus skidanje nehomologiranih dijelova i vračanje auta u originalno stanje
Ja sam za moju Alfu već davno popunio homologacijski karton, već mi upisuju preinake na dodatni list :

Evo šta nam je donijela EU, s tim da su naši sve skupa još malo zakomplicirali i postrožili

I vi, bolje da vam se ne žuri u Europu...