25-04-2026, 22:21:05

Autor Tema: Glasine & Renderi & Novosti iz Alfa Romeo svijeta!  (Posjeta: 168409 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online Marin Matošić

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Giulia Veloce, ex. Giulietta 2.0, ex. 147 1.6TS
    • Zagreb
Odg: Glasine & Renderi & Novosti iz Alfa Romeo svijeta!
« Odgovori #720 u: 26-10-2017, 18:35:10 »
Kako su krenuli s tim kvazi SUV klasama, još će i pick up predstavit ... 

Hahahahaha
Ovo bi vrhunac!

Poslano sa mog D2303 koristeći Tapatalk

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #721 u: 26-10-2017, 20:26:03 »
Kako su krenuli s tim kvazi SUV klasama, još će i pick up predstavit ...  :lol

Ovo bi bio best buy u HR jer ide pod "teretno vozilo" pa PDV ide u povrat, a svi troškovi 100% priznati  :)

"Some cars take your breath away"

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #722 u: 26-10-2017, 20:40:30 »
Bas je cool

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #723 u: 28-10-2017, 18:06:45 »
Il cuore ha sempre ragione

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #724 u: 29-10-2017, 09:55:06 »
Kako su krenuli s tim kvazi SUV klasama, još će i pick up predstavit ...  :lol

Već vidim tekstove novinara... ''Svi vi koji volite sportsko ležanje na cesti dok prevozite 500 kg krastavaca odaberite Alfu..u suprotnom uzmite VW Amarok''
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #725 u: 29-10-2017, 16:25:23 »
Ovo bi bio best buy u HR jer ide pod "teretno vozilo" pa PDV ide u povrat, a svi troškovi 100% priznati  :)

Nesto sam gleda i uhljebi idu toliko daleko da ovaj tip auta u koji moze normalno sist 4/5 ljudi ne ulazi u N1
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #726 u: 29-10-2017, 19:41:18 »
Nesto sam gleda i uhljebi idu toliko daleko da ovaj tip auta u koji moze normalno sist 4/5 ljudi ne ulazi u N1

Navodno će od 01.01.2018. biti priznato 50% na osobna vozila  :dontno:

Živi bili pa vidili  :cofe2:

"Some cars take your breath away"

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #728 u: 30-10-2017, 21:49:38 »

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #729 u: 21-11-2017, 22:01:58 »

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #730 u: 22-11-2017, 08:02:36 »
Nisam zadovoljan i po meni ovo je lose. Do 2020 bez novih modela.
To automatski znaci izostanak iz medija, promocije, jednostavno ljudi opet "nece znati da Alfa postoji".
« Zadnja izmjena: 22-11-2017, 08:12:31 od ElRa »

barba Oro

• Gost
« Odgovori #731 u: 22-11-2017, 08:42:17 »
Tipične prazne priče. Ide ovo, ide ono...  Sve isto, samo se godine na kalendaru mijenjaju.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #732 u: 22-11-2017, 10:05:34 »
Što rade ljudi u R&D centru? Sigurno ne lade jaja. Problem je u onom dijelu kada razvijen proizvod sa računala i modela treba prebaciti na cestu, a još više problema nastaje kada treba uložiti u proizvodnju. Par modela je tokom početka 2010-ih došlo jako blizu proizvodnje. Pričam o dvojnicama sada ugašenig novog Chryslera 200 i još uvijek aktualnog Jeepa Cherokeea, oba bazirana na izmijenjenoj Giuliettine. I bolje da to nije zaživio.

barba Oro

• Gost
« Odgovori #733 u: 22-11-2017, 10:29:00 »
Sve to stoji, ali što ja nisam ispravno rekao?
« Zadnja izmjena: 22-11-2017, 10:29:36 od barba Oro »

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #734 u: 22-11-2017, 11:32:00 »
Ja bi to tvoje protumačio kao da nitko ništa ne radi, a to nije istina.

Po zadnjim konferencijama, onima za investitore, čini se da su napokon skužili da im je sa Alfom veliki problem servisno-prodajna mreža. I sada valjda rade na tome.

Evo, neka mi netko kaže je li iti jedan salon Alfe u Hrvatskoj napravljen po ovom oglednom primjeru:

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #735 u: 22-11-2017, 11:50:41 »
Svi mi ovdje cijenimo modele Fiata i Alfe. Ja licno ne pratim americke i Jeep modele jer me taj dio ne zanima. Ali ono sto vidimo se velike praznine u predstavljanju modela i to se odrazi na prodaju (a od prodaje se zivi). Alfa je predstavila Giuliu i Stelvio, bez sumnje odlicni proizvodi, ali sada vise od 3 godine nece biti novog modela. A u te 3 godine trziste se vec zasiti Giulie i Stelvia.
Fiat je nakon Tipa opet povukao rucnu sa novim modelima. Gledajmo VW, strateski su ispalili rafal 3 ista modela u manje od 10 dana (T-Roc, Arona i Karoq), konstantno su u medijima, ytb recenzijama i sl. To prodaje danas automobile ogromnom broju kupaca.

Na stranu sto u testu T-Roca Automotorsport kaze da je plastika tvrda, ali da se to ne uzima kao minus jer je sve vrhunski sastavljeno. I onda kod ocjenivanja u + navedu dojam kvaliteta.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #736 u: 22-11-2017, 12:18:37 »
jer je sve vrhunski sastavljeno
Ma da, kako da ne. Eno ti čak u Talijana u usporednom testu na A4 novom zijeva panel. Dobija ocjenu 5 za završnu obradu.

Iako mi je daleko najveći novinarski mit oko kvalitetnog upravljanja vozila na MQB platformi. Ista su zapravo jako opasna i zadnji kraj kod naglih manevara gubi kontakt sa podlogom. Recimo jednom Fordu se to nikada ne događa.

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #737 u: 22-11-2017, 12:27:19 »
Znam, ali bi i FCA trebao da pocene placati novinare da pisu kako im se kaze. Tu nema nista lose, cim prolazi.

Na ytb ima spanski ili ciji vec kanal koji testira automobila u slalom vozni i sjevernom jelenu. Svi VW su lose prosli, a i novi A5. Poenta je da to marketing sve pokrije da kupac i ne osjeti. I svi sirom Evrope bale za Golfom, Pasatom, Arteonom, sada ce i T Rocom. Bitno je sloziti im plastiku u raznim bojama, HD instrument tablu i centralnu konzolu, jak procesor i grafiku iDrive/MMI i sl sistema i to je to. Loziti ih malim tbi motorima, navodnom malom potrosnjom. Danasnji kupci to traze.

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo

BigSaint

• Gost
« Odgovori #739 u: 22-11-2017, 15:32:48 »
Ja bi to tvoje protumačio kao da nitko ništa ne radi, a to nije istina.

Po zadnjim konferencijama, onima za investitore, čini se da su napokon skužili da im je sa Alfom veliki problem servisno-prodajna mreža. I sada valjda rade na tome.

Evo, neka mi netko kaže je li iti jedan salon Alfe u Hrvatskoj napravljen po ovom oglednom primjeru:
(Image removed from quote.)(Image removed from quote.)

Ja smatram da bi se te stvar trebale (i morale moći) gurati paraleleno, a ne da za zastoj od dvije godine u izlasku novih modela bude opravdanje to što će se sada ulagati u razvoj prodajno/servisne mreže. Ajde da AR ima pokrivenu cjelu tržišnu paleta pa bi to možda i prošlo kao neko opravdanje, ali ovako...

Stvarno sam vjerovao u ovaj posljednji uzlet jer su i Gulia i Stelvio odlični automobili koje se pokušava pozicionirati na pravo mjesto (premium), a imao sam i vjere u Džempera, no nakon opetovane priče s planovima i lutanja oko platformi te najave o njegovom umorovljemnju (2019.?) teško je ne sumnjati u opstojnost kako marke pa tako i cjelog koncerna.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #740 u: 22-11-2017, 16:00:35 »
Ja smatram da bi se te stvar trebale (i morale moći) gurati paraleleno, a ne da za zastoj od dvije godine u izlasku novih modela bude opravdanje to što će se sada ulagati u razvoj prodajno/servisne mreže. Ajde da AR ima pokrivenu cjelu tržišnu paleta pa bi to možda i prošlo kao neko opravdanje, ali ovako...

Stvarno sam vjerovao u ovaj posljednji uzlet jer su i Gulia i Stelvio odlični automobili koje se pokušava pozicionirati na pravo mjesto (premium), a imao sam i vjere u Džempera, no nakon opetovane priče s planovima i lutanja oko platformi te najave o njegovom umorovljemnju (2019.?) teško je ne sumnjati u opstojnost kako marke pa tako i cjelog koncerna.

Nije posao kompanije da financira servisno-prodajno mrežu. Mislim da su to borbe sa obje strane. Diler bi često da kompanija uloži, a da on nema nikakve obveze. Rođo, ne možeš tako.

Uostalom na primjeru našeg AC-a vidiš kako diler pokušaje na sve načine izvuć paricu. I samo im je to bitno.

Maglione (puno više ima smisla nego ovo Džemper) je odavno najavio da ostaje do kraja 2018. kada kompanija sa dugom dođe na nulu. To će napraviti.
Onda slijedi i reorganizacija upravljanja. Biti će glavni CEO i ispod njega COO za svaku regiju. Sada je Maglione ujedno i CEO za NAFTA-u. Sada neće ista osoba obnašati te dvije dužnosti.
Marchionne ostaje u Exoru, vjerojatno i u NO FCA. A sigurno ostaje na čelu Ferraria.

Ja sam uvjeren da će firma u nekom obliku sigurno opstati. Sve to ovisi o idućem CEO-u.

Izlazak budućih Alfinih modela. Jako ovisi o drugim markama. Za razliku od Giulie/Stelvia vezano je i za Jeep i za Maserati i za Dodge.

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #741 u: 22-11-2017, 17:46:02 »
Mislim da je sansa za AR da uhvati vogon u proizvodnji vozila na alternative pogone. Ako se tu dokaze, onda cemo imati AR koja je harala trzistima i stazama u zlatnim godinama. A to znaci kompletan rebrending.
Kazi Giourgo platformu ce koristiti mnogi modeli unutar FCA, iiii tajac. Pa i mrtvi i dezorjentisani PSA natakne 10ak modela na par platformi i šibne na tržište.

Ovako kako SM prikazuje, a on ima informacije, ne posluje ozbiljan premim igrac.
« Zadnja izmjena: 22-11-2017, 17:49:26 od ElRa »

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #742 u: 22-11-2017, 18:18:24 »
Po ovom Giulietta (očito redizajn) tek u 8.mj.2018.  :?
A trebala je bit predstavljena u Genevi 2018., što je ako se ne varam u ožujku.
A novi model tek 2022.  :fp
Il cuore ha sempre ragione

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #743 u: 22-11-2017, 20:00:14 »
Sada će razvoj biti više vezan.

Recimo u kratko vrijeme Grand Cherokee -> Durango -> Stelviona.
Ili drugi primjer kod limuzina. Charger->QP->Alfetta->Ghibli.

Sekvanca izlazaka je čisto proizvoljna.

I još nešto da se vratim. Pisao sam da Alfa razmišlja o Small Wide platformi za kompakte. MP je Jeep Compass u Chrysler nomenklaturi. Postoji jedno vozilo sa MA oznakom kao Alfa kompaktni crossover. To bi moglo biti to.
Ako je to to. Onda mi nije jasno zašto pored Giuliette 2022 piše "STOP". Kao prestanak proizvodnje. Nema oznake novog modela. A naravno možda sve nije potpuno i možda će se još mijenjati.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Zadnja izmjena: 14-05-2018, 17:53:11 od a.m.alfa »

Online Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #745 u: 22-12-2017, 12:23:47 »
Odlican  :D
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #746 u: 22-12-2017, 15:12:45 »
Intervju sa Robertom Fedeliem. On je CTO Alfe i Maseratia. Većinu karijere u Ferrariu uz 2 godine u BMW-u. Original je na francuski, a prijevod na engleski. Pretpostavka je da danas svatko zna engleski.

"DES TRANSFERTS DE TECHNOLOGIE ENTRE LA F1 ET LES ALFA DE ROUTE" (at https://www.revueautomobile.ch/2017/12/20/transferts-de-technologie-entre-f1-alfa-de-route/ )

The platform on which next "Giulietta" will be build on will be said in the new businees plan that will be presented in 2018.

The main interesting part is about how the business is being developed now => short time to marke

"... Nous, au sein du département technique, devons dans tous les cas continuer le développement des technologies. Celles-ci sont, tournées vers l’avenir, doivent améliorer les performances, la télématique et les aides électroniques, afin de transmettre aux clients davantage de sensations. ..."

"... Nous préparons toute une série d’éléments afin que nous puissions être sur le marché dans le moins de temps possible, le jour où un modèle reçoit le feu vert définitif. Dans tous les cas, les segments que nous occupons actuellement ne doivent pas être abandonnés. ..."

"...
 Même la Giulietta ne pourra pas être abandonnée ; le plan révélera le type d’architecture qu’elle emploiera. Nous devrons aussi marquer notre présence dans les segments supérieurs, comme dans le segment E, avec un modèle plus grand et plus performant. Nous travaillons sur tous ces scénarios. Heureusement, la plateforme Giorgio nous offre de la flexibilité, vers le haut et vers le bas. Une Giulietta avec roues arrière motrices est l’une des options.
..."

And here arrives the most important part, at least for me:
"...  Notamment, avec l’expérience Giulia et Stelvio, nous avons appris que nous devons devenir les meilleurs du monde sur certains points, notamment sur les simulations. Grâce à elles, nous pouvons réduire le temps d’arrivée sur le marché et être plus rapides. Nous travaillons de façon très différente des allemands, qui programment pour les 10 prochaines années. Nous, dès le moment où nous décidons de faire un modèle, nous devons arrivons sur le marché en une année. C’est notre modèle d’affaire, qu’il soit juste ou faux. Chacun choisit sa façon d’être compétitif. ..."

Translation: In particular, from the Giulia and Stelvio experience, we have learned that we have to become the best in the world on some points, especially on simulations. Thanks to them, we can reduce the time of arrival on the market and be faster. We work very differently from the Germans, who make programs for the next 10 years. We, from the moment we decide to make a model, we must come to market in one year. It's our business model, whether it's right or wrong. Everyone chooses their way of being competitive

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #747 u: 23-12-2017, 19:52:18 »
Novi uradak od LP Design-a

Alfa Romeo Essenza

« Zadnja izmjena: 14-10-2018, 20:07:45 od a.m.alfa »

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #748 u: 26-12-2017, 15:46:57 »
« Zadnja izmjena: 14-10-2018, 20:07:54 od a.m.alfa »

Offline noiser

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #749 u: 26-12-2017, 16:38:48 »
Šta je  to? Koja dužina bi bila? Izgleda ka da ulazi u warp :tooth
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"