23-04-2026, 11:08:00

Autor Tema: Alfa Romeo Giulietta  (Posjeta: 627834 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
Odg: Alfa Romeo Giulietta
« Odgovori #2250 u: 07-06-2011, 14:42:05 »
Što te dvije Astre rade u ovoj temi.  :?:      :hehe: 

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #2251 u: 07-06-2011, 14:57:03 »
Pa iskreno tu su negdje.

Straga su Giulietta i Astra jaaako slične.

Sprijeda Giulietta baš i nije neko remekdjelo, a Astra izgleda dosta skladno ali klasično...

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2252 u: 07-06-2011, 15:02:42 »
zadnji kraj i boćna linija su sigurno ljepše kod giuliette....ali prednji kraj......

Offline SrdjanBL

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
    • Banja Luka
« Odgovori #2253 u: 07-06-2011, 15:07:46 »
Imao sam prilike i jedno i drugo auto vidjeti uzivo, ovako giulietta ostavlja trag za sobom trag da se okrenes kao dobra zenska, Astra takodje, samo sto bi za giuliettom zviznuo a ovu bi pogledao.

Prednji kraj Opela je za mene smijesan, posjeca me na Korsu od prije 7 ili 8 godina, giulietta naprijed je nesto novo nesto drugacije, ovo sve govorim na osnovu pogleda i izgleda, ni jednu nazalost nisam vozio a ni vozio se u njoj.
Astra je jeftinija nekih 5000-6000 evra, sad da li je giulietta za toliko bolja ili je obrnuta situacija ne znam, samo znam da nebi razmisljao izmedju ta dva auta... :ok:

chelsea

• Gost
« Odgovori #2254 u: 08-06-2011, 10:27:11 »
ja sam Alfist i zato bih kupio Giuliettu, ali objektivno mislim da ne vrijedi koliko je skuplja od Astre (koja mi dobro izgleda, pogotovo ako ih usporedim s osnovnom opremom gdje mi je Giulietta na malim kotačima smiješna)

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #2255 u: 08-06-2011, 11:06:52 »
Pa iskreno tu su negdje.

Straga su Giulietta i Astra jaaako slične.

Sprijeda Giulietta baš i nije neko remekdjelo, a Astra izgleda dosta skladno ali klasično...

Dijelim ovo mišljenje, iako je Giulietta po meni puno ljepša otraga.
Ali ako pogledamo ispod lima, Giulietta je puno tehnološki moderniji auto, i lakši preko 100 kg (čak možda i 150), uz istu veličinu auta, ne sjećam se više točnih podataka)

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #2256 u: 08-06-2011, 11:15:14 »
ja sam Alfist i zato bih kupio Giuliettu, ali objektivno mislim da ne vrijedi koliko je skuplja od Astre (koja mi dobro izgleda, pogotovo ako ih usporedim s osnovnom opremom gdje mi je Giulietta na malim kotačima smiješna)

Ne znam sad situaciju da li je kakva akcija, ali ja sam svojevremeno uspoređivao cijene, i ako stavis na papir svu defaultnu opremu u Giuliettu i istu takvu u Opela, nije bila tolika razlika u cijeni.
Moraju se upoređivati odgovarajuće opreme...a ne osnovna jedna, osnovna druga ako u jednoj osnovnoj nema isto što i u drugoj...

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #2257 u: 08-06-2011, 13:08:22 »
Ne znam sad situaciju da li je kakva akcija, ali ja sam svojevremeno uspoređivao cijene, i ako stavis na papir svu defaultnu opremu u Giuliettu i istu takvu u Opela, nije bila tolika razlika u cijeni.
Moraju se upoređivati odgovarajuće opreme...a ne osnovna jedna, osnovna druga ako u jednoj osnovnoj nema isto što i u drugoj...

Skuplja je Giulietta i to osjetno jer je premium i predviđena je kao alternativa audiju A3 i bengi serije 1 a ne golfu ili astri
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #2258 u: 08-06-2011, 13:40:42 »
Skuplja je Giulietta i to osjetno jer je premium i predviđena je kao alternativa audiju A3 i bengi serije 1 a ne golfu ili astri

Ne baš. Predviđena je kao alternativa Golfu. Kad sam uspoređivao cijene prije manje od godinu dana, sa točno usporedivom opremom koštala je +-500 EU ko i pripadajući Golf.

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2259 u: 08-06-2011, 14:11:51 »
alfa nudi puno više i po meni je cijena opravdana,samo da su prednji kraj spretnije riješili ali jbg,nisu tele2 da daju i ovce i novce

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
« Odgovori #2260 u: 08-06-2011, 14:15:27 »
Ne baš. Predviđena je kao alternativa Golfu. Kad sam uspoređivao cijene prije manje od godinu dana, sa točno usporedivom opremom koštala je +-500 EU ko i pripadajući Golf.

sta cjena odredjuje kome je konkurencija mislim da druge stvari igraju tu ulogu,Giulietta je u premijum klasi pa opste pitanje da li ona dolazi sa ratkapama kao golf :?:
i nisan GTR i 911 turbo su konkurenti pa je cjena tu negdje +- 100000 EU

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #2261 u: 08-06-2011, 15:25:12 »
Istina je da je Alfa sama stalno forsirala usporedbe Giulette s Golfom, kao za iste pare dobiješ ipak neki premium segment.
Po meni, promašen marketing jer je ispada da Giulietta nije premium kad se uspoređuje s Golfom, Astrom, a opet je osjetno skuplja od njih kad se pogledaju osnovni modeli.
To što kad izjedančiš opremu i motorizaciju, dobijes skoro istu cijenu za Golfa i Giuliettu, malo koga zanima... Prvi dojam na koji kupci padaju i uopće se odluče ići u salon je početna cijena,
kod Astre 15.000 Eura na nekoj akciji, kod Giulietti je to 22.000 Eura, odnosno skoro 50 % skuplje za auto iste klase...

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #2262 u: 08-06-2011, 15:50:08 »
Alfa nikad nije bila auto za mase, i nikad neće biti, niti će imat prodajne rezultate ko Opel ili VW...
Alfa je sama po sebi, recimo to tako, neka egzotika, i kad bi ih bilo na cesti ko golfova i astri, ja ju prvi nebi kupio...

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2263 u: 08-06-2011, 15:51:52 »
mika  :ok:

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #2264 u: 08-06-2011, 16:28:08 »
Istina je da je Alfa sama stalno forsirala usporedbe Giulette s Golfom, kao za iste pare dobiješ ipak neki premium segment.
Po meni, promašen marketing jer je ispada da Giulietta nije premium kad se uspoređuje s Golfom, Astrom, a opet je osjetno skuplja od njih kad se pogledaju osnovni modeli.
To što kad izjedančiš opremu i motorizaciju, dobijes skoro istu cijenu za Golfa i Giuliettu, malo koga zanima... Prvi dojam na koji kupci padaju i uopće se odluče ići u salon je početna cijena,
kod Astre 15.000 Eura na nekoj akciji, kod Giulietti je to 22.000 Eura, odnosno skoro 50 % skuplje za auto iste klase...

To sve stoji, i promašena je marketing kod nas, uostalom cijeli AC je promašena firma od početka.
Mi samo gledamo kod nas, a ne vani...
Vani nije tako, uostalom to se vidi po prodajnim rezultatima koji su odlični.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
« Odgovori #2265 u: 08-06-2011, 16:45:25 »
To sve stoji, i promašena je marketing kod nas, uostalom cijeli AC je promašena firma od početka.
Mi samo gledamo kod nas, a ne vani...
Vani nije tako, uostalom to se vidi po prodajnim rezultatima koji su odlični.
Na ovim nasim prostorima samo vw odjekuje u usima ljudi ostalo je ili talijansko smece japansko smece ili francusko gov..(sory na malo grublem izrazavanju) pa mozda od tuda da se sve usporedjuje sa svabama,ljudi kada idu u salon ne gledaju dal auto ima esp i slicno njima je vaznije da voze neko IN auto pa makar ono imalo i ratkape,sad alfa je kad se poredi sta daje u poredjenu sa ostalima iz C segmenta(kazem C segmenta jer A3 bmw1 su se izdvojili jer bas nisu auta za siroke narodne mase kao golf,astra i fokus, a mislim da ni alfa nije bas za poredjenje sa golfom i ostalim ) niti sta skuplja niti jeftinija sve je to tu .

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2266 u: 08-06-2011, 17:01:40 »
ja ne znam kako je u CRO ali Giulietta je osjetno skuplja u bosni u odnosu na golfa sa istom opremom ili astru. E sad da se razumijemo ne može se nači dva modela sa istom opremom jer već u osnovnoj Giulietta daje puno više od jednog golfa koji od opreme ima volan i točkove. I ja uopšte nemam ništa protiv cijene giuliette ali imam protiv kad uđem u auto od 25 hiljada eurai nađem prozore na kurblu pozadi........mislim stvarno u godini 2011 kad kia i dacia daju prozore na struji, alfa je baš na tome odlučila da uštedi   :wal:
A slažem se sa mikom da nije alfa za svakog, i stvarno nije  :ok:

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #2267 u: 08-06-2011, 21:13:21 »
Cijena je samo jedan problemcic, a prodajna mreza je nesto veci problem.
U Mostaru zadnjih par godina je drasticno povecan broj Alfi,polovnih naravno,stvarno vise nije tolika rijetkost. I kad bih neko i nenim cudom zelio uzeti novu giuliettu nema sanse da to izvede osim mozda naslijepo bez da i vidi auto prije kupovine. Kod ovlastenog zastupnika FLAR vec vise od pola godine u salonu stoji par puntaca i to je sve,ostalo su polovni francuzi,svabe itd. Zadnja Alfa u salonu je bila polovna spajderica, a nekada daaaaaaavno je bio jedan zacudo nov MITO. Znam da smo nikakvo trziste,ali ako takvim firmama predaju zastupnistva ''premium'' marke,sta ocekivati onda.
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
« Odgovori #2268 u: 09-06-2011, 09:27:23 »
Nije sa,o u Mostaru nego u vecini BH se povecao broj alfi ali opet  kao sto kazes servis i ostalo nista ,ja odem da pitam u BL kod ovlastenoga zastupnik-servisera imaju li diskove za 166 oni mi kazu da nemaju nista za 166 je da je 166 rjetko auto kad poredis sa puntom i sl ali nije ni cjena kao kod punta.

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
  • Ferrari...Subaru i Micek evoIX
    • PAZIN
« Odgovori #2269 u: 09-06-2011, 11:25:34 »
Alfa nikad nije bila auto za mase, i nikad neće biti, niti će imat prodajne rezultate ko Opel ili VW...
Alfa je sama po sebi, recimo to tako, neka egzotika, i kad bi ih bilo na cesti ko golfova i astri, ja ju prvi nebi kupio...

:ok:
Ko pročita, otpala mu kita.

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #2270 u: 09-06-2011, 11:54:57 »
ja ne znam kako je u CRO ali Giulietta je osjetno skuplja u bosni u odnosu na golfa sa istom opremom ili astru. E sad da se razumijemo ne može se nači dva modela sa istom opremom jer već u osnovnoj Giulietta daje puno više od jednog golfa koji od opreme ima volan i točkove. I ja uopšte nemam ništa protiv cijene giuliette ali imam protiv kad uđem u auto od 25 hiljada eurai nađem prozore na kurblu pozadi........mislim stvarno u godini 2011 kad kia i dacia daju prozore na struji, alfa je baš na tome odlučila da uštedi   :wal:
A slažem se sa mikom da nije alfa za svakog, i stvarno nije  :ok:

Naravno da ne možeš naći 2 auta sa istom opremom... zato onu opremu koju Golf nema u seriji dodaš, i dobiješ istu cijenu, bar u Hrv.
A što se kurble za prozore tiče, Alfu vani ne možeš kupiti bez podizača otraga, to možeš samo na našim prostorima i to nije zasluga Alfe nego lokalnog zastupnika, kao što sam već rekao "AC is a joke", zato i jesu skoro bankrotirali.

Pogledaj samo na koje grane je pala prodaja grupacije Fiat-Alfa-Lancia u Hrvatskoj od kad su oni generalni zastupnik. Oduvijek, još od vremena juge, je sam Fiat bio medju prve dvije grupacije po prodaji, otakd su ga oni preuzeli pali su čini mi se ispod 10-og mjesta. Svake godine sve gore. Nažalost čini mi se da ni PSC nije puno bolje počeo..

Vedran 33

• Gost
« Odgovori #2271 u: 09-06-2011, 13:09:58 »
PSC će upropastiti fiat-alfa-lancia brend do kraja QV

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #2272 u: 09-06-2011, 20:53:41 »

:ne:  Giulietta 2.0 JTDm sa 170 ks košta 25.000 eura. Astra s istim motorom košta isto 25.000 eura. Uspoređivao sam cjenike.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2273 u: 09-06-2011, 21:23:53 »
:ne:  Giulietta 2.0 JTDm sa 170 ks košta 25.000 eura. Astra s istim motorom košta isto 25.000 eura. Uspoređivao sam cjenike.

Ne znam, to je izgleda od zemlje do zemlje ali u bosni je Astra 1.4 TB sa skoro ful opremom 34.000KM a to je 17.000e a alfa giulietta sa tim motorom i ne baš sjajnom opremom je 45.000KM znači 22.500e........JTDm model je 49.000KM ili 24.500e
Provjereno više puta i lično, znači nije rekla-kazala, nadalje golf 6 2.0 TDI sa full opremom/highline  je  42.000KM tj. 21.000e.....
Ja vala ne dam te pare na auto koje ima hill assist ali nema prozore na struju pozadi, ili ima xenone ali nema niti jednu ukrasnu plastiku unutra koja se nalazi na boljim paketima opreme........itd itd

denis147

• Gost
« Odgovori #2274 u: 09-06-2011, 21:45:54 »
opel u ovoj temi :rolll:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #2275 u: 09-06-2011, 21:56:16 »
2003 god 147 jtd progresion 3 vrata, sa nadoplatom za met boju, alu 16, kozni volan sa komandama na njemu i cd-eom. 23 000 eura  i sad govorite da je skupa giulletta  :)alfa nije narodno vozilo, za to postoji fiat  :da:

Offline capone5

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 147 1.9 jtdm, Berlina 1750 68, 159 2.4 jtdm
    • Matulji
« Odgovori #2276 u: 09-06-2011, 22:25:43 »
2003 god 147 jtd progresion 3 vrata, sa nadoplatom za met boju, alu 16, kozni volan sa komandama na njemu i cd-eom. 23 000 eura  i sad govorite da je skupa giulletta  :)alfa nije narodno vozilo, za to postoji fiat  :da:
baš tako :care :care
Umro je Einstein,umro je Tesla, a i meni nesto nije dobro...

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2277 u: 10-06-2011, 08:20:48 »

Alfa 147 u svakom svom dijelu i u svakom paketu opreme izgleda kvalitetnije i bolje od Giuliette. Evo samo jedan izrazito banalan primjer, pretinci u vratima su na najjeftinijoj 147mici obloženi i postavljeni.  I ne samo na vratima svugdje, ako ima pretinac, obložen je. Pričamo o autu koji ima gumirane dugmiće i kontrole klime  :hap: U Giulietti su ti pretinci gola plastika. Tabla 147mice je sa onom hrapavijom plastikom za koju sam siguran da nije teška za napraviti, bolja i djeluje kvalitetnije na dodir nego kod Giuliette. Volan na 147mici sa dvije vrste kože i umecima za dlanove je dobro kvalitetniji od Giuliettinog plastik-fantastik, mada vidio sam i alfu 147 sa guma/plastika volanom tako da to neću potencirati.  I umalo zaboravih, to što neće praviti model sa 3 vrata im je od mene minus godine, ne trebaju mi 5ora vrata i hoću auto sa kupeovskom linijom. Kad se dacia sandero od 7.500e  nudi sa 3 ili 5 vrata....gdje je ovde zapelo?
Mislim ja se upravo slažem sa tim da Giulietta nije narodno vozilo, i upravo joj sve to prigovaram radi toga što ponuda ne stoji uz taj image a cijena je upravo prema tom feelingu i imageu formirana........
« Zadnja izmjena: 10-06-2011, 08:28:34 od Tare071 »

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #2278 u: 10-06-2011, 09:00:52 »

To sam i napisao, kad izjednačiš opremu i motor dođeš na istu cijenu.
Ali idalje stoji da osnovna Astra na akciji košta oko 15.000 Eura, a osnovna Giulietta košta 22.000 Eura. Naravno, osnovna Astra ima 35 KS manje od osnovne Giuliette i puno manje opreme.
I sve je to meni OK, bilo bi sramotno da Alfa nudi u toj klasi motor od 85 KS, zato ima Fiat.  Ali mi je onda promašen marketing uspoređivanja Alfe sa Golfom, a to je sama Alfa forsirala još od najava Giuliette.
Meni bi logičnije bilo da su radili paralele sa BMW1 i Audi A3 od kojih je bolja, modernija itd. a opet osjetno jeftinija.

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #2279 u: 10-06-2011, 09:07:19 »

Tak je!

...već su malo postale dosadne ove usporedbe sa oplom i gnojem...  :metak

Giulietta je novi model i naviknite se na to, a kome se ne sviđa nek prestane  :puke: po njoj!!! Odite u druge teme ili promjenite forum!
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks