Čitali ste ovih dana Ilo Sole 24 Ore ili Autocar. Priču o novim modelima. Na dobrom su tragu. No nije sve točno. Ne koliko ja znam. Naravno vidjet ćemo 1. lipnja sve službeno. I što je bilo pogrešno i što točno.
Mislim da sam postavio jednu slikicu ima već neko vrijeme:

Prvo o budućim motorima. Alfa-Maserati R&D prije svega radi na P2 mild hybrid i BEV (Alfieri ?) rješenjima. Naravno mogu koristiti i druge tehnologije kao što su PHEV i P0 mild hybrid.
No V6 sa 650 KS i 2.0 350 KS motori bi koliko znam trebali imati e-turbo i biti P2 mild hybridi. Za drugog vjerujem da su mijenjali tehnologije tokom razvoja.
Kompaktni crossover. Izgleda da su se na koncu odlučili za
Giorgio platformu. I to je sada unikat u segmentu što se tiče stražnjeg pogona. Ali moje je mišljenje da ne smiju pogriješiti sa ponudom prostora na stražnjoj klupi i sa kapacitetom prtljažnika. To je jako bitno u ovoj klasi kod europskog kupca. Ipak je trend da premium SUV/crossover C segmenta sve češće mijenja karavan iz premium D segmenta.
Za 6C... Primam konfliktne informacije. Biti će Giulia Coupe, biti će 6C, biti će oba. U ovo zadnje iskreno ne vjerujem. Svakako je plan da ima motor sa 650 KS. Doduše dio plana ovisi i o Maserati Alfieriu. Je li Alfieri isključivo BEV ili će biti verzija sa ICE?
E-SUV. Ovo je vrlo jednostavno. Jedna stvar je jako interesantna. Izaći će u slično vrijeme kao sljedeći Grand Cherokee. Jesu li direktno povezani? Ne znam. Ali nije sa 7 sjedala, sigurno ne pravih komodnih 7 sjedala. Zapravo "izvor" je rekao za priču o 7 sjedala "sranje". Neki mediju guraju priču o konkurentu Audiu Q7, zato ovo o 7 sjedala.
Za limuzinu/coupe sa 5 vrata. To je vrlo vjerojatno model E segmenta. Nije prioritet kao ovi gore. I to bi trebalo napokon zamijeniti Alfu 166.
"Izvor" kaže da je veličina između A5 Sportback i Panamere. A5 Sportback sada ima 4.75 (ranije 4.71) metara, a Panamera 5.05 metara.
Znamo da je
Giorgio platforma efikasno pakiranje za RWD i znamo da V8 nije u planu tako da će to pomoći sa aspekta pakiranja.
B-SUV je u nekim planovima. Giulietta nema zeleno svjetlo, još ne.
Sada samo čekamo 1. lipnja da vidimo što je službeno, a što ne.