25-04-2026, 17:52:44

Autor Tema: Glasine & Renderi & Novosti iz Alfa Romeo svijeta!  (Posjeta: 168358 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline S.M.

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Spalato
Odg: Glasine & Renderi & Novosti iz Alfa Romeo svijeta!
« Odgovori #420 u: 01-12-2014, 22:38:27 »
Pa valjda je cijela priča o Maseratiu, a ne o Alfi?

Offline irsq4

• Sa stažom
    • Vinkovci
« Odgovori #421 u: 01-12-2014, 22:41:41 »
Pa valjda je cijela priča o Maseratiu, a ne o Alfi?

Pa i nije baš pročitaj malo

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #422 u: 01-12-2014, 22:45:58 »
Alfa je spomenuta u tekstu 4 puta. Po meni to nije ništa konkretno. Ako je istina što jedan Talijan kaže Alfa stvarno neće dijeliti V6 sa Maseratiem ali to uopće nije bilo u smislu tofa fa će kod Alfe V6 biti lošiji i slično.

Ja ipak imam daleko više informacija o budućem 2.0 benzincu i 2.2 dizelu. Za V6 se uvijek pretpostavljalo da će biti Maseratievi. Alfa V8 neće koristiti.

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #423 u: 02-12-2014, 16:04:38 »
Ja kako sam razumio text,u jednom dijelu izricito kaze kako brendovi nece dijeliti izmedzu sebe,pa tako ni Alfa sa Maseratijem. Znaci Alfa ce imati svoj V6.
« Zadnja izmjena: 02-12-2014, 16:07:43 od kremenko »
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline IvanGT

• Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #424 u: 02-12-2014, 16:14:06 »
Ja kako sam razumio text,u jednom dijelu izricito kaze kako brendovi nece dijeliti izmedzu sebe,pa tako ni Alfa sa Maseratijem. Znaci Alfa ce imati svoj V6.

Ja mislim da će svi imat ona Ferrariev koji je sad u Maseratiju...samo će biti u raznim izvedbama...
samo se brandovi neće mješati jedni drugima.. kao u WV grupi..da imaš golfa, leaona i škodu u istom segmentu..
ovdje će svatko imat svoj segment, Maserati premium, Alfa malo ispod toga, a Fiat općenarodno vozilo..

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #425 u: 02-12-2014, 16:17:59 »
kazu da ce maserati imati svoju verziju turbo motora proizvedenih u ferrariju.

to znaci da alfa moze onda imati svoju verziju tih motora (npr, motor iz 8c)

mislim, valjda ipak treba na to gledati pozitivno, sto ce mi u autu od 30 000 eura ferrarijev motor sa njihovim cijenama odrzavanja?

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #426 u: 02-12-2014, 19:50:31 »
kazu da ce maserati imati svoju verziju turbo motora proizvedenih u ferrariju.

to znaci da alfa moze onda imati svoju verziju tih motora (npr, motor iz 8c)

Ovo je odličan zaključak. :ok: Evo dobio si i jednog Brandona.

Stvar je u tome da se Maserati ide pozicionirati više kao luksuzan brand, a Alfa kao brand koji će više naginjati sportu. Samim tim za Alfu će se motor morati više vrtiti. To posljedično znači nešto drugačiji tehnički dizajn motora. U toj priči, a pričam naravno o V6, me brine što je blok kakav ide u Maserati open deck tipa i ne znam koliko on sa turbinama može trpiti visoke okretaje, u biti tu je više problem brtvi.

Inače Alfi i Maseratiu će trebati V6 benzinaca u toj količini da ih Ferrari neće moći sklapati. Gotovo sigurna stvar je da će se sklapanje motora raditi u Mirafioriu. Recimo da se blok za Maserati trenutno radi u SAD-u(Chrysler), a finiš bloka se radi ili u SAD-u(Chrysler) ili u Njemačkoj(moguće da je i to u SAD-u, Weber Automotive)). Većina dijelova kao klipovi i slično koliko znam dolazi iz Njemačke i to od Weber Automotive.

One priče što je bilo da će se Alfa motori raditi u Pratoli isto stoje. Naime 2000 TBi i 2200 Multijet će dolaziti od tamo.
2000 TBi bi trebao imati aluminijski open deck blok baziran na Chryslerovom trenutnom WGE bloku i razvod pokretan lancom. Ostale tehnologije koje će se implementirati isto nisu tajne, to je javno iznešeno da se radi na kombinaciji DI + MA.
2200 Multijet bi trebao biti skroz novi aluminijski closed deck block.

Ulazni motor će valjda vjerojatno biti novi 1750 TBi poznat iz 4C i Giuliette QV ali sa (daleko) manjom snagom. Pretpostavljam da aluminijski blok radi Teksid(kompanija u vlasništvu FIAT-a specijalizirana za proizvodnju blokova) koji je closed deck tipa. Naravno ako ne spremaju nešto novo, neku možda manju izvedenicu 1750 TBi motora, a sumnjam da će FIRE ići u novu Alfu.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #427 u: 02-12-2014, 20:07:43 »
Sve je ovo lijepo čuti (pročitati). Samo se bojim kako će tržište prihvatiti vozila s toliko inovacija zbog početne cijene, kvalitete održavanja (opremljenosti i sposobnosti servisera), mogućih grubih grešaka na novim vozilima, ...

Jbg, jednostavno su izgubili kontinuitet proizvodnje. Cijena dobro opremljene benzinjare i dizelane će bit preko 40.000 €, a to je kesa koju malo tko može roknit bzvz  ::)

"Some cars take your breath away"

barba Oro

• Gost
« Odgovori #428 u: 02-12-2014, 21:06:24 »
Sve je ovo lijepo čuti (pročitati). Samo se bojim kako će tržište prihvatiti vozila s toliko inovacija zbog početne cijene, kvalitete održavanja (opremljenosti i sposobnosti servisera), mogućih grubih grešaka na novim vozilima, ...

Jbg, jednostavno su izgubili kontinuitet proizvodnje. Cijena dobro opremljene benzinjare i dizelane će bit preko 40.000 €, a to je kesa koju malo tko može roknit bzvz  ::)

Pa čuj, to i je i za očekivati. Rang koji su u Fiatu zacrtali za buduće Alfe, a u ovom slučaju nasljednika 159-ke, daleko nadilazi standard i image jednog passata, C6 ili mazde 6

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #429 u: 02-12-2014, 21:45:14 »

Mene strah našega zastupnika, koji koliko znam nije ekskluzivni, i koju će cijenu nabiti. Pa gledam sada neke cijene novih modela automobila i ostao sam šokiran koliko smo skuplji nego li Nijemci i Talijani. Iako danas iskreno govoreći neki solidan kompakt sa solidnim motorom(nekih 150 KS) i opremom ne ide ispod 30k eura.

Mislim da je jasno da se sa punim pravom puca na BMW i Mercedes kako neće biti podgrijani FIAT. Audi sam namjerno izostavio samo se nadam da možebitni vau-vaovci na forumu neće biti uvrijeđeni.

Naše tržište je jako nazadno po pitanju premiuma. Vanka servisi rade i vikendom za takve marke, a kada ga kupiš prvih par godina imaš i besplatan servis, pa nije valjda bez veze skuplji od ne premium proizvođača.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #430 u: 02-12-2014, 21:50:35 »
Mene strah našega zastupnika, koji koliko znam nije ekskluzivni, i koju će cijenu nabiti. Pa gledam sada neke cijene novih modela automobila i ostao sam šokiran koliko smo skuplji nego li Nijemci i Talijani. Iako danas iskreno govoreći neki solidan kompakt sa solidnim motorom(nekih 150 KS) i opremom ne ide ispod 30k eura.

Mislim da je jasno da se sa punim pravom puca na BMW i Mercedes kako neće biti podgrijani FIAT. Audi sam namjerno izostavio samo se nadam da možebitni vau-vaovci na forumu neće biti uvrijeđeni.

Naše tržište je jako nazadno po pitanju premiuma. Vanka servisi rade i vikendom za takve marke, a kada ga kupiš prvih par godina imaš i besplatan servis, pa nije valjda bez veze skuplji od ne premium proizvođača.

pa recimo meni je BMW 3 dizel sa M opremom ok cjena od 35000€ toliko je bila i 159 TI dizel
Nije bolest sve što boli

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #431 u: 02-12-2014, 21:51:40 »
pa recimo meni je BMW 3 dizel sa M opremom ok cjena od 35000€ toliko je bila i 159 TI dizel
nisam baš siguran..kolko se sjećam Bmw u rangu 35000 eura nudi 318d neka osnovnija oprema

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #432 u: 02-12-2014, 21:54:44 »
nisam baš siguran..kolko se sjećam Bmw u rangu 35000 eura nudi 318d neka osnovnija oprema

http://www.bmw.hr/hr/en/insights/Akcije/2014_06_03_all_in_3.html
Nije bolest sve što boli

Offline -164-

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #433 u: 02-12-2014, 21:59:54 »
http://www.bmw.hr/hr/en/insights/Akcije/2014_06_03_all_in_3.html
dobra ponuda iako oprema zavarava (od svih 18 stavki jedino je xenon posebniji, paket za pušaće, tepisi, trokut i ostala oprema je smiješna za navoditi), a to je još i  akcijska cijena a i nigdje ne vidim M paket

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #434 u: 02-12-2014, 22:00:01 »
nisi čuo za onu slika je samo informativnog karaktera...

ovo za 33333 jue pištoljčina...
MiTo

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #435 u: 02-12-2014, 22:02:29 »

znam pričam za 35000€ ima jedan u BJ crveni uzet u tom paketu 35t€ 318d i auto je sasvim pristojno opremljen
Nije bolest sve što boli

Offline -164-

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #436 u: 02-12-2014, 22:02:54 »

ma nije pištolj, ima paket za pušaće i velur tepihe :hehe:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #437 u: 02-12-2014, 22:03:59 »
ma nije pištolj, ima paket za pušaće i velur tepihe :hehe:

ali orginal BMW, oboje  :da:
Nije bolest sve što boli

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #438 u: 02-12-2014, 22:07:29 »
Poznanik je kupio F30 320d xdrive sa solidnom opremom,ali ne M. 42k € u BiH. To bi u HR bilo i blizu 50k.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #439 u: 02-12-2014, 22:09:00 »
c/p

Za malo zahtjevnije tu je i BMW 318d All in 3 Line za 35.555** eura.

BMW 318d, All in 3 Line, uz sve navedeno uključuje i jednu od raspoloživih modelskih linija (Luxury, Modern ili Sport) i u tom slučaju vozilo možete opremiti s jednom od navedenih linija bez nadoplate. Uz odabranu liniju dobivate i metalik boju, također bez dodatnih troškova.

**Cijena vozila je izračunata prema tečaju 1 EUR=7,65 HRK i iznosi 272.000 kn.

BMW Linije.

Urođena sportska osobnost, ekskluzivna elegancija ili uvjerljiva suvremenost: nova BMW serije 3 limuzina se po prvi put pojavljuje u BMW Sport, Luxury i Modern linijama. Odaberite jedan od modela izražajne osobnosti i prilagodite novi BMW serije 3 svojim željama. BMW Vam nudi cijeli niz opcija za izražavanje Vaše individualnos

Nova BMW serije 3 limuzina sa Sport linijom obećava neograničenu dinamičnost i ostavlja snažan vizualan dojam. Njezin markantan dizajn očituje se u crnim detaljima visokog sjaja koji naglašavaju njezinu sportsku pojavu.

Osam smjelo dizajniranih letvica bubrežaste rešetke u crnoj boji visokog sjaja daje posebno sportski dojam prednjem dijelu automobila. Uokvirene kromiranim okvirom, BMW prednje bubrežaste rešetke čine se još veće. Na donjem dijelu prednjeg odbojnika crni otvori za zrak s vodoravnim letvicama u boji aluminija imitiraju dinamičan oblik prednjih svjetala i naglašavaju mišićava kućišta kotača. To je mjesto gdje, ovisno o modelu, 17-inčni ili 18-inčni naplatci od lakih legura s dvostrukim krakovima stvaraju sportski dojam – dok istovremeno vizualno odišu lakoćom. 18-inčni naplatci od lakih legura su dizajnirani isključivo kao dvobojni.

Dizajn nove BMW serije 3 limuzine sa Sport linijom uvjerava sportskim izgledom iz svakog kuta. Gledajući sa strane, vanjski retrovizori opcijski dostupni u crnoj boji visokog sjaja nadalje naglašavaju sportsku pojavu. Letvica na donjem dijelu stražnjeg kraja, također u crnoj boji visokog sjaja, vizualno naglašava širinu automobila. Završetak ispušne cijevi napravljen je od crnog kroma.

Iznutra, kontrasti između crne i crvene naglašavaju tipičnu BMW-ovu sportsku stranu: crveni kontrastni prstenovi na okruglim instrumentima uključujući sportsku skalu brzinomjera i brojača okretaja, crvene kontrastne prošive na sportskom upravljaču i ukrasne letvice u crnoj boji visokog sjaja s koraljno crvenim detaljima. Dostupne kao alternativa su ukrasne letvice od fino brušenog aluminija i detalji u mat koraljno crvenoj boji ili u crnoj boji visokog sjaja. Standardno dostupna sportska sjedala dolaze u dvije vrste tkanine i tri vrste kože, četiri različite boje i odgovarajućim šavovima.

Zanimljiv detalj Sport linije je ključ atuomobila, dizajniran u crnoj boji s crvenom ukrasnom trakom.
Nije bolest sve što boli

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #440 u: 02-12-2014, 22:10:40 »
Poznanik je kupio F30 320d xdrive sa solidnom opremom,ali ne M. 42k € u BiH. To bi u HR bilo i blizu 50k.

toliko je bila i 2,4 Q4 TI  :icon_wink:

pričam o dizelu cca 150-180ks sa solidnom opremom, ako se budu držali cjen BMW to bude znači u rangu 159 što je po meni ok jer bude onda već od 25t€ ulazni benzinac i dizel sa ualznim paketom opreme
Nije bolest sve što boli

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #441 u: 02-12-2014, 22:14:36 »
Koliko god BMW bio meta,Alfa cijenom mora biti malo ispod,jednostavno trenutno je takva situacija. Inace ce je kupovati samo zagrizeni Alfisti,a cilj je valjda oteti kojeg kupca svetog trojstva.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #442 u: 02-12-2014, 22:21:00 »
Koliko god BMW bio meta,Alfa cijenom mora biti malo ispod,jednostavno trenutno je takva situacija. Inace ce je kupovati samo zagrizeni Alfisti,a cilj je valjda oteti kojeg kupca svetog trojstva.

po meni sve trebaju biti kao 159 TI i nikakve druge, na taj paket nek dodaju perverzije panoramski krov multimedija još jača još više zvučnika jači motor jače kočnice pogoni i sl pizdarije ali bazni model mora biti da kad dođe dečko sa BMW da ga poželi odmah uzeti  :hehe:
Nije bolest sve što boli

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #443 u: 02-12-2014, 22:28:07 »
 :care

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #444 u: 02-12-2014, 22:28:21 »
po meni sve trebaju biti kao 159 TI i nikakve druge, na taj paket nek dodaju perverzije panoramski krov multimedija još jača još više zvučnika jači motor jače kočnice pogoni i sl pizdarije ali bazni model mora biti da kad dođe dečko sa BMW da ga poželi odmah uzeti  :hehe:

:ok:
alfa ce se morat dobro potrudit da uzme dio kolaca sta ga imaju njemacko trojstvo  :da:

jedna zanimljiva stvar, da uopce ne vidim TI alfe po italiji  :?: vise ih vidim po hr nego u it
« Zadnja izmjena: 02-12-2014, 22:31:09 od Marin krk »

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #445 u: 02-12-2014, 22:33:01 »

:ok:
alfa ce se morat dobro potrudit da uzme dio kolaca sta ga imaju njemacko trojstvo  :da:
Mislim da se to nece odmah desiti. Mislim da ce trebati istrpiti jednu generaciju modela. Biti blizu njih,pokusati biti bolji. VW je na Audiju radio 20 god da bi bio gdje je sada. Mislim da je vazno da u Fiatu moraju biti i malo strpljivi. U prodajne rezultate ne sumnjam. Po meni letvica nije dignuta nedostizno visoko.
« Zadnja izmjena: 02-12-2014, 22:33:53 od kremenko »

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #446 u: 03-12-2014, 16:32:10 »
Pa da, u FCA moraju biti strpljivi, ništa ne ide preko noći.

Nego valjda vam je jasno što Multiair na dizelu može značiti? Prvo je izbjegavanje SCR-a i/ili EGR-a, a dalje je dostizanje nekih oštrijih eko normi nego li je Euro 6. Taj Multiair je tehnološki dragulj mada još uvijek u pelenama.

Offline IvanGT

• Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #447 u: 03-12-2014, 16:44:58 »
Pa da, u FCA moraju biti strpljivi, ništa ne ide preko noći.

Nego valjda vam je jasno što Multiair na dizelu može značiti? Prvo je izbjegavanje SCR-a i/ili EGR-a, a dalje je dostizanje nekih oštrijih eko normi nego li je Euro 6. Taj Multiair je tehnološki dragulj mada još uvijek u pelenama.

Ja sam svjestan jer sam ga dosta proučio i na benzincima kako radi...
Samo da ga budale ne prodaju nekome kao CommonRail BOSCHu prije 15+ godina..ali mislim da ovaj puta neće napravit
takav zajeb... :craz

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #448 u: 03-12-2014, 16:47:09 »
ma jok nece   :ne2:  samo ako im se ponudi dobra lova ::)

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #449 u: 03-12-2014, 17:09:14 »
Ja sam svjestan jer sam ga dosta proučio i na benzincima kako radi...
Samo da ga budale ne prodaju nekome kao CommonRail BOSCHu prije 15+ godina..ali mislim da ovaj puta neće napravit
takav zajeb... :craz

E da, to je onaj famozni internal EGR. U biti otvoreni su usisni ventili tokom takta ispuha. Zato naravno i treba MultiAir samo na usisu.
Sekvencijalni turbo isti pomaže nižoj razini plinova u ispuhu. Recimo 2.1 litreni dizel kod Mercedesa već od 170 nešto(ne znam točne brojke) KS ima sekvencijalne turbine, a to pomaže i sa širim radnim područjem motora.
Euro 6 2.0 JTD nema SCR. Za neke je to dobro ali EGR pridonosi dodatnom zagrijavanju motora. Recimo da Iveco kod svojih motora nema posla sa EGR-om, Hi-SCR guraju.